Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 94132 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #690 : Luty 06, 2010, 14:51:57 »
Witam kolegów NEC-owiczów za 3 dni też dołącze do grona użytkowników  :D
Wiem że powtórze pytanie po raz 10 ale potrzebna mi bedzie karta WiFi może być używana najlepiej z dołanczaną /odłanczaną antenką i oczywiście kompatybilna z NEC 900c. Nie ma ktoś na zbyciu??  :grin:


PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #690 : Luty 06, 2010, 14:51:57 »
R E K L A M A:


Offline y37

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #691 : Luty 07, 2010, 21:50:51 »
a sterowniki zainstalowane?

było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #692 : Luty 07, 2010, 23:08:18 »
a sterowniki zainstalowane?


jeśli pytanie skierowane do mnie to przyznaję, że poza ActiveSynciem nic nie instalowałem.


Offline y37

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #693 : Luty 08, 2010, 10:58:01 »
gdzies w tym temacie są sterowniki dla neca

było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #694 : Luty 12, 2010, 17:01:22 »
Witam
Chciałbym przejśc ze starego romu na nowszy a potem wgrać rom od Szanownej Cmonex tylko zupełnie nie wiem jak sie za to zabrać  :( :( a nie chce czegoś popsuć
Bardzo proszę o pomoc. :ok:


Offline y37

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #695 : Luty 12, 2010, 19:18:55 »
Witam
Chciałbym przejśc ze starego romu na nowszy a potem wgrać rom od Szanownej Cmonex tylko zupełnie nie wiem jak sie za to zabrać  :( :( a nie chce czegoś popsuć
Bardzo proszę o pomoc. :ok:


wszytko jest w tym temacie :/ litości

było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #696 : Luty 12, 2010, 22:17:01 »
oczywiście zgadzam się z Tobą ale ja tego wytłumaczenia który tam jest zbytnio nie rozumiem  :S wystarczy tylko że mi pomożecie z przejscia między romami reszte powinienem sobie poradzić.


Offline y37

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #697 : Luty 16, 2010, 17:26:00 »
sciagasz paczke wypakowywujesz na karte i odpalasz z niej program tyle  :-|

było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #698 : Luty 18, 2010, 19:07:38 »
Dzięki poradziałem sobie:D  Mam jeszcze inne pytanie wiązane z pendrive czy kazdy działa i gdzie sie pojawia ikonka do wejscia na niego jest w "moim komputerze"??


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #699 : Luty 21, 2010, 00:35:21 »
bajok7
tak. ikona do pena jest w moim komputerze. mi się wyświetla jako"Hard Disk". sam rodzaj pena chyba nie robi różnicy.

to @ll
mógłby ktos pomóc namierzyć te sterowniki od neca albo chociaż nazwę tego podać, bo coś mi to szukanie nie idzie i moje połączenie z kompem mam tylko dzięki penowi

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 00:38:17 wysłana przez szmeto »

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #700 : Luty 22, 2010, 21:28:24 »
Nie wiem szmeto o to chodzi?? http://www.usedhandhelds.com/store/cart.php?m=content&page=6

A ja mam problem z hostem usb nie widzi mi pendriva i wogóle pendrive sie nie świeci jak by odpowiedniego napięcia nie było??

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 21:41:31 wysłana przez bajok7 »

Offline dj100

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
    • DJ_100 homepage
  • Sprzęt: HTC Touch Pro(orange)
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #701 : Luty 23, 2010, 09:57:53 »
Może uszkodzony host? Podłącz pod niego coś innego jako zasilenie, np. smartphone albo aparat. Zobacz czy zacznie ładować. Jeśli nie to prawdopodobnie gwiazdo Ci poszło, lub co gorsza coś płycie.

Frontpage is not and never been a WYSIWYG. It's more like WYSIWTF.

Historia ma: Nokia 5510 > Sony Ericssson T630 > HTC Wizard@Orange > HTC Touch Pro@Orange

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #702 : Luty 24, 2010, 18:06:24 »
No to lipa usb zrypane nie smiga nie ładuje mojego Wizardzika :/


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #703 : Luty 24, 2010, 18:20:48 »
Może uszkodzony host? Podłącz pod niego coś innego jako zasilenie, np. smartphone albo aparat. Zobacz czy zacznie ładować. Jeśli nie to prawdopodobnie gwiazdo Ci poszło, lub co gorsza coś płycie.


