Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 94807 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #330 : Marzec 15, 2008, 13:39:03 »
Który rom, który plik wrzuciłeś, czy zrobiłeś softeset?


PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #330 : Marzec 15, 2008, 13:39:03 »
R E K L A M A:


Offline slwk

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #331 : Marzec 15, 2008, 14:03:20 »
"Custom Rom 2.0", plik "gwes.exe.0409.mui", softreset? - włączyć i wyłączyć? No zrobiłem. W sumie to zmieniło się tyle, że myszka nie ma zasilania, czyli nie działa :).


Offline exile

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #332 : Marzec 15, 2008, 21:52:32 »
panowie watek nie umiera :P wiec nie bojcie garba :)

sa jeszcze tacy ktorzy mocno sie zainteresowali tym nec`iem :)

takze takie troche OT jakby ktos mial tego neca na zbyciu :) walic jak w drzewo do mnie :)

i takie male pytanie odrazu do loto :) opisz dokladniej jak wymieniales ogniwa, co z czym lutowales itp :) bo w przypadku zakupu takiego cuda to bedzie 1 rzecz ktora bede potrzebowal wymienic by wyciagnac jak najwiecej czasu na tym cudzie :)


dzieki


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #333 : Marzec 15, 2008, 21:54:16 »
Odpowiem za Loto - wystarczy przylutować tak jak były oryginalne, nie trzeba resetować elektroniki, etc... na szczęście


Offline exile

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #334 : Marzec 15, 2008, 22:23:38 »
uff :) to duzo pomoze ;)

bo do dzisiaj pamietam jak w laptopowej bateri wymienialem wymienialem i tak sie nie udalo :)

+ wymiana wymiana bateri w sluchawce deck i niechacy  :E tych samych biegonow :) wpierw uczucie hmmm cos ciepla ta bateria hmm cos coraz bardziej ... o ..... :) i duze boom :)

dzieki


Offline loto

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
  • Sprzęt: MSI Wind
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #335 : Marzec 17, 2008, 16:51:30 »
exile, na www.hpcnec.com masz zdjecia z rozebranej baterii od 900c, raptem 3 kabelki :) Co do lutowania to nie polecam, latwo przegrzac ogniwo. W srodku jest tak malo miejsca,ze spokojnie mozna wszystko upchac bez dodatkowego mocowania i nic sie nie odlaczy:)




tak z ciekawosci to za ile puscilbym mojego neca (stan bdb/db, nowe ogniwa) +2GB CF(na gwarancji)+wifi orinoco (klon golda)+etui (nieoryginalne) ?


Offline exile

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #336 : Marzec 17, 2008, 23:14:35 »
jak sie zdecydujesz na sprzedanie to daj znac :) napewno sie dogadamy :)


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #337 : Marzec 19, 2008, 14:42:53 »
hm, mi się udało puścić neca stan wizualny db, mechanika bdb, plus karta wifi, 512 cf, etui za 620 :) i nie ukrywam, żem dumny - ale tu miałem dużo szczęścia, bo zazyczaj idą do 500 nie więcej:) (ale oczywiście neca swojego nadal mam, i dołączam się do powyższych - wątek nie umrze!! ) :D

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline exile

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #338 : Marzec 19, 2008, 21:02:45 »
jak patrze na ceny na allegro to włosy mi dęba staja :)

pozostaje tylko ebay i zaplacic polowe tego co w PL %-)

edit:

noo znalazłem fajnego całkiem na EBAY tylko cholera koleś ma malo komentarzy :/ wrrr
i maly dylemat teraz z tym mam :/

http://cgi.ebay.com/NEC-MobilePro-900c-with-Wi-Fi-Card-and-Extended-Battery_W0QQitemZ250227127194QQihZ015QQcategoryZ38331QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ciekawie wyglada :)

« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2008, 23:36:15 wysłana przez exile »

Offline loto

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
  • Sprzęt: MSI Wind
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #339 : Marzec 20, 2008, 10:53:35 »
Ale ta dodatkowa bateria jest bycza :E Mogli uzyc innych ogniw zamiast 18650. Zestawik bardzo fajny, ja bym sie skusil o ile cena nie skoczy do 150 dolcow.  Zanim zalicytujesz zapytaj sie sprzedawcy czy wysle do Polski za posrednictwem USPS - wysylka przy priorytecie idzie 4-7 dni i wyniesie okolo 30$ (masz tracking na terenie USA), bo kurier nie dosc ze wezmie polowe tego co zaplacisz za Neca to jeszcze ryzyko oclenia paczki drastycznie wzrasta.




