Autor Wątek: uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!  (Przeczytany 43925 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #60 : Maj 06, 2003, 23:10:25 »
Niestety ms reader zwiesza system ale jesli masz zbior ebook-ow w lit to sa programiki , ktore umozliwiaja konwersje lit do htm a pozniej to juz proste do np. prc (mobipocket reader).
pozd,
Claude

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

PDAclub.pl

uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #60 : Maj 06, 2003, 23:10:25 »
R E K L A M A:


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #61 : Maj 08, 2003, 00:56:38 »
Witam!
Panowie, mam problem z synchronizacją, chodzi o Outlooka (Active Sync 3.6 i 3.5, Win XP), a i w jaki sposób zarządzać addresami i aplikacjami PIM z poziomu komputera stacjonarnego.
Z góry dzięki za pomoc.


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #62 : Maj 08, 2003, 02:34:14 »
Proponuje na poczatek wgrac Active Sync 3.7, jest szansa ze bedzie lepiej :)

pozd,
Claude

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #63 : Maj 08, 2003, 13:27:09 »
Witam zamowilem wlasnie swoj egzemplarz DOT320 :>. Czy ktos prubował ogladac jakies filmy? i mugł bym prosic o strony z jakimis programami lub filmami?


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #64 : Maj 08, 2003, 16:05:53 »
Drodzy Nowicjiusze :) - jest tak:
-pokrowiec firmowy oczywiście nie istnieje - ja używam Fellowes, który kupiłem w MediaMarkt za 49zł...
-folie jakich używam to też Fellowes - kupiłem w http://www.x1.pl za niebotyczną kwotę 20 zł z kosztami wysyłki... Nie były oczywiście oryginalne ale po niewielkim przycięciu pasują wyśmienicie...
-odtwarzacz mp3 - polecam WinamPAQ - instaluje się i funkcjonuje prawidłowo a warto dlatego, że nie jest ta zasobożerny jak WindowsMediaPlayer. Poza tym wygląda jak normalny winamp :)
-jakość dźwięku na gniazdku słuchawkowym jest zadowalająca jak dla mnie (zarówno głośność jak i jakość) - niemniej jednak nie mam kompozytorskiego ucha więc ta opinia może się okazać względna... Ale wg. mnie jest z dźwiękim bardzo OK...
-jeśli chodzi o filmy: zainstalowałem do testów PocketDivX - instaluje się i działa prawidłowo, filmy chodzą OK - ale była już mowa o kiepskim komforcie oglądania filmów na Pocketach. Poza tym do oglądania filmów BARDZO WAŻNE jest posiadania pojemnej karty CF - normalnie film zajmuje jakieś 150MB...

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #65 : Maj 08, 2003, 16:29:02 »
No wlasnie oto mi chodzilo bo karte mam 256 i szukam jakiegos filmu na testy.. ale to chyba sam bede musial zrobic odpowiedni format :> A slyszalem tez ze kolory sa slabe na wyswietlaczu.. czy to prawda ?


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #66 : Maj 08, 2003, 19:15:12 »
Ja nie narzekam.... Dla mnie jest OK. Poza tym nie używam pocketa do takich celów a Ty sam się przekonasz, że jak accu Ci padnie po 2 godzinach to zdecydujesz się nie oglądać folmów....


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #67 : Maj 08, 2003, 20:08:07 »
Witam, czy udało sie komuś ustawić sterowanie w grze Racing Days?
byłbym wdzięczny za podpowiedź bo gierka wygląda nieźle :)
Pozdr Michu


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #68 : Maj 09, 2003, 09:16:50 »
accu hym.. a co to ?:)


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #69 : Maj 09, 2003, 10:01:24 »
accu - bateria :)

