Olbrzymia wiekszosc pytan, ktore zadales ma juz odpowiedzi na forum. Wystarczy poszukac, najlepiej zaczynajac od przyjlejonych watkow. Mam jednak dobry dzien i zamiast ochrzaniac odpowiem na pytania

1. Jest zamiennik. Dla gmaila gmail app w javie. Nie wiem czy shangmail obsluzy interie, nigdy nie korzystalem
2. Programy lacza sie przez wifi jak jestes w zasiegu, ale trzeba uwazac, bo nie bedzie ostrzezenia gdy polaczenie przejdzie na tcp. Duza czesc programow pozwala w opcjach wybrac przez co ma sie laczyc z netem.
3. Mozna
4. Mozna
5. Nie ma bo nie trzeba. Szczegoly masz w przyklejonym watku.
6. Nie wiem
7. Pelnej funkcjonalnosci nie bedzie, ale nie bedzie tez biedy. Bedzie trzeba poszukac programow zamiennikow - przegladarki dzialaja, poczte sprawdzisz, gg jest, skype jest, twitter, facebook (jakas starsza wersja) itp. Problemem moze byc za to duet bb + play jako siec. Sporo mozna sie naczytac w internecie jakie problemy maja ludzie w playu z bb. Mozna jednak sie uzbroic w cierpliwosc. Za jakis czas play bedzie mial w ofercie bis wiec sytuacja powinna ulec poprawie.
8 jest w standardzie docstogo. Odczyt plus edycja word excel powerpoint
9. Jako watki
10. Nie wiem. Nie wiem jak to sie odbywa w innych systemach. Nie wiem jak to widzisz i jak tego oczekujesz
11. Moze. Bis ma to w standardzie. Poczta plus kontakty plus kalendarz. Bez bis tez mozna po zainstalowaniu gsync
Menedzer plikow jest w systemie jest darmowe gg jest skype (im+ lite z czatem).
Tak jak napisalem na poczatku przeczytaj przyklejone watki albo kliknij na link w moim podpisie