Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 94526 razy)

0 Użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline fender80s

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #540 : Grudzień 05, 2008, 17:31:15 »
No bo tak niestety jest z okeyem. Ponoć program RemapMP (ten od strzałek) miał być przerabiany aby dało się również wklepywać pl krzaczki, ale czy był zrobione to nie wiem...




Bylo by milo gdyby sie ktos tym zajal. Okey jest ok :), ale klawisze skrutow jak dla mnie sa bardzo przydatne. P.S Coraz bardziej lubie swojego Nac'a :D


PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #540 : Grudzień 05, 2008, 17:31:15 »
R E K L A M A:


Offline 12nala34

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #541 : Grudzień 05, 2008, 21:46:24 »
ja się jeszcze nie biorę za polskie krzaczki - najpierw chcę uruchomić program pocztowy...  :-|

Czy udało się komuś odebrać pocztę z Gmaila przez protokół IMAP4 przez standardowy program? Wszystko wpisuję i nie potrafi nawiązać połączenia...  :-| podejrzewam, że chodzi tu o to, że ten M$ program nie obsługuje SSL...

--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

Offline 12nala34

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #542 : Grudzień 06, 2008, 11:14:03 »
Program Qmail3 obsługuje SSL. Teraz jak to skonfigurować? Jest gdzieś jakiś opis dla Gmaila? Kurcze, próbowałem już chyba wszystkich możliwości, a cały czas wyskakuje informacja, że nie może pobrać folderów, a jak klikam na "wyślij-odbierz" to nic się nie dzieje...

Ta sama poczta bez problemu chodzi na Universlau, Internet mam przez WLAN.

12nala34

--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

Offline 12nala34

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #543 : Grudzień 07, 2008, 15:54:59 »
Przypominam, że mam na sprzedaż lub wymianę NEC'a :). Info kilka postów wcześniej. Zapomniałem napisać o tym, że NEC ma lekkie pęknięcie przy zawiasie - jest to jednak sprawa kosmetyczna gdyż mam NEC'a od sierpnia i pęknięcie nie poszerzyło się - a zaznaczyłem gdzie ono było w sierpniu z dokładnością do ułamka milimetra. W razie czego - NEC'a można sobie dokładnie obejrzeć i sprawdzić we Wrocławiu gdyż nie mam nic do ukrycia :).

Pozdrawiam!



ok, wszyscy się cieszą z tego powodu.... Rozumiem, że to dział dotyczący tego sprzętu, ale do handlu jest specjalny dział... raz dałeś cynk - wystarczy.


A ja poszukuję kabelka VGA, (wiem, w USA kupić można, ale przesyłka droższa niż kabelek :-|). Ale to mniej ważne.
najważniejsze:
czy do NEC-a są jakieś drivery pod Vistę?



są i nawet działają! Te z XP są rozpoznawane przez Vistę, ale nie przez WMDC  :-|

ale tu są do Visty i te mi działają z WMDC (na Vista Premium) http://www.hpcfactor.com/support/cesd/h/0040.asp

----

Wracając do mojej poczty: Zmieniłem wersje programu i już działa "wyślij-odbierz", ale ściąga mi wszystkie foldery oprócz... "odebrane"! I filtry też coś nie działają (chodzi o funkcję "starsze niż 3 dni")... Macie jakieś inne propozycje do programów pocztowych pomijając wbudowanego klienta, QMail3 i IMAP4 Force?

pozdrawiam, 12nala34

--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

Offline palmate

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • no nie no, no. koniec świata.
  • Sprzęt: M130, Visor Edge,Tungsten E,Zire 72&71,Treo 600&650, NEC MobilePro900c, Nokia N93
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #544 : Grudzień 11, 2008, 18:24:58 »
Ech. Mam viśtę home premium właśnie, ale jak próbowałem zainstalować driver ze stron, obrzuca:
"Wybrany plik INF nie obsługuje tej metody instalacji."
ech. :-|

Zagwozdka:
albo zabiją Twoja matkę, albo dziewczynę, którą kochasz tak samo, jak matkę.
Nie ma innej możliwości. Kogo wybierzesz?
czyli 'jak wkurzać ludzi'.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #545 : Grudzień 11, 2008, 18:26:51 »
Z tego co pamiętam to na HPCFactor.com jest driver pod WinVista...


