Autor Wątek: uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!  (Przeczytany 43928 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #120 : Maj 22, 2003, 00:00:24 »
Wlasnie zauwazylem dziwna rzecz w aplikacji TASKS - po wejsciu w menu Tools/Options , zaznaczeniu czegokolwiek i wyjsciu - okazuje sie ze aplikacja nie zapisala ustawien...., to samo sie dzieje jezeli zaznaczy sie ze "wykonalo" sie jakies zadanie - po zamknieciu aplikacji i otworzeniu ponownym zadanie jest nadal "niezakonczone".

Nie wiem rowniez czy istnieje mozliwosc wyswietlenia w "Adresach" naipierw nazwiska, a pozniej imienia - obecny wyglad jest troche denerwujacy jak sie ma duzo adresow ( Osoby sa wyswietlane w kolejnosci IMIE, NAZWISKO , a cala lista jest sortowana po nazwisku)
No i zeby bylo wygodniej funkcja "search" znajduje wszystkie ... IMIONA

Czy macie moze pomysl jak rozwiazac ten problem - chociaz wydaje mi sie ze bede musial sie z tym pogodzic :(
Przydalo by tez sie troche zmniejszyc czcionke..
PS. pisze o wersji firmware 5551


PDAclub.pl

uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #120 : Maj 22, 2003, 00:00:24 »
R E K L A M A:


Offline Kafar

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
    • http://www.kafar.kla.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #121 : Maj 22, 2003, 10:35:06 »
Qzwa. nie moge ciagle otworzyc filmu.. albo jakies bledy albo sie wiesza. Blad ktory wyskakuje przy PlayerDivx:
buffer address
2097168
Wiec oco tu chodzi ?:D


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #122 : Maj 22, 2003, 20:13:02 »
Witam, mam taki problemik. Odpalam sobie gre, no i nie mogę ruszać ludkiem, klawisze nie dzialaja. Ustawia się to gdzies?

[Dodano: 2003-05-22 20:41:04]
I proszę jeszcze o jedno, jakich pokrowców używacie z DOT? Nie chcę kupować w ciemno, może pasują od innego Pocket PC?


Offline ragejm

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #123 : Maj 27, 2003, 17:40:16 »
Witam!

Od niedawna jestem posiadaczem kropka i próbuję dojść do ładu z oprogramowaniem.

Od jakiegos czasu zerkam na forum i czytam co piszecie. Wpadłem na pomysł zrealizowania w wielu formatach (html, pdf, inne ) interaktywnego przewodnika po kropku, w którym zawarte będą rozwiązania problemów, pomoc, instrukcje postępowania z niestandartowymi aplikacjami, spis odpalonych na dotku aplikacji wraz z solucjami, spis pasujących przetestowanych akcesoriów, oraz wiele innych rzaczy które na pewno przydadzą się wszystkim. Każdy kto przyśle jakieś informacje zostanie umieszczony w spisie autorów.
Może uda się umieścić link do tego "pomocnika" na pocketpage, gdzie wszyscy będą mieli do niego dostęp.

Co myślicie na ten temat ? Proszęo opinię :)

Tak na marginesie, nie wiem co zrobić gdy nie chcą odpalać się programy napisane w VB, wyskakuje błąd z długim ciągiem cyfr. Czy istnieje jakiś zestaw bibliotek uruchomieniowych dla kropka, czy to coś innego ?


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #124 : Maj 28, 2003, 10:00:41 »
POMOCYYYYYYYY
Witam,
Mam wielka prosbe:
Czy mozecie mi podeslac na priva, lub wrzucic na FTP biblioteki , ktore umozliwiaja uruchamienia programow w wersjach na PPC lub PPC2002.
Qrna - chyba mam jakies "felerne" wersje tych plikow - nie dziala mi prawie kazdy program....


Offline Pecker

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #125 : Maj 28, 2003, 16:59:12 »
Mi natomiast działa coraz więcej! Dzisiaj nabyłem słownik ang-pol firmy Ectaco, również działa i jest rewelacyjny. Problem mam raczej z kompilowaniem prostych programów w c++ na dota, ale z czasem się uda. Niektóre gry nadpisuja plik gfx.dll (chyba ten), moze w tym jest problem? Ja zawsze daje opcję, aby nie nadpisywać.


