Autor Wątek: uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!  (Przeczytany 43919 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andrul

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 189
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #150 : Czerwiec 12, 2003, 16:17:18 »
Czy ktoś cierpliwy i wyrozumiały wysłałby mi na maila (andrul@o2.pl) te pliki które trzeba zamienić na początku używania DOT 320, aby dało się instalować programy... ? Ponadto proszę o wyjaśnienie jak mam je zainstalować, za pomocą jakiego prpgramu (ActiveSync)(?)...

Jeśli ActiveSync to co mam tam zrobić ?

Przepraszam za utrudnienia, ale nie jestem zorientowany w WinCE, bo zawsze miałem PalmOS... :)


PDAclub.pl

uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #150 : Czerwiec 12, 2003, 16:17:18 »
R E K L A M A:


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #151 : Czerwiec 12, 2003, 17:12:27 »
Poczytaj nasz FAQ, tam jest opis instalowania programow.

http://www.pocketpage.pl/faq.php


Offline Brogdan

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #152 : Czerwiec 13, 2003, 08:47:13 »
Pomocy!! mam Dot320. Słyszałem, że można zmienić mu ROM i wtedy działa o wiele lepiej.
Z ftp ściągnołem ENG5551. Czy ktoś może mi pomóc: co z tym zrobiś i na co trzeba uważać przy zmaianie ROM-u.
Wielkie dzięki wszystkim.


Offline andrul

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 189
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #153 : Czerwiec 13, 2003, 11:56:06 »
Skąd wy ściągacie ENG5551 ? Ze strony DoTel nie chce mi nawet zacząć ściągać... Napiszcie skąd to bierzecie ?


Offline Brogdan

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #154 : Czerwiec 13, 2003, 12:33:50 »
To proste ENG5551 jest na ftp://palmidet:Palmidet@211.100.6.206/, było to już wcześniej opisane. powodzenia andrul


Offline miklo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: BB9810
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #155 : Czerwiec 13, 2003, 17:44:06 »
Ale mialem jazde... W czasie podlaczania DOTa przez USB do laptopa wyskakiwal mi bluescreen (win2k). Metoda prob i bledow (+ 2 reinstalacje) doszedlem do tego, ze driver DOTa gryzie sie z modemem PC VTEL.

Pisze o tym, bo moze ktos z Was trafic na podobny problem i sie niepotrzebnie denerwowac...

Psion Siena 1mb -> DOT 320 -> SEP800 -> Palm Tungsten T3 -> HP Ipaq 4150 -> Nokia 770 -> Nokia E50 -> Nokia E71 -> BB9700 -> BB9810 & BB9900

Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #156 : Czerwiec 13, 2003, 18:48:07 »
Powiedzcie mi jak się połączyć z tym serwerem (ftp://palmidet@almidet@211.100.6.206/), w Total Commanderze pojawia się monit o podanie jakiegoś  hasła
POMOCY!!!!!!!!


Offline MarcinW.

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 716
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #157 : Czerwiec 13, 2003, 18:58:32 »
Tam jest mała literówka......

serwer:: 211.100.6.206
user:: palmidet
pass:: palmidet

to dla TotalCommandera.....


Pozdrwoienia Marcin/sq9bbf/Katowice


Offline andrul

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 189
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #158 : Czerwiec 15, 2003, 12:01:39 »
Mam dwa pytania:

-czy ktoś może mi przesłać na maila USBProxy i opis po Polsku- jak go skonfigurować ?

-czy w Waszych Dotach także dyktafon jest tak słabej jakości... ?

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia/Andrul


Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #159 : Czerwiec 16, 2003, 12:11:16 »
Witam, nie mogę uaktualnić firmware do wersji 5.551, wpisuję komendę "usbload f(lub i) eng5551.pak", czekam i nic praktycznie się nie dzieje (pojawiają się komunikaty, że wszystko OK, ale nie pojawia się pasek z procentami). Co jest nie tak, mam wszystkie pliki co trzeba. Próbowałem zmieniać nazwę pliku, wpisywać komendy w odwrotnej kolejności i nic. POMOCY !!!!!!!!!


