Autor Wątek: [v.1.3 z 30.04.2008] TvV - program telewizyjny na PPC...  (Przeczytany 117257 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GrimReaper

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: TvV - program telewizyjny na a701...
« Odpowiedź #30 : Styczeń 24, 2008, 12:16:58 »
Wydaje mi się, że możesz logo przesłać do autora programu celem aktualizacji dla wszystkich. No, chyba że już wysłałeś?

Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

PDAclub.pl

Odp: TvV - program telewizyjny na a701...
« Odpowiedź #30 : Styczeń 24, 2008, 12:16:58 »
R E K L A M A:


Offline benezis

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: TvV - program telewizyjny na a701...
« Odpowiedź #31 : Styczeń 24, 2008, 12:19:45 »
Żebym miał jego emalia to bym wysłał. :(

AM 610 PL

Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: TvV - program telewizyjny na a701...
« Odpowiedź #32 : Styczeń 24, 2008, 13:04:31 »
Nie wyświetla logo AXN.
Zrobiłem nie wiem czy się przyda.
Nie wiem zarazem jaki jest numer tego loga żeby je umieścić w programie.





pod tym linkiem można zobaczyć wykaz programów:

http://tv.wp.pl/katn,Lista%20kana%B3%F3w,programy.html

Tam też, po najechaniu mychą na nazwę, bądź logo programu - pokazuje się jego ID (w adresie odnośnika)
Dla axn jest to 174.
Żeby TvV pokazywał logo zrobione przez nas, czy w tym przypadku axn zrobione przez @benezis nalezy do folderu TvV\kanaly\ wgrać logo z numerem ID.

Tutaj 174.gif

pozdrawiam


Offline pimpus sadelko

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: TvV - program telewizyjny na a701...
« Odpowiedź #33 : Styczeń 24, 2008, 13:07:10 »
vito100 zedytuj temat posta i wyrzuc a701 a daj ppc czy cos niech wiecej ludzi zajrzy


Offline GrimReaper

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: TvV - program telewizyjny na a701...
« Odpowiedź #34 : Styczeń 24, 2008, 13:10:35 »
Żebym miał jego emalia to bym wysłał. :(


Wiesz, zawsze można wysłać prywatną wiadomość on-line i tam się dogadać... Mniejsza z tym

Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

Offline primosz

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 318
  • Sprzęt: eten m700
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #35 : Styczeń 24, 2008, 19:00:13 »
Brakuje obszerniejszej konfiguracji. np. zmiany żeby tylko tytuły były wyświetlane bez opisu, a opis dopiero po kliknięciu. Mogłoby być łatwiejsze przewijanie (przez pasek boczny). I chyba to wszystko reszta na  :ok:. Radze przykleić temat :) Nawet juz odkryłem aktualizacje  :D

Ciekawość zabija ale czyni ludzi szczęśliwymi

Offline Qbik

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1496
    • www.wikaro.pl
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #36 : Styczeń 24, 2008, 19:25:19 »
hmm wrzuciłem na axima x51v z WM6 i wgląda to tak i nie ma jak wyjść :(

ok jak kliknalem na akoncz to wyszedłem (chyba klawisz zakończ) ;)

Dobra robota, pozostaje czekać na pełne wsparcie dla VGA

axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

Offline marcus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #37 : Styczeń 24, 2008, 19:55:12 »
na loxxie n560 z vga, tez nie dziala :(

----------------------------
the born to be wild

Offline krzysiej

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #38 : Styczeń 24, 2008, 20:06:29 »
wsparcie dla vga jest w fazie prac, polecam lekturze wcześniejszych postów w tym temacie



Offline Qbik

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1496
    • www.wikaro.pl
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #39 : Styczeń 24, 2008, 23:22:34 »
Przeczytałem wątek zanim coś napisałem (zawsze tak robie) i wiem, że była prośba o kilka dni cierpliwości podesłałem tylko screena żeby było widać jak to wygląda na axmie z wm6 i VGA ;)

axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

Offline krzysiej

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #40 : Styczeń 25, 2008, 00:23:20 »
program doby, synchronizuje sie dobrze, trwa to troche długo ale to dopiero początki. powodzenia w dalszym rozwoju produktu.

