Autor Wątek: i200 - opinia o sprzęcie  (Przeczytany 14947 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #30 : Czerwiec 06, 2009, 08:17:42 »
gader
dawaj te bugi :)


PDAclub.pl

Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #30 : Czerwiec 06, 2009, 08:17:42 »
R E K L A M A:


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #31 : Czerwiec 06, 2009, 11:37:05 »
Bledy i200XXHH3.
-Tak zwane wycieki pamieci, po pewnym czasie z 26MB wolnego RAMu robi sie 17MB. Nie da sie ich odzyskac wylaczajac programy, procesy ani czyszczac pamiec specjalnymi programami.

-Szalejacy wskaznik baterii. Jako ze charakterystyka rozladowania ogniwa litowego jest nieliniowa to system liczacy pozostala energie w baterii powinien to uwzglednic a nie tylko patrzec na napiecie. Przykladowo tutaj czas rozladowywania od 100% do 70% jest wielokrotnie dluzszy niz z 30% do 0%. To ostatnie 30% jest praktycznie koncowka baterii, telefon dziala ale procenty gina w oczach.

-Slaby glosnik do rozmow, niby ma zapas mocy ale ktos go za slabo podkrecil, fajnie jak by dzialal tak glosno jak k800i - tam mozna spokojnie rozmawiac na ulicy.

-Slaba odpowiedz klawiatury, nieraz trzeba odblokowywac klawisze na 3 razy bo czuje sie pod palcem ze nacisnelismy guzik a system tego nie zauwazyl i musimy powtarzac. Podobnie z pisaniem SMS. Nieraz naprawde rzadko jest tak ze naciskajac guzik np jeden z soft-keys pozostaje on podswietlony (wcisniety), dopiero nacisniecie go 2-gi raz go zwalnia.

-Czesc wtyczek home nie wyswietla poprawnie następnego terminu z kalendarza. Wyswietla nastepny po tym ktory powinien byc.

-Kiedy dzwiek jest wyciszony podczas np powiadomien, alertow slychac jak glosnik "pyka" od wlaczenia i wylaczenia wzmacniacza.

-Blokada klawiszy nie do konca dziala. Mozna np z zablokowana klawiatura wylaczyc telefon przytrzymujac przycisk power. Po takim wylaczeniu i wlaczeniu wpisujemy PIN i niby klawisze sa zablokowane ale da sie np wlaczyc menadzer zadan dlugo przytrzymujac domek - dziala tylko po wlaczeniu z zablokowana klawiatura.

-Z zablokowana klawiatura naciskajac przycisk apartu podswietla sie tylko sama klawiatura. (naprawde dziwne?)

-Rzadko na Home podczas przechodzenia miedzy pozycjami w losowych punktach pojawiaja sie pojedynczy piksel i zaraz znika :]

-Netmonitor (*#0011#) nie pokazuje w trybie GSM sygnalu silniejszego niz -47dBm. To chyba tylko dla mnie jest wazne :)

-Bluetooth strasznie wolno sie wlacza i wylacza. Klepsydra kreci sie i kreci...

-Pikanie z glosnika podczas proby wlaczenia telefonu z rozladowana bateria - to jest jakis okropny dzwiek :|

-Znikaja napisy z belki menu start. Wystarczy wybrac jakis program z menu, wrocic domkiem, wlaczyc menedzer zadan i zamknac "ostatnio wybierane programy". Po tej akcji wchodzac do menu start nie widac napisow na dolnej belce az do nastepnego soft resetu.


-Bledy w tlumaczeniach: [miejsce] - [opis bledu]
Ustawienia zasilania - "Auto blokada klawiatury" <- to nie blokada tylko czas gasniecia ekranu.

Kilka z wtyczek Home - "eigene dokumente" <- moje dokumenty ale w jakims innym jezyku.

Przegladarka grafik - "rozdzielczosc::" <- powinien byc rozmiar albo wielkosc, chodzi o rozmiar pliku w KB, dodatkowo jest tam o jeden dwukropek za duzo.

Ustawienia xt9 - "spell correction" <- brak tlumaczenia.

Aplikacja do Zip - "wypakuj do::" <- znowu dwa dwukropki.

Budzik - "sprawdzaj" <- blad tlumaczenia powinno byc zaznacz(check).