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #160 : Czerwiec 16, 2003, 19:56:35 »
Chemik_lublin - Prawdopodobnie usilujesz zrobic upgrade pod Windows XP - a jak bys przeczytal faq to wiedzialbys ze mozna to wykonac tylko pod Win 98 i Win 2K. Na Xp owszem odpala sie, ale wlasnie o to chodzi ze nie dziala do konca i nie flashuje.
Ragejm - Na ftp wrzucilem spakowane pliki z romem, natomiast na www firmy DOTEL jest plik z rozszerzeniem .pak - czyli rozpakowany rom - stad roznica w rozmiarze. Co do podmiany pliku gx.dll w katalogu z dana gra, to chyba logiczne :)
Andrul - Jesli chodzi o mikrofon to niestety zgadza sie, ze jest dosc slaby, ale tak jest w wiekszosci PPC - nie sa to urzadzenia dobrze sprawujace sie jako dyktafon, a szkoda :(


Offline ragejm

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #161 : Czerwiec 17, 2003, 00:23:13 »
Ell - Po twoich wypowiedziach wnoszę że wiesz wiele na temat tych maszynek :) Mam prośbę, może Ty dasz radę przybliżyć mi troszkę problem aplikacji pisanych w VB, ponieważ nie chodzą u mnie pliki z rozszerzeniem .vb, nie wiem czy to problem wersji systemu ( mam 553). Mam kropka od niedawna, więc jeszcze nie znam wszystkich rozwiązań.
Co do mojej uwagi na temat gx.dll, chodziło mi o to że jestem przyzwyczajony ( jak większość użytkowników Windowsa) że ogólnoużytkowe biblioteki ( współdzielone) zazwyczaj znajdują się w katalogu systemowym, a gx.dll chyba do takich należy ( determinuje wyświetlanie danych graficznych ?). Dlatego napisałem tą uwagę dla takich samych łosi w tym temacie jak ja :). Na pewno jest jeszcze wiele takich drobiazgów które zmuszają do zmiany przyzwyczajeń z pralkowirówki :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakieś info dotyczące nurtującego mnie problemu

ragejm


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #162 : Czerwiec 18, 2003, 19:06:31 »
Hym.. pare dni temu Navigo wyszlo.. kosztuje 250zł i przymeirzma sie do kupna.. czy na DOT-a pojdzie to ?:)


Offline Raphee

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #163 : Czerwiec 18, 2003, 22:38:40 »
Na hpc.ru można kupić DOT-a za 250$, czyli ok. 940 zł. I co za te 190zł więcej mamy: (940zł - 750zł = 190zł)
- oryginalne opakowanie
- kołyska z USB i RS232
- skórzane etui
- gwarancja
- jest to cena brutto, więc rosjanie mogą jeszcze odliczyć VAT i podatek

A nam zostaje allegro.........


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #164 : Czerwiec 19, 2003, 03:11:18 »
Ragejm - ciezko mi cokolwiek powiedziec na temat progsow pisanych w VB, poniewaz takich nie posiadam. Jak mi cos podeslesz na maila i przypomnisz sytuacje (mam skleroze, wiec zebym wiedzial o co chodzi;) to sprawdze jak z tym jest u mnie.

A z innej beczki to informuje wszystkich Kropkowcow, iz ja jako zalozyciel tego watku prawdopodobnie zdradze nasz klan ;) W piatek zamowilem w stanach Axima 400mhz, i jesli mi sie spodoba to prawdopodobnie sie przezuce. Ale juz wiem, ze na pewno bedzie brakowalo mi interfejsu Ce.NET jaki ma Dot. A jak Axim dojdzie to sie pewno pochwale ;P


Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #165 : Czerwiec 23, 2003, 16:32:37 »
Uaktualniłem firmware (nareszcie!!!), ale nie widzę aby wiele się zmieniło (Pocket Divx nie odtwarza mp3), programy chodzą jak wcześniej, ale cieszę się z aktualizacji, gdyż w końcu coś pewnie chodzi lepiej.

PS.
Na koniec mam filozoficzne pytanie:
Czy nie dałoby się skompilować nakładkę PocketPC 2002 lub PocketPC 2003 tak, aby ruszyła na kropku? W końcu PPC wygląda ładnie, a i więcej programów mogłoby chodzić.
PoZdRaWiAm wszystkich, jeśli któś chce mi coś powiedzieć prywatnie to proszę o maila :)


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #166 : Czerwiec 24, 2003, 09:35:32 »
Dołączam się do filozoficznego pytania kolegi. :)
Jakby co to moj E-mail jest po lewej ;).


Offline andrul

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 189
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #167 : Czerwiec 24, 2003, 16:23:44 »
A ja mam pytanie z innej beczki: czy DOT 320 + BT na CF nie wywoła konfliktu ? Czy można połączyć DOTa przez BT na CF i kluczem BT na USB -
z internetem ? Proszę o szybkie odpowiedzi, ponieważ nie wiem czy kupować na allegro klucz...

