podkręcenie procesora

• 8 Odpowiedzi
  • 3884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

podkręcenie procesora
« dnia: Luty 15, 2009, 22:24:27 »
Co Wy o tym sądzicie...? Może zna ktoś jakiś program do podkręcenia procesora w TP? Ja robiłem to w Wizardzie i wiele się poprawiło.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: podkręcenie procesora
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2009, 22:26:50 »
Tu chodzi o procesor : Qualcomm . W Wizardzie i Artemisie są OMAP i je mpżna podkręcać.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2009, 22:33:23 »
Wiem, że to są różne procesory, ale rozumiem, że nie można, ok. Wizard miał 195 MHz, a TP ma 528MHz, a wielkiej różnicy nie widzę w prędkości i oba czasem się zawieszają. Czy to znaczy, że WM6 jest aż tak bardzo skomplikowany, że nawet tak szybki procek sobie nie radzi...?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2009, 13:47:53 »
Nie, to znaczy, że jak zwiększysz 4-krotnie liczbę pikseli ekranu, oraz wrzucisz na wierzch WM6 kloca w postaci TouchFlo3D, który ma spor wymagania, to musisz zwiększyć znacznie szybkość procesora, żeby działało tak jak wizard :)
Wrzuć sobie jakiegoś gołego (Light lub czasem nazywane także Vanilla) roma bez manili (czyli touchflo3d) to ci zerwie czapkę z głowy :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2009, 08:40:00 »
Nie, to znaczy, że jak zwiększysz 4-krotnie liczbę pikseli ekranu, oraz wrzucisz na wierzch WM6 kloca w postaci TouchFlo3D, który ma spor wymagania, to musisz zwiększyć znacznie szybkość procesora, żeby działało tak jak wizard :)
Wrzuć sobie jakiegoś gołego (Light lub czasem nazywane także Vanilla) roma bez manili (czyli touchflo3d) to ci zerwie czapkę z głowy :)

A mógłbyś polecić coś konkretnego bez TF3D. Od kilku dni testuje różne romy próbując znaleźć coś co by mnie zadowoliło, ale jak na razie bez rezultatów. Jak na razie siedzę na ROMeOS 2 1.40.01 bo wydaje mi się najbardziej dopracowany. Najlepiej gdyby była to wersja WWE. Ostatnio przez mojego Rafałka prawie codziennie przetacza się jakiś rom.

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
  • Sprzęt: MotoA925, note 2, HTC Flyer, Note 4 +gear2.0
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2009, 09:03:12 »
a ten (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=464311) nie pasuje juz Tobie fender80s ??

bo mi ciagle lezy i nie mam problemów :)
jak rozkaldam ppc to w ulamek sekundy przelacza w tryb landscape.
naprawde dziala szybciej niz ja kliak i to dopiero 1 pda ktory tak umie ;)
my UIQ Moto A925 - for eva' with me! StrefaUIQ r.i.p.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2009, 18:08:50 »
a ten (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=464311) nie pasuje juz Tobie fender80s ??

Nie no jest ok, ale jak na razie jest to jedyny rom bez TF który znalazłem. Miałem nadzieję, że znajdzie się jeszcze coś godnego uwagi. Lubię mieć alternatywę :) Przetestowałem chyba większość popularnych romów i do każdego mam jakieś "ale". Jak na razie jedynie ROMeOS w miarę mnie satysfakcjonuje.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2009, 19:41:41 »
Jeśli chcesz mieć każdy WM bez TF3D wystarczy w momencie customizacji zrobić softreset. Ma to swoje zalety  (brak Manilli, więcej RAM, szybkość wspaniała, pracują wszystkie nakładki jak SPBShell, iLaucher itp.), ale i wady również. Nikt nie sprawdził czy gdzieś w trzewiach systemu nie brakuje czegoś co moze skutkować jakimś poważym bug`iem. No i trzeba doinstalować niektóre sterowniki funkcyjne tela. Pracowałem tak na 3,2a przez 2 mce.

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
  • Sprzęt: MotoA925, note 2, HTC Flyer, Note 4 +gear2.0
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2009, 20:17:51 »

Nie no jest ok, ale jak na razie jest to jedyny rom bez TF który znalazłem. Miałem nadzieję, że znajdzie się jeszcze coś godnego uwagi. Lubię mieć alternatywę :) Przetestowałem chyba większość popularnych romów i do każdego mam jakieś "ale". Jak na razie jedynie ROMeOS w miarę mnie satysfakcjonuje.

niestety jedyny :/

pod tym wzgledem sie z Toba zgadzam w pelni :)
moglo by byc wiecej romów manila-free ;)
my UIQ Moto A925 - for eva' with me! StrefaUIQ r.i.p.