Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 93941 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #450 : Wrzesień 30, 2008, 16:19:22 »
Hmm... wiem że Pretec/Ambicom BT-2000(E) CF będzie chodzić


PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #450 : Wrzesień 30, 2008, 16:19:22 »
R E K L A M A:


Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #451 : Październik 01, 2008, 16:17:16 »
Jeszcze proszę o poradę: mój procek przedstawia sie jako Intel XSc, zaś oprogramowanie, jakie znajduję, jest na MIPS, ARM lub SH3-SH4. Czy ten mój to jakieś dziwne cudo? Jest tu jakaś kompatybilność?


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #452 : Październik 01, 2008, 16:18:38 »
XScale jest oparte na rdzeniu ARM i na ten procesor masz szukać oprogramowania. Pozostałe są niekompatybilne.


Offline Jaden Kast

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #453 : Październik 01, 2008, 18:49:49 »
Chciałbym zainstalować w swoim Nec'u (Cmonex 2.0) kartę WiFi Netgear MA401. Poprzedni właściciel komputera powiedział mi jednak, że po zainstalowaniu sterowników do karty muszę zobaczyć jaki sterownik został dodany w rejestrze (HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\PCMCIA) i nazwę tego sterownika wkleić w okienko wyskakujące po włożeniu ww. karty do portu PC Card. I tu moje pytanie: czy jest sposób na zobaczenie jaki nowy wpis został dodany do rejestru (poza żmudnym spisywaniem pozycji sprzed instalacji i porównywanie starej listy z tą po instalacji), ew. czy mogę usunąć wpisy z [...]\Drivers\PCMCIA, przynajmniej te z 'WLAN' lub 'Wireless PC Card' w nazwie?


Offline palmate

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • no nie no, no. koniec świata.
  • Sprzęt: M130, Visor Edge,Tungsten E,Zire 72&71,Treo 600&650, NEC MobilePro900c, Nokia N93
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #454 : Październik 10, 2008, 14:58:13 »
No więc, kupiłem NEC-a. jest piękny, itp. ale mam parę problemów..poradzicie?
(ostrzegam, jestem newbie i dopiero się uczę obsługi)
Mam w nim CMONEX v2.0.
1.takie coś już było, czytałem:mam kartę wi-fi, drivery są (prismnds.dll ?), z siecią lączy, a na stronę żadną nie wejdę. Da się coś z tym zdziałać?
2.Zainstalowałem ggCE. Działało, z kolegą rozmawiałem(przez kabelek z komputerem był połączony)
Potem był twardy reset z powodu TCPMP, ta sprawa z...GAPI?, i był hard reset.
Potem zainstalowałem ponownie ggCE. Przy próbie zalogowania pisze mi tylko "ERROR"  :mad:i jest [ok] dostępne tylko, nie działa, ew zdarza się sytuacja, że cały program po 8-12 sekundach czekania wyłącza się.
3.pytanko takie:da się podłączyć do gniazda USB rozgałęźnik?
4.Drukarka. Mam HP Deskjet F380 (takie urządzenie wielofunkcyjne), próbowałem podłączyć, prosi o nazwę drivera... jaka jest? czy zadziała z drukarką ta? (jeśli wiecie)

dziękuję z góry za pomoc,
RH

Zagwozdka:
albo zabiją Twoja matkę, albo dziewczynę, którą kochasz tak samo, jak matkę.
Nie ma innej możliwości. Kogo wybierzesz?
czyli 'jak wkurzać ludzi'.

Offline palmate

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • no nie no, no. koniec świata.
  • Sprzęt: M130, Visor Edge,Tungsten E,Zire 72&71,Treo 600&650, NEC MobilePro900c, Nokia N93
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #455 : Październik 10, 2008, 16:57:07 »
poprawka, ggCE już działa, ale jest inny problem. nie wczytuje całej listy kontaktów na gg, przy iluśtam się wywala. a mam tych osób ze 121 ( :O).

czy może przyciąć listę, zostawić najważniejsze kontakty?

