Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 94178 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Airice

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 271
  • Sprzęt: HP 114 + panasonic SDHC 4GB
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #420 : Lipiec 12, 2008, 17:38:08 »
ee ok postanowiłem napisać w tym temacie (nie wiem czy git czy nie)

jak wypada pojedynek Nec 900 vs nokia 9300i? ;>

chodzi mi głownie o długość życia baterii, jakość klawiatury i to co najważniejsze, Możliwości


PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #420 : Lipiec 12, 2008, 17:38:08 »
R E K L A M A:


Offline srwe

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 197
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #421 : Lipiec 12, 2008, 17:42:54 »
jeśli chodzi Ci o porównanie co do możliwości względem funkcji, to jest to bardzo nie na miejscu, to jak maluch z audi:P

Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

Offline Airice

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 271
  • Sprzęt: HP 114 + panasonic SDHC 4GB
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #422 : Lipiec 12, 2008, 19:37:56 »
właściwie nie bardzo znam sie na tego typu gadzetach wiec pytam :>


Offline Dreamgsm

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Nec mobilepro 900 i bluetooth na usb...
« Odpowiedź #423 : Lipiec 31, 2008, 10:27:07 »
Da się jakoś odpalić na tym bluetooth usb? Jeżeli się da to czy ktoś posiada i może się podzielić sterownikami do tego?
Odpaliłem AM5 i wygląda bardzo ładnie, posiadam gps via BT i jeżeli usb to nie będę zmuszony wydawać 150pln na gps na CF :D

Pozdrawiam


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Nec mobilepro 900 i bluetooth na usb...
« Odpowiedź #424 : Lipiec 31, 2008, 10:38:21 »
Nie zadziała - nie ma sterowników. Co do BT na CF to też uważaj żeby miał drivery pod CE


Offline gringol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
  • Sprzęt: Motorola A1000, HTC Wildfire.
NEC MobilePro 900 upgrade do c??
« Odpowiedź #425 : Sierpień 07, 2008, 23:16:30 »
Witam!!

na stronie www.pdadb.net porównałem NEC MobilePro 900 z NEC MobilePro 900c, różnicy żadnej poza oprogramowaniem, więc czy moge wgrac system od NEC MobilePro 900c do NEC MobilePro 900 ?? pytam poniewaz mam mozliwosc zakupu NEC MobilePro 900 za połowe NEC MobilePro 900c , a zależy mi na systemie... i takie ps wiem ze automapa działa na 900c, czy wiadomo czy tomtom również?

Regulamin

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900 upgrade do c??
« Odpowiedź #426 : Sierpień 08, 2008, 09:36:57 »
Po pierwsze masz o necu przyklejony wątek, przeczytasz go to dowiesz się że 900 i 900c to identyczne urządznia, wrzucasz WinCE .net 4.2 na 900 i masz 900c, to samo na odwrót.

Co do AM i TT to nie byłbym taki pewny - owszem, to CE .net 4.2 na którym na PNA odpala się te programy, ale fakedlle, etc...

I pomijam że w świetle dziennym (na dworze czy w samochodzie) ekran neca staje się kompletnie nie czytelny...


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #427 : Sierpień 08, 2008, 09:41:20 »
AM5 działa na CE 4.2 bez żadnych kombinowanych dlli, ale pytanie czy posiada skórę na rozdzielczość Neca


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #428 : Sierpień 08, 2008, 09:50:40 »
jeśli AM korzysta z gapi (nie wiem) to na sztywno można ustawić qvga landscape jak coś

Cytuj
działa na CE 4.2


Pamiętaj że w tym CE 4.2 cmonex praktycznie wszystkie dllki zrobiła po swojemu ;-)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2008, 09:52:27 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

Offline gringol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
  • Sprzęt: Motorola A1000, HTC Wildfire.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #429 : Sierpień 08, 2008, 13:54:51 »
tak czy tak automapa smiga, bo ktos juz gdzies tu pisał na forum że bez problemu zainstalował i kożystał z automapy 4.5 (której zreszta mam full wersje), a i z piątką moze nie bedzie problemów, a nawet jesli to 4.5 wystarczy:] byłem poprostu ciekawy co do tomtoma, kwestii wyswietlacza juz nie poruszajmy bo to juz mam na względzie, zreszta wydaje mi sie ze troche jest to przesada bo wynikało by z tego że da sie z niego kozystac tylko w półmroku, piwnicy lub poprostu po ciemku ;) ok dzieki kupuje dziewięcsetke bez c bo jak pisałem moge ja mniec za psie pieniadze.