@Qbik http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89049.msg588262#msg588262



Offline Qbik

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1496
    • www.wikaro.pl
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #41 : Styczeń 25, 2008, 00:28:02 »
luz widziałem wcześniej że zamieściłeś zrzuty, ale nie zerknąłem, że tez na wm6 siedzisz ;)

axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

Offline benezis

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #42 : Styczeń 25, 2008, 10:43:11 »
Dodatkowe loga kanałów:



KLIKAMY
Napisane: Styczeń 25, 2008, 10:18:33
Zauważyłem jeden błąd.
Na górze nie wyświetla aktualnego kanału ani daty:


AM 610 PL

Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #43 : Styczeń 25, 2008, 11:17:57 »
Zauważyłem jeden błąd.
Na górze nie wyświetla aktualnego kanału ani daty:


Hmmm...
Dlatego był ten mesydż z wersją programu...
Nie wiem jak wymusić na windowsie, aby dał przyktyć sobie pasek z menu start.
Kombinowałem z dll'kami, i innymi metodami, ale nie działa...
Po kliknięciu tego startowego message zawsze się menu start chowało ... Taki trick hehe
Ale zgodnie z życzeniem powitanie wywaliłem.
Jeśłi menu start się nie schowa (nieraz się schowa) to należy kliknąć na nie, i kliknąć potem (nie wybierając żadnej pozycji z menu start) na widoczne w tle okno TvV. Pomaga  :|

Mimo wszystko pomyślę nad poprawieniem tego...
Dzisiaj wieczorem zapodam wersję obsługującą już poprawnie VGA.
Sprawdzam na emulatorze i na razie jest OK :)
pozdrawiam


Offline Seth_

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: Asus P526
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #44 : Styczeń 25, 2008, 11:28:36 »
Program świetny :ok:
Na pewno przydałoby się jakoś zmienić przewijanie, np często gdy przewijam listę kanałów jak zabiorę palec z ekranu to jest to traktowane jako klik i przechodzi mi do programu na ktorym wczesniej był palec, trochę niewygodne.
I jeszcze jedno pytanie ogólne mam: co zrobić, żeby progs się aktualizował przez activesync? Mi wywala cały czas przekroczony limit czasu połączenia, ale to nie wina programu, bo jak gps catcher mam ustawiony zeby sam sie uaktualnil po podłączeniu do PC to też odmawia.
W AS mam ustawione, że PPC moze korzystać z połączeń bezprzewodowych, ale neta mam po kablu. Chyba nie jest tak, że przez AS PPC moze korzystać tylko z wifi ???


Offline benezis

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #45 : Styczeń 25, 2008, 11:48:45 »
Trzeba zrobić z tym pożądek bo za ....re nie wiadomo w jakiej jest się dacie oraz w jakim programie.
Jak nie idzie tego w żaden sposób zmienić to niech już będzie to okienko powitalne (żaden problem).

Jak by dało rade zrobić coś takiego, że jak się klika na datę lub program to żeby się podświetlało lub pogrubiało.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2008, 11:51:17 wysłana przez benezis »
AM 610 PL

Online akubit

  • Ekspert GPS
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4000
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
  • VIP Level: 4
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #46 : Styczeń 25, 2008, 12:54:08 »
W AS mam ustawione, że PPC moze korzystać z połączeń bezprzewodowych, ale neta mam po kablu. Chyba nie jest tak, że przez AS PPC moze korzystać tylko z wifi ???


AS chyba od wersji 4.0 nie obsługuje wifi.


Offline Seth_

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: Asus P526
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #47 : Styczeń 25, 2008, 13:26:00 »
Tym lepiej bo ja wifi nie mam.
Widze ze pare watkow na temat tego problemu jednak się po forum plącze, więc poszukam, myślałem, że to prosta kwestia, ale wygląda na to, że nie bardzo.


Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #48 : Styczeń 25, 2008, 14:37:51 »
I jeszcze jedno pytanie ogólne mam: co zrobić, żeby progs się aktualizował przez activesync?


Jak zrobić, to nie wiem....
Ale jedno jest pewne:
Jeśli Internet Explorer lub inna przeglądarka w PPC może przeglądać strony - TvV też będzie się aktualizował.

P.S. Na początku postu jest nowa wersja TvV.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2008, 14:40:31 wysłana przez vito100 »

Offline marcus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: [v. 25-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #49 : Styczeń 25, 2008, 15:12:10 »
wyswietlanie na ekranie VGA w looxie n560 jest prawidłowe

dzięki

« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2008, 15:14:18 wysłana przez marcus »
----------------------------
the born to be wild

Offline Qbik

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1496
    • www.wikaro.pl
Odp: [v. 25-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #50 : Styczeń 25, 2008, 15:25:02 »
mozna przesun palcem w prawo , w lewo lub gora dol
Napisane: Styczeń 25, 2008, 15:17:28
Na pierwszy rzut ok a jest ok trochę czcionki są poucinane w nagłówku, ale luz
Problem pojawia się jak zjedziemy w dół listy widok na zrzucie

axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

Offline BaGRoS

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #51 : Styczeń 25, 2008, 16:26:45 »
Tym lepiej bo ja wifi nie mam.
[...]


Czyli jeśli Kowalski buduje drogi i ktoś mu powie, że one się wciąż rozlatują, to on mówi:
"Tym lepiej bo ja auta nie mam."
?? Do czego nas to doprowadzi? Myśl również o innych, nie tylko o sobie. Pewnie więcej ludzi ma WiFi, a jeszcze więcej planuje mieć jak najwcześniej.