---
Cieszcie sie ze jeszcze nie odpakowalem ani sluchawek ani kabla USB i nie podlaczalem karty pamieci  :evil:
---
Wersja 0.1 6.6.2009 11:35
---
Update:
-Kalkulator - blad z procentami np. 100+20% da wynik 100.2 a nie 120, blad odnalazlem na jednym z forow. (%=0.01)

-ClearVue - nie czyta kompresowanych PDF.

-ClearVue - brak kawalka tekstu w oknie info.

-xT9 - teksty tlumaczen sa za dlugie.

-za znikanie napisow z belki odpowiada chyba appman.exe - mozna to naprawic ustawiajac jeszcze raz aby pokazywal menu ostatnio uruchamianych programow.

-tlumaczenie menu koszt polaczenia - 'Koszt nieobslugiwanych polaczen' -?
---
i200XXHL1
wzgledem XXHH3 nic nie poprawili.

-dodatkowo jest problem z podswietleniem klawiatury ponizej 20% baterii - wylacza sie i nie da sie go wlaczyc.

-bateria chyba zachowuje sie tak samo.
---
Wersja 0.2 1.8.2009 10:40

Update

Pierwsze nacisniecie klawisza camera z zablokowanymi klawiszami wybudza podswietlenie ekranu i klawiszy. Kazde nastepne tylko klawiszy.

Wersja 0.3 27.11.2009 1:45

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 01:46:03 wysłana przez gader »
Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #32 : Czerwiec 06, 2009, 11:58:51 »
wow
jesteś dokładny :D


Offline dzemik86

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #33 : Lipiec 05, 2009, 12:06:53 »
a ja sie przesiadlem z i 200 na s60 v3 fp1 i do tego samsunga i200 niewroce na poczatku wydaje sie symapatyczny ale pozniej jest juz co raz gorzej z nim :/


Offline beju

  • Android Singularity
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
  • VIP Level: 160
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #34 : Lipiec 05, 2009, 13:07:54 »
a ja sie przesiadlem z i 200 na s60 v3 fp1 i do tego samsunga i200 niewroce na poczatku wydaje sie symapatyczny ale pozniej jest juz co raz gorzej z nim :/


Rozwiniesz mysl co znaczy ze "coraz gorzej z nim"? :mysli:

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Offline marculonis

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #35 : Lipiec 21, 2009, 13:30:55 »
Natrafił ktoś na jakiś ROM 6.5 do i200 ?


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #36 : Sierpień 01, 2009, 10:43:51 »
Natrafił ktoś na jakiś ROM 6.5 do i200 ?


Widzialem jakies gotowane ROMy ale 6.1

Dalem maly update listy bugow i200XXHL1 : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=131482.msg1006209#msg1006209

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline ticom

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #37 : Sierpień 04, 2009, 21:33:09 »
Na początek- witam!
   Byłem już zdecydowany na i200, ba miałem już go jeden dzień-ale załapałem sie na wadliwy egzemplarz :evil: i to ostatni, więc nie mogłem wymienić-oddałem.
Czytając ten wątek (tyle bagów) mam coraz więcej wątpliwości czy to smart dla mnie.
Byłby to mój pierwszy  aparat na WM - dotychczas zwykłe, symbian, maemo(N700) na linuxie i CE 5 w samochodowej navi, którą trochę poznałem, ale GPS Lark padł (właściwie to dwa egz. po kilka razy - trzymajcie się z dala od tej firmy-wiem co mówię-mógłbym napisać powieść) A że był(y) na gwar. zwrócili kasę i może właśnie być na wash and go czyli smartfon. :O~
 
    Moje oczekiwania:
-nowy i tani - spełnia
-WM- bo symbian nudny- no tu to chyba kazdy WM spełnia-grzebania aż nadto :P
-szybki-i nie chodzi o np. uruchamianie urzadzenia czy programów ale o menu i reakcję na klawisze - ???
-stabilny-???
-poprawnie działająca navi (AM,TT) -tak wiem, stsunkowo mały ekranik, ale uważam, że nawigacja to przede wszystkim głos. Mam zewn. GPS. Wiem, że można AM odpalić ale jak się sprawuje na dłuższej trasie(RAM) -???
-no właśnie - jak sobie radzi z tą małą i wyciekającą pamięcią RAM ???

  Kupilibyście go ponownie-drodzy użytkownicy i200?


