Autor Wątek: uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!  (Przeczytany 43909 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #90 : Maj 14, 2003, 21:06:36 »
Kafar:: a zastanów się co czyta PDF-y na blaszaku??? Jak się zastanowisz to sam wpadniesz na pomysł zaciągnięcia z sieci AdobeAcrobat Readera for PPC... Zainstalujesz go i masz po problemie... PDF-y możesz czytać...

A MSReader czyta sztandarowy format M$-a czyli *.LIT - nie czyta to PDF-ów...

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice




PDAclub.pl

uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #90 : Maj 14, 2003, 21:06:36 »
R E K L A M A:


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #91 : Maj 14, 2003, 21:22:46 »
Zreszta jesli masz sporo ebookow w lit to stosunkowo latwo mozesz je sobie przerobic do pdf lub prc (mobipocket)

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #92 : Maj 14, 2003, 23:48:39 »
Witam,
Ostatnio zaladowalem do Kropka firmware ENG553 znaleziony w sieci. Wszystko jest ok ... ale nie zapisuja mi sie ustawienia systemu (do czesci "Flash disk") - powoduje to ze po kazdym twardym resecie musze na nowo konfigurować system...

Poprzednio mialem wersje ENG550 - w ktorej ustawienia sie ladnie zapisywaly, ale z kolei po "miekkim resecie" znikaly ustawienia regionalne systemu.

Czy testowaliscie moze jakies inne wersje firmware ?
Ktora powinienem uzyc?

Pozdrawiam
Darek


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #93 : Maj 14, 2003, 23:57:24 »
Polecam najnowsza wersje ENG5551 - wszystkie problemy w niej znikaja, co do zapisywania ustawien na flash disku to bardzo dobrze, ze zrezygnowano z tego pomyslu. Powod ? Sprobuj zainstalowac program ktory dosadnie rozwali Ci system, tak ze Dota w ogole nie da sie uzywac (np. NydiotVirtualDisplay - po zainstalowaniu, Dot przestaje reagowac na dotyk i nie dziala podswietlanie), i co bys zrobil jesli nawet po hard resecie problem nie chce zniknac? Pozostal by Ci jedynie ponowny flash systemu, a tak wystarcza hard reset - zreszta po to wlasnie wymyslono cos takiego, aby przywracal wszelkie ustawienia fabryczne. Jesli szukasz wersji ENG5551 to mozna sciagnac ja z ftp://palmidet:Palmidet@211.100.6.206/ podkatalog upload/Dot320-roms/
Tu wyzej gdzie jest niebieska buzka to ma byc malpka, nie wiem czy mozna tu wylaczyc te minki. Acha, i jak ktos kiedys dorwie gdzies jakas inna wersje romu niz zamieszczona na ftp to prosze ja tam uploadowac.
pozdro.


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #94 : Maj 15, 2003, 05:57:08 »
moja poamylka, tam gdzie jest buzka nie ma byc malpka tylko dwukropekP czyli tak jak sie jezyk pokazuje na ircu. mozna tez wejsc wpisujac adres serwera ftp 211.100.6.206 login i haslo palmidet
pozdro.


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #95 : Maj 15, 2003, 07:35:30 »
Dzieki Ell - wlasnie sciaganie ruszylo :)
Mam nadzieje ze jusz niedlugo przeinstaluje windowsa :)

Darek


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #96 : Maj 15, 2003, 10:15:11 »
Mam jeszcze jeden problemik po pozbyciu sie poprzedniego.. go zauwazylem. W Remove Programs mam jakeis programy mimo ze ich nie mam na DOTie.. po hardresecie tez sa. Jak ich się pozbyc? (w rejestrze nic nie ma, albo ja nic nie widze:)


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #97 : Maj 15, 2003, 11:31:48 »
Czesc Kafar,
Pozostalosci sa we "flash discu"  Kropka (funkcja backupu ustawien).
Aby go calkowicie wyzerowac musisz wejsc w Storage Managera ,odmontowac systemowy flash disc i usunac partycje
PART00.
Po hard resecie bedziesz mial "zupelnie czystego" dota.


