PDAclub.pl

Android OS => LG Android => P990 x2 => Wątek zaczęty przez: Ekterion w Wrzesień 16, 2011, 21:14:03

Tytuł: CyanogenMod 7 LG P990
Wiadomość wysłana przez: Ekterion w Wrzesień 16, 2011, 21:14:03
Mam prośbę czy ktoś mógłby napisać mi jak krok po kroku zainstalować najnowszy cyanogenmod na LG P990?
Root już wykonany, co dalej?
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi:)
Tytuł: Odp: CyanogenMod 7 LG P990
Wiadomość wysłana przez: AdamDFO w Wrzesień 16, 2011, 23:34:47
tak na szybko napiszę:
-na wszelki wypadek rób na naładowanym telefonie
-ściągnij z marketu ROM Manager, za jego pomocą zaflaszuj RECOVERY
-ściągnij paczkę odpowiednią dla Twojego telefonu z romem jaki Cię interesuję właśnie pod recovery
-paczkę w formacie .zip wrzuć na kartę pamięci w telefonie
-z poziomu Rom manager włącz recovery (po samym recovery poruszamy się za pomocą przycisków głośności, zatwierdzamy przyciskiem on/off)
-przed następnymi krokami warto zrobić backup systemu w takiej postaci jaka jest w tym momencie, w tym celu w recovery wybierz "backup and restore" "backup", recovery zapisze backup na karcie pamięci
-w recovery zrób wipe data/factory reset, a potem wipe cache partition
-następnie "install zip from sdcard" "choose zip from sdcard"
-telefon zaflaszuje sobie nowy system
-po aktualizacji warto znów zrobić wipe data i wipe cache, tak na w razie czego
- potem reebot system i już ;)

podkreślam że taka zmiana systemu kasuję wszystkie dane w pamięci wewnętrznej (na karcie nie), robisz to na własną odpowiedzialność (to i tak najbezpieczniejsza metoda)
Tytuł: Odp: CyanogenMod 7 LG P990
Wiadomość wysłana przez: Ekterion w Wrzesień 17, 2011, 00:11:23
Dzięki
Wszystko działa :)

Połączone: Wrzesień 17, 2011, 00:46:47
Jeszcze jedno pytanie, jak doinstalować pakiet aplikacji google-a?
Gdzie mogę je znaleźć?
Tytuł: Odp: CyanogenMod 7 LG P990
Wiadomość wysłana przez: AdamDFO w Wrzesień 17, 2011, 01:19:30
nie ma w cyanogenmodzie? jeśli jest market to wszystko znajdziesz w nim
Tytuł: Odp: CyanogenMod 7 LG P990
Wiadomość wysłana przez: Ekterion w Wrzesień 17, 2011, 15:25:17
heh, już zasięgnąłem wiedzy i okazuje się że w cyanogenmodzie domyślnie nie ma android market i trzeba sobie doinstalować go samemu (googleapps)