Autor Wątek: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj  (Przeczytany 49444 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #30 : Październik 21, 2008, 15:35:20 »
provxml wchodzi za którymś razem.

Ja nie działa mimo wszystko to idziesz do salonu i prosisz o 6 stykową.

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

PDAclub.pl

Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #30 : Październik 21, 2008, 15:35:20 »
R E K L A M A:


Offline PitEr1412

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
  • Sprzęt: HTC P3600
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #31 : Październik 21, 2008, 16:14:52 »
ja własnie mam z 6 stykowym sim kartę. Najciekawsze jest to, ze przed zainstalowaniem WM6 - to znaczy na WM5 wszystko działało bez problemu. Pop zmianie na WM6 nie widzi sim karty :(

Kobieta powinna znać 70 rzeczy - gotować i 69  :)

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #32 : Październik 21, 2008, 16:15:52 »
6 styk zawsze chodził bez problemu :shock:

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline PitEr1412

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
  • Sprzęt: HTC P3600
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #33 : Październik 21, 2008, 16:37:35 »
u mnie jak widac jest problem - dlatego tu pisze. Tak swoją drogą jestem zdziwiony, że przestało działać na WM6 :(

Kobieta powinna znać 70 rzeczy - gotować i 69  :)

Offline TomaszKRK

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Hp iPAQ 614c Business Navigator
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #34 : Październik 21, 2008, 22:25:32 »
u mnie jak widac jest problem - dlatego tu pisze. Tak swoją drogą jestem zdziwiony, że przestało działać na WM6 :(



Niestety na iPAQ614c Windows Mobile 6 - Wasze sposoby Panowie nie działają !  :| :mad: :(
Po 5 - 10 minutach - zwiesza się - nie można wejść w ustawienia sieci, nigdzie nie zadzwonię ..
Czyli nic nowego. (Sieć Play P4) Karta 6 i 8 stykowa to samo ..

Moja Konfiguracja:
Wersja Sterownika PSM: 7.1.0.0
Poziom Wersji Produktu: 1.0
Data ROM: Mar272008
Wersja ROM: MP-1.00.05
Wersja Systemu: 6
Wersja BootLoadera: MP-1.00.05
Wersja XIP: 1.0.0.0
Wersja Oprogramowania układowego radia: M:MP-0081-210208

Już 2 Reklamację piszę do Play'a ...

« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 22:52:02 wysłana przez TomaszKRK »
Brak orientacji ortograficznej.

Offline zibizz1

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #35 : Listopad 06, 2008, 00:11:28 »
U mnie próbowałem kilka razy i nadal nie chce czytać kontaktów z SIM. Ale od chwili kiedy kupiłem tel było wszystko ok do pierwszego HR. i Dopiero teraz mam problem i nie moge odczytać kontaktów z sim


Offline Maxxx

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: SE P1i, G1 white
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #36 : Listopad 10, 2008, 12:34:57 »
a mi dziala wielkie dzieki :ok:


Offline beju

  • Android Singularity
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
  • VIP Level: 160
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #37 : Grudzień 12, 2008, 20:28:55 »
no gwoli scislosci a propo watku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118621.0

sprawdzilem tosie oboma sposobami (zdazylem przed wyslaniem jej do serwisu, buce mieli wyslac w piatek czyli dzis)

i nie dziala. sprawa idzie do play, najpierw na ekspertyze a potem na reklamacje.

pozdrawiam.

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Offline snowcraft

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 162
  • Sprzęt: HTC X7500 Orange/BB 8310 Era
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #38 : Grudzień 15, 2008, 11:24:44 »
Kupiłem dzisiaj startera Play OnLine z karta 8 stykową bez kropki. Działa bez zarzutu na HTC Athena. Podobno to całkiem nowa dostawa.

-----------------
Saludos

Offline TomaszKRK

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Hp iPAQ 614c Business Navigator
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #39 : Grudzień 17, 2008, 21:20:47 »
Panowie coś mam:

PLAY ponoć nie ma swojej macierzystej sieci. Działa na przekaźnikach PLUS'a.
I tak po wielu, wielu morderczych próbach zauważyłem coś ciekawego.

Na moim 614c Po wyciągnięciu baterii i ponownym włożeniu/uruchomieniu PDA zielona dioda migając sygnalizowała zalogowanie się do sieci.

W ustawieniach telefony Automatyczne wyszukiwanie sieci było ustawione na AUTO.

Telefon logował się najpierw do sieci PLUS (pojawiała się ikona ROAMINGU) następnie po informacji [Request Accepted] telefon prze logował się do sieci PLAY 26006
Dioda przestała migać, zaczęła świecić stałym światłem - po około 5/8 minutach telefon był już zblokowany..

Zainstalowałem więc nowy ROM z Windą 6.1 - następnie na próbę ustawiłem [Ustawienia Telefonu/Wyszukiwanie sieci] na [Manual]..
Wybrałem sieć PLUS (GSM) i odznaczyłem wszystkie inne dostępne ...

