Autor Wątek: HP Ipaq HX4700 nie uruchamia się OS  (Przeczytany 2610 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perkos73

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
HP Ipaq HX4700 nie uruchamia się OS
« : Maj 10, 2015, 16:02:48 »
Witam,
to mój pierwszy post na forum więc proszę o wybaczenie jeśli nie w tym dziale.
Mam problem z tym pda. Otóż pewnego, mało pięknego dnia  :(, przestał się w nim uruchamiać OS. Pda po podłączeniu do zasilania zewnętrznego (na baterii w ogóle nie reaguje) pokazuje tylko biało niebieski ekran startowy HP Ipaq. Po podłączeniu do kompa nie jest wykrywany.
Ładowanie baterii nie zmienia stanu rzeczy. Po prostu jednego dnia działał (używałem go w samochodzie jako navi), a drugiego jak wsiadłem do auta, już się nie uruchomił. Nie miał żadnego wypadku(upadek, woda, przegrzanie.....) nikt go nie "tiuningował" itd, itp.
Czy jest możliwa reanimacja tego urządzonka bom z nim nieco zżyty :)

Pozdr


PDAclub.pl

HP Ipaq HX4700 nie uruchamia się OS
« : Maj 10, 2015, 16:02:48 »
R E K L A M A:


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: HP Ipaq HX4700 nie uruchamia się OS
« Odpowiedź #1 : Maj 11, 2015, 00:12:28 »
Może styki od aku brudne, albo samo aku spuchło.


Offline perkos73

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: HP Ipaq HX4700 nie uruchamia się OS
« Odpowiedź #2 : Maj 12, 2015, 11:14:11 »
Nie zauważyłem żadnych wizualnych efektów "spuchnięcia" baterii ani brudnych styków. Jeśli  byłaby to tylko bateria to na pewno OS uruchomił by się po podłączeniu go do zasilania, a tak nie jest. Uruchamia się ale tylko tylko z ekranem startowym zawierającym logo HP Ipaq. Zachowuje się tak jakby nie było w nim OS-a.
Zastanawiam się czy "eprom" się uszkodził? stracił pamięć? Czy coś w tym stylu?
A jeśli tak to czy da się to jakoś reanimować?


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: HP Ipaq HX4700 nie uruchamia się OS
« Odpowiedź #3 : Maj 12, 2015, 17:57:38 »
Nie zauważyłem żadnych wizualnych efektów "spuchnięcia" baterii ani brudnych styków
...
Jeśli  byłaby to tylko bateria to na pewno OS uruchomił by się po podłączeniu go do zasilania, a tak nie jest.


Wystarczy że są lekko zaśniedziałe, nie muszą być zafajdane.

Nie jest tak jak myślisz, brak aku zdechłe aku, słabe aku i system nie ruszy.
Nawet dobre aku, a rozładowane, bez mocnej ładowarki zatrzyma PDA na starcie.

« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2015, 17:59:22 wysłana przez Antej »