Autor Wątek: [i200] Polskie t9  (Przeczytany 6555 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
[i200] Polskie t9
« : Czerwiec 01, 2009, 21:42:09 »
Witam.

Wiem że rozwiązanie mojego problemu może być banalne ale mam ten telefon (samsung i200) dopiero od 2 dni i nie mam zielonego pojęcia jak go rozwiązać a Google niezbyt pomagają pomimo usilnych prób. To było gwoli wstępu a teraz sam problem: czy wie ktoś jak zmienić w tym telefonie język t9 na polski ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.


PDAclub.pl

[i200] Polskie t9
« : Czerwiec 01, 2009, 21:42:09 »
R E K L A M A:


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 02, 2009, 03:02:11 »
Kodem *#1234# sprawdz jaki masz ROM I200XX... CZY i200XE...
W wersji XX jest PL i wybiera sie go dlugo trzmajac gwiazdke.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 02, 2009, 08:45:14 »
mam i200XXHH3. Próbowałem tego wielokrotnie i niestety jedyne co się zmienia to z małych na duże litery, na cyfry, znaki i wpisywanie tradycyjne


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #3 : Czerwiec 02, 2009, 15:44:31 »
.... dlugo trzmajac gwiazdke.


Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #4 : Czerwiec 02, 2009, 16:13:59 »
tak wiem zrozumiałem już za pierwszym razem i myślę że trzymanie tej gwiazdki naciśniętej przez 5 minuto dość długo ale nadal niestety nie przynosi to efektów


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #5 : Czerwiec 02, 2009, 16:52:58 »
OK jak nie dziala to powiedz mi czy masz ten tel. od kogos czy nowy ze sklepu?
Z tym romem co podales jest na pewno jezyk PL i t9 tez jest.
Po nacisnieciu gwiazdki powinno sie pokazac menu i pod 5 pozycja jest jezyk t9.
Trzymamy kiedy w prawym gornym rogu mamy ikonke wprowadzanie tekstu.
Napisz cos wiecej, np czy cos zmieniales, czy robiles hard reset?

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline beju

  • Android Singularity
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
  • VIP Level: 160
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 02, 2009, 17:31:34 »
sprawdziłem - jest dokładnie tak jak mówi gader. na fabrycznym romie należy długo przytrzymać gwiazdkę i otworzy się menu kontekstowe dla opcji wpisywania.

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #7 : Czerwiec 02, 2009, 22:20:35 »
telefon jest nowy - menu się nie pokazuje. Nic nie zmieniałem a resetu nie robiłem


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #8 : Czerwiec 02, 2009, 22:59:02 »
hehe. Jak przez menu nie dziala to prosze bardzo HKLM\Software\Tegic\eT9\ DefaultLanguage=277(dec),115(hex)
A tak serio to cos masz namieszane niezle, skoro zmieniaja sie tryby wpisywania a po przytrzymaniu nie chce sie menu pokazac. Moze sprzedawca go testowal i zostaly jakies ustwienia, zrob mu reseta dla pewnosci. Do bakapu powinien wystarczyc PPCPimBackup > http://www.dotfred.net/default.htm no i skopiowanie swoich plikow na karte pamieci.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #9 : Czerwiec 10, 2009, 11:36:25 »
ok dzięki wielkie za poradę - na pewno jeszcze dzisiaj to zrobię
Napisane: Czerwiec 03, 2009, 10:46:56
No i ból. HR został zrobiony a menu nadal nie wyskakuje :/


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #10 : Czerwiec 10, 2009, 20:50:45 »
A mozesz zablokowac klawisze trzymajac dlugo * ?

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #11 : Czerwiec 11, 2009, 08:43:49 »
Tak. Blokada klawiatury działa.


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #12 : Czerwiec 11, 2009, 23:29:58 »
Nie mam pomyslow. Moze serwis da sobie z tym rade.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #13 : Czerwiec 13, 2009, 11:12:18 »
Ech w każdym razie dzięki za chęci :)


nokser

  • Gość
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #14 : Czerwiec 13, 2009, 18:32:01 »
A próbowałeś wgrać nowszy soft???


Offline Setesh

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #15 : Czerwiec 14, 2009, 12:58:52 »
I stał się cud :) 2 dni po HR menu zaczęło się pojawiać :)


nokser

  • Gość
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #16 : Czerwiec 14, 2009, 13:09:36 »
prawdę mówiąc, bardzo dziwny przypadek


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #17 : Czerwiec 14, 2009, 19:51:20 »
Idz daj na msze! Moze po jakims czasie pojawi sie touch albo wyrosnie WiFi :)

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: [i200] Polskie t9
« Odpowiedź #18 : Czerwiec 14, 2009, 19:53:12 »
z tym WiFi to wcale nie takie niemożliwe
już nie raz się okazywalo, ża na płycie głównej coś jest ale przyblokowane  :E