Offline mig-89

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #126 : Maj 28, 2003, 22:28:06 »
zdjecie DOT400, nie to co na firmowej stronie (malowanki :) )

http://www.9210.ru/articles/1907/2.shtml

[Dodano: 2003-05-28 22:32:20]
http://www.hpc.ru/lib/arts/1905/


Offline aazi

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #127 : Maj 31, 2003, 16:57:54 »
jak by kogos interesowalo to tutaj jest kilka plikow z dokumentacja techniczna z amerykanskiego FCC o kropku


Offline michu

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #128 : Czerwiec 01, 2003, 22:48:08 »
Hej
właśnie ściągnołem sobie nową gierkę Trial Challenge co można o niej przeczytać na na stronie pocketpage, i chodzi bez problemu, i cholernie mocno wciąga :)
pzdr


Offline SIARA

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #129 : Czerwiec 02, 2003, 22:20:02 »
gdzie  można kupić kabel USB do DOT320


Offline Raphee

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #130 : Czerwiec 03, 2003, 10:01:00 »
Na stronie www.edysk.pl jest kilka rzeczy dla DOT - a
login: DOT320
password: wincenet

Jak macie coś ciekawego to wrzucać.

[Dodano: 2003-06-03 10:48:55]
Odkryłem, że do DOT - a pasuje zasilacz od telefonu Alcatel OT311, a więc ładowarka samochodowa na pewno też ! Jeszcze tylko szukam od jakiego telefonu jest wtyczka kabla USB.


Offline clima

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #131 : Czerwiec 03, 2003, 19:44:05 »
czy ktoś ma może gotowego maila żeby przesłać trochę softu i info ka się to instaluje. naiwny zciągnąłem torchę softu z tej strony wgrałem na flasha i zrobiłem oczy jak złotówki. Z kompami bawię sie od wielu lat a tu takie jajo. Help!!!
I czy ktoś może mi napisać co to jest plik .prc. Nie smiejcie się jestem w dot-cie nowicjuszem
pozdrowienia dla Wszystkich


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #132 : Czerwiec 03, 2003, 19:48:11 »
PRC to plik dla Palm OS, a nie systemu Windows CE. Skad ty to posciagales??

[Dodano: 2003-06-03 19:48:58]
A o instalowaniu programow poczytaj w naszym FAQ... po to jest.


Offline clima

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #133 : Czerwiec 03, 2003, 22:24:16 »
do admina dzięki to już jest coś a jezeli chodzi o pliki prc to jest ich pełno w tym portalu w dziale oprogramowania.
po kilku minutach nie mogłem znaleść FAK ale jestem cierpliwy i napewno mi cię uda
dzięki piszcie jak najwięcej o swoich doświadczeniach wasza praca jest nie na darmo czytaja ją takie prawiczki jak ja (chodzi o doty)


Offline ell

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #134 : Czerwiec 04, 2003, 03:49:03 »
Przegladajac wyniki wyszukiwania w goglach na podane haslo dot320, natknalem sie na jakies koreanskie forum poswiecone Dot320. Nie jestem pewien czy cale forum go dotyczy, ale jest tam sporo postow z dot320 w tytule ;] Mozna tlumaczyc Babel Fishem - moze ktos wyczyta cos ciekawego. Pozdrawiam.


Offline Teq

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #135 : Czerwiec 04, 2003, 21:53:30 »
Mam pytanie - czy ktos probowal instalowac na CE.Net software "skinujacy"
mam tu konkretnie na mysli PocketBlinds, Pocket Facelift, WisBar ???
Jak to sie sprawuje.
Pytam bo zaczynam myslec powaznie nad Dellem Axim, cena niewiele wyzsza a ladniej wyglada ;P


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #136 : Czerwiec 04, 2003, 22:44:46 »
clima napisał:

do admina dzięki to już jest coś a jezeli chodzi o pliki prc to jest ich pełno w tym portalu w dziale oprogramowania.
po kilku minutach nie mogłem znaleść FAK ale jestem cierpliwy i napewno mi cię uda
dzięki piszcie jak najwięcej o swoich doświadczeniach wasza praca jest nie na darmo czytaja ją takie prawiczki jak ja (chodzi o doty)




Cos ci sie pomylilo. Napewno na portalu POCKETPAGE nie ma plikow PRC, a link do FAQ jest na stronie glownej w dziale pomoc i tez w liscie odnosnikow po lewej stronie ekranu.

Chyba szukales czegos na PALMPAGE ... :)


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #137 : Czerwiec 05, 2003, 11:34:24 »
Teq napisał:

Mam pytanie - czy ktos probowal instalowac na CE.Net software "skinujacy"
mam tu konkretnie na mysli PocketBlinds, Pocket Facelift, WisBar ???
Jak to sie sprawuje.
Pytam bo zaczynam myslec powaznie nad Dellem Axim, cena niewiele wyzsza a ladniej wyglada ;P




Wypróbuj program DashBoard firmy SnoopSoft, pozatym nie widziałem innego, ale jest świetny, można czasowo zmieniać skóry, można ładować pluginy, świetne zastępstwo dla standartowego ekranu Today.
A na stronie  http://www.wincustomize.com/ jest kilkaset zestawów skór.
Pozdro.