                             Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2009, 21:45:08 wysłana przez ticom »

Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #38 : Sierpień 05, 2009, 15:20:55 »
Jak miales jeden dzien to cos juz wiesz. Kazdy ROM ma jakies bledy. Navi na i200 to chyba tylko TT albo AM z fake cursorem ja wole iGO ale niestety...
i200 jest tani ale brak mu WiFi do szczescia. Jest sporo do grzebania, mozna by cos ugotowac po PL  i wywalic troche smieci. Procek 264 wystarcza, stabilnosc OK. Teraz na i200XXHL1 udalo mi sie wycisnac 22.4MB po uzyciu Oxios Memory.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #39 : Sierpień 05, 2009, 16:20:37 »
Cytuj
Jest sporo do grzebania, mozna by cos ugotowac po PL  i wywalic troche smieci.

Możesz gotować, to ten sam format co na i600.

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline ticom

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #40 : Sierpień 06, 2009, 21:31:20 »
Cytuj
Jak miales jeden dzien to cos juz wiesz. Kazdy ROM ma jakies bledy. Navi na i200 to chyba tylko TT albo AM z fake cursorem ja wole iGO ale niestety...


Ano miałem ale byla skopana klawiatura(programowo chyba bo pod domkiem przeważnie wyskakiwała cyfra 9 a pod lewym softkey-em 6 itp) więc nic nie mogłem podziałać, tylko sie nakląłem. IGO nie idzie?

Pozdrawiam.


Offline СП4УБВ

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #41 : Sierpień 09, 2009, 16:47:19 »
Teraz na i200XXHL1 udalo mi sie wycisnac 22.4MB po uzyciu Oxios Memory.


U mnie obecnie wolnego ramu mam 26MB :)


Właśnie nabyłem to cudo za niewielkie pieniądze i tak siedzę i grzebię w rejestrze. Słuchajcie, gdzie tu wyłączyć wygładzanie czcionek? Już mnie bolą oczy od patrzenia na te wygładzone literki.

EDIT: wyłączyłem to ale czcionka jest dobrana tragicznie, oryginalna wygląda bardzo źle.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2009, 18:05:21 wysłana przez СП4УБВ »

Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #42 : Sierpień 09, 2009, 22:59:59 »
EDIT: wyłączyłem to ale czcionka jest dobrana tragicznie, oryginalna wygląda bardzo źle.

Podziel sie z innymi jak tego dokonales.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline СП4УБВ

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #43 : Sierpień 09, 2009, 23:42:35 »
Najzwyczajniej w świecie.

Wystarczy wykasować klucz rejestru:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\CLEARTYPE]

wraz z zawartością i nie będzie wygładzania, doadtkowo trzeba wyłączyć wygładzanie w IE, gdyż sporo rzeczy korzysta z tego, to masz tutaj:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ClearTypeText"=dword:0


Opis ze strony http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa911460.aspx

A tak przy okazji, po SR wolnego RAMu jest 27.4MB. Więcej nie udało mi się zaobserwować. Wolnej pamięci na programy - po zainstalowaniu wszystkiego co używam - 16MB (to jest rezultat z Total Commanderem, TCPMP, SMI Converterem, Automapą, AEButton+, Psnapem, skinem Windows 7, i jednym dzwonkiem MP3 o rozmiarze 450kB i dwoma pluginami do today).

Teraz interesuje mnie gdzie można wyłączyć te badziewne animacje podczas dzwonienia oraz aplikację do smsów w tym dymku na today. Tak poza tym to kto mógł wymyśleć taki sposób pokazywania smsa? Ani to nie jest intuicyjne w obsłudze, ani ładne ani szybkie.


« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2009, 23:47:36 wysłana przez СП4УБВ »

Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #44 : Sierpień 10, 2009, 00:06:03 »
Dymki to w ustawienia-0-2.
Juz poprawilem.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 00:54:15 wysłana przez gader »
Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline СП4УБВ

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #45 : Sierpień 10, 2009, 00:12:54 »
A konkretnie, bez cyfr? Bo naciskanie 0 i potem 2 nic  nie daje, a układ katalogów mam zuepłnie inny niż oryginalnie.

