Media Player padł - plik dzwonka uszkodzony lub niedostepny

• 6 Odpowiedzi
  • 1810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Media Player padł - plik dzwonka uszkodzony lub niedostepny
« dnia: Październik 25, 2009, 01:31:52 »
Witam wszystkich.

Mam ogromny problem - kilka dni temu podczas ustawiania alarmu wyskoczył mi dziwny komunikat

próby zmieniania pliku dzwonka na inny nie dawały nic - zawsze ten sam komunikat. Chwilę później zdałem sobie sprawę, że nie mam także sygnału przychodzącego smsa, ani dzownka wiadomości przychodzącej. Aby sprawdzić czy te pliki faktycznie mi "pozamiatało" - spróbowałem je uruchomić w sposób tradycyjny, z eksploratora plików - kliknięcie jednak na każdym z plików dzwiękowych/video powodowało że nic się nie działo...

Padł mi po prostu mediaplayer - wiem to na pewno, gdyż samego programu mediaplayer także nie potrafię uruchomić

Taka niby "drobnostka", ale brzemienna w skutkach - nie mam innego budzika, więc do budzenia własnej osoby do pracy musiałem zatrudnić osoby trzecie (sic!).. nie mówiąc już o niedogodnościach związanych z tym, że nie słyszę gdy ktoś do mnie pisze/dzwoni.

Czy ktoś zetknął się z takim problemem? jak go rozwiązać? czy można jakoś "doinstalować" samego media playera? Problem w tym, że jest on niezbędny do tych połączeń przychodzących - bo jak znam życie, to pewnie jakieś budziki niekorzystające z "silnika" media playera można sobie poinstalować, tak samo jak można sobie zmienić domyślny program do odtwarzania dzwięków, co już zresztą zrobiłem.

Proszę o pomoc.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
Odp: Media Player padł - plik dzwonka uszkodzony lub niedostepny
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2009, 12:48:23 »
HR i heja do przodu sądze, że to rozwiąże twój problem.
i8000+i600=i8600 :D

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 25, 2009, 12:55:09 »
chciałbym tego uniknąć.. nie idzie jakoś doinstalować samego media playera? nie wyobrażam sobie robienia kopii wszystkich ważnych rzeczy (przywiązuję wagę do smsów, "ostro" tworzę w excelu, ulubione muzyczki (te akurat w większości na karcie pamięci, więc tu nie ma problemu) itp... poza tym co z automapą w przypadku HR - też będzie niezbędna ponowna instalacja??

pozdrawiam i z radością przyjmę pomysły naprawy problemu z ominięciem HR..

*

Offline deto

• 40
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2009, 20:14:06 »
siema, jest program ktorym sobie zrobisz kopie smsów, ksiazki tel, kalendarza, itd.  Nazywa się PPCPimBackup
Przerabiałem podobny problem.

Spróbuj jeszcze zainstalować sobie na i780 totalcomander i tam musisz zmienić konfiguracje tak aby pliki muzyczne odtwarzalo Ci wlansie w windows media.

Ale generalnie proponuję HR .

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2009, 21:10:17 »
no nie wiem czy bez HR da sie to ogarnąć wygląda mi na to ze coś ci zrobiło ładny burdel w telefonie i w rejestrze zrób backup tak jak kolega wyżej doradza i strzel HR jak masz automape na karcie pamięci to powinna działać po HR najwyżej zniknie ikonka z programów ale przez menadżer plików sobie to uruchomisz
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2009, 21:31:27 »
Samo z siebie to wyjątkowo się może zdarzyć . Podejrzewam iż ostatnio zainstalowany ( lub też odistalowany program tak Ci namieszał. Może przypomnisz sobie co to było ?
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2009, 18:51:09 »
siema, jest program ktorym sobie zrobisz kopie smsów, ksiazki tel, kalendarza, itd.  Nazywa się PPCPimBackup
Przerabiałem podobny problem.

Spróbuj jeszcze zainstalować sobie na i780 totalcomander i tam musisz zmienić konfiguracje tak aby pliki muzyczne odtwarzalo Ci wlansie w windows media.

Ale generalnie proponuję HR .

no i zrobiłem ten HR kilka dni temu.. nie taki diabeł straszny :)
a dlatego cytuję posta powyżej, gdyż kopię zrobiłem właśnie tego typu programem - RescoBackup, aczkolwiek wspomniany PPCPimBackup także ściągnąłem.. skala i kompetność jego działania niemal mnie oszołomiła.. wszystko wróciło na swoje miejsce oprócz.. wady z niedziałającym dzwonkiem :D

apropo posta powyżej - oczywiście, zastanawiając się nad przyczyną utraty budzika i dźwięku wiadomości przychodzących pierwszą 'czynnością' był szybko przegląd pamięci pod kątem "co to ja ostatnio instalowałem??" niemniej naprawdę, nie instalowałem (ani nie usuwałem) dosłownie niczego - ostatnie działanie na media playerze to puszczenie filmu, który potem spauzowałem.. i nie dane było mi już go dokończyć :) pozytek z tego takim że już wiem, że wada taka może trafić się zawsze.

Dziękuję wszystkim za pomoc