Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 94080 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szczepancmg

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #720 : Czerwiec 03, 2010, 23:49:51 »
Może słabo się wyraziłem chodzi mnie o modem mobilny(http://www.allegro.pl/item1060681340_option_gt_fusion_emea_wifi_hsdpa_pcmcia.html) by pasował z systemem Windows CE  do mojego NEC MP 900c.

Pozdrawiam.

PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #720 : Czerwiec 03, 2010, 23:49:51 »
R E K L A M A:


Offline pan.bas

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: NEC MP900c, SIMPad SL4, T-Sinus
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #721 : Czerwiec 04, 2010, 09:25:34 »
Może słabo się wyraziłem chodzi mnie o modem mobilny(http://www.allegro.pl/item1060681340_option_gt_fusion_emea_wifi_hsdpa_pcmcia.html) by pasował z systemem Windows CE  do mojego NEC MP 900c.


Ano, trochę mało precyzyjnie.
Raczej nie znajdziesz takiego. Praktycznie wszystkie szybkie karty mają interfejs 32bit, a MP900 obsłuży tylko 16bit. Pewnym rozwiązaniem jest np. Nokia D211, ale działa tylko na GPRS i możesz zapomnieć o sterownikach do CE.net - ma tylko do WinCE 3.0 (możesz zrobić downgrade firmware'u, co nawet może skutkować wzrostem szybkości działania). Być może są inne, działające, ale jeszcze na taki nie trafiłem.

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 09:28:31 wysłana przez pan.bas »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #722 : Czerwiec 04, 2010, 12:34:04 »
Cmonex testowała trochę modemów, nawet takie z edge działały (któreś starsze SE na 16bit pcmcia), na hpcfactor.com był wątek.

http://www.hpcfactor.com/forums/forums/thread-view.asp?tid=9215&start=1

w wypadku sony eryków trzeba patrzeć jaką wersję mamy, np miałem w rękach 32bit gc85, a ofc pójdą tylko 16bit.

Jak dobrze widzę, na niejakiej sierra 850 można nawet HSDPA wyciągnąć o_0

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 12:36:43 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #723 : Czerwiec 04, 2010, 13:09:41 »
z tym że to jest HSDPA 1,8 Mbit/s


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #724 : Czerwiec 04, 2010, 13:34:23 »
Jak mam być szczery to mnie się nie udało nawet po iPlusie wyciągnąć więcej niż te 2mbit, więc...  :wink: Poza tym odnosząc się do przesłynnego gprs w nokii d211 to i tak spory skok.


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #725 : Czerwiec 04, 2010, 15:01:00 »
to wszystko prawda, uprzedzam tylko po to żeby ktoś się nie podniecił że wyciągnie na tym 7,2Mbit/s :)


Offline pan.bas

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: NEC MP900c, SIMPad SL4, T-Sinus
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #726 : Czerwiec 05, 2010, 11:38:20 »
Cmonex testowała trochę modemów, nawet takie z edge działały (któreś starsze SE na 16bit pcmcia), na hpcfactor.com był wątek.

http://www.hpcfactor.com/forums/forums/thread-view.asp?tid=9215&start=1

w wypadku sony eryków trzeba patrzeć jaką wersję mamy, np miałem w rękach 32bit gc85, a ofc pójdą tylko 16bit.

Jak dobrze widzę, na niejakiej sierra 850 można nawet HSDPA wyciągnąć o_0



No proszę, człowiek uczy się całe życie, a i tak głupim umiera.
Dzięki za link i sprostowanie.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #727 : Czerwiec 05, 2010, 11:47:57 »
Sam zupełnie przypadkiem kiedyś trafiłem na ten wątek.


Offline szczepancmg

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #728 : Czerwiec 06, 2010, 12:41:53 »
Bardzo dziękuje za poradę i pozdrawiam .

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 12:44:01 wysłana przez szczepancmg »
Pozdrawiam.

Offline szczepancmg

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #729 : Czerwiec 25, 2010, 21:28:08 »
Witam mam takie pytanko otóż mam problem z kalibracją w NEC Mobile Pro 900c nie mogę jej zrobić ,wie może ktoś jak zrobić lub co to jest za przyczyna . proszę o jakąś poradę.

