Autor Wątek: I607 BlackJack problem  (Przeczytany 6174 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Protector174

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
I607 BlackJack problem
« : Lipiec 15, 2009, 13:17:37 »
Cześć,

Mam oto taki problem - kumpel kupił samsunga I607 BlackJack, telefon miał zainstalowany system WM6.1 ale po ANG, postanowiałem go spolszczyć i zainstalowałem nakładkę spolszczającą z WM6, wszystko było ok ale nie mogłem wejść to głównych ustawień "Settings", pomyślałem że zainstaluję w nim normalny WM6 i go spolszcze, tak też zrobiłem ale pod koniec instalacji coś się musiało napmieszać ponieważ nie chciał się wyłączyć automatycznie więc wyciągnąłem baterie
Włożyłem ponownie baterie i odpaliłem tel, tel działa ale nie do końca, nie działa bluetooth, kamera i kilka jeszcze aplikacji, postanowiłem, ze wgram go jeszcze raz ale jest to nie możliwe ponieważ telefon nie chce sie teraz łączyć przez ActiveSync z komputerem (wszystko jest dobrze poustawiane) ale gdy podepnę swój I600 to jest wszystko ok

Wersja która jest zainstlowana:

WM5 ku mojemu zdzwieniu, instalowałem raczej WM6 brand.
PDA version: i600XXGD1
Phone version: i607UCGF1
Eboot version: i600XXGD1

Co może być przyczną, że nie mogę się połączyć przez ActiveSync w I607?

Problem jest dość poważny ponieważ nawet nie mogę naładować bateri w telefonie przez to wejście - tak jak by go nie było w ogóle 

Bardzo Was proszę o szybką pomoc w jaki sposób ponownie postawić poprawny system w i607 i jaki najlepiej polecacie,

Z góry dzięki za pomoc 


PDAclub.pl

I607 BlackJack problem
« : Lipiec 15, 2009, 13:17:37 »
R E K L A M A:


Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #1 : Lipiec 15, 2009, 13:20:27 »
to nie było inteligentne flashować rom od i600 do i607. Teraz pewnie ten od i607 się nie będzie chciał zainstalować :S

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

nokser

  • Gość
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #2 : Lipiec 15, 2009, 13:53:12 »
A moim zdaniem uwalił telefon  :ok:


Offline trancer

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
  • http://www.youtube.com/user/oftrance
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #3 : Lipiec 15, 2009, 16:13:05 »
W związku z tym że to mój telefon  :grin:  - jakieś pomysły na...jak by to nazwać ... naprawienie?
Czy koszt serwisu (o ile teraz można o nim mówić) mija się z celem - portfelowym? :)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 16:15:04 wysłana przez trancer »

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #4 : Lipiec 15, 2009, 16:36:57 »
pamiętam, że z odmianą "i600 i rom i607" nie było łatwo. Zawsze możesz próbować, ale wgrywaj rom przeznaczony na swoje urządzenie!

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline Protector174

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #5 : Lipiec 15, 2009, 20:11:45 »

Ze zmianą romu nie ma problemu - tylko, żeby zmienić lub zamienić ROM telefon musi być podłączony do pc aby go wykrył za pomocą ActiveSync - tu jest problem, że w telefonie teraz to nie działa ...


Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #6 : Lipiec 15, 2009, 20:16:53 »

Ze zmianą romu nie ma problemu - tylko, żeby zmienić lub zamienić ROM telefon musi być podłączony do pc aby go wykrył za pomocą ActiveSync - tu jest problem, że w telefonie teraz to nie działa ...

wcale nie musi. Musi wykryć bootloader, który obecnie jest zainstalowany od innego modelu. (power, rightsoftkey i boczny).

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline Protector174

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #7 : Lipiec 15, 2009, 21:32:27 »
No właśnie chodzi o to że pc nie wykrywa w ogóle phone więc nie mogę nic zrobić, jak zrobie (power, rightsoftkey i boczny) to mam komunikat Active Off, pc go nie widzi ...

Jakieś jeszcze pomysły?


nokser

  • Gość
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #8 : Lipiec 15, 2009, 23:06:29 »
Miałem identyczny problem z I600 i mówię że uwaliłeś Smarta.....
Jak masz gwarancje to spróbuj..


Offline tranzystor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #9 : Lipiec 16, 2009, 10:00:05 »
witam 


Domowymi sposobami raczej nic nie wymyslisz tylko pozostaje wymiana plyty glownej  lub tez przeflashwanie  przy uzyciu programatora  ( widzialem takie cos do  i 600 ma to osobne zasilanie   i  podlacza sie  to  pod  port szeregowy   - oczywiscie  prozno szukac u nas tego  .....


Offline Protector174

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #10 : Lipiec 16, 2009, 10:41:23 »
Tranzystor przynajniej Ty jesteś optymistą, zresztą tak jak ja bo nie dopuszczam myśli, że nie da się z tym zrobić, napewno domowym sposoblem będzie to bardzo trudne dlatego dzisiaj udaję się do serwisu telefonów i zobaczę co mi znajomy powie - jak zwykle jestem pozytywnej myśli  :ok:
Zdam relacje na pewno :D


nokser

  • Gość
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #11 : Lipiec 16, 2009, 13:46:54 »
Ale taki serwis w sumie nic nie zrobi oprócz wysłania sprzętu do Samsunga do Warszawy  :wink:
Istnieje sposób domowy, ale jedynie jak kupisz box do zmiany oprogramowania wewnętrznego.
Można kupić coś takiego na Allegro


Offline Protector174

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #12 : Lipiec 17, 2009, 07:03:41 »
Nokser a skąd Ty wiesz, że serwis odeśle od razu telefon do Warszawy? Z tego co się dowiedziałem jest to do zrobienia tylko wpierw trzeba znaleźć flasha do I607, może masz jakieś namiary w necie na coś takiego?

Mam nadzieję, że dzisiaj wszystko już będzie jasne :-|


Offline tranzystor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #13 : Lipiec 17, 2009, 07:38:01 »
witam 


Na forum  XDA sie rozglądnij  ..... nie wiem   ale jesli  kolez uwaza ze  wykryje mu sprzet pod ugraderem od i607  to  raczej  chyba malo rzeczy naprawia  ......

Zmieniony zostal boot loader   a z tego co mi wiadomo   uklady I/O  sa te same  lecz jest inny identyfikator   wiec  jesli nie ma  Black Boxa ( spostrzezenie  Noxer-a) to raczej nic ciekawego nie zrobi.


Na MoDaCo  jest opisany caly watek  z ktorego nic nie wynika takze  bez  sprzetu marne sznase .


Offline Protector174

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #14 : Lipiec 17, 2009, 08:19:58 »
Zobaczymy, możecie podać linka do tego boxa, jestem ciekawy jak to wygląda i do razu sprawdzę, czy gość to posiada w serwisie

Dzięki,  :ok:


nokser

  • Gość
Odp: I607 BlackJack problem
« Odpowiedź #15 : Lipiec 17, 2009, 09:58:58 »
W zwykłych serwisach tego nie posiadają  :P
A wiem jaki przebiega tego proces, bo przez to przechodziłem