Regulamin

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #430 : Sierpień 08, 2008, 13:56:57 »
Nie przesada. W zamkniętym pomieszczeniu użyjesz normalnie. Wystawisz w okno i już nic nie widać. Dziwne, ale prawdziwe dla wszystkich DSTNów


Offline alfredk

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: NEC MobilePro 900 upgrade do c??
« Odpowiedź #431 : Sierpień 09, 2008, 12:14:10 »
Witam!!

na stronie www.pdadb.net porównałem NEC MobilePro 900 z NEC MobilePro 900c, różnicy żadnej poza oprogramowaniem, więc czy moge wgrac system od NEC MobilePro 900c do NEC MobilePro 900 ?? pytam poniewaz mam mozliwosc zakupu NEC MobilePro 900 za połowe NEC MobilePro 900c , a zależy mi na systemie... i takie ps wiem ze automapa działa na 900c, czy wiadomo czy tomtom również?



Witam !!!
Posiadam NEC MobilePro 900 i chciałbym zrobić upgrade systemu do WinCE .net 4.2
Pytanie ?Jak zrobić krk po kroku całą procedurę , w necie znalazłem taki opis :
instructions:

1. format a CF card (size at least 64mb) to FAT16 (xp calls it FAT),
2. use normal format (not quick).
3. you must do this even if the card was already fat16!!!!
4. unzip the files in this updatekit from the COPYTOCFROOT folder to the root of the CF card.
5. if unsure: this means you copy all the files from that folder into the root of the CF card.
so the files will sit in root directly. you don't copy the folder name itself.
6. hardreset the 900c by removing all batteries and AC
7. reinsert battery, put it on AC (mandatory), boot to the (old) OS,
8. then insert the CF card and run update.exe on the CF card.
9. it will take about 6 minutes in total.
10. after the update is successfully done, do a hard reset again.
11. boot into (new) OS, and verify the update was fully done. next steps will help with this.
12. go into control panel, NEC firmware info applet
13. if it says bootloader version 4.10, the bootloader is fully updated, and everything is OK.
14. if it says OS is version 2.02, then the OS is updated too.
15. now you are ready to flash a custom rom or downgrade or reflash backed up old OS or anything you wish!! :)
16. NOTE: if you flashed this update in order to get one of my custom roms installed, you need to do one more step to flash that.
this update package does not contain the custom rom. so please go visit my page on the custom roms at hpcmonex.net.
to verify you have a custom rom installed, NEC firmware info applet should mention "CMONEX" in the version number.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #432 : Sierpień 09, 2008, 12:31:11 »


Offline alfredk

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #433 : Sierpień 09, 2008, 14:15:56 »
Nie jestem biegły w angielskim , może jakieś tłumaczenie PL
Pozdrawiam


Offline loto

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
  • Sprzęt: MSI Wind
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #434 : Sierpień 09, 2008, 17:03:48 »
Użyj google translate. Co do Automapy to najnowsza wersja instaluje się bez problemu przez active sync. Program działa w fullscreen, trzeba tylko schować pasek start


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #435 : Sierpień 11, 2008, 15:29:40 »
Mam taką prośbę do któregoś z posiadaczy neca - mógłby ktoś zrobić foto z zamkniętym necem i położoną obok linijką? Chciałbym zrobić foto porównawcze


Offline alfredk

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #436 : Sierpień 13, 2008, 09:31:08 »

Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem NEC`a 900  :) niestety mam z nim problem. Nie daje sie podlączyć d niego żadnego urządzenia poza kartą CF :(
Próbowałem go zsynchronizować z komputerem, ale wyskakuje mi okienko:

Cannot start communications with the descop computer. Remote Networking could not start due to a critical error (Error 678).
Please reconect tour device. If the problem persists, restart your device using the instructions provided by the manufacturer.