Offline miklo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: BB9810
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #138 : Czerwiec 05, 2003, 11:37:58 »
Czesc,

Wlasnie zamowilem te cacko. Bede je pewnie miec jutro.

Do wczoraj nawet nie wiedzialem, ze taki sprzet istnieje. Natknalem sie na aukcje w allegro i zaczelem szukac w necie. To Wy mnie przekonaliscie :)

Jak juz odbiore - dam znac. Pewnie (wybaczcie) bede na poczatku potrzebowac Waszej pomocy...

Psion Siena 1mb -> DOT 320 -> SEP800 -> Palm Tungsten T3 -> HP Ipaq 4150 -> Nokia 770 -> Nokia E50 -> Nokia E71 -> BB9700 -> BB9810 & BB9900

Offline clima

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #139 : Czerwiec 07, 2003, 14:17:29 »
Składam serdeczne podziękowanie dla Radzia za pomoc i podesłanie cennych uwag. Dotrek + radzio to jest dobiero komplet.
Mam prośbę czy ktoś wie gdzie lub jak dokupić kabel do kropka na USB ?


Offline radzio_h

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #140 : Czerwiec 07, 2003, 17:36:32 »
Witam, mam problemik z połączeniem się Dota z telefonem (nokia 7650), internet (jak skonfigórować połączenie), e-mail, kontakty. Dodatkowo jak z telefonu wysyłam wizytówke to dot nie rozpoznaje formatu, może jakieśdodatkowe oprogramowanie potrzebne?  Jak możecie dajcie jakeś info.
Z góry serdeczne TNX.
Pozdro.

P.S. dla clima: no problemo :)


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #141 : Czerwiec 07, 2003, 19:11:55 »
radzio_h napisał:

Witam, mam problemik z połączeniem się Dota z telefonem (nokia 7650), internet (jak skonfigórować połączenie), e-mail, kontakty. Dodatkowo jak z telefonu wysyłam wizytówke to dot nie rozpoznaje formatu, może jakieśdodatkowe oprogramowanie potrzebne?  Jak możecie dajcie jakeś info.
Z góry serdeczne TNX.
Pozdro.

P.S. dla clima: no problemo :)




Jesli dobrze pamietam to DOT nie ma protokolu odpowiedzialnego za Dial-Up Networking przez IrDA. Nic z tego. A co do wizytowek to nie pamietam czy to obslugiwal ten sam brakujacy protokol.

Chyba ze cos zmienilo sie od czasu kiedy sie nim bawilem ...


Offline pajed

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #142 : Czerwiec 08, 2003, 01:33:57 »
radzio_h napisał:

Witam, mam problemik z połączeniem się Dota z telefonem (nokia 7650), internet (jak skonfigórować połączenie), e-mail, kontakty. Dodatkowo jak z telefonu wysyłam wizytówke to dot nie rozpoznaje formatu, może jakieśdodatkowe oprogramowanie potrzebne?  Jak możecie dajcie jakeś info.
Z góry serdeczne TNX.
Pozdro.

P.S. dla clima: no problemo :)




Mogę ci to opisać jak ja to zrobiłem z połączeniem GPRS ( tel Trium Eclipse, Siemens ME45). Kiedyś ci już wysłałem e-maila z podobnym opisem.
Najpierw musisz zainstalować w kropku znany wszystkim patch do IrDA - pojawi ci się po tym przy ustawianiu połączeń infrared modem.
Następnie Settings->Connections->Make New connection. Wybierz Dial-Up Connection. W polu Select a modem wybierz Infrared modem. Następnie pole Configure gdzie wybierasz w polu Baud Rate 57600 lub 115200, w zależności jaką szybkość obsługuje telefon. Potem zakładka Call Options w polu special modem commands... wpisujesz  +cgdcont=1,"ip","erainternet"
Potem OK i Next. W następnym oknie wpisujesz przy numerze telefonu  *99***1#  i Finish. Oczywiście we właściwościach wybierania numeru musisz usunąć dzwonienie z prefiksami kraju i miejscowości.
Na koniec wybierasz łączenie i jako hasło i użytkownika wpisujesz erainternet.
Po tym wszystkim powinien ci sie połączyć bez problemu. Ustawienia numeru, hasła, użytkownika i specjalnych komend modemu dotyczą ERY.

