Autor Wątek: uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!  (Przeczytany 43924 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 19, 2003, 02:04:10 »
ja juz to  cwiczylem i win98 jest pewny

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

PDAclub.pl

uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 19, 2003, 02:04:10 »
R E K L A M A:


Offline meniol

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #31 : Kwiecień 19, 2003, 11:04:56 »
ja tez to wlasnie przecwiczylem na win 98, instaluje mi go jako strongarm usb ale wypisuje kod bledu10- cos tam ze sterownikiem. Czy ktos kto juz flshowal moze podan mi na maila (meniol@poczta.fm) swoj nr kom to zadzwonie- bo moze ja caly czas cos zle robie??
moze ktos tez napisze jak wprowadzic dota w tryb flashowania bo wg opisu ktory sciagnalem po angielsku nie bardzo sie da i zadne logo dotel nie pojawia sie po wprowadzeniu sekwencji powerow i resetow.


Offline _misiek_

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #32 : Kwiecień 19, 2003, 15:00:04 »
meniol napisał:

moze ktos tez napisze jak wprowadzic dota w tryb flashowania bo wg opisu ktory sciagnalem po angielsku nie bardzo sie da i zadne logo dotel nie pojawia sie po wprowadzeniu sekwencji powerow i resetow.



a skąd żeś wziął ten opis po angielsku?
bo google nic nie znajduje... w ogóle nt. dota to tylko same sowieckie stronki z tymi fajnymi literkami ;]]

pzdr


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #33 : Kwiecień 19, 2003, 15:34:58 »
Po pierwsze nie ma sie pojawiac zadne logo DoTel tylko sekwencja wyrazow (nie pamietam w tej chwili dokladnie co jest napisane) na tle logo Win.NET . Po drugie nasi przyjaciele ze wschodu sa duzo bardziej biegli w sprawach Dota, i to wlasnie od nich mozna sie na jego temat najwiecej dowiedziec.


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #34 : Kwiecień 21, 2003, 01:20:49 »
Z innej beczki, udalo sie komus odpalic cos co nadaje sie do czytania e book-ow w pdf ?

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #35 : Kwiecień 21, 2003, 09:03:23 »
AdobeAcrobatReader - jest darmowy i warto spróbować :)


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #36 : Kwiecień 21, 2003, 21:45:38 »
tak, kiedys byla nawet do pobrania wersja ce pl ale teraz jest niedostepna a ten dla poketpc nie chodzi :(

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #37 : Kwiecień 22, 2003, 23:31:36 »
Witam , ja mam acrobat readera dla ppc 2002 i działa !!! , czytam właśnie Powrót Króla I jest ok, jak by ktoś chciał (bo nie pamiętam skąd to zassałem) to mogę wysłać waży jakieś 8,5 mb ale co tam warto
pzdr
michu


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #38 : Kwiecień 23, 2003, 17:03:41 »
U mnie tez w koncu ruszyl, mialem chyba niezle namieszane w systemie, po ponownym wgraniu zadnych problem.Ten Powrot Krola to pl czy eng ?

pozd,
Claude

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #39 : Kwiecień 23, 2003, 18:11:24 »
Mam całą trylogię jakby ktoś się pytał : ) mam  pl i eng, znalazłem na kazzie
mam w word i pdf pl
pzdr
michu


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #40 : Kwiecień 24, 2003, 13:43:50 »
To jesli moglbys przerzucic mi ta trylogie wer.pl na maila ? Bylbym bardzo wdzieczny :) W jakim jest formacie ?

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #41 : Kwiecień 27, 2003, 10:46:01 »
Używa ktoś SpreadCE?? Bo nie wiem czy mam prawidłowe objawy z użytkowania... Niby się instaluje - nie wywołuje konfliktów ale nie umiem otworzyć plików i nie mam żadnych kratek na ekranie ...:) Niby zabawne, bo wcześniej wyświetlił samo okienko programu bez kratek a teraz jakoś zleniwiał.... i nic nie wyświetla.