Panowie, nie wie o co comon .. Wszystko działa.  :ohreally:

Fuck It ! gdybym wiedział , tyle miesięcy się z tym bawiłem ..
Z ciekawości pojechałem dzisiaj do PLAY'a wymienić raz jeszcze kartę na inną, z innym numerem seryjnym, niższym od obecnego.

Również działa ... (Warunek) musi być SIEĆ PLUS GSM !!

Brak orientacji ortograficznej.

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #40 : Grudzień 17, 2008, 21:25:35 »
ke?

przypadek, przecież to jest problem również telefonów z samym edge...

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline TomaszKRK

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Hp iPAQ 614c Business Navigator
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #41 : Grudzień 19, 2008, 19:59:50 »
ke?

przypadek, przecież to jest problem również telefonów z samym edge...


A więc tak .. Po kilkunastu godzinach zrestartowałem PDA. Po wyłączeniu PDA i ponownym uruchomieniu, wyskakuje znowu REQUEST ACCEPTED i dowiedzenia.
Muszę wyciągać baterię, wkładać z powrotem  i uruchamiać raz jeszcze.
Po uruchomieniu natychmiast muszę wchodzić w ustawienia Sieci i z wcześniej ustawionej opcji wyszukiwania MANUAL włączyć znowu AUTO.
(Muszę to zrobić szybko, zanim wyskoczy REQUEST ACCEPTED)..
Odrazu po AUTO daje mu znowu MANUAL i ustawiam PLUS GSM .... Tyle  - i działa ... .

Panowie może jesteście w stanie zrobić SOFT który pomoże utrzymać ustawienia nawet po Restarcie PDA ???


Brak orientacji ortograficznej.

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #42 : Grudzień 19, 2008, 20:07:19 »
request accepted oznacza raczej, że wszystko jest w porządku i "bangla" :]

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline TomaszKRK

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Hp iPAQ 614c Business Navigator
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #43 : Grudzień 19, 2008, 20:11:59 »
request accepted oznacza raczej, że wszystko jest w porządku i "bangla" :]


No właśnie, a u mnie po REQUEST ACCEPTED zielona migająca dioda zaczyna nagle świecić stałym światłem i po chwili mogę sobie dzwonić ale ze stacjonarnego w domu  :mad:

Brak orientacji ortograficznej.

Offline robertert

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #44 : Styczeń 10, 2009, 21:05:07 »
Mam dokładnie to samo co kolega - 614c abonament w playu i... dokładnie ten sam problem - zwiecha totalna.
Wykonałem te same kroki co kolega i to nic nie daje, koszmar.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł - pomóżcie !


Offline TomaszKRK

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Hp iPAQ 614c Business Navigator
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #45 : Styczeń 18, 2009, 11:56:01 »
Mam dokładnie to samo co kolega - 614c abonament w playu i... dokładnie ten sam problem - zwiecha totalna.
Wykonałem te same kroki co kolega i to nic nie daje, koszmar.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł - pomóżcie !



NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ:

Możesz sobie zainstalować nową windę 6.1 ODNOŚNIK

Następnie wyciągasz baterie z iPAQ'a i wsadzasz ponownie zanim jednak to zrobisz:
W ustawieniach sieci musisz mieć wyszukiwanie na AUTO (wszystkie sieci z SET NETWORKS muszą być odznaczone !)
Wsadzasz baterie, uruchamiasz iPAQ'a, pikujesz od razu w ustawienia sieci i zmieniasz na MANUAL (Wybierając tylko PLUS GSM) !

Pamiętaj, musisz to zrobić zanim dioda przestanie migać lub wyskoczy REQUEST ACCEPTED !
Jeśli się spóźnisz, raz jeszcze bateria i to samo od początku..

POWODZENIA .. Mi działa !



Brak orientacji ortograficznej.

Offline robertert

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #46 : Styczeń 18, 2009, 18:45:51 »
Rozwiązałem problem inaczej :) wydaje mi się, że prościej, a miałem dokładnie te same problemy co Ty.
Problem leży w oprogramowaniu tych badziewnych simów PLAYa, ale tylko tych abonamentowych (wielostykowych), wymiana tych kart nic nie daje ale...

Należy iść do punktu PLAYa i przenieść sobie numer abonamentowy na kartę prepaidową :) (taką prostą, rzekłbym starego typu)
Najpierw Ci powiedzią, że nie mogą, to się nie uda, nie da się itd. ale jak się uprzesz i zapłacisz 9zł za starter to spróbują i eureka :) działa, nie wiesza się :) już 3 dzień.
Testowałem dość dobrze np:wielokrotna zmiana miejsca a nawet miasta (nie zrywa połączenia nawet podczas jazdy samochodem pomiędzy miastami i zmiany z playa na roaming plusa).

