Autor Wątek: App Error 523 - na 100% uwalony?  (Przeczytany 11661 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Khil

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
App Error 523 - na 100% uwalony?
« : Czerwiec 28, 2010, 22:01:02 »
Hey. Zagladam na chwilke z dzialu Toshiby :)

Dostalem dziwnie zachowujacego sie BB 8520 do naprawy "po rodzinnemu" (tak, typowo "bo synek sie zna..."). Odpalilem na mojej karcie SIM i wszystko dzialo ok. Wzruszylem ramionami i chcialem juz oddac ale po wyjeciu karty po kazdym odpaleniu zaczal wywala blad "Index 8>=8" na ekranie, a potem App Error 523 na bialym tle i reset. Z angielskich, wzglednie aktualnych, forum wyglada na to ze musze caly O/S wgrywac od nowa.

Pyt 1. Nie ma innej rady? Na .... nic nie zmienilem tylko wykonalem rozmowe z wlasnej karty i polaczylem sie probnie z Wi-Fi.
Pyt 2. Jak niebezpieczna jest ewt. zmiana o/s dla BB nooba (ktory jednak flashowal sam kazdego fona jakiego mial...)


I'm 12 and what's this?

PDAclub.pl

App Error 523 - na 100% uwalony?
« : Czerwiec 28, 2010, 22:01:02 »
R E K L A M A:


notosiup

  • Gość
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 29, 2010, 07:55:02 »
Nie ma innej rady, musisz wgrać OS od początku, nie wiem jaki jest teraz, ale najlepiej najnowszy z rodziny OS 5.0. Wgranie OS nie jest trudne, postępuj tylko wg instrukcji, którą znajdziesz tutaj. W razie problemów pytaj dalej, pomogę.


Offline Khil

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 29, 2010, 10:25:38 »
Dobra, pewnie sprobuje wgrac.

Pyt. 1 Czy mozna naladowac jakos do 100% przy tym bledzie? Nie pali sie czerwona lampka po podlaczeniu ladowarki, a przez USB tylko do czasu wystapienia bledu po zaladowaniu.
Pyt. 2 Czy nadal mozna jakos zrobic backup? Sciagnalem najnowszego managera, ale sie tez laczy tylko do czasu wystapienia bledu.

Dzieki za pomoc.


I'm 12 and what's this?

notosiup

  • Gość
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #3 : Czerwiec 29, 2010, 10:37:34 »
W tej sytuacji nie wydaje mi się, żeby jakikolwiek backup był możliwy. Jeżyna nie łączy się z komputerem, system nie uruchamia się. Co do ładowania to nie wiem, potrzymaj bb na ładowarce, jak bateria będzie zbyt słaba nie zmienisz os.


Offline mike100

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
  • VIP Level: 60
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #4 : Czerwiec 29, 2010, 11:52:42 »
najlepiej będzie zorganizować baterię z innego bb...

High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

Offline Khil

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #5 : Czerwiec 29, 2010, 14:06:18 »
Dobra, glupie pytanie tedy: Czy da sie BB teraz w ogole wylaczyc? Bo wlacza sie od razu po wlozeniu baterii, a trzymanie czerwonego przycisku nic nie daje.


I'm 12 and what's this?

notosiup

  • Gość
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 29, 2010, 14:12:34 »
Nie da się, trzeba baterię wyjąć.


bartlomiej.cieslak

  • Gość
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #7 : Czerwiec 30, 2010, 18:25:38 »
Spróbuj podpiąć bb pod kompa i zrób wipe. Po tym podładuj bb. Po naładowaniu będziesz mógł bez problemu zainstalować os


Offline Khil

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
Odp: App Error 523 - na 100% uwalony?
« Odpowiedź #8 : Czerwiec 30, 2010, 19:43:51 »
Dzieki za pomoc. Sprawdzilem, laduje sie. Zadzwonilem do wlasciciela i powiedzial ze moge usunac wsio. Naczytalem sie tez poradnikow,  wiec sie zabieram zaraz.

BB calkiem fajny sprzet, ale bardzo przeszkadza brak 3G w 8520.

Połączone: Lipiec 01, 2010, 01:33:27
Dla potomnosci.

Nie trzeba bylo wcale robi wipe'a. System 5.0.0.592 ktory sciagnal sie automatycznie przez managera nie chcial przestawic BB na bootloader, ale system 5.0.0.681, ktory sciagnalem ze strony producenta dla mojego operatora wgral sie prosto z bialego ekranu Bledu 523 (tzn zgasil ekran i przeszedl od razu i bez problemow w BL) - roznica byla widoczna w okienku statusu wgrywania (kolo Checking JVM), choc nie pamietam dokladnego zapisu, w tym drugim bylo cos ala "starting boot.... cos tam"

Jeszcze raz dzieki za pomoc. chodzi naprawde szybko na 5.0

« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 01:33:27 wysłana przez Khil »

I'm 12 and what's this?