Pozdrawiam.

Offline wojnest

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 229
  • Nobody's perfect
  • VIP Level: 103
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #730 : Czerwiec 26, 2010, 19:17:20 »
Na czym dokładnie polega Twój problem z kalibracją?


Offline pan.bas

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: NEC MP900c, SIMPad SL4, T-Sinus
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #731 : Czerwiec 28, 2010, 09:33:25 »
Witam mam takie pytanko otóż mam problem z kalibracją w NEC Mobile Pro 900c nie mogę jej zrobić ,wie może ktoś jak zrobić lub co to jest za przyczyna . proszę o jakąś poradę.

No właśnie, tak jak zapytał wojnest - na czym on polega? Jeśli kalibracja przechodzi teoretycznie prawidłowo, a potem rozjeżdża się, to możesz dostać reprymendę za nieużywanie wyszukiwarki, bo było to kilka razy (standardowy "problemik" MP 900/900c z wysuwającą się tasiemką kontaktową - sposób naprawy jest podany gdzieś na forum, nawet w tym wątku, o ile pamiętam).
Jeśli to coś innego, to napisz dokładniej na czym problem polega, a będziemy szukać przyczyny.


don.kamillo

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #732 : Czerwiec 29, 2010, 23:21:02 »
Mam neca, a do niego kartę GPRS. Jest jakaś aplikacja za pomocą której mógłbym wysyłac z niego SMSy? Albo jeszcze lepiej dzwonic? :P


Offline fioleczek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #733 : Sierpień 17, 2010, 15:09:36 »
pomozcie!!
Mam neca 900 i potrzebuje sterownikow zeby połaczyc sie ze stacjonarnych komputer o systemie windows xp... sa wogole takie????


Offline Ktoś

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
  • VIP Level: 4
Abre tu mente

Offline fioleczek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #735 : Sierpień 17, 2010, 19:16:38 »
jak to wyzej napisałam posiadam nec MP 900 i kupiłam do niego karte wifi thomson speedtouch 110 i po włozeniu do gniazda karta nie chodzi i nie wiem co mam zrobic zeby ona zaczeła chodzic...
nie znam sie dobrze na komputerach odrazu mowie :(


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #736 : Sierpień 17, 2010, 19:58:37 »
sterowniki zainstalowałaś?


Offline fioleczek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #737 : Sierpień 17, 2010, 20:12:30 »
problem w tym ze nie moge sie połaczyc przez actine sync z kompem z xp  i nie mam jak zainstalowac:/ a nie wiesz jak to zrobic inaczej???


Offline Ktoś

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
  • VIP Level: 4
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #738 : Sierpień 17, 2010, 21:03:55 »
a jaki masz active sync ? Jak 4.5 to wywal i ściągnij wersję 3.8 -> http://www.oldversion.com/Microsoft_ActiveSync.html

Abre tu mente

Offline fioleczek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #739 : Sierpień 17, 2010, 21:27:29 »
sciagłam ta wersje 3,8 i dalej nie znajduje urzadzenie:/ mimo ze jest podpiety a system windows znajduje urzadzenie i jest podpisane usb device:(


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #740 : Sierpień 17, 2010, 22:03:18 »
jeśli masz sterownik w pliku cab możesz przekopiować go na kartę pamięci i zainstalować bezpośrednio na necu
mam na myśli ten sterownik do speedtoucha


Offline fioleczek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #741 : Sierpień 17, 2010, 22:11:56 »
w tym problem ze nie sa w tym formacie bo probowałam tak...


don.kamillo

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #742 : Sierpień 20, 2010, 09:04:56 »
Może masz uszkodzone gniazdo?
Zrób HR.


Offline Amantyn

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
  • Sprzęt: Nokia E65, MDA II,Simpad T-Sinus , Ipod Touch 2G
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #743 : Sierpień 30, 2010, 17:41:28 »
Mam prośbę. Mógłby ktoś mi podać parametry zasilacza do neca?