Claude

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #70 : Maj 10, 2003, 01:08:08 »
michu - Racing Days wyglada moze i swietnie ale niestety gra sie fatalnie :( sam sie przekonasz - aby ustawic przyciski, najpierw musisz zwolnic te ktore sa standardowo poprzydzielane aplikacjom Today itp. Aby to  zrobic w edytorze rejestru w kluczu HKEY_CURRENT_USERButtonSettingHotKey wartosc "Disable" musisz ustawic na 1. Dzieki temu, przyciski mozesz dowolnie przyporzadkowac sobie w kazdej grze lub programie. Po resecie, wartosc jest automatycznie zerowana.
Dalej. Co do pokrowcow to ja uzywam pokrowca od Jornady 540 - pasuje idealnie, posiada klamre do spodni i twarda scianke zabezpiaczajaca pocketa. Niestety nie ma dziurek na przyciski itp, sluzy tylko do przechowywania dota. Na Allegro kosztowal mnie niecale 100zl.
Kolory - widzialem juz kilka pocketow i wg mnie Dot320 ma swietna palete - kolory wyrazne, ostre i soczyste :) Tak samo podswietlanie jest bardzo dobre, ja praktycznie zawsze uzywam najnizszego stopnia podswietlania - a w sloncu czy jasnym oswietleniu wylaczam bo jest zbedne.
Dzwiek - tak samo jak Marcin kompozytorskiego ucha nie mam, ale wg mnie jest bardzo dobry - glosny, wyrazny, ladne basy i nic nie buczy :)
Jesli chodzi o program do odtwarzania mp3 to przez pewien czas uzywalem WinamPAQ jednakze, nie wiem czemu przy wgranej playliscie po zakonczeniu jednego utworu czasem nie przeskakuje na nastepny :( Nie wiem czy jest to problem Dota czy WinamPAQ, ale zdaje sie ze mialem to w jeszcze jakims programie - Marcin spotkales sie z tym? Aktualnie uzywam UtopiaHum playera i tu wszystko jest wporzadku :)


Offline dAnger

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #71 : Maj 10, 2003, 01:20:52 »
witam,
przepraszam za moje skrajne lamerstwo,ale DOT jest moim pierwszym palmtopem.mam problem z polaczeniem go z pc.zainstalowalem te sterowniki do kabelka USB,zainstalowalem AS 3.7,Dot po instalacji AS wydal jakis dzwiek,ale podczas wykrywania urzadzen,gdy nadusilem get connected AS nic nie wykrywa.w czym problem?uzywam winXP.jeszcze raz przepraszam,jesli to bylo walkowane,albo jest gdzies opisane.jesli to drugie,to poprosze linke.pozdrawiam,D


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #72 : Maj 10, 2003, 10:49:18 »
dAnger - jak masz preawidłowo zainstalowane sterowniki to w Mangerze Urządzeń blaszaka powinno się pojawić urządzenie: "USB Anchor WinCE...". Opcji "Get Connected..." nigdy nie używaj, bo PDA nigdy nie zostanie w ten sposób znaleziony - a nie wiem czemu :)
A jak DOT wydaje dźwięk połączenia i AS się nie podnosi to niestety będziesz musiał skorzystać z opcji SoftReset...
Jak się go wykonuje to chyba wiesz - ale dla przypomnienia - jak DOT-ka jest podłączona do PC to naciskasz na reset umieszczony pod dzirką w dolnej części obudowy... Powinno się podnieść.


ell - jeśli chodzi o moje przygody z WinamPAQ to nie zarejestrowałem podobnych problemów... Natomiast w momencie przechodzenia utworów z jednego na drugi pojawia mi się czasami takie "pyknięcie". Ale nie zawsze i w sumie nie wpływa ono na jakość muzyki, bo jest między utworami :)


Pozdroiwienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #73 : Maj 10, 2003, 11:29:28 »
Witam
ell a co jeśli nie mam takiego klucza w rejestrze :( a jak go zrobię sam to i tak nic nie daje bo klawisze działają nadal - uzywam tascal regedit może mi ktoś podeśle ten klucz i ja go sobie importuje bo moje wpisy ręczne nic nie dały


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #74 : Maj 11, 2003, 09:00:23 »
Możecie pomóc? Zakupiłem DOT, czekam na niego i chciałbym wsadzić CF 256 MB firmy Kingston...będzie działać? Czy może on rozpoznaje CF innych firm? Czy dostępne są również różne słowniki?


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #75 : Maj 11, 2003, 09:53:58 »
Pecker:  Będzie działać - sam takiej używam. Kupiłem na allegro.pl...:) Poza tym CF to CF - jest to standard sam w sobie i karty poszczególnych producentów nie mogą być różne....
A ze słownikami nie mam doświadczeń...