Zagwozdka:
albo zabiją Twoja matkę, albo dziewczynę, którą kochasz tak samo, jak matkę.
Nie ma innej możliwości. Kogo wybierzesz?
czyli 'jak wkurzać ludzi'.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #456 : Październik 10, 2008, 18:15:43 »
Co do ggce to pytaj na jornada.m01.pl

Co do połączenia z siecią wifi to wygląda na to że masz założone jakieś filtry (mac, etc) które nie przepuszczają dalej - zobacz czy po IP na router wejdziesz

Da się podłączyć hub USB, czemuby nie?  :wink:

No i co do drukarki to nie wiem jak do końca z tym jest, niestety...


Offline Amantyn

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
  • Sprzęt: Nokia E65, MDA II,Simpad T-Sinus , Ipod Touch 2G
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #457 : Październik 11, 2008, 14:59:47 »
Może ktoś chce sprzedać swojego Neca? Bardzo chętnie kupię. :O~
(Nie napisane w dziale zakupy bo to miejsce wydawało mi się lepsze :P)
BTW: Wie ktoś czy zadziała na nim kamerka na usb? (pewnie nie, ale i tak pytam :))


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #458 : Październik 11, 2008, 15:02:28 »
Nie zadziała, nie ma sterowników.


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #459 : Październik 12, 2008, 23:03:11 »
Towarzyszu Amatyn, otóż tak. Ja się pozbywam mojego, jakby co znajdziesz na allegro bez problemu :) jest chyba tylko jeden, a do tego sądzę, że jedyny biały w tym kraju :)

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline palmate

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • no nie no, no. koniec świata.
  • Sprzęt: M130, Visor Edge,Tungsten E,Zire 72&71,Treo 600&650, NEC MobilePro900c, Nokia N93
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #460 : Październik 14, 2008, 22:20:44 »
kabel vga to koszt ok 15$ na ebayu. ja załatwiam wszystko przez znajomego który neca+kabel+dodatkową baterię przepakuje i wyśle do kraju.


A jest jakakolwiek szansa, by zdobyć kabelek taki w Polsce?

Zagwozdka:
albo zabiją Twoja matkę, albo dziewczynę, którą kochasz tak samo, jak matkę.
Nie ma innej możliwości. Kogo wybierzesz?
czyli 'jak wkurzać ludzi'.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #461 : Październik 15, 2008, 06:09:39 »
Raczej nie - to jest kabel dedykowany do neca a nie wiadomo mi żeby w ogóle nec był w polsce sprzedawany.


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #462 : Październik 17, 2008, 01:03:59 »
wybaczcie, ale to spaczenie studenckie - palmate, jesteś jednym z nielicznych, który na avatara umiescił swoje aktualne zdjęcie (wcześniej tylko chyba nasz szanowny stasheck miał takie). Mało się szlajam po forach, ale z tego co zauważyłem, ludzie praktycznie nie dodają prawdziwych zdjęć. Mam rację?

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #463 : Październik 17, 2008, 14:58:16 »
Witajcie! Powoli, ale jednak odnoszę sukcesy z uzdatnianiem urządzonka. Chodzi Gagu-Gadu, Internet, poczta, WIFI i Bluetooth. Z OKey'em sobie jakoś nie mogę poradzić, więc mam tego rosyjskiego mappera AEKMap. Czy ktoś walczył już z GPS-em po BT? Ładnie wygląda OGPS (nie chodzi mi o autonawigację), ale trzeba tam wybrać jeden z 9-ciu portów COM i określić parametry. I tu klops, o ile BT-Manager ładnie łączy z GPS-em, to powiązać go z OGPS już nie mogę. I jeszcze jedno: możecie polecić jakieś free szachy na ARM?
Super chodzi IntelliChess, ale 25 $ to przegięcie...