8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

Offline benezis

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: [v. 25-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #52 : Styczeń 25, 2008, 17:36:55 »
Jeśli chodzi o przypomnienie jest idealnie. :D :ok:
Jeśli chodzi o czcionki troszkę są poucinane ale można to przeżyć.

Jest  mały byk jak wchodzimy w opis danego programu.
Na górze obcina godzinę.
Na dole jest widoczny kawałek tekstu z dołu poprzedniej strony


Więcej błędów nie zauważyłem.

Trzymaj tak dalej.

AM 610 PL

Offline Seth_

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: Asus P526
Odp: [v. 24-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #53 : Styczeń 25, 2008, 17:51:31 »
Tym lepiej bo ja wifi nie mam.
[...]


Czyli jeśli Kowalski buduje drogi i ktoś mu powie, że one się wciąż rozlatują, to on mówi:
"Tym lepiej bo ja auta nie mam."
?? Do czego nas to doprowadzi? Myśl również o innych, nie tylko o sobie. Pewnie więcej ludzi ma WiFi, a jeszcze więcej planuje mieć jak najwcześniej.

Przyczepić to się do wszystkiego można nie?
Żeby większego OT nie robić to Cię oświecę, że "tym lepiej" dotyczyło mojego problemu, a nie tego że AS nie obsługuje wifi. Więc, żebyś już zupełnie nie miał problemu ze zrozumieniem o co mi chodziło -> tym lepiej, że AS nie obsługuje wifi, bo oznacza to że na pewno u mnie nie jest to problem związany z brakiem wifi.
A kwestie tego, że AS nie obsługuje wifi (i że to bardzo źle i niedobrze) zapewne możesz zgłosić do Microsoftu jako zażalenie, bo ja nic z tym wspólnego nie mam (to odnośnie Twojego porównania z drogami i autem).


Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: [v. 25-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #54 : Styczeń 25, 2008, 18:00:35 »
Jeśli chodzi o czcionki troszkę są poucinane ale można to przeżyć.

Jest  mały byk jak wchodzimy w opis danego programu.
Na górze obcina godzinę.
Na dole jest widoczny kawałek tekstu z dołu poprzedniej strony


Na moim a701 wygląda to dokładnie tak samo :P
Teraz widzę :-)
Będzie poprawione.
Cieszę się, że jednak mamy już takie same sytuacje.
W końcu rysowanie na podstawie rozdzielczości zadziałało.

Teraz (oprócz poprawek wyświetlania) zajmę się nieco innym interfejsem.
Za jaikiś czas przedstawię wyniki i obgadamy czy jest lepiej, czy gorzej.
Dodam obsługę klawiszami oraz zrezygnuję z gestów na boki.
W lewo i w prawo będzie tylko klawiszem i guzikiem na ekranie.
Faktycznie jest to niewygodne.

Chcę też dodać jakiś pierwszy, podstawowy ekran opcji konfiguracji.

pozdrawiam


Offline benezis

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: [v. 25-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #55 : Styczeń 25, 2008, 18:22:57 »
Załącz jak chcesz te ikonki które zamieściłem kilka postów wyżej.
Już się nie mogę doczekać na rezultat końcowy. :E :O~
Napisane: Styczeń 25, 2008, 18:09:53
Panie moderatorze.

Może by tak podwiesić ten wątek. :mrgreen:

AM 610 PL

Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: [v. 25-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #56 : Styczeń 25, 2008, 20:21:18 »
Załącz jak chcesz te ikonki które zamieściłem kilka postów wyżej.


Pewnie, że chcę :-)
Miałem to zrobić, ale zapomniałem...
W następnej wersji będą.


Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: [v. 26-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #57 : Styczeń 26, 2008, 19:19:39 »
Witam,
zapraszam do pobierania nowej wersji.
Ciekawe, kto zrobi ładniejsze guziki menu ???? :P

Dla wersji VGA trzeba zrobić rozmiar 160x50

dla wersji QVGA 80x25

pozdrawiam


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8612
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: [v. 26-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #58 : Styczeń 26, 2008, 20:58:08 »
Ściągnąłem nową wersję i niestety nie działa u mnie przycisk Opcje  :( Poza tym wszystko ok  :ok:

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB

Offline vito100

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 193
  • mio A701
    • TvV PPC program Tv na PPC
  • Sprzęt: Mio A701 -> Toshiba G900
Odp: [v. 26-01-2008] TvV - program telewizyjny na PPC...
« Odpowiedź #59 : Styczeń 26, 2008, 21:12:05 »
Ściągnąłem nową wersję i niestety nie działa u mnie przycisk Opcje  :( Poza tym wszystko ok  :ok:


Pisałęm przecież, że opcji na razie nie ma :P