I co jeszcze? Host w PDA może dać zwykle 100mA, a często 500mA z peceta to za mało żeby cokolwiek naładować...


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #704 : Luty 24, 2010, 22:39:18 »
można prosić o wytłumaczenie z tym programem do remapu klawiatury coby miec te polskie znaki (najlepiej tak jak krowie na granicy :grin: ) bo trafiłem na stronę ae ale z abradzo nie wiem który ten layout i czy to to w ogóle. help


Offline dj100

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
    • DJ_100 homepage
  • Sprzęt: HTC Touch Pro(orange)
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #705 : Luty 25, 2010, 11:44:12 »
Co tu tłumaczyć? Odpalasz program, masz go w trayu. Menu kontekstowe i tam masz przemapowanie zaznaczyć o ile nie jest już zaznaczone. W kwestii hardware'u: delikatnie pensetą, paznokciem, malutki śrubokrętem etc. podważasz klawisze aż wyskoczą. potem je przekładasz i aby spowrotem osadzić wciskasz mocno aż chrupnie lekko. Nie wiem jak u was, ale u mnie strzałki są szersze od klawiszy liter znaków i musiałem ją skrócić, aby klawisz nie "przepychał się" z shiftem. Wykorzystałem pilnik do paznokci i spiłowałem trochę bok.

Frontpage is not and never been a WYSIWYG. It's more like WYSIWTF.

Historia ma: Nokia 5510 > Sony Ericssson T630 > HTC Wizard@Orange > HTC Touch Pro@Orange

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #706 : Luty 25, 2010, 12:24:51 »
polskie znaki... czyli nie remapmp a wr-tools resinfo.


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #707 : Luty 25, 2010, 20:35:20 »
ok. ściągnąłem wr-tools (tą z rozszerzeniem .cab ) wszystko ładnie się rozpakowało, program działa ale nie mogę znaleźć gdzie się ustawia polskie znaki.

ściągnąłem jeszcze AEKMap.cab, rozpakowałem, ściągnąłem polskiego layouta pod aek (wszysko przez pamięc usb), skopiowałem layout do folderu z podstawowymi layoutami. jednak jak probuję dodać ten layout w aekmap settings to najpierw wyskakuje mi bład "Line 8: Invalid keyword "accentkey" a następnie nie mam na rozwijanych listach polskiego layouta?
Co robię nie tak? Pomoze mi ktoś to skonfigurowac?

« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 22:36:31 wysłana przez szmeto »

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #708 : Marzec 02, 2010, 19:36:29 »
Mam problem z mobilnym gadu liste ładnie wczytuje wszystko pisać sie da ale gdy wysyłam nie widać tego czego wysłałem ani odpowiedzi.?? mam  4.2 od Cmonex !!


don.kamillo

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #709 : Marzec 02, 2010, 20:59:49 »
Przeczytaj ten wątek:
http://pdaclub.pl/forum/ogolnie-windows-ce/mobilegadu-na-windowsce!!!/Jest w nim mowa o oficjalnym gadu dla neca.

« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 21:05:37 wysłana przez don.kamillo »

Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #710 : Marzec 03, 2010, 16:17:14 »
przed napisaniem tego postu Przeczytałem tamtą informacje próbowałem ale nic . W tym link do 1 pliku w tym poście nie działa  :mrgreen: 
Hmm i jeszce mam jeden dosć poważny problem kupiłem karte wifi u mnie w domu smiga bez problemu mam sieć niezabezpieczoną. W szkole mam sieć zabezpieczona i nie moge sie z nią połączyć oczywiście mam hasło kumplom na telefonach śmiga mi na Necu nie :(


don.kamillo

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #711 : Marzec 03, 2010, 18:21:15 »
Nie wiem, nie ściągałem, neca jeszcze nie mam.
W wolnej chwili polecam lekturę wątku od początku, pamiętam, że gdzieś tu był rozwiązywany problem zabezpieczonych sieci.

przed napisaniem tego postu Przeczytałem tamtą informacje próbowałem ale nic . W tym link do 1 pliku w tym poście nie działa  :mrgreen:


Sorry, ale z tego nic nie rozumiem :) Ani o jaki post, ani o jaki plik Ci chodzi.