Offline pan.bas

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: NEC MP900c, SIMPad SL4, T-Sinus
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #744 : Wrzesień 02, 2010, 22:08:30 »
12V 2A, + w środku, ale wtyczka mniejsza niż powszechnie stosowane - jakieś 3-3,5 mm, niestety nie mam suwmiarki żeby zmierzyć... Jakby ktoś miał namiary na taką wtyczkę, to bym nie pogardził.


Offline viposki

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
  • Sprzęt: HTC HD2, BlackBerry 9000
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #745 : Wrzesień 29, 2010, 22:05:52 »
Witam

Zakupiłem kartę SpeedTouch 110 i potrzebuje sterownik w pliku CAB. Jak ktoś by miał to poproszę.

Z góry dziękuje!

Karol

Wszyscy jesteśmy psychiczni ale nie wszyscy zdiagnozowani.

Offline Piotrusisko

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • ..Bo jak motyl lekki jest szept..
  • Sprzęt: Cassiopeia E125-G, Qtek s100, Nec MobilePro 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #746 : Grudzień 17, 2010, 15:17:55 »
Hejka! Co tak zamilkli użytkownicy Nec'ów? Jak tam sprawuje się Wasz sprzęt..? Ja nabyłem Nec'a 900c kilka dni temu i przyswajam sobie sprzęt do swoich upodobań.. :D

Mam pytanie odnośnie wisbar'a ze strony Cmonex, czy on Wam w ogóle działa na cmonex v2.0? Mi się uruchomił i jest w takim małym okienku, próbowałem z winwath'a ale nic się nie zmieniło - może nie umiem ustawić tego programu.. Znowu gdy wkleiłem te wszystkie dll'e z paczki z wisbar'em - to w ogóle nie pojawia się okienko konfiguracji i do tego cały shell jest zepsuty.. zna Ktoś rozwiązanie?


Offline werwolf

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #747 : Grudzień 18, 2010, 23:38:02 »
niestety, nie pomogę, bo już za dużo czasu minęło od czasu, kiedy neca miałem w rękach - mam pytanie trochę off-topic. Czy może ktoś z forumowiczów jest szczęśliwym posiadaczem neca 900c przemalowanego na biało z czarnymi dodatkami? To mój był, jestem ciekaw, czy nadal służy ;)
ale za to mogę się podzielić dwiema najważniejszymi informacjami, jak dla mnie - aekmap był najlepszą według mnie polonizacją klawiatury, a jeśli nec jest już trochę podużywany, to polecam wymianę ogniw w baterii - proste to jak konstrukcja cepa, a bardzo dodaje czas pracy :)

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2010, 23:45:57 wysłana przez werwolf »
melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #748 : Grudzień 19, 2010, 10:05:11 »
Piotrusisko - ja używałem Wisbara Advance 1.x, z tym że nigdy mi się nie chciało zmuszać programu konfiguracyjnego do współpracy - to też wszystkie ustawienia robiłem z poziomu rejestru. Ale nie warto, wierz mi...


Offline Piotrusisko

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • ..Bo jak motyl lekki jest szept..
  • Sprzęt: Cassiopeia E125-G, Qtek s100, Nec MobilePro 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #749 : Grudzień 20, 2010, 00:33:29 »
WerWolf, niestety nie mam Twojego nec'a :P co do aekmap to zgadzam się, jest świetny! Nic nie trzeba by działały polskie znaki jak należy ii o to własnie chodzi.. :D Ogniwa właśnie planuję kupić, zastanawiam się tylko czy pojemność 3800 mAh ultrafire'ów nie będzie nie kompatybilnie za duża :D Kupiłem już kartę wifi cisco aironet i edga SE GC85 z antenka w śmiesznie niskiej cenie - jutro powinno dojść wi-fi więc zacznie się zabawa:D już net front i gg zainstalowane :D tak w ogóle to czym malowałeś..? zwykłym sprayem? czy pistoletem i jakąś specjalną farbą? Matowa farba czy błyszcząca i jak trzymała się w ogóle? bo ja kiedyś sprayem pomalowałem sobie panel nokii 9300, ale bardzo szybko farba schodziła..

Dzięki Kitor! :) w sumie nie narzekam na wygląd, ale za szybko się przyzwyczajam i lubię czasem coś odświeżyć.. :P