Autor Wątek: Co0kie's Home Tab  (Przeczytany 52758 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrobel

  • Ekspert HTC Rhodium
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1996
  • VIP Level: 40
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #240 : Grudzień 21, 2010, 20:13:06 »
Przeczytałem cały "Co0kie's Home Tab", choć pewnie za szybko i stąd pytania:
1.Czy przed instalacją należy w "Dzisiaj"/Elementy/HTC Sense zlikwidować "ptaszka"- gdzieś to chyba tu przeczytałem?
2.Czy właściwa jest kolejność instalacji - a) Co0kie.HomeTab_v1.8.5.cab, b) CHT_v1.8.5_LanguagePack.cab, c)CHTEditor.v1.8.5.1.CAB?
3.Czy "SR" robi się na końcu czy po instalacji każdego pliku?

Zdrowych Spokojnych


Odpowiadam po kolei :police: <- o, nowe buźki...

1. tak, dobrze jest to zrobić, chociaż instalka powinna sobie "poradzić" bez tego.
2. tak, to jest jedna z właściwych kombinacji. Może być także a), c), b).
3. Na końcu.

Również życzę spokojnych Świąt i bogatego :santa:


PDAclub.pl

Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #240 : Grudzień 21, 2010, 20:13:06 »
R E K L A M A:


Offline Nura5eN

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #241 : Grudzień 21, 2010, 21:14:24 »
Koledzy mam takie pytanie czy CHT 2.0 powoduje dużo większe zapotrzebowanie na energie? Teraz mój Leo wytrzymuje przy takich samych ustawieniach jak na CHT 1.8.5 dobę wcześniej do dwóch udało mi się dobić :/


Offline Skrobel

  • Ekspert HTC Rhodium
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1996
  • VIP Level: 40
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #242 : Grudzień 21, 2010, 21:58:56 »
CHT 2.0.0 beta owszem potrzebował. Potem wyszła do niego poprawka rzekomo poprawiająca zarządzanie energią. Ta poprawka powinna być uwzględniona w finalnej wersji, ale nadal wydaje mi się, że z CHT 2.0.0 bateria mimo wszystko szybciej się kończy...


Offline bartolinio

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #243 : Grudzień 22, 2010, 08:01:14 »
bateria kończy się szybko ale tylko jak używasz jakichkolwiek addon'ów/skrótów podających np. ilość pamięci, zużycie procka itp. (czyli tych co w czasie rzeczywistym mierzą pewne wartości), ja takich skrótów nie używam i nie zauważyłem by zapotrzebowanie na energię było większe w stos. do CHT1.7/1.8

aha jeszcze jedno, CHTEditor ściąga baterię jak szalony więc lepiej w nim nie przesiadywać za długo ;) ustawić co trzeba i "wypad" z Edytora :)

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

Offline xeami

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: Dell Axim x51 (bez V) 416 Mhz , HTC Wildfire 2.2
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #244 : Grudzień 22, 2010, 22:35:38 »
A to jest tylko do HD 2? Czy na Dellu Axim x51 też mi pójdzie?


Offline Nura5eN

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #245 : Grudzień 22, 2010, 22:51:56 »
bateria kończy się szybko ale tylko jak używasz jakichkolwiek addon'ów/skrótów podających np. ilość pamięci, zużycie procka itp. (czyli tych co w czasie rzeczywistym mierzą pewne wartości), ja takich skrótów nie używam i nie zauważyłem by zapotrzebowanie na energię było większe w stos. do CHT1.7/1.8

aha jeszcze jedno, CHTEditor ściąga baterię jak szalony więc lepiej w nim nie przesiadywać za długo ;) ustawić co trzeba i "wypad" z Edytora :)

Mam CHT 2.0 Final. Nie używam żadnych wskaźników, a w opcjach CHT jestem może minute w miesiącu, więc nie wiem co go tak wciąga :/


Offline Adramel

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #246 : Grudzień 27, 2010, 20:28:16 »
A to jest tylko do HD 2? Czy na Dellu Axim x51 też mi pójdzie?

Pójdzie na wszystkim co ma port Manili 3d v2.5x . Axim raczej nie ma takiego portu. Ma Omnia II, TG1 i PDA HTC na Qualcolmie.


Offline PhilaFP

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 60
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #247 : Styczeń 09, 2011, 10:44:47 »
u mnie na hd2 czesto jest tak, ze gdy obracam ekran (np w operze) to telefon gasnie. Raz mialem tez tak, ze nie moglem przesunac palcem miedzy homescreenami (nie dalo sie wlaczyc sasiedniego).U was tez tak jest?