Aby używać przeglądarki z tym połączeniem musisz wykonać :
Settings->Control Panel -> internet options -> connection   w polu autodial musisz wybrać nazwę połączenia, które wcześniej stworzyłeś.

Dla Inboxa we właściwościach wcześniej stworzonego konta internetowego w polu Connection wybierasz nazwę połączenia, które wcześniej stworzyłeś.
U mnie w ten sposób wszystko chodzi.
Mam nadzieje że o to tobie chodziło.
Co do wizytówek to też zauważyłem, że nie obsługuje formatu VCARD. Jeżeli się nie mylę to w pecetach rozpoznaje go Office a w PocketPC, Pocket Office.
Ale oczywiście mogę się mylić.
Do kropka trzeba znaleźć jakiś soft do tego - ale obawiam się, że będzie to bardzo ciężkie z tego powodu, że PPC prawdopodobnie ( nigdy nie sprawdzałem )widzi ten format standardowo.

Pozdrawiam  Paweł



Offline chemik_lublin

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
    • www.strony.wp.pl/wp/zsch2
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #143 : Czerwiec 10, 2003, 21:35:00 »
miklo skąd ty masz system w wersji 5,551 napisz skąd ściągnąć upgrade do tej wersji.
Pozdrawiam


Offline miklo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: BB9810
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #144 : Czerwiec 11, 2003, 17:52:30 »
chemik_lublin: jest chociazby tutaj http://www.dotel.co.kr/sub_3-3_k.htm

Psion Siena 1mb -> DOT 320 -> SEP800 -> Palm Tungsten T3 -> HP Ipaq 4150 -> Nokia 770 -> Nokia E50 -> Nokia E71 -> BB9700 -> BB9810 & BB9900

Offline Marcin

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 59
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #145 : Czerwiec 11, 2003, 19:16:05 »
widzę, że dot to prawie inna platforma od pocketa. Może mi ktoś odpowie ale czy doty to może specjalne pockety z powiększoną ilościa błędów i aby coś odpalić to trzeba się niezle nagłowić. Mój stary ipaq wydawał się tak męczący, że zamieniłem na clie z Palmos ale to co się tutaj czyta to dopiero przyprawia o ból głowy. A przecież ma to być proste i funkcjonalne urządzenie a tu każdy użytkownik dota musi coś kombinować. Nie ma co fajna maszyna.


Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #146 : Czerwiec 11, 2003, 19:23:06 »
No pewnie ze DOT to nie Pocket PC. DOT to czysty Windows CE .NET (czyli 4.x) bez nakladki Pocket PC 2000 czy tez Pocket PC 2002. A Pocket PC to Windows CE 3.0 z odpowiednia nakladka. Programy pisane sa scisle pod ta nakladke dlatego niektore z nich rusza po wgraniu dodatkowych brakujacych bibliotek ... a niektore nie.


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #147 : Czerwiec 11, 2003, 23:41:26 »
Witam wszystkich,
Zauwazylem ze wiele programow potrzebuje bibliotek:

note_prj.dll
inkx.dll
sock0.dll

Ciekawe co by sie stalo jakby je wkopiowac do DOTa ?
Niestety nie mam dostepu do plikow z PPC 2002.
Bylbym bardzo wdzieczny za "wyodrebnienie" tych plikow i
przyslanie na adres darkph@tlen.pl
Oczywiscie jak beda jakies pozytywne efekty to powiadomie o tym Was Wszystkich.

Darkph


Offline Fallstart

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #148 : Czerwiec 12, 2003, 08:14:48 »
A ja z trochę innym problemem... Czy działa u Was SpreadCE lub Sunnysoft GSM Manager? U mnie program sie uruchamia, ale nie otwiera żadnego okienka, tylko menu na dole ekranu. Co dziwniejsze menu to wskazuje, że okno aplikacji jest otwarte - np. w SpreadCE można z menu otworzyć następny skoroszyt, jednak nadal widać tylko pasek menu i nic więcej ... :) Czyżby brakowało mi jeszcze jakiejś biblioteki?
Pozdrawiam
F.


Offline Darkph

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 493
uzytkownicy DOT320 --- LACZMY SIE !!!
« Odpowiedź #149 : Czerwiec 12, 2003, 08:27:37 »
do: Fallstart
Na stronach producenta SpreadCE znajdziesz wesje programu na CE 4.0.
-Biblioteki -  na www.edysk.pl ( haslo znajdziesz w tym watku)
Co do GSM Managera - nie uruchomialem go , wiec nie wiem czy dziala..

Pozdrawiam