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline dAnger

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #76 : Maj 12, 2003, 08:52:52 »
witam,
mam 2 pytania:
czy chodzi wam jakis soft do map?
jak z polskimi stronami www?te z polskim kodowaniem mi sie nie otwieraja?
pozdrawiam


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #77 : Maj 12, 2003, 10:02:58 »
Z map chodzi na 100% pocket street microsoftu.Innych jeszcze nie testowalem

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #78 : Maj 12, 2003, 15:47:16 »
Cześć mam duży problem, Media Player nie chce mi chodzić, po próbie włączenia pojawia się okienko z błędem inicjacji aplikacji. Bardzo proszę o pomoc. Hard reset nic nie daje. Jeżeli ma ktoś jakiś ciekawy darmowy mp3 player to mógłby mi podać adres strony, lub wysłać go w załączeniu do meila.
Pozdrawiam


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #79 : Maj 13, 2003, 17:37:45 »
Witam, DOT już doszedł, wszystko chodzi, to znaczy synchronizacja bez problemu, mp3 bez problemu ale...przegralem 3 mp3 no i...zero pamięci. Tyle zajmują windows ce? DOT ma 32 ROM i 64 RAM. Zwiększyłem sliderem ilość pamięci na przechowywanie programów, to dało mi ok 10 mb. Czekam na CF 256 MB, ale dlaczego 64MB tak szybko się zapełniło?


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #80 : Maj 13, 2003, 18:30:31 »
64 tak szybko się zapełniło, bo masz do RAM-u rozpakowany cały system... Te 64MB jest trochę sztuczne, bo jakieś 31MB zabiera system, 16MB RAM roboczy (zwróć uwagę, że sam system mimo ustawień suwakiem sam zmienia wielkość RAM-u roboczego do jakichś 16MB ZAWSZE!!) - i jak wyliczysz to zostaje jakieś 16-18MB dla użytkownika. Na mp3 to zdcydowanie nie starczy.. Zresztą była już mowa o tym przy okazji dyskusji nt. kart pamięci i innych pamięciożernych zabawek....


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline Zlote Dlonie

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 112
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #81 : Maj 14, 2003, 13:33:27 »
reetyyy... to chyba najdluzszy watek na tym forum... :D ale laczcie sie dalej drodzy uzytkownicy DOTow 320... ;P


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #82 : Maj 14, 2003, 15:26:05 »
Fallstart:
1. Definiowanie klawiszy do aplikacji jest chyba dostępne u "ell-a", bo ma nowszą wersję softu w DOT.. Nie wiem jaki to ma związek ale to jest to co różni Wasze PDA od jego :)
2. Trzeba mieć programik USBProxy - pozwalający właśnie na podłączenie PDA do sieci via kabel USB... Wyślij mi maila na priv to Ci prześlę z opisem jak to skonfigurowac....
3. Polecam InterKEY - klawiatura ekranowa z polskimi krzaczkami - w Scientificu do kupienia za 120zł brutto...
4. Kabel RS232 już jest - tzn. jest kabel combo (taką wiadomość uzyskałem od "swojego dostawcy") ale nie mam go fizycznie w łapkach, więc nie jestem w stanie przesłać rozpiski pinów. Jak będę miał kabel w rękach to oczywiścuie się pochwalę....
5. Stronka o DOT-ce już się tworzy.. :)

Złote Dłonie:: to chyba oznacza, że nie jest z DOT-ką tak źle jak wszyscy myśleli... :)
Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #83 : Maj 14, 2003, 16:05:14 »
Witam, chciałbym dowiedzieć się czy PL Fonts działa na DOT-ku :), po drugie; czy zna ktoś z was jakieś strony o DOT-kach.
Pozdrawiam, czekam na pojską stronkę !!!


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #84 : Maj 14, 2003, 19:06:30 »
Kurcze, wczoraj synchronizacja mi działała, dzisiaj odpaliłem XP i nic, active sync jest szary. Zainstalowałem urządzenie ponownie, windows wykrywają urządzenie USB, a active sync nie...czy ktoś ma podobne problemy z windows XP?


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #85 : Maj 14, 2003, 19:20:29 »
Taki blad jak wyzej napisalem ukazuje sie prawie przy wszystkim. Aha ktos wie czemu mi sie wiesza WinCE po zainstalowaniu MSReaderPPC?


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #86 : Maj 14, 2003, 19:54:48 »
Pecker:: taka sytuacja zmusza Cię do zrobienia miękkiego resetu urządzenia, żeby się połaczyło... Sprawdź tylko w ManagerzeUrządzeń czy masz prawidłowo zainstalowane sterowniki do urządzenia: "Anchor USB..." - wyżej już ten problem był opisywany...

Kafar:: MSReaderPPC nie jest aplikacją zgodną z WinCE.Net i o tym też była mowa.... MSReader wiesza system i tak już jest. Niestety :(


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #87 : Maj 14, 2003, 20:13:27 »
to jest jakas szansa na pdf na docie ?:D


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #88 : Maj 14, 2003, 20:24:41 »
A co ma PDF do MS Reader?


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #89 : Maj 14, 2003, 20:36:10 »
Ja tylko przeczytalem ze pdf czyta ten program. Innych nie znam..