Pozdrawiam,

Robert


Offline Tibibitriatriah

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Sprzęt: Toshiba G900 \ HTC P3450 Elf
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #47 : Luty 17, 2009, 11:35:15 »
Ja zrobiłem tak... zainstalowałem "AdvancedConfig PLAY" i zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcja... nie działało (obok ikonki anteny wyświetlał się wykrzyknik). No to zainstalowałem "PDAClub.pl globalbus Play Connection Settings"... dalej nie działało (dalej wykrzyknik przy antenie).
Wlazłem w ustawienia telefonu >Sieć>Ustawienia sieci> i tam mialem zaznaczone "PLAY(3g)" jeszcze jedno "PLAY(3g)" i "PLAY(gsm)" - odznaczyłem jedno "PLAY(3g)" i ok... Z zakładki Sieć przeszedłem do zakładki Tryb i z automatycznego zmieniłem na "HSDPA" potwierdziłem ok.
Pokazała się ikonka 3G - pełny zasięg, włączyłem opere ale wyskakiwało mi coś tam z proxy. Wszedłem do ustawień>Połączenia>zarządzaj...>ustawienia serwera proxy - i wyłączyłem "ta sieć używa serwera proxy..." i ok.

Teraz internet działa, ale coś mi się zdaje że to nie o to chodzi, bo przy łączeniu się z netem wywala mi komunikat "łączenie z GPRS"   :(
Niech no mnie ktoś upewni w tym że to nie tak ma być, to pokombinuje jeszcze.


Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #48 : Luty 17, 2009, 15:43:07 »
a można na polski?

Cytuj
wywala mi komunikat "łączenie z GPRS"

bo tak ma być :P

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #49 : Luty 25, 2009, 18:33:55 »
przynajmniej się nie wiesza na starcie jak 90% htc
network wizarda innego znajdz, albo wgraj provxml z góry tematu (to są również ustawienia internetu)

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline kmotala

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #50 : Luty 26, 2009, 23:15:09 »
W PLAYU KARTY WYMIENIAJA ZA FREE WIĘC PO CO KOMBINOWAĆ. JA WYMIENIŁEM NA NAJNOWSZY DOSTĘPNY MODEL KARTY SIM (DAJA TAKIE PRZY UMOWIE ABONAMENTOWEJ) I IPAQ SMIGA!!!


Offline majkers

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #51 : Marzec 08, 2009, 15:56:52 »
Mam HP IPAQ 614c. W BOKu Play doradzili mi wymiane karty na Java Gemalto. No i to zrobilem i dalej lipa. Wczesniej zmienilem na najowsza jak milei. W HP mowili ze slyszeli ze taks ie dzieje z SIMami Play ale nie zamierzaja nic z tym robic. Paranoja. A mi dalej nie dziala :(


Offline kmotala

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #52 : Marzec 08, 2009, 21:08:05 »
Działa z najnowszymi kartami playa tylko trzeba trafić na rozgarniętego konsultanta  w salonie. Ja swoja karte wymieniałem jakiś miesiąc temu. Wołaj o najnowsza karte od abonamentu bo do niej mozna przypisac dowolny numer w dowolnej ofercie playa


Offline majkers

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #53 : Marzec 10, 2009, 09:09:32 »
No ja wlasnie mam najnowsza karte. Z jakiej serii dostales karte? Chodzi mi o 6 cyfre od konca na numerze? Ja mam 9.


Offline YellowLabel

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: TyTn II
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #54 : Kwiecień 03, 2009, 08:37:41 »
a ja mam jeszcze inny problem :/

Dziś aktywowali mi abonament w sieci play i od razu mam problemy.
Nikt nie może się ze mną połączyć. Tylko jedna osoba która jest w orange dzwoni do mnie bez problemu. Reszt słyszy komunikat: " Wybrany numer jest nieprawidłowy. Wybierz ponownie"

Dziwne jest to, że smsy od nich przychodzą.
Ja mogę wykonywać wszystkie połączenia.

Co się dzieje? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi.

ps.
Może informacja, że przenosiłem numer z plus-a będzie ważna, więc napiszę to.

pozdrawiam

TyTn II

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #55 : Kwiecień 03, 2009, 10:17:13 »
może dlatego, że dopiero następnego dnia po aktywacji można wykonywać połączenia?

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline YellowLabel

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: TyTn II
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #56 : Kwiecień 03, 2009, 13:52:13 »
ja wykonywać mogę.
No i orange i play mogą do mnie dzwonić.
Plus i Era - nie :/

TyTn II

Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #57 : Kwiecień 03, 2009, 14:29:52 »
to już nie do mnie takie pytania :wink:
zadzwoń do BOK, bo to nie jest problem ustawień pda/karty SIM.

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline YellowLabel

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: TyTn II
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #58 : Kwiecień 03, 2009, 14:45:36 »
"u nas wszystko w porządku"

i gadaj z głupimi :P jadę dzisiaj miłą pogawędkę przeprowadzić w salonie. Jak nie dotrzymają umowy to do rzecznika się przejdę i będą mieli problemy nie małe..

TyTn II

Offline TomaszKRK

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Hp iPAQ 614c Business Navigator
Odp: Nie działa SIM Play z mobilnym windowsem? Zajrzyj tutaj
« Odpowiedź #59 : Kwiecień 20, 2009, 00:35:28 »
Nie będą mieli żadnych problemów.
W odpowiedzi na każde pismo dotyczące podobnego problemu będzie wyraźnie napisane że nie odpowiadają za urządzenia które nie były dostarczone wraz z usługą.

Daj na luz. Z wiatrakami się przegrywa ....  :-| :O

Brak orientacji ortograficznej.