Offline wal24

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 368
    • Hobby
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC LEO
  • VIP Level: 52
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #248 : Styczeń 09, 2011, 16:08:12 »
Dla tych, którym nie podoba się oryginalny slider blokady  HTC 2.0 w stylu Windows. Zainstalować wybranego cab'a i cieszyć oko. Przetestowane na CHT 2.0. Nie testowałem na niższych wersjach. (Pliki do pobrania widoczne dla zalogowanych.)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 09:09:32 wysłana przez wal24 »
ROM: MeLoN-HD2_1.7 23152-3.14 PLK,  Radio: 2.15.50.14, HSPL: 2.08

Offline mari007

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: Topaz
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #249 : Styczeń 12, 2011, 14:48:39 »
Witam.
Mam mały problem, a mianowicie po ustawieniu blokady CHT po zablokowaniu po chwili pojawia się pod belką służącą do odblokowania belka z dwoma ikonami "kalendarz" i "kontakty" jak na to nacisnę to co prawda urządzenie się nie odblokowuję ale programy pod ekranem blokady się uruchamiają.
Jak to zlikwidować?

Mam Topaza

« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 17:51:19 wysłana przez mari007 »

Offline bartolinio

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #250 : Styczeń 12, 2011, 19:21:36 »
to są bugi lookscreen'a cookie 2.0, ja nie słyszałem o recepcie na to...

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

Offline wal24

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 368
    • Hobby
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC LEO
  • VIP Level: 52
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #251 : Styczeń 12, 2011, 20:10:15 »
Witam.
Mam mały problem, a mianowicie po ustawieniu blokady CHT po zablokowaniu po chwili pojawia się pod belką służącą do odblokowania belka z dwoma ikonami "kalendarz" i "kontakty" jak na to nacisnę to co prawda urządzenie się nie odblokowuję ale programy pod ekranem blokady się uruchamiają.
Jak to zlikwidować?

Mam Topaza


Spróbuj wejść w "Edytuj wygląd ekranu blokowania" i przytrzymaj palec na tych ikonkach. Powinna pojawić się lista. Druga linijka listy powinno być "Usuń".

ROM: MeLoN-HD2_1.7 23152-3.14 PLK,  Radio: 2.15.50.14, HSPL: 2.08

Offline mari007

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: Topaz
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #252 : Styczeń 13, 2011, 07:55:17 »
Witam.
Mam mały problem, a mianowicie po ustawieniu blokady CHT po zablokowaniu po chwili pojawia się pod belką służącą do odblokowania belka z dwoma ikonami "kalendarz" i "kontakty" jak na to nacisnę to co prawda urządzenie się nie odblokowuję ale programy pod ekranem blokady się uruchamiają.
Jak to zlikwidować?

Mam Topaza


Spróbuj wejść w "Edytuj wygląd ekranu blokowania" i przytrzymaj palec na tych ikonkach. Powinna pojawić się lista. Druga linijka listy powinno być "Usuń".



Tych ikonek w ten sposób się nie pozbędę. Wg mnie są to jakieś ikony systemowe, które CHT zakrywa swoją nakładką. Niestety podczas blokowania uaktywniają się. W standardowym blokerze tej przypadłości na szczęście nie ma. Szkoda mi tylko bajerów z blokera CHT.


Offline marcinodor

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #253 : Maj 04, 2011, 23:29:43 »
Witam
mam wgrany cht editor 2.0 i
wgrałem do telefonu poniższy cab :
Sowal Slider Windows Lockscreen CHT 2.0 v.2.cab

GDZIE MOŻNA ZMIENIĆ SLIDER ????


Offline zieluss

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #254 : Lipiec 24, 2011, 00:10:21 »
A ja mam takie pytanie czy u was też krzaczy ??? Tzn. jak przechodzę pomiędzy kartami czy to stronami czy to na boki czy w górę lub dół to od czasu do czasu wyskakuje na ułamek sekundy błąd z tapetą takie kolorowe malusie kwadraciki "krzaczy" po czym wszystko wraca do normy. innych błędów u siebie nie zauważyłem jakieś pomysły od mądrzejszych ode mnie ???? Kurde nie wiem jak to wytłumaczyć coś jak błąd monitora ale tylko tło się sypie reszta ok. tło standardowe czarne. a wersja 2.0 oczywiście

ROM: 3.14

Offline Skrobel

  • Ekspert HTC Rhodium
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1996
  • VIP Level: 40
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #255 : Lipiec 24, 2011, 14:54:39 »
Ta właściwość ma chyba coś wspólnego z wersją Sense niż z samym CHT. Ale - jak już wcześniej wspomniałem - CHT 2.0.0 nie nazwałbym jeszcze wersją finalną. Niestety są problemy z umieszczaniem niektórych elementów ekranu głównego, czasem z przesuwaniem, z CHTEdytorem i w ogóle. Zwłaszcza jeśli instaluje się je na nowe wersje Sense zaczerpnięte z ROMów nie przeznaczonych dla Leo (np. 2.5.2021). Mam nadzieję, że zanim WinMo zupełnie umrze Co0kie Monster wypuści jeszcze poprawioną "finalną" wersję CHT 2....


Offline bomber

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 71
  • Sprzęt: Artemis=> => Rhodium ;)
Odp: Co0kie's Home Tab
« Odpowiedź #256 : Styczeń 23, 2012, 13:11:32 »
jak usunąć ten przezroczysty pasek bodajże level..przeszukałem wszystkie ustawienia i nic :(