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #42 : Kwiecień 27, 2003, 12:47:38 »
Witam
Urzywam Spread ce ale nie instalowałem go tylko przkopiowałem plik z programem i działa, (już od grudnia go mam) tylko jedynym minusem jest to że przy każdym zapisywaniu i otwieraniu wyświetla komunikat że to jest wersja shareware. Nie mam problemów z otwieraniem plików z excela z blaszaka, jak i na odwrót
pzdr
michu


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #43 : Kwiecień 27, 2003, 14:17:08 »
Takze uzywam SpreadCE i nie mam z tym zadnych problemow (oprocz wlasnie meczoacego komunikatu shareware). Tak samo jak michu, nie instalowalem programu tylko znalazlem na sieci plik wykonywalny.


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #44 : Kwiecień 27, 2003, 16:16:36 »
A ma ktoś może jakiś program do robienia wykresów - najlepiej współpracujący ze spreadce, jeśli tak to jakiślink byłby ok
Hej ell a sprawdzałeś to http://home.freeuk.com/gamefreaks/pql/
tu też jest quake, ale nie wiem czy działa


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #45 : Kwiecień 27, 2003, 17:04:57 »
Pewnie, że nie macie problemów. Okazało się bowiem, że moja wersja jest nieco walnięta :( Ale dostałem pocztą wersję poprawną i chodzi jak złoto!! Dzięki za przesyłkę...


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #46 : Kwiecień 27, 2003, 21:30:25 »
ell a udało ci się może uruchomić Raymana lub tombraidera bo u mnie się instalują i jak zainstaluję na docie nie ma śladu po grach - ciekawe.


Offline Dot320

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #47 : Kwiecień 27, 2003, 22:24:31 »
Ha widze ze dot zbiera coraz wieksze grono uzytkowników!:)


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #48 : Kwiecień 28, 2003, 02:39:56 »
Dot320 napisał:

Ha widze ze dot zbiera coraz wieksze grono uzytkowników!:)



No wlasnie powaznie mysle o podlaczeniu sie do was, wygladacie na fajna zgraje ;)
no i moje pytanko czy warto? (chcialbym tylko zaznaczyc ze do tej pory nie mialem zadnej stycznosci z PDA, ale potrzebne mi takie mobilne uzadzonko do wszystkiego) jestem nowy, wiec z gory dzieki.


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #49 : Kwiecień 28, 2003, 06:55:58 »
Jak potrzebujesz mobilne urządzonko do wszystkiego to DOT nie da sobie rady... Musisz liczyć się z tym, że jest jednak część oprogramowania, która nie chodzi. Robią się - mi też - takie właśnie rzeczy jak u "micha". Natomiast używanie DOT-ka jako organizera z możliwością odczytu mp3, książek i pogrania sobie w kilka gier .... - MIODZIO!! Ja sobie jeszcze zafundowałem CF Kingston 256MB i teraz to dopiero jest jazda...
Jeśli chodzi o sam zakup - dla mnie WARTO - ale trzeba się liczyć z koniecznością pójścia na kilka kompromisów...


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #50 : Kwiecień 28, 2003, 12:35:06 »
Witam.
Mam jeszcze jedno pytanko (a w zasadzie to trzy), jak z baterią: ile można na Docie czasu pracować i czy te Doty które posiadacie to kupione od tego samego gościa na Allegro, bo nie widzialem innych ofert (o nowym to raczej nie mam co myśleć-kasa), a no i co on tam w tym komplecie dorzuca.


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #51 : Kwiecień 28, 2003, 13:11:36 »
Chyba wszystkie DOT-ki są kupione na allegro.pl od tego samego gościa. W komplecie znajdziesz:

1. DOT z rysikiem,
2. Kabel USB do synchronizacji,
3. Fabryczną (DoTel-owską) ładowarkę
4. Płytę z oprogramowaniem (sterowniki i ActiveSync) ale dobrze pobrać sobie z sieci najnowsze wersje AS.