Offline CryMan89

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #712 : Marzec 04, 2010, 19:50:32 »
a w necu karta 4 gb będzie działać ?


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #713 : Marzec 05, 2010, 18:37:28 »
błagam! niech ktoś poratuje z tymi polskimi fontami. próbowałem nawet przez wince cab managera wciskać polski layout do caba ale nadal nic  :(


Offline bajok7

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Wizardzik/Nokia n70/NEC 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #714 : Marzec 06, 2010, 14:12:42 »
Hmm po przepaczeniu wszystkiego co możliwe w związku z połączeniem z zabezpieczona siecią wi fi chyba będe musiał zrobić metodą prób i błędów. Chyba, że coś doradzicie ??  :mrgreen: 


don.kamillo

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #715 : Marzec 06, 2010, 18:41:50 »
szmeto, pisałem Ci na priva o sposobie na polskie znaki.
bajok7, ja mam siec niezabezpieczoną, niestety Ci nie pomogę.

Wie ktoś jak odpalić warfare? Ściągnąłem, niby dograłem tą bibliotekę, usunąłem gx.dll, ale nadal nie rusza  :-|
I nie umiem skonfigurować sobie wisbara. Robię niby wszystko wg opisu Kajetana, ale nadal nie ma efektu.
Oczywiście mam cmonex v2.


Offline pan.bas

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: NEC MP900c, SIMPad SL4, T-Sinus
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #716 : Marzec 08, 2010, 14:56:36 »
Witam wszystkich.

Mam taki dziwny problemik z moim MP900c: jeśli włożę mu nową bateryjkę podtrzymującą, to za dwa dni mam ją totalnie wyczerpaną. I nie ważne czy główna bateria jest naładowana (a praktycznie zawsze jest), czy jest podłączony do sieci, ani jakiej marki bateryjki użyję - dwa, góra trzy dni i jest flakiem. W prawdzie nie przeszkadza to na co dzień (no może poza ostrzegawczą ikonką w trayu), gorzej kiedy w końcu przyjdzie mi wymienić główną baterię poza domem...
Na pokładzie zainstalowany ROM cmonex 2.0, bez ekstrawagancji czy grzebania w rejestrze ani innych zmian. Hard reset niestety też nie pomaga.

Pytanie więc do Was - czy zdarzyło się Wam zauważyć coś podobnego w swoich NECach?, a jeśli tak, to czy istnieje na to jakieś remedium?

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 15:15:07 wysłana przez pan.bas »

don.kamillo

  • Gość
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #717 : Marzec 09, 2010, 18:23:27 »
Ja mam taki bajer, że jak raz wyciągnę baterię, to muszę z 10 minut czekac na hard reset, innym razem mam tak już po chwili z wyjętą baterią. I też mam Cmonex.
Ja zamówiłem sobie te ogniwa do baterii, mam zamiar ją sobie zregenerowac. Wtedy przestane sie martwic o backup baterry  :ok:


Offline szczepancmg

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: NEC MobilePro 900c
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #718 : Czerwiec 03, 2010, 02:48:00 »
Witam posiadam NEC MobilePro 900c i chciałbym zainstalować w nim modem zewnętrzny ,ale nie wiem jaki by był zgodny z systemem  Windows CE .net 4.20 , i dobry antywirus do tego systemu, proszę o pomoc poradę.Pozdrawiam :)

Pozdrawiam.

Offline pan.bas

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: NEC MP900c, SIMPad SL4, T-Sinus
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #719 : Czerwiec 03, 2010, 21:08:32 »
Witam posiadam NEC MobilePro 900c i chciałbym zainstalować w nim modem zewnętrzny ,ale nie wiem jaki by był zgodny z systemem  Windows CE .net 4.20 , i dobry antywirus do tego systemu, proszę o pomoc poradę.Pozdrawiam :)

Witaj.
Modem to masz wbudowany i nie potrzebujesz do niego żadnych sterowników (są już w systemie).
Co do antywirusa, to jest Ci on absolutnie zbędny - jeszcze nie słyszałem o żadnym wirusie dla Windows CE. A nawet jakby jakiś istniał, to systemu Ci nie zainfekuje, bo przecież nie zapisze nic do ROMu.

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 21:30:30 wysłana przez pan.bas »