Offline exile

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #340 : Marzec 20, 2008, 22:12:35 »
no to dobrze wiedzieć :) z rana wysmaruje @ o dostawę do PL i zobaczmy czy coś z tego wyjdzie :)

dzięki pozdrawiam

p.s. a udało sie komuś bawić w synchronizacje NEC z PALM`em T5/Treo 650 ?


Offline kravmaga

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #341 : Kwiecień 05, 2008, 15:19:54 »
Odpalił ktoś jakiś modem pcmci do gprs na tym necu czy raczej zero szans.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #342 : Kwiecień 06, 2008, 00:06:17 »
Podobno nie ma szans na to


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #343 : Kwiecień 09, 2008, 17:46:14 »
miałem dziś kaca i trochę się pobawiłem w gimpie :)



und drugi


melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #344 : Kwiecień 09, 2008, 18:15:20 »
Wyślij to Monice na @  :P


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #345 : Kwiecień 09, 2008, 19:26:23 »
Cmonex ma na imię Monika?? Powiedz jeszcze, że gdzieś są fotki, cobym mógł ujrzeć obiekt mojego platonicznego uwielbienia ;D

i czy Tobie też się nie odpala hpcfactor??

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #346 : Kwiecień 09, 2008, 19:36:30 »
HPCFactor.com leży... jak bardzo często o tej porze.
A Cmonex to właśnie Monika  :P Nie wiem nic o jej fotkach  :P


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #347 : Kwiecień 09, 2008, 20:11:58 »
http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn? - strona szukania pkp. u góry powinna się wyświetlić reklamówka ze zdjęciem kobiety z palmem lub czymś w ten deseń. Dokładnie ten sam (no, pewnie podobny) - jest w reklamówce vaio
- tyle, że nie ma modelu. A ciekawym, co to - bo ma gabaryty neca, a możliwości pewnie huhu :)

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline prozac0

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 126
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #348 : Kwiecień 09, 2008, 20:24:34 »
to jest sony picturebook.
matryca 8,9 cala,procek cos ponizej 600 mhz,chyba bez dotyku,dosc starawy sprzet,ale w dalszym ciagu osiaga kosmiczne ceny,zakladajac ze sie pojawi. :)


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #349 : Kwiecień 09, 2008, 21:01:56 »
gracjan Ci bardzo :)

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #350 : Kwiecień 12, 2008, 13:08:51 »
mam prośbę do posiadaczy neca z Custom Rom v2 - może ktoś zrzucić i przesłać mi rejestr?


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #351 : Kwiecień 21, 2008, 10:22:10 »
koniec problemu z polskimi fontami !!!!
http://www.hpcfactor.com/forums/forums/thread-view.asp?tid=10916&posts=8&mid=105756&highlight=Input&highlightmode=1&action=search#M105756

działa jak marzenie - żadne klawisze sie nie blokują, nie uruchamiają się manu i w ogóle! Ze strony trzeba dociągnąć jeszcze polski schemat - ja wziąłem ten dla full size keyboard.

melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline loto

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
  • Sprzęt: MSI Wind
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #352 : Kwiecień 28, 2008, 22:41:51 »
Nie wiem czy już testowaliście, ale Automapa 5.0.5 działa wyśmienicie na Necu. Obraz jest dobrze wyskalowany,  działa w fullscreen, pełna obsługa klawiatury. Szkoda, że handheld nie łyka odbiorników GPS pod USB, ale i tak program wspaniale sprawdza się jako podręczna mapa, z dokładnymi planami miast.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #353 : Kwiecień 28, 2008, 23:03:04 »
No AM 5.x nawet na .net 4.1 odpalili - macie w dziale simpada  :ohreally:


Offline tikat

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: NEC 900c  Cmonex ROM v.2.02
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #354 : Maj 09, 2008, 00:53:25 »
Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem NEC`a 900  :) niestety mam z nim problem. Nie daje sie podlączyć d niego żadnego urządzenia poza kartą CF :(
Próbowałem go zsynchronizować z komputerem, ale wyskakuje mi okienko:

"Cannot start communications with the descop computer. Remote Networking could not start due to a critical error (Error 678).
Please reconect tour device. If the problem persists, restart your device using the instructions provided by the manufacturer.
"

Gdy zaś chcę podłączyć do niego jakieś urządzenie poprzez port USB (np pena Patriota - 2 GB), wyświetla mi komunikat:

"Unidentified USB Device. Enter the name of the driver for this USB device"

O co chodzi? Jedyne co na tym necu zrobiłem to przemapowałem klawisze za pomocą "remapmp". Co jest nie tak? Czytałem gdzieś na forum, że w niektórych NEC`ach nie działają porty USB. Ale da się to jakoś naprawić?

Bardzo proszę o odpowiedź, ale bardzo prosty językiem, bo w tych sprawach jestem totalnie zielony.

Aha, mam na kompie ActiveSync`a v 4.5

Z góry dziękuję za pomoc


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #355 : Maj 09, 2008, 06:46:27 »
Nie działają porty usb - na hoście się kompletnie nic nie dzieje, na kliencie jest taki efekt. Ten problem u mnie zawsze HR rozwiązywał.


Offline loto

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
  • Sprzęt: MSI Wind
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #356 : Maj 09, 2008, 08:23:42 »
U mnie AS 4.5 nie chcial sie synchronizowac z 900c. Zainstaluj starsza wersje, np 3.7 lub  3.8 z hpcfactor.com  Przed sycnhronizacja musisz jeszcze zainstalowac sterowniki na PC z http://hpcnec.com/cgi-bin/hpcnec.cgi?fid=15&topic_id=1204570265


Offline tikat

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: NEC 900c  Cmonex ROM v.2.02
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #357 : Maj 09, 2008, 09:18:09 »
Nie działają porty usb - na hoście się kompletnie nic nie dzieje, na kliencie jest taki efekt. Ten problem u mnie zawsze HR rozwiązywał.


Na hoscie? Nie wiem poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ja tu widzę tylko jeden port USB. Tzn dwa, ale jeden jest mini-USB. Który to host, a który klient? Co do hard reseta to już go robiłem, bo i tak musiałem wymienić mu baterię podtrzymującą. Myślisz żeby spróbować jeszcze raz?
U mnie AS 4.5 nie chcial sie synchronizowac z 900c. Zainstaluj starsza wersje, np 3.7 lub  3.8 z hpcfactor.com  Przed sycnhronizacja musisz jeszcze zainstalowac sterowniki na PC z http://hpcnec.com/cgi-bin/hpcnec.cgi?fid=15&topic_id=1204570265


Zaraz zainstaluję AS v 3.8 i ten sterownik. Zobaczę jak będzie.

[Edit]
Nic z tego. Nadal wywala ten sam błąd  :(  Jakieś sugestie?
Powalczę z tym jak wrócę do domu, bo teraz muszę lecieć

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 09:32:54 wysłana przez tikat »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #358 : Maj 09, 2008, 10:52:36 »
Duze usb jest do podlaczania uszadzen  do neca, male do podlaczenia neca z pc


Offline tikat

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: NEC 900c  Cmonex ROM v.2.02
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #359 : Maj 09, 2008, 17:50:29 »
Duze usb jest do podlaczania uszadzen  do neca, male do podlaczenia neca z pc


Tak właśnie robiłem.

Mam inne pytanie - odnośnie AS. Mianowicie, na HPCfactor npisali, że aby downgrade`ować  AS muszę się pozbyć pliku RAPI.dll z folderu "%SYSTEMDRIVE%\Windows\System32" (tak tu napisali ).
U mnie są dwa pliki rapi:
 1) mprapi.dll  (w C;\WINDOWS\system32)
 2) THOCRAPI.DLL  (w C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\MODI\12.0)
Który mam skasować? Ten pierwszy?
Tak się zastanawiam, czy to właśnie nie to może być problemem synchronizacji z moim kompem (może, prawda??  :worried: .... głupieję już całkowicie ... :( a i tak nigdy nie byłem w tym temacie mocny  :()

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 17:53:08 wysłana przez tikat »