Offline 12nala34

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #546 : Grudzień 12, 2008, 16:50:44 »
Z tego co pamiętam to na HPCFactor.com jest driver pod WinVista...


właśnie go podałem post wyżej :)

--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

Offline palmate

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • no nie no, no. koniec świata.
  • Sprzęt: M130, Visor Edge,Tungsten E,Zire 72&71,Treo 600&650, NEC MobilePro900c, Nokia N93
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #547 : Grudzień 16, 2008, 22:11:32 »
mówię właśnie o tym z hpcfactor, tak, jak powiedziałem.

ech.

viśta śvista. viśta vio.

Zagwozdka:
albo zabiją Twoja matkę, albo dziewczynę, którą kochasz tak samo, jak matkę.
Nie ma innej możliwości. Kogo wybierzesz?
czyli 'jak wkurzać ludzi'.

Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #548 : Grudzień 29, 2008, 19:24:35 »
Wiecie może, którym sterownikiem obsługiwane jest złącze CF? Dostałem Microdrive'a, wielkości karty CF, ale system prosi o sterownik, choć CF normalnie działa. Złącze to samo, nawet wygląda prawie identycznie, ale jak toto zmusić do współpracy? Tak samo zachowuje się w PCMCI w przejściówce.   :shock:


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #549 : Grudzień 29, 2008, 19:29:16 »
No to zapomnij. Ten microdrive działa tylko w trybie IDE i nie odpali jako CF. Jakby działał jako CF to by zagadał od ręki.


Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #550 : Grudzień 29, 2008, 20:19:46 »
Podpinałem go do czytnika kart w PC, po USB, a nie IDE i gadał. To znowu jest tu kilka standardów?? Zobaczę jeszcze w aparacie, mam akurat taki na CF, może zagada.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #551 : Grudzień 29, 2008, 20:49:33 »
Karta CF może działać w trzech trybach - pamięć PCMCIA, urządzenie PCMCIA, twardy dysk IDE. Karty pamięci CF zwykle pracują w pierwszym i trzecim, ale w microdrive często zdarza się że tylko w trzecim.


Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #552 : Grudzień 30, 2008, 15:30:33 »
No i odpuściłem sobie sprawdzanie - córka zabrała mi microdrive'a do swojego notebooka, ma tam czytnik CF i działa. I ja figę mam a nie dysk twardy w NEC-u, a już się cieszyłem takim maleństwem.  :-?


Offline Amantyn

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
  • Sprzęt: Nokia E65, MDA II,Simpad T-Sinus , Ipod Touch 2G
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #553 : Styczeń 21, 2009, 20:48:20 »
Mam wielką prośbę. Ma ktoś może stery do karty sieciowej netgear MA401? Miałem zainstalowane ale zapomniałem o ładowaniu  :-|


Offline haker305

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 166
  • Sprzęt: HTC Desire :)
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #554 : Luty 07, 2009, 16:30:51 »
MicroDrive z Ipod'a Mini (4GB) też nie działa w NEC'u. Powodem jest wcześniej wymieniony tryb IDE.

Pozdrawiam!

O w mordę, Andrzej, to Tytanowy Janusz! Ja myślałem, że on istnieje naprawdę, a to tylko legenda! Chodu!

Offline Nukalus

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Psion 3 NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #555 : Luty 13, 2009, 05:14:04 »
Witam wszystkich niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem NEC-a cud maszynka.
kilka rzeczy udało mi się już zrobić takich jak podłączenie się do rutera za pomocą wi-fi polskie fonty itp

Nurtuje mnie tylko jedno pytanie jak i czy w ogóle się da aby korzystając z noki E50 korzystać z internetu na neku

ps.   Jest to mój pierwszy post i od razu z NEK-a pisany  :)


Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #556 : Luty 18, 2009, 11:23:25 »
W telefonie masz Bluetootha, więc jeśli w NEC-a włożysz kartę BT, będziesz mógł surfować korzystając z połaczenia przez telefon. U mnie to działa, jakkolwiek powoli i drogo. No, ale jest taka możliwość. Podstawowy problem to karta BT do NEC-a, bo do USB-owych nie ma softu. Poszukaj kart CF, np u mnie działa Annycom. Działa mi też przez adapter PCMCIA.


Offline fender80s

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #557 : Luty 18, 2009, 12:36:57 »
W telefonie masz Bluetootha, więc jeśli w NEC-a włożysz kartę BT, będziesz mógł surfować korzystając z połaczenia przez telefon. U mnie to działa, jakkolwiek powoli i drogo.