Offline dAnger

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #98 : Maj 15, 2003, 14:11:44 »
witam,
pobralem z ftpa ENG5551,ale nie wiem jak zrobic flash systemu.to moj pierwszy pocketPC,wiec prosze o wyrozumialosc.jakies instrukcje lub ewentualnie linke do takowych.dzieki


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #99 : Maj 15, 2003, 15:38:27 »
dAnger::   jak to jest Twój pierwszy PDA i nigdy nie robiłeś fklashowania to się zastanów nad potrzebą robienia tego. Akurat wersja ENG5551 nastręczyła sporo problemów wszystkim po kolei głównie jesli chodzi o sterowniki.... Są INNE niż ten standardowy.. Poza tym updateu ROM-u dokonasz jedynie pod Win2k lub Win98SE. Inne systemy się wyłożą....


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #100 : Maj 15, 2003, 16:07:53 »
Kafar - jesli chodzi o programy ktore masz juz odinstalowane a nadal sa widoczne w aplecie REMOVE to wystarczy Ci program o logicznej nazwie REMOVER :) czysci bledne wpisy rejestru itd, duzo lepszy od Removera systemowego.
Natomiast jesli chodzi o flashowanie systemu to Marcin chyba troche przesadza ;) Na ftp wraz z romami jest instrukcja flashowania krok po kroku. Wszystko odbywa sie naprawde prosto i sprawnie, zadnych problemow, nawet poczatkujacy sobie poradzi - wystarczy aby znal podstawowo angielski.
Jeszcze inna sprawa - prosilbym abyscie mnie nie zasypywali mailami. Po to jest forum zeby tu zadawac pytania i tu na nie odpowiadac, a ja mam niestety dosc duzo pracy i dosc duzo poczty na ktora i tak musze odpowiadac (co dzien kolo 20 maili) wiec, sorry.
pozdro.

[Dodano: 2003-05-15 16:13:02]
A ktoregos z adminow prosilibysmy o przyklejenie tematu Dota na gore forum, tak zeby nie zniknal - chyba jest juz wystarczajaco duzo uzytkownikow ktorzy ciagle czegos szukaja (tj. odpowiedzi) a to byloby ulatwieniem, gdyby temat zagubil sie gdzies na wczesniejszych stronach. Ladnie dziekuje w imieniu wszystkich uzytkownikow Dot320 :)


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #101 : Maj 15, 2003, 16:22:27 »
No dobra - może trochę przesadzam... :) Ale nie chciałbym aby się później okazało, że ktoś zostanie z niczym, bo mu się cos nie uda... W każdym razie operacja jest do przeprowadzenia tylko trzeba odwagi :) Ja miałem problemy ze strownikami i dopiro instalacja na czysto Win98 dała rezultat - niestety...

A jeśli chodzi o przyklejenie wątku to jestem ZA!!


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #102 : Maj 17, 2003, 13:06:47 »
Jak odbywa sie synchronizacja to program wrzuca dane na komputer? Jesli tak to w ktore miejsce i jak te pliki sie nazywaja bo nie moge znalesc.


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #103 : Maj 17, 2003, 15:21:53 »
Chłopaki, kopiuję sobie mp3 do DOTa, dlaczego przez USB to trwa tak długo, 1 utwór mi kopiuje ok minutę albo i dłużej...z aparatu cyfrowego zdjęcia zrzucam przez usb z 10 x szybciej.


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #104 : Maj 17, 2003, 21:47:14 »
Pecker:: a ile ma zdjęcie??? Bo mp3 ma średnio 3,5MB....

Kafar:: "Files" są synchronizowane do pliku "My Documents". Nazywają się tak samo ale żeby je przenieść powinny być w katalogu "DOT320 Synchronized Files"... W opcjach AS powinno też być zaznaczone synchronizowanie plików...  Albo możesz je przenieść ręcznie poprzez "Explore" w AS - w tym wypadku w dowolne miejsce. Nazwa jest zachowywana...


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #105 : Maj 17, 2003, 22:47:00 »
Co ze strona dla DOt-a ? i jest jakis magazyn poslki darmowy na dot-a? W sumie mam jeszcze dwa pytania takie glowne do dOT-a.
Jedno mam problem zeby otworzyc film aby zademonstrowac ludzia co to uzadzonko potrafi i mam reklamowke matrixa 2 i chcialem pokazac. Lecz nie chodzi wyrzuca bląd na poczatku Error in Audio i obraz nic nie pokazuje. Uzywam programu PocketDivx. Oraz jak bym mugl prosic krotka instrukcje obslugi proxi. Z gory dziekuje. Co do pomocy strony moge ze swojej strony cos zaoferowac nie wiem co ale moze jakeis miejsce na serwie albo cos.