Ok, Start>>Ustawienia>>Więcej>>Tekst ruchomy

Dzięki, po tylu godzinach przestaję myśleć, czas iść spać :)


« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 00:15:27 wysłana przez СП4УБВ »

Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #46 : Sierpień 12, 2009, 05:45:17 »
Animacje podczas polaczenia > [HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Phone\Skin]  "Enabled"=dword:0
Ale bez tego nie dzialaja mi wideorozmowy.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline ticom

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #47 : Sierpień 12, 2009, 14:51:19 »
No i nabyłem drogą kupna smartfona!
 I na gorąco dwie sprawy - czy można sprawić aby telefon nie był ładowany podczas połączenia USB z PC?
   Posiada ktoś zmapowane klawisze na Automapę 5.5x -bo nie radzę z tym sobie -a pojutrze wyjeżdżam.

To jest w folderze AM
Data Files
Keymapping.data

Pozdrawiam.




Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #48 : Sierpień 12, 2009, 15:08:37 »
Ladowanie USB: HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\usbfndrv  EnableUsbCharging=0
Podobno dziala roznie w zaleznosci od romu. Sprawdz i napisz czy dziala.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline ticom

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #49 : Sierpień 12, 2009, 17:30:41 »
Dzięki!
   
Faktycznie - chyba zależy od romu. U mnie nie ma tej wartosci. Jest tak:


 HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\usbfn                           

Brakuje przy usbfn -drv i dalej- EnableUsbCharging=0

Mam i200XXHG2 - jaki jest najnowszy, jak go zaktualizować (to moj pierwszy WM) i czy warto?

Pozdrawiam


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #50 : Listopad 27, 2009, 01:47:17 »
Jak nie ma tej wartosci to mozesz sprobowac ja dodac.
To sa ROMy z europejskimi jezykami (od najstarszego):
i200XXHF1 (lista moze byc niekompletna)
i200XXHF4
i200XXHF5
i200XXHG2
i200XXHH2
i200XXHH3
i200XXHL1 Nowsze od twojego sa trzy ostatnie. Jest jeszcze i200JVIC1 ale turecki.
Aktualizacja mozliwa w serwisie na gwarancji po podaniu powodu, np ze sie wiesza albo cos nie chodzi.
Albo w domu samemu ale trzeba miec skas soft. globalbus polecil mi kuchnie do i600 jako kompatybilna
z i200 ale na razie jeszcze nie opanowalem jej dzialania. Chetnie bym wywalil troche plikow z ROMu.
Napisane: Sierpień 12, 2009, 23:28:40
Po zmianie domyslnego wprowadzania z t9 na abc polepszyla sie reakcja na klawisze. Za to mam problem z klawiszami na emulatorze NES nie dzialaja niektore kombinacje klawiszy na raz.
Napisane: Listopad 22, 2009, 02:10:08
Z cyklu "bug i200 na dzis" micro update postu na gorze^.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline ziolopalacz

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
  • Sprzęt: brak :/
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #51 : Styczeń 17, 2010, 19:29:03 »
To urządzenie doprowadza mnie do szału! :( Po 4 miesiącach użytkowania, już mu się odechciewa czegokolwiek. To był mój pierwszy samsung i myślałem że jakoś tam będzie, ale jako smartphone się nieźle spisywał. Procek dawał sobie rade z wieloma aplikacjami i był świetnym odtwarzaczem multimediów. Jednak po tych 4 miesiącach pojawiły sie problemy, moduł gsm raz działał raz nie (nie widział karty sim), potem pojawiły się błędy przy rozmowie przez zestaw słuchawkowy, a na koniec przestało czytac kartę pamięci (jest dźwięk włożenia ale jej nie widzi). Już ze 4 miesiące leży w pudełku i czeka na reklamację, a że kupiłem aparat w niemczech to jeszcze sobie poczekam na naprawę lub zwrot kosztów. To był mój pierwszy telefon z WM i jestem z niego zadowolony(z systemu nie ze sprzętu), dalej zamierzam korzystac z tego systemu.

Pozdro


Offline dexxxterek

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
  • Sprzęt: Samsung i640v
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #52 : Styczeń 18, 2010, 17:15:20 »
a robiles hard reset? w koncu to windows :P


Offline agent terenowy

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: i200 - opinia o sprzęcie
« Odpowiedź #53 : Kwiecień 23, 2011, 09:29:55 »
Na romie z końcówką HH3 nijak nie idzie przestawić ekranu głównego samsung living world.
Próbowałem z ustawienia regionalnymi i nic.
Ciągle ten Kraków.
A w aplication data/home jest tych krajobrazów trochę. I nijak nie idzie żadnego ustawić.