Autor Wątek: Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!  (Przeczytany 32492 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #60 : Marzec 25, 2006, 11:27:54 »
Ja na moim Sharpie(Mobilon HC-4600) skorzystałem z programu WR-Tools HotKeys. Polskie małe litery mam pod control+alt+litera a duze pod control+shift+litera. Pisze sie wygodnie.


PDAclub.pl

Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #60 : Marzec 25, 2006, 11:27:54 »
R E K L A M A:


Offline artur.heise

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
    • http://www.artur.eu.org
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #61 : Marzec 25, 2006, 11:36:09 »
No o tym przecież pisałem kilkanaście postów wyżej w tym wątku  :lol:


Offline stasheck

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 253
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #62 : Marzec 27, 2006, 00:05:40 »
Ja chcę mieć polskie znaki tak samo jak na normalnej klawiaturze :P

Na moją prośbę najnowsza edycja OKey mimo, że podpisana jako HPC2000 jest też skompilowana pod WinCE 2.11 - jutro to będę sprawdzał.


Offline artur.heise

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
    • http://www.artur.eu.org
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #63 : Marzec 27, 2006, 08:14:03 »
No to czekam niecierpliwie na info :)


Offline matmat

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 356
  • Sprzęt: MIO A701
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #64 : Marzec 27, 2006, 08:45:06 »
A która to jest najnowsza wersja czy ta z 08.02.2006r (taka jest na ich stronie)., a może jest nie dostepna ?


Offline artur.heise

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
    • http://www.artur.eu.org
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #65 : Marzec 27, 2006, 09:14:48 »
Już jest nowa, 26/03/2006 :) I widzę w opisie: WinCE2.11 binaries (untested though). Zobaczymy jak będzie działało :)

EDIT:

Wrzuciłem i się uruchamia - teraz zabieram się za testy :)


Offline matmat

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 356
  • Sprzęt: MIO A701
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #66 : Marzec 27, 2006, 09:29:53 »
Faktycznie, sam program się uruchamia, polskie znaki sa z kodu UNICODE ISO 10646, ale na razie nie wiem jak zprogramować, a niestety czas iść zarabiac na życie.


Offline artur.heise

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
    • http://www.artur.eu.org
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #67 : Marzec 27, 2006, 10:54:22 »
No i niestety - program się uruchamia, daje się skonfigurować, ale coś nie bardzo z działaniem.... Bo nic nie udało się zrobić :(


Offline matmat

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 356
  • Sprzęt: MIO A701
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #68 : Marzec 27, 2006, 16:43:36 »
U mnie równiez nie działa.


Offline artur.heise

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
    • http://www.artur.eu.org
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #69 : Marzec 27, 2006, 17:32:09 »
Czyli na razie zostaję przy WR Toolsie  :?


Offline stasheck

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 253
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #70 : Marzec 27, 2006, 18:41:03 »
U mnie na NEC-u 790 też nie działa, coś się musiało źle zbudować. Postaram się interweniować.


Offline kiler129

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #71 : Kwiecień 13, 2006, 17:14:27 »
No u mnie teraz pupa !
Przy prubie odpalenia le wysakuje że program wykonał nieprawidłową operację  :evil:

Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

Offline stasheck

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 253
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #72 : Kwiecień 13, 2006, 23:01:07 »
Aaaa to dziwne. Może Ci się źle ściągnął?


Offline matmat

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 356
  • Sprzęt: MIO A701
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #73 : Kwiecień 27, 2006, 09:16:06 »
Męcząc jeszcze temat polskich znaków, zauwazyłem, że przy pomocy programu WR Tools nie da sie pisac np. w ViewFinder (taki organizer CLIO), calendar, natomiast nie ma problemu z pisaniem przy pomocy programu RemapMP . Co najdziwniejsze przy pomocy WR Tools  nie mozna pisac w calendar ale moż w contaksts  - zupełnie tego nie rozumiem.


Offline CmOs

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
  • Sprzęt: Wizard + WM6
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #74 : Maj 04, 2006, 16:03:08 »
A czy da się w jakikolwiek sposób zmodyfikować LE DEMO tak żeby nie wpisywało tego wk***** napisu It's a demo. ??
Może coś w rejestrze? Albo jakiś plik w .CAB'ie ?
Chodzi mi o samą klawiaturę.


Offline Moody2

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #75 : Sierpień 12, 2006, 10:47:15 »
Witam!
Przymierzam się do zakupu Jornady 690 i niezbyt jeszcze się znam na WinCE. Przeczytałem cały wątek i chciałbym się zapytać czy w takim razie istnieje jakiś inny bezproblemowy sposób wprowadzania polskich znaków niż WR-Tools?

Czy WR-Tools pozwala na zmapowanie kombinacji: del + literka? bo klawisz del jest w tym miejscu, gdzie alt w normalnej klawiaturze, więc tak byłoby najłatwiej pisać :)


Offline timotheos

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
    • http://timotheos.w.interia.pl/tymek/
<b>Pomocy</b>Polskie znaki w Scharp HC-4600.
« Odpowiedź #76 : Wrzesień 03, 2006, 19:06:40 »
Witam

Wydaje mi się, że w HR Tools Hotkeys jako klawisz funkcyjne może służyć Shift, Ctrl, Alt i Windows. Ja używam klawisza Windows, bo poza tym nie jest prawie wcale potrzebny
(Alt jest jeden i jest bardzo potrzebny do nawigacji, wobec słabo działającego ekranu dotykowego)
małe: windows + litera
duże: shift + windows +litera

http://www.wolfgang-rolke.de/wince/

Programik ma jedną wadę - mieści sie w nim 20 znaków. Wystarcza na polskie żuczki + jeszcze cudzysłowy, natomiast jeśli piszę coś po niemiecku muszę ręcznie wklepywać kody dla umlautów :/

Ale mam poważny problem: polskie znaki ładnie wchodzą z klawiatury, i pojawiają się na ekranie, ale przy zapisywaniu pliku znikają.
Dzieje się to w Pocket Wordzie (R)
Ale np. w kalendarzu czy liście zadań poprawnie pamięta
Word zamienia mi np. ą na a (szczerze mówiąc nie wiem skąd wie, skoro te 2 literki mają różne kody.
Może domyślnie koduje 7-bitowo, ale gdzie to się zmienia?