Jeśli chodzi o baterię to w moim przypadku pracuje około 8-9 godzin - przy czym nie slucham namiętnie mp3 i nie oglądam filmów. Stosuję DOT-ka do prowadzenia terminarza i kontaktów więc u mnie wytrzymuje całą "dniówkę".... A jak wracam do domu i dalej pracuję to już na ładowarce :)

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #52 : Kwiecień 28, 2003, 19:44:16 »
Witam
znalazłem fajny programik do usuwania i czyszczenia rejestru itp program nazywa się remover a znalazłem go tu
http://s-k.al.ru/wincepdaru.html#remover i wyczyściłem sobie wszystkie błędne wpisy w rejestrze, ponadto program ma więcej możliwości, min można usunąć : invalid shortcuts, duplicates files,temporary and cache folders, invalid regisrty entry, itp


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #53 : Kwiecień 28, 2003, 23:19:30 »
MarcinW. napisał:

Jeśli chodzi o baterię to w moim przypadku pracuje około 8-9 godzin - przy czym nie slucham namiętnie mp3 i nie oglądam filmów. Stosuję DOT-ka do prowadzenia terminarza i kontaktów więc u mnie wytrzymuje całą "dniówkę".... A jak wracam do domu i dalej pracuję to już na ładowarce :)



Sorki ze pytam, ale czy to normalny czas dzialania komputerkow ppc, czy moze inne modele z systemem win ce dzialaja dluzej (lub krocej)?


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #54 : Kwiecień 29, 2003, 11:08:48 »
Udalo sie komus odpalic na dot jakiegos komunikatora ?

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #55 : Kwiecień 29, 2003, 14:32:09 »
radzio_h - 8-9h to bardzo dlugi czas dzialania pocketa. Moj Dot takze wytrzymuje cos kolo 8h. Inne pockety standardowo wytrzymuja tez cos kolo tego, przy czym trzeba zwracac uwage na to jak bardzo kozysta sie ze sprzetu. Np. przy wlaczonym bluetooth, srednim podswietlaniu i bardziej intensywnym wykorzystaniu procesora taki pocket typu Loox wytrzymuje kolo 4-5h. Ipaq serii 36xx 37xx wytrzymuja 5h przy standardowym uzyciu co juz jest w ogole marnym wynikiem, wina czego jest dosc kiepsa bateria (podobno). Tak wiec jesli chodzi o Dota to bateria trzyma naprawde dobrze.


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #56 : Maj 03, 2003, 22:00:14 »
Witam wszystkich,
właśnie w piątek stałem się posiadaczem nowiutkiego DOT-a 320, i prośba do kolegów:
podrzućcie na maila trochę softu jak macie, i w jaki sposób się go instaluje, bo podobno jest jakiś nietypowy sposób, z góry dzięki.


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #57 : Maj 03, 2003, 22:25:51 »
Co znaczy nietypowy sposób?? Wszystko robi się tak samo jak w każdym PPC. Albo instalujesz przez ActiveSync albo z pliku CAB bezpośrednio w samym PDA.

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #58 : Maj 04, 2003, 00:11:17 »
claude_szz napisał:

Udalo sie komus odpalic na dot jakiegos komunikatora ?



Mysle ze Jabber dla Handheld PC 2000 ruszy bez problemu, czyli Gadu-Gadu tez :)

http://www.pocketpage.pl/index.php?kat=0&view=3;20n;5502;1


Offline meniol

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #59 : Maj 06, 2003, 22:48:12 »
a czy ktos moze ma cos na czym mozna pod  Dotem poczytac *.lit ??
Bo jak zainstaluje MS Readera to mi sie dosyc powazne zwisy dota zaczynaja robic i nic z tego nie wychodzi.