Gdy zaś chcę podłączyć do niego jakieś urządzenie poprzez port USB (np pena ), wyświetla mi komunikat:

Unidentified USB Device. Enter the name of the driver for this USB device

Co jest nie tak?  Bardzo proszę o odpowiedź,  Aha, mam na kompie ActiveSync`a v 4.5


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #437 : Sierpień 13, 2008, 10:49:05 »
Zmień rom na Cmonex v2


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #438 : Sierpień 15, 2008, 00:16:21 »
zmieniam troszeczkę temat. Bawiłem sie sprayami. Co sądzicie? Planuje wrzucić jeszcze coś na górne wieko na czarno (myslałem o jakimś dobrym kadrze z sin city franka millera, ale obawiam się, że przeniesienie tego to bedzie za dużo artystycznej roboty). Na zdj. tak tego nie widać, ale biel jest matowa, a czarny błyszczący.

http://img504.imageshack.us/my.php?image=dsc00041li8.jpg
http://img113.imageshack.us/my.php?image=dsc00043mm6.jpg
http://img205.imageshack.us/my.php?image=dsc00044rn5.jpg

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #439 : Sierpień 15, 2008, 00:24:58 »
Dobre, dobre  :ok: Proponuję logo zrobić  :ohreally:


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #440 : Sierpień 15, 2008, 00:37:33 »
logo?
 Jakie? nie wiem czy pamiętasz tę moją tapetę z Cmonex, pewnie na tył walne takie cuś :)
Tak myslę, żeby wykorzystac tu głównie ten wystajacy pasek  na obudowie :)

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline alfredk

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #441 : Sierpień 15, 2008, 12:50:02 »
Witam !!!
Mam taki problem próbuję w NEC mobile pro 900 zrobić UPDATE  do systemu CE.NET 4.2 , robię wszystko wg. instrukcji ale na początku kopiowania plików pokazuje się komunikat :
Nokard in system
a system jest na karcie i karta jest rozpoznawana i wykrywana
Posiadam kartę 8 GB

« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2008, 12:56:21 wysłana przez alfredk »

Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #442 : Sierpień 15, 2008, 12:55:52 »
sprawdź czy masz bootloader bodaj 4.10 -to we własciwościach systemu. ale to też jest wszystko w instrukcji,a jesli mówisz, że zrobiłeś dokładnie wg. niej, to chyba pozostaje tylko kwestia karty. \nie jestem w tym ekspertem, ale może byc, że to, że system ja czyta a wykrywanie jej przy zmianie systemu to mogą być dwie zupełnie różne bajki. Może zapomniałeś, że ma byc sformatowana pod fat, a nie fat 32? Kitor? :)

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline srwe

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 197
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #443 : Sierpień 15, 2008, 17:36:34 »
mam takie głupie pytanie, czy po odpaleniu linuxa na tym necu działa firefox, na a raczej, jak działa:)

Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #444 : Sierpień 15, 2008, 19:28:23 »
Pewnie wooolno. Ale jest odchudzona wersja FF (testowałem na universalu) która chodzi bardzo szybko.


Offline srwe

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 197
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #445 : Sierpień 15, 2008, 20:02:37 »
no bo jak się postawi linuxa, to mozna lamac wepa a nawet uruchamiać niektóre programy, jak się je odpowiednio przekompiluje itp, chyba:)
dokładniej mi chodzi, czy na uruchomionym firefoxie na linuxie, na tym necu, lub w ogole na jakimś handheldzie, można załadować greasemonkey?

Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

Offline alfredk

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #446 : Sierpień 24, 2008, 10:58:56 »
Witam !!!
Mam NEC mobile pro 900 z UPDATE  do systemu CE.NET 4.2 . oraz  Cmonex v2
Mam pytanie : Czy  da się zwiększyć RAM z 64 Mb na większy ?
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 11:03:33 wysłana przez alfredk »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #447 : Sierpień 24, 2008, 17:50:39 »
nie da się


Offline srwe

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 197
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #448 : Sierpień 25, 2008, 12:13:51 »
no bo jak się postawi linuxa, to mozna lamac wepa a nawet uruchamiać niektóre programy, jak się je odpowiednio przekompiluje itp, chyba:)
dokładniej mi chodzi, czy na uruchomionym firefoxie na linuxie, na tym necu, lub w ogole na jakimś handheldzie, można załadować greasemonkey?

moje pytanie chyba jest bez odpowiedzi :)
w sumie chyba głupie ono jest, ale skoro da się WEPa łamać na odpalonym linuxie na NECu, to może jednak dało by się?

Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

Offline piwozlop

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #449 : Wrzesień 30, 2008, 11:37:50 »
Witajcie! Walczyłem, bez powodzenia na razie niestety, z modułami Bluetooth do MobilePro 900. Próbowałem karty CF D-Linka DCF-650BT oraz Anycoma CF-300, sterowniki CE były, ale zawsze występowała niezgodność. BT na USB bez sterownika oczywiście nie działa. Czy ktoś z Was przerabiał ten problem?