Po instalacji Language Extendera sytuacja się poprawia, zapisuje dobrze. Ale mam tylko demo
Ktoś już tu miał podobny problem, tylko akurat w Wordzie polskie znaczki były, a nie było ich w innym programie
Co to może być?

pozdr
Tymek


Offline timotheos

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
    • http://timotheos.w.interia.pl/tymek/
Polskie znaki w Sharp HC-4600
« Odpowiedź #77 : Wrzesień 05, 2006, 00:59:50 »
Nawet twardy reset nie pomaga :/
(Odradzam zaufanie do kopii zapasowej, po resecie Active Sync nie rozpoznało urządzenia, i wszystkie literki w WRTolols muszę wprowadzić od nowa; nie udało mi się zlokalizować pliku konfiguracyjnego)

Za to pięknie działa edytor z Total Commandera
Ma opcję zapisywania w unicode
Za to nie ma formatowania, a przydałoby się (przynajmniej bold i italic)

Wie ktoś jak zmusić worda do unicode?
Albo jaki inny program obsłuży np. rtf?

pozdr
Tymek


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #78 : Wrzesień 17, 2006, 19:07:19 »
Hm, wypróbowałem dwa programy - okey i remap. Okey działa prawie bez zarzutu, ale coś przy szybkim pisaniu zdarza mu się "nie chwycić" i zamiast znaku  "ó" HPC uruchamia "file". Troche denerwujące. JEst na to rada?? (czy można zablikować klawisze skrótu dla pocketworda przykładowo)Wydaje mi się , że zmapowałem wszystko jak trzeba i gdy pisze wolno, jest ok.
       Remapa z trudem znalazłem - przypadkowo przegladając www.hpcnec.com. i po rozpakowaniu jest plik tekstowy w którym są inf. o klawiaturze polskiej programisty. Nawet sądzę, że jest opis, jak to zrobić, ale choć treść rozumiem to i tak nic mi to nie daje (za chudy w uszach jestem na to :) Może miałby ktoś już gotową wersję remapa??
        I jeszcze jedno - gdy działa okey to nie chodza klawisze skrótów (w necu 780 te z pierwszego rzędu). Pierdoła to juz raczej, niż problem, ale jak da sie usunąc, to czemu nie ;)



pozdrawiam

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline Multiaplikator

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 98
  • Sprzęt: iPhone 4, Eten Glofiish M700
Odp: Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #79 : Sierpień 28, 2007, 20:26:24 »
Dodam, że Okey też świetnie działa na NEC'u 900c. Występuje również jednak problem z tym, że nie działają klawisze skrótów, gdy Okey jest "enabled". Nie jest to dla mnie jednak większy problem. Mam Okey'a cały czas zminimalizowanego a włączam "enabled" dopiero po użyciu klawisza skrótu do np. edytora tekstu. Zachęcam do wypróbowania go ponieważ konfiguracja jest naprawdę prosta. No i nie trzeba za niego płacić :grin: Najważniejsze dla mnie jest jednak to, że piszę tak jak na "dużym" komputerze; Alt + litera to polski znak a Alt + Shift + litera to wielki polski znak.

Też czasem włącza mi sią przy pisaniu "File" ale być może wynika to z tego, że może trzymając Alt wciskam przypadkowo f ?


Offline big_l

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: Nokia e90 + 2GB microSD KINGSTON
Odp: Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #80 : Październik 22, 2007, 00:49:24 »
Witam
Próbowałem z tym ArtSKey, ale nie mogę nawet na menu kliknąć bo nie działa i nie wiem jak sobie z tym poradzić :( Jestem posiadaczem HP IPAQ h1940 od tygodnia
Próbowałem także z tym HotKeys, ustawiłem sobie ctrl+s = ś i ctrl+shift+s = Ś itp ale nie działają żadne :/  Sprawdzałem w wordzie i notatniku.
Klawisza windows, czy alt nie mam na klawiaturce

Zależy mi na polskich znaczkach...

EDIT
Co sądzicie o tym ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=256189497

« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2007, 01:18:58 wysłana przez big_l »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #81 : Październik 22, 2007, 09:20:45 »
Bo to służy NIE do klawiatury ekranowej tylko fizycznej klawiatury która jest wbudowana w handheldach. Poszukaj w właściwym dziale


A co do pocketogonka to IMHO bardziej opłaca się MBKeyboard, który jest darmowy (trzeba się zarejestrować, a autor przysyła nam program z licencją na maila


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Odp: Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #82 : Październik 22, 2007, 10:24:17 »


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline tikat

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: NEC 900c  Cmonex ROM v.2.02
Odp: Polska klawiatura i znaki na Jornadzie 720 i chyba innych!
« Odpowiedź #84 : Maj 13, 2008, 17:57:45 »
Ja chyba jakiś ułomny jestem  :worried: ale mi ten program nie działa. Tzn nie mam polskich znaków. Mogę wybrać rosyjskie, ale PL nie ma :( Mogę liczyć na jakąś pomoc? Może powinienem coś jeszcze doinstalować? Tylko co? I gdzie? ... :(