[Dodano: 2003-05-17 22:56:31]
Zle zadalem poprzednie pytanie. Chodzilo mi raczej jak moge przeniesc Kontakty poczte, kalendarz taski itp.. bo sie namordowalem by to wpisac i nie chce stracic..


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #106 : Maj 18, 2003, 00:42:28 »
Witam Wszystkich,
Mam dwa pytanka
1. Co trzeba zrobis z DOTEM zeby mozna bylo uruchamiac programy z Windowsa CE 3 - gdzies wyczytalem ze trzeba wkopiowac pliki:
-aygshell.dll
-DocList.dll
-gx.dll
-mfcce300.dll
-olece300.dll
Czy to są wszystkie potrzebne biblioteki ? - Czy trzeba coś jeszcze dorzucic ?

2. Mysle o kupieniu foli ochronnej na ekran - czy jest jakieś inne "popularne" PDA , które ma identyczne wymiary ekranu co DOT?
Wedlug moich (teoretycznych) poszukiwan pardzo podobne wymiary maja ekrany do: HP Joranda 520,540, lub Ipaq H3870, H3970, H3950

Pozdrawiam
Darek


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #107 : Maj 18, 2003, 09:52:09 »
Darkph:: Biblioteki to wszystko co trzeba dograć. Wczytujesz je bezpośrednio do katalogu "/Windows" na pockecie. Więcej nic nie trzeba...
Folia nigdy nie będzie oryginalna więc licz się z koniecznością jej docięcia. Ja np. używam foli od T|T - pasuje po niewielkim przycięciu...


Kafar:: kontakty, pocztę itd, przenosisz za pomocą ActiveSync. Jak masz już odpalony program to w górnej części masz MENU, w którym wybierasz "Options".. Tam w jednaj z zakładek zaznaczasz co chcesz mieć synchronizowane. Są tam m.in. kontakty, kalendarz, zadania itd... A jeśli chodzi o film to na PocketDivX mi chodzi wszystko bez problemów. Zawsze jednak kopiuję film na kartę za pomocą AS - nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale program pisał coś o konieczności niewielkiej konwersji itd. Poza tym sam film musi być oczywiście odpowiednio przygotowany do odtwarzania na pockecie... Chodzi właśnie o format przede wszystkim wyświetlanego obrazu - z dźwiękim nie ma już takich problemów....


Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #108 : Maj 18, 2003, 11:10:14 »
Witam, a ja miałem problem z kodekami w filmie, jakich kodeków urzywać jeśli ktoś wie, bo gdy zrobiłem sobie filmik  to w docie wyrzuciło mi brak kodeka, czy są może jakieś nowe kodeki które by trzeba było zainstalować na docie? urzywałem równierz pocket divx,


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #109 : Maj 18, 2003, 15:33:00 »
Zainteresowanych informuje, ze firma DOTEL oficjalnie wprowadzila juz do sprzedazy DOT400, na razie niestety tylko w Korei :( Opis sprzetu znajduje sie tu http://www.dotel.co.kr/sub_2-0-1_k.htm po kliknieciu na odpowiedni model Dota (proponuje przetlumaczenie testku za pomocoa Babel Fisha). Natomiast pod tym adresem http://www.dotel.co.kr/sub_5-2_k.htm Dotel udostepnil wkoncu jakis soft pod Win .NET - proponuje obadac :) Co ciekawe, na anglojezycznej wersji strony nic sie nie zmienilo :(


Offline s_i_m

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #110 : Maj 18, 2003, 16:19:16 »
Właśnie kupiłem DOT-a.
Próbuję skonfigurować go tak by wykorzystać jego możliwości.
Mam kilka pytań
1.Gdzie znajdę oprogramowanie? (przeczytałem forum - ma ktoś może jakąś większą kolekcję programów)
2.Co warto mieć??
Mam palma dzień i myślę sobie że potrzebny mi Arkusz kalkulacyjny, notatnik, coś do mp3, mapa, programik - pilot TV/cokolwiek.
Jakie jeszcze zastosowania mają sens??
3.Próbowałem instalować na palmie baze danych - nie chce chodzić.
Jakich arkuszów kalkulacyjnych użwacie?
Ma ktoś pocket excela??
4.Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe oprogramowanie polecam się - szymon@twojapoczta.pl