Offline sx1

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #464 : Październik 18, 2008, 01:53:37 »
Witam!
Pomoże mi ktoś z zainstalowaniem custom romu cmonex v.2 ?Najpierw próbowałem  wgrać CE.NET 4.2. OS image (OS 2.02) and 4.10. bootloader update kit package jednak gdy uruchamiam plik update na CF-ie ekran robi się biały i NEC zawiesza się. Próbowałem kilka razy, za każdym to samo :/ 
W załączniku wersja ROMu, i co dziwne - bootloader 2.1 


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #465 : Październik 18, 2008, 10:29:49 »
Cytuj
4. flashing instructions: flash this only if you already have bootloader 4.10!!


NAJPIERW wrzucasz bootloader 4.10, potem dopiero rom


Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #466 : Październik 22, 2008, 11:46:02 »
werwolf: dlaczego pozbyłeś się tak rewelacyjnego sprzętu? Czy osiągnąłeś kres jego możliwości i pojawiła się nuda?

pytanie do wszystkich użytkowników:
CZy jest możliwe korzystanie ze stron banków-przelewy itd.?
Czy udało się komuś znaleźć przeglądarkę z obsługą javy?

« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2008, 11:50:00 wysłana przez śruba_nowa »

Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #467 : Październik 23, 2008, 14:08:41 »
Pewnie, że możesz działać na swoich kontach bankowych, przez strony www. Bez znaczenia jest sposób połączenia z Internetem. Wypróbowałem WIFI, LAN i Bluetooth (przez wykryty telefon kom) - wszystko po PCMCI.

Może poradzicie, co się może dziać: czasem po włączeniu ekran pokazuje się tylko przez chwilkę i wyłącza. Po ponownym włączeniu tak sami itd. Pomaga wyjęcie kart ze slotów. Mam wrażenie, że bardziej tu bruździ CF, ale mam dwie różne karty i na obu jest to samo, to chyba nie wada kart.


Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #468 : Październik 24, 2008, 15:21:08 »
w WM 2003 moja przeglądarka nie obsługuje wszystkich banków. Czasami poprostu wyświetla że nie jest w stanie obsługiwać tylu okienek czy jakoś tak, niektóre strony potrzebują obsługi javy, co w tym przypadku nie jest możliwe i w przypadku nec 900 chyba również, podobno win ce 4.2 to prawie to samo co wm 2003.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #469 : Październik 24, 2008, 16:17:14 »
WM2003 jest oparty o JĄDRO CE .net 4.2

CE ma Internet Explorera 6.0 a WM ma PocketIE...


Offline palmate

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • no nie no, no. koniec świata.
  • Sprzęt: M130, Visor Edge,Tungsten E,Zire 72&71,Treo 600&650, NEC MobilePro900c, Nokia N93
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #470 : Październik 26, 2008, 18:54:27 »
wybaczcie, ale to spaczenie studenckie - palmate, jesteś jednym z nielicznych, który na avatara umiescił swoje aktualne zdjęcie (wcześniej tylko chyba nasz szanowny stasheck miał takie). Mało się szlajam po forach, ale z tego co zauważyłem, ludzie praktycznie nie dodają prawdziwych zdjęć. Mam rację?

Nie wiem, ale to moje zdjęcie.


I pytanie mam:
Jakiś dobry edytor typu word potrzebny, co format z Worda 2000 pliki odczyta poszukiwany przeze mnie, najlepiej freeware'owy. Polecacie jakieś?

Zagwozdka:
albo zabiją Twoja matkę, albo dziewczynę, którą kochasz tak samo, jak matkę.
Nie ma innej możliwości. Kogo wybierzesz?
czyli 'jak wkurzać ludzi'.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #471 : Październik 26, 2008, 18:58:43 »
Freewarowego nie znam, z kormercyjnych to bezkonkurencyjny TextMaker. Ewentualnie linux i AbiWord.


Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #472 : Październik 28, 2008, 15:01:16 »
Jaką kartę polecicie do LAN poprzez PCMCIA?
Znalazłem pewną kartę 16 bit.Na stronie z jej opisem jest informacja że obsługuje win ce 2.0 i 2.1, ale brak info o 4.2
Czy będzie ona pracować z NEC 900c?

Informacja ze strony producenta (poniżej) wspomina tylko o windows ce bez wchodzenia w szczegóły
Supported Windows CE Platforms

Casio Cassiopeia A20
Compaq C-Series
LG-Phenom H-120 CW
NEC Mobile Pro 750C
Philips VELO 500
Sharp Mobilon HC-4100

The above systems are supported only with the version of Windows CE that originally shipped on the machines. Furthermore, only the US version of Windows CE is supported at this time. The 3C589D, 3CXE589D, 3CCE589E and 3CXE589E series support Windows CE



Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #473 : Październik 28, 2008, 15:29:46 »
Zapomnij o 3comach - driver wiesza system


Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #474 : Październik 28, 2008, 15:46:43 »
to może dell w takiej postaci:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=468862818
????

nie zauważyłem że ten dell to właśnie 3com:(
jeszcze tylko się upewnię: to muszą być 32bitowe karty?

« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 15:58:15 wysłana przez śruba_nowa »

damist

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #475 : Październik 28, 2008, 21:04:35 »
Na 100% ta karta ci będzie działać. Napisz do tego faceta bo jeszcze ma ich trochę. Do mnie dziś właśnie taka przyszła i działa bez problemów w dodatku jest nowa :)
http://allegro.pl/item454180773_orinoco_gold_jornada_t_sinus_nec_ipaq_wifi.html


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #476 : Październik 28, 2008, 22:47:39 »
To NIE MOGĄ być 32bit karty!

Damist: Koledze chodzi o Lan a nie WiFi


Offline srwe

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 197
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #477 : Październik 29, 2008, 08:30:26 »
Czy na NECu da rade połączyć się z siecią WiFi z WPA?, tzn. czy są dostępne odpowiednie karty?

Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #478 : Październik 29, 2008, 09:50:06 »
Na 100% ta karta ci będzie działać. Napisz do tego faceta bo jeszcze ma ich trochę. Do mnie dziś właśnie taka przyszła i działa bez problemów w dodatku jest nowa :)
http://allegro.pl/item454180773_orinoco_gold_jornada_t_sinus_nec_ipaq_wifi.html



Dzięki, ale mi chodzi o lan, chociaż nad wifi trochę też zaczynam się zastanawiać. Narazie wifi mam w pockecie, ale może w necu nie zaszkodzi też mieć. A jak wygląda ściąganie większych plików tą kartą? Powiedzmy tak ok 400M?
Przejdzie to przez neca?


Offline śruba_nowa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #479 : Październik 29, 2008, 12:34:34 »
Zapomnij o 3comach - driver wiesza system


wpadłem na hpcnec i tam w opisie sprzętu jaki pracuje z 900c są też 3comy (pod warunkiem zainstalowania sterownika). przeglądałem strony producentów kart dostępnych na allegro i są stery ale nie dla win4.2, więc jeszcze dopytam czy twoje stwierdzenie jest na 100% pewne. pytam bo karta się przyda a wyboru nie mam


mam pytanie odnośnie ogniw. podobno pasują ogniwa 18650 czyli 3,7v. dwie sztuki dają 7,4V, a bateria 900c ma ciut powyżej 7,4. To może mało istotne. Sprawdzam co siedzi w moim necu 790 i widzę 7,4V. Czy te baterie są identyczne?
na hpcnec podają że do 790 powinny być 18650S, nie wiem co oznacza to dodatkowe S, ale to już nie ten sam symbol co w przypadku 900c ale napięcie to samo.