Z prędkością niestety nic się nie zrobi, ale koszty można ograniczyć poprzez wykupienie pakietów internetowych. Nie wiem czy wszystkie sieci oferują takie rozwiązania, ale na przykład w plusie można wykupić pakiet 60 MB za 10 zł. Taki pakiet spokojnie wystarcza mi na miesiąc.


Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #558 : Luty 20, 2009, 08:23:21 »
czy ktoś z was próbował compilować programy javy na necu?
Znalazłem IDE dla arm a dokładnie dla J720. Próbowałem z tym popracować ale ostatnio zmuszony byłem zrobić hard reset i IDE zniknęło.

http://www.yetanotherhomepage.com/j7xx/

Próbuję nauczyć się javy i coś takiego mocno by mi sprawę ułatwiło. Jako początkującemu trudno mi ocenić przydatność tego programu. Trochę wkurzał mnie edytor bo początkowo po otwarciu pliku widziałem tylko kwadraciki.
Próbowałem coś skompilować, ale robiłem to dla jakiegoś książkowego przykładu, który nie wiem czy wogóle przejdzie przez ten kompilator. Dlatego czekam niecierpliwie na opinie znających się na rzeczy.


Offline Nukalus

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Psion 3 NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #559 : Luty 21, 2009, 11:39:04 »
dzięki wielkie za podpowiedzi związane z tym internetem. A z plusem to się zgodzę że mają pakiety bo sam mam i kożystam i taka mała poprawka za 10 zł jest 50MB przynajmniej u mnie

I jeszcze takie małe pytanie czy można wymienić ten ekran w NEC-u na jakiś który ma lepszy czas reakcji?


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #560 : Luty 21, 2009, 11:40:49 »
Teoretycznie można - o ile będzie to nadal DSTN (kwestia sterowania) i będzie miał takie same wymiary i montaż. Ale dostanie czegoś takiego raczej graniczy z cudem.


Offline Nukalus

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Psion 3 NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #561 : Luty 21, 2009, 13:57:38 »
wielkie dzięki za kolejną odpowiedz. Teraz tylko poczekam na cud


Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #562 : Luty 21, 2009, 20:13:28 »
Nie przesadzaj z tym ekranem, w końcu jest zupełnie niezły! No i masz wyjście VGA przecież do monitora. Kabelki czasem się pokazują na e-bay'u, kupiłem za 17$. Niestety już nie mam, a żal.


Offline Nukalus

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Psion 3 NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #563 : Luty 22, 2009, 12:54:23 »
dzięki za podpowiedź będzie trzeba poszukać trochę na ten temat. Może uda się coś z tym zrobić.

A właśnie z jakiego programu korzystacie do spolszczania klawiatury?

A jeszcze jedno pytanie na pewno się powtarzam ale czym zmienić rozdzielczość na większą ?

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 13:15:30 wysłana przez Nukalus »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #564 : Luty 22, 2009, 13:19:01 »
Do klawiatury OKey używałem. A co do rozdziałki - to jak chcesz na fizycznym 640x240 uzyskać większą rozdzielczość? :D Tak, da się, nyditot - płatny i powolny...


Offline boryLW

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: Intermec 6651; NEC MobilePro900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #565 : Luty 24, 2009, 08:11:22 »
Witam!
Mam małe pytanko odnośnie Okey'a. Przy próbie odpalenia programiku wywala mi komunikat "Couldn't Install Keyboard Hook" - czy ktoś wie jak to ugryźć?
W innym wątku stasheck twierdził że z tego linku http://www.damnsoft.org nie bardzo działa ale nie bardzo mogę znaleźć inne linki do tego programu
Pozdrawiam


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #566 : Luty 24, 2009, 08:14:55 »
Wyłącz RemapMP przed odpaleniem OKeya


Offline boryLW

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: Intermec 6651; NEC MobilePro900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #567 : Luty 24, 2009, 08:32:31 »
Działa - dzięki bardzo :D


Offline Nukalus

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Psion 3 NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #568 : Marzec 02, 2009, 14:58:49 »
bardziej bym się skłaniaj http://ae.inc.ru/aekmap.php nie włączają się skróty przy pisaniu


Offline fender80s

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #569 : Marzec 10, 2009, 23:39:01 »
bardziej bym się skłaniaj http://ae.inc.ru/aekmap.php nie włączają się skróty przy pisaniu




Dzięki za linka. Jak znajdę trochę czasu to na pewno sprawdzę jak się sprawuję :)