P.S. Także dołączam się do pytania kolegów "z góry"... ;)


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #168 : Czerwiec 24, 2003, 16:57:19 »
Co do PPC 2003 na DOT to jesli tylko ktos bedzie mial palmtopa z tym systemem i skopiuje cala zawartosc ROMu (lub tylko potrzebne biblioteki, aplikacje) i bedzie wiedzial co gdzie pozmieniac (np. edycja rejestru, nadpisanie kilku plikow ...) to "teoretycznie" moze to ruszyc ...

Co do DOTa i BT to powinno dzialac. Ale dopoki ktos tego nie sprawdzi to nie bedzie gwarancji :) Niestety nie mam DOTa i nie mam jak tego sprawdzic ale popatrz czy da sie robic activesync przez BT, jesli sie da ... to sa duze szanse ze to ruszy.


Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #169 : Czerwiec 24, 2003, 18:27:06 »
Dziękuję adminowi, czekam na śmiałków (ja niestety nie mogę tego sprawdzić, gdyż nie mam PPC 2003, ale jak ktoś ma i sie boi to przoszę o kontakt - mogę sie dla sprawy poswiecic).
Pozdraiam, mój email każdy zna (jaby co zsch@o2.pl).


Offline Raphee

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #170 : Czerwiec 25, 2003, 23:34:48 »
Może to nic nowego, ale zaważyłem że problem z Active Sync (Windows 98) znika kiedy połączenie rozłącza się po stronie DOT-a. Tzn. trzeba kliknąć w "Disconnect" inaczej ponowne połączenie będzie możliwe dopiero po soft reset.


Offline Brogdan

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #171 : Czerwiec 26, 2003, 08:11:19 »
Czy ktoś próbował zainstalować CE.NET4.1 lub 4.2 .Ponoć są rewelwcyjne, ale "Jak to się robi???"


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #172 : Czerwiec 28, 2003, 11:11:32 »
Witam ... prosze o jak najszybszy kontakt kogos kto ma DOTa ... sprawa jest najwyzszej wagi :) ... oczywiscie prosze sie zglosic na GG.

Moj numer to 214515...

Czekam do godziny 14:00 ... ale prosze w miare mozliwosci o szybszy kontakt :)


Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #173 : Czerwiec 29, 2003, 19:50:01 »
Admin i co?
Udało się, jeśli jesteś z okolic Lublina to pisz na maila


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #174 : Czerwiec 30, 2003, 00:30:38 »
Luzik ... juz zalatwione ... chodzilo o sprawdzenie GGClone :)


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #175 : Czerwiec 30, 2003, 11:01:27 »
Witam, z powodu wyjazdu za granice na 6 miesięcy, postanowiłem sprzedać DOT, planuję kupić cos z wyższej półki. DOT sprzedaję z kartą CF 32 mb za sumę 600 zł. Przepraszam za ogłaszanie się na forum, ale wyjazd niedługo, a mi zależy na czasie. W komplecie to, co dostałem, czyli płytka cd, kabelek, ładowarka. ( pecker1@xtra.pl). Mam jeszcze nowe folie ochronne, które zakupiłem na allegro.


Offline kryk

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #176 : Lipiec 01, 2003, 12:56:43 »
Pytanie czy DOT ma arkusz kalkulacyjny , ewentualnie gdzie i jaki można dorwać. Czytałem że nie ma Worda i Excella...


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #177 : Lipiec 01, 2003, 14:22:12 »
Nie ma Worda ale ma lepszy program od niego czyli WordPad... Bo ten Word to jest PocketWord ... czyli podrasowany notatnik...

O Excellu poczytaj kilka postow wyzej w tym watku


Offline kryk

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #178 : Lipiec 01, 2003, 14:38:54 »
OK. ale co do Excela to zawiele sie nie dzowiedziałem. Zanalazłem coś "Spred..." w jednym z postów. Moze jest jakiś inny który nalepiej czytał by pliki excela, ale przede wszytskim był prostym arkuszem kalkulacyjnym z kilkoma podstawowymi funkcjami.


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #179 : Lipiec 01, 2003, 18:50:04 »
Witam
kryk - ten spread ce to jest najlepszy arkusz kalkulacyjny jaki da sie znaleźć, a  jest dobry bo czyta pliki excela bez problemu, potrafi nawet kreślić wykresy  słupkowe, liniowe i takie tam różne inne, mój działa beż zarzutu przerzucam pliki z kompa (z excela 2000) na dota i spread radzi sobie , gorąco polecam ten program