Dzięki za pomoc
A Kropek jest rewelacyjny.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #111 : Maj 18, 2003, 22:40:57 »
Poszukuje pilnie gry EverQuest. Wiem ze to nie ten temat ale naprawde to pilne. Mniej pilne to jakies inne RPG :>. Sciagnolem demo Everquest oraz jakis plik z  ftp.. ale mi dalej nie chodzi jako pelna.. nie wiem czy ten plik to krak czy co bo za maly jest jak na sama gre :D Prosze o odzew na GG:800957


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #112 : Maj 19, 2003, 17:11:04 »
Firmware na stronie producenta...
Pod adresem: http://www.dotel.co.kr/sub_3-3_k.htm
Znajdziecie firmware ENGv5551.
Ta sama wersja znajduje sie na podanym wczesniej FTP , ale jest nadzieja ze w przypadku zmiany wersji bedzie ja mozna pobrac bezposrednio od producenta kropka :D

Darek


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #113 : Maj 19, 2003, 22:38:40 »
Hurra, właśnie zakupiłem pierwszy, legalny program do mojego DOT, Super Memo CE. Korzystam z niego od lat na PC, teraz będę mógł go zabrać ze sobą za granicę w kieszeni ;) Dziwi mnie tylko, iż jedyną formą zakupu była strona internetowa w USA i karta visa...w końcu program jest polski...


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #114 : Maj 19, 2003, 23:41:04 »
Darkph - a myslisz, ze skad sie wziely na wczesniej podanym ftp wszystkie wersje romu? :) to co zgralem od producenta i zachowalem na dysku (a producent ze strony juz wywalil) po prostu wgralem na ftp. Bo nie kazdemu musi odpowiadac wersja 5551. Poza tym, producent juz jakis czas temu oficjalnie oglosil, ze wiecej nowych wersji romu do Dot320 nie bedzie :( przynajmniej oficjalnych.


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #115 : Maj 20, 2003, 07:22:25 »
Ooops ,
A ja myslalem ze odkrylem ameryke :)
A tak przy okazji szkoda ze nie ma wersji ROM z Win CE 3.0 - to by pomoglo z "kompatybilnoscia"

Przynajmniej na razie...


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #116 : Maj 20, 2003, 07:47:07 »
O tym tez byla juz mowa :) Nie chodzi tu o to zeby w Docie byl Win. CE 3.0 tylko o zastosowany w nim API czyli interfejs uzytkownika. I jesli chodzi o Dot to jest tam zastosowany dokladnie taki sam interfejs jak np. w Win.CE 3.0 w wersji dla Jornady 720 - stad wiele programow z Jornady dziala na docie nawet bez zadnych dodatkowych bibliotek, jednak nie wszystkie bo oczywiscia Jornada to urzadzenie typu handheld a Dot320 to pocket pc czy raczej nawet palms pc (tak wczesniej byly okreslane pockety z Win CE 1 i 2.x). Tak wiec, sam Win. CE 3.0 by tu nie pomogl. Moze byc i NET 4.0 jak jest ale musialby byc interfejs Pocket PC zeby bez problemow dzialal soft np. z Ipaq-ow.


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #117 : Maj 20, 2003, 13:17:30 »
Mozecie podac linka na forum lub jakies info udzielic co nalezy kupic gdzie itp aby  mozna bylo korzystac na docie z GPS bo nic jakos nie moge znalesc.. i ile cena ksoztuje podlanczanego urzadzenia.


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #118 : Maj 20, 2003, 14:48:20 »
Proponuje zaczac testy od softu, tutaj moga byc problemy.Ze znalezieniem odbiornika nie bedzie problemu, czy to mouse czy na cf.

pozd,
Claude

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #119 : Maj 21, 2003, 11:30:48 »
Tak zmienilem dot-a na toshibe, glownie ze wzgledu na gps.Ale nie wykluczone, ze jak pojawi sie dot z prockiem 400 Mhz, w rozsadnej cenie, ze kupie jeszcze dot-a :)

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....