Autor Wątek: Multitouch na WM  (Przeczytany 9227 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline deeper

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
    • http://d3s.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia, Omnia 2
Multitouch na WM
« : Wrzesień 26, 2008, 14:53:00 »
Czy slyszal ktos o mozliwosci obslugi Multitouch na urzadzeniach samsunga z WindowsMobile?
Generalnie chodzi o reakcje na dotyk np w 2 roznych punktach.
Niby to patent Apple'a ... ale bardzo wygodna sprawa


PDAclub.pl

Multitouch na WM
« : Wrzesień 26, 2008, 14:53:00 »
R E K L A M A:


Offline tjach

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 75
  • Sprzęt: Samsung i780
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 26, 2008, 18:35:12 »
Czy to aby czasem nie musi być sprzętowo wspierane? Pytam, bo sam nie wiem, a nie z ironii.


Offline bebic

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 30, 2008, 12:07:37 »
WM7 ma mieć to zaimplementowane.


Offline deeper

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
    • http://d3s.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia, Omnia 2
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #3 : Październik 01, 2008, 14:01:48 »
WM7 ma mieć to zaimplementowane.

No to bomba !!
Juz jakis czas temu widzialem obsluge "wielodotykowa" osbluzona przez windows ale na PC... wiec dlaczego by nie na urzadzeniach mobilnych.
Nie wiem jak z Apple, ale na windows oprocz "rozciagania" i "sciskania" za pomoca 2 palcow, dzialalo tez obracanie i przestrzenne przemieszczanie, obracanie obiektow.


Offline wojoo

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #4 : Październik 10, 2008, 22:15:03 »
tylko pytanie kiedy bedzie win 7 ... A tak przy okazji powiedzcie mi co lepiej kupic omnie czy diamonda ?:)


Offline deeper

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
    • http://d3s.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia, Omnia 2
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #5 : Październik 15, 2008, 10:48:05 »
Czego nie kupisz bedziesz zadowolony.
Popatrz co bardziej wyglada i tyle...
Forumowe wojny o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanoca caly czas sie tocza... wiec ... proponuje pomacac obydwa i zobaczyc co pasuje bardziej.


Offline beju

  • Android Singularity
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
  • VIP Level: 160
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 09, 2009, 15:36:34 »
tja a potem m$ zaplaci grube tryliardy za naduzycie multitoucha i praw przez m$ co do iphone... i zakonczy sie era mobilnych okienek.

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Offline browar25

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Omnia
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #7 : Czerwiec 18, 2009, 21:29:29 »
Nie da się tak po prostu powiedzieć że np. Omnia jest lepsza od diamonda, to jest względne i zależne od indywidualnych potrzeb. Najpierw musisz określić twoje oczekiwania i potrzeby względem urządzenia a dopiero potem będziemy mogli ci coś doradzić. Ja mam Omnie bo spełnia większość moich oczekiwań choć nie wszystkie. Ma wady ale zalety przeważyły. Ja oczekuje od palma żeby był mocny hardwarowo. Czyli procek co najmniej 520 mhz oczywiście tylko intel bo Qalcommy mulą straszliwie. Jak odpaliłem film w dvxie na diamondzie to cią się a na omni wszystko mi śmiga :) Ja oczekuje wydajności pytanie czego ty oczekujesz ?


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #8 : Czerwiec 19, 2009, 13:38:42 »
świetnie, ale od tego jest dział Zakupy


Offline muminisko

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
  • VIP Level: 50
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #9 : Wrzesień 26, 2009, 08:51:13 »
tja a potem m$ zaplaci grube tryliardy za naduzycie multitoucha i praw przez m$ co do iphone... i zakonczy sie era mobilnych okienek.

Multitacza jako takiego opatentować nie można, natomiast można w stanach zamroczonych opatentować pewne gesty związane z obsługą co też właśnie uczynił Apple. A samego multitacza będziemy mieli już w WM 6.5 jak widać (vide HTC Leoś/HD2).


Offline kaczmander

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: HTC universal >> THc DIAMOND + motorola s9 >> Omnia
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #10 : Listopad 02, 2010, 11:55:55 »
Multitouch musi byc wspierany przez telefon a nie platformę systemowa to tak jak byś chciał robic zdjęcia telefonem który nie ma aparatu ale ma aplikacje które jest przeznaczona do robienia zdjęć

Kaczmar

Online tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8676
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: Multitouch na WM
« Odpowiedź #11 : Listopad 02, 2010, 12:48:00 »
Kolego kaczmander nie odpowiadaj na posty z 2009 r. bo dostaniesz warn za odkopywanie wątków.

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB