Autor Wątek: NEC MobilePro 900c  (Przeczytany 94078 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lupus

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1280
  • Sprzęt: BB
  • VIP Level: 11
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #660 : Listopad 24, 2009, 22:31:59 »
witam. Próbuje skonfigurować program pocztowy. Rom cmonex2, połączenie wifi. Konto pop na neostradzie działa ok, ale gmail już nie-problem z połączeniem. To samo z imap4. Gdie i czy wogóle można ustawić szyfrowanie lub porty?


PDAclub.pl

Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #660 : Listopad 24, 2009, 22:31:59 »
R E K L A M A:


Offline Wit^

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #661 : Grudzień 08, 2009, 12:50:40 »
heh no to czas sie przyznać mam Neca i do tego udalo mi sie skombinowac do niego modem pcmcia ktory nie jest wymieniany nahpc factor :d Dodam ze jeszcze nie potrzeba sterow do niego :)

We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...

Offline a123456789b

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • Sprzęt: BB 8700g || Nokia E61
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #662 : Grudzień 09, 2009, 23:43:57 »
Korzysta ktoś z Mbanku na tym Nec'u? :D


Offline Wit^

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #663 : Grudzień 10, 2009, 10:26:50 »
witam. Próbuje skonfigurować program pocztowy. Rom cmonex2, połączenie wifi. Konto pop na neostradzie działa ok, ale gmail już nie-problem z połączeniem. To samo z imap4. Gdie i czy wogóle można ustawić szyfrowanie lub porty?


ja sobie zainstalowalem emulator java i korzystam z aplikacji gmail, jakos lepiej mi sie z niego korzysta niz z outlooka :P

We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...

Offline lupus

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1280
  • Sprzęt: BB
  • VIP Level: 11
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #664 : Grudzień 10, 2009, 18:35:58 »
witam. Próbuje skonfigurować program pocztowy. Rom cmonex2, połączenie wifi. Konto pop na neostradzie działa ok, ale gmail już nie-problem z połączeniem. To samo z imap4. Gdie i czy wogóle można ustawić szyfrowanie lub porty?


ja sobie zainstalowalem emulator java i korzystam z aplikacji gmail, jakos lepiej mi sie z niego korzysta niz z outlooka :P


o!! jaki??? skąd???


Offline Wit^

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #665 : Grudzień 10, 2009, 21:09:57 »
moj emulator nazywa sie pMEF MIDP
ale na tej strace http://wronek.wikidot.com/java-wm sa rozne emulatory javy sprawdz ktory Ci dziala.
Potem sciagnij gmeila w wersji java, zainstaluj i wsio :)
Ja takim patentem mam zainstalowana tez opere mini i smiga jak szalona :)

We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...

Offline texxx33

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #666 : Grudzień 27, 2009, 01:16:09 »
Witam
Wlasnie nabylem NECA przyznam ze jestem pozytywnie zaskoczony.Moze troche skomplikowany jest ale to wszystko do czego mozna sie doczepic;]
Nameczylem sie i udalo mi sie zsynchronizowac mojego neca z kompem ale malo co udaje mi sie zainstalowac.
Staram sie instalowac programy od cmonex, synchronizuje jest z neckiem ale wiekszosc nie ma nawet pliku exe.
I tu jest moje pytanie...jak do diabla je instalowac


Offline navaros

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 304
  • Polisz Makgajwer
  • Sprzęt: Note II/Iphone 4s/Lumia 520/Nexus 4/Nexus 7 2012
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #667 : Grudzień 27, 2009, 19:04:01 »
plik instalacyjny to plik o rozszerzeniu .cab. Kopiujesz go na neca i instalujesz..


Offline texxx33

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #668 : Grudzień 27, 2009, 23:20:36 »
dzieki.niektore sie instaluja ale z wiekszoscia jest troche zabawy.mam jeszcze 2 pytania

1.Pruboje wlaczyc programy TaskSwitcher, DesktopIconground oraz textmaker wszystkie one sa w romie od cmonex.Pruboje je wlaczyc z poziomu start/programy ale nic sie nie dzieje tak jak by nie reagowaly czy to normalne?
2.Jak uruchomic gierke warfare;)


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #669 : Grudzień 27, 2009, 23:33:19 »
Bo to programy których nie widzisz? Pomijam że odpalają już w autostarcie?


Offline texxx33

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #670 : Grudzień 27, 2009, 23:55:08 »
a drugie pytanie?


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #671 : Grudzień 28, 2009, 12:30:01 »
Zainstalować?  :ok:


Offline texxx33

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #672 : Grudzień 28, 2009, 18:29:44 »
Zeby to bylo takie proste.Zainstalowac to zainstalowalem ale przy probie wlaczenia wywala komunikat No suitable graphics mode found for installed graphics data.Bawilem sie troche GAPI i gra sie w koncu wlaczyla ale wiesza sie nie da sie prawie nic zrobic jak pruboje zmienic w opcjach rozdzialke ekranu to nie da rady bo ekran gry jest w innej rozdzialce niz ekran NECA i nie widac tego co jest na dole.No i nie da sie jej wylaczyc w inny sposob niz reset


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #673 : Grudzień 28, 2009, 18:37:23 »
Weź usiądź chwilę i pobaw się z gapi. Da się, kwestia ustawień.


Offline texxx33

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #674 : Grudzień 29, 2009, 00:22:16 »
jeszcze bede prubowac chociaz wydaje mi sie ze uzylem juz wszystkich mozliwych kombinacji.myslalem ze moze ktos juz sobie z tym poradzil
Napisane: Grudzień 28, 2009, 19:17:14
a ma ktos pomysl jak zaktualizowac GAPI do nowszej wersji tak aby nie wgrywac nowego programu a podmienic juz istniejace pliki


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #675 : Styczeń 01, 2010, 18:18:56 »
Witam. Jestem posiadaczem NEC MobilePro 900c. Niestety model jest prawie "goły". Oprócz baterii głównej, zasilacza i rysika nic nie zawiera. W zamierzeniu ma mi on służyć przede wszystkim do pisania.
Wynotowałem sobie parę rzeczy które powinienem dokupić, ale nie jestem pewien czy uwzględniłem wszystko i czy nie pominąłem istotnych szczegółów:
bateria CR2032
kabel USB A-A
karta pamięci CF (tutaj mam problem bo nie wiem czy to ma być dowolna karta CF, czy raczej jakaś konkretna)
Jeśli ktoś ma chwilkę to prosiłbym o rzucenie na to okiem  :grin:


Offline Wiotek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
  • skąd: Smolec (koło Wrocławia)
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #676 : Styczeń 02, 2010, 11:32:29 »
Witam. Jestem posiadaczem NEC MobilePro 900c. Niestety model jest prawie "goły". Oprócz baterii głównej, zasilacza i rysika nic nie zawiera. W zamierzeniu ma mi on służyć przede wszystkim do pisania.
Wynotowałem sobie parę rzeczy które powinienem dokupić, ale nie jestem pewien czy uwzględniłem wszystko i czy nie pominąłem istotnych szczegółów:
bateria CR2032
kabel USB A-A
karta pamięci CF (tutaj mam problem bo nie wiem czy to ma być dowolna karta CF, czy raczej jakaś konkretna)
Jeśli ktoś ma chwilkę to prosiłbym o rzucenie na to okiem  :grin:


1. Jeśli NEC pokazuje Ci, że masz słabą baterię CR2032 to lepiej ją wymienić.
2. Nie kabel USB A-A, bo nim nie zsynchronizujesz NEC-a z PC. Przypatrz dokładnie się swojemu NEC-owi. Obok Host-USB masz mini-USB służący do synchronizacji. Więc musisz kupić kabel mini-USB. O naprzykład taki kabelek będzie pasował:
http://allegro.pl/item867760030_nowy_oryg_kabel_usb_htc_spv_mda_i_inne_z_mini_usb.html
3. Do NEC-a pasują karty CF typu I i II. Wybieraj karty nie większe niż 8GB, ponieważ nie wiem czy większe działają (jakbym się pomylił to mnie poprawcie). Możesz też kupić MicroDrive-a, byle by był zgodny z typem I lub II.
4. Do NEC-a polecam jeszcze dokupić kartę Wi-Fi (16-to bitową, a nie 32 bitową!!) by mieć dostęp do internetu np. taką kartę podróbkę Orinoco:
http://allegro.pl/item870963392_karta_wifi_pcmcia_agere_systems.html
Powinna ona działać normalnie ze sterownikami od oryginalnej orinoco.


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #677 : Styczeń 02, 2010, 22:24:22 »
Dzięki wielkie :)  Jak się zaopatrzę to jeszcze tutaj wpadnę wypytać o dalsze rzeczy.
Pozdrawiam :grin:


Offline fender80s

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #678 : Styczeń 04, 2010, 12:42:47 »
heh no to czas sie przyznać mam Neca i do tego udalo mi sie skombinowac do niego modem pcmcia ktory nie jest wymieniany nahpc factor :d Dodam ze jeszcze nie potrzeba sterow do niego :)





A mógłbyś podać nazwę tego modemu, i ewentualnie gdzie go kupiłeś?


Offline Wit^

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #679 : Styczeń 04, 2010, 14:11:33 »

Pewnie Option globe trotter, to jest pierwsz model tych kart
wyglada tak -> http://pocketpcdubai.com/iPAQ_h5450_GlobeTrotter/globetrotter.jpg

Ja go kupilem od kumpla, wiec niewiem gdzie go mozna dorwac, ale chyba gdzies na eby widzialem albo na allegro



« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 14:13:20 wysłana przez Wit^ »
We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #680 : Styczeń 04, 2010, 14:43:07 »
Fender - pełno tego na giełdzie mieli, stanowisko z laptopami po lewej blisko głównego wejścia.


Offline fender80s

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #681 : Styczeń 04, 2010, 15:21:05 »
Fender - pełno tego na giełdzie mieli, stanowisko z laptopami po lewej blisko głównego wejścia.




Dzięki za cynk. Jak będę w jakąś niedziele we Wrocławiu to pewnie sprawdzę :)


Offline Wit^

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #682 : Styczeń 06, 2010, 13:06:02 »
Od jakiegos czasu zaczyna mi sie luzowac rysik, w sesie wypada mi dosc czesto i teraz jest pytanie:
Czy ktos zna jakis patent aby rysik trzymal sie na swoim miejscu i nie wysuwal sie bez sesu?

We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #683 : Styczeń 06, 2010, 15:12:08 »
Rozbierz obudowę ekranu i popraw blaszkę w slocie rysika.


Offline texxx33

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #684 : Styczeń 11, 2010, 22:54:40 »
kto wie jak zainstalowac opere wersje 8.65 od cmonex.przy probie uruchomienia wywala mi this version of opera mobile has expired


Offline fender80s

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #685 : Styczeń 12, 2010, 00:18:30 »
kto wie jak zainstalowac opere wersje 8.65 od cmonex.przy probie uruchomienia wywala mi this version of opera mobile has expired




Przestaw datę na parę lat do tyłu. Ja mam np. 2004. Powinno pomóc :)


Offline pbm

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #686 : Styczeń 24, 2010, 13:43:01 »
O zakupie Neca myślałem już od pewnego czasu - na allegro właśnie pojawiła się oferta z NECami. Niestety sprzęt jest bez baterii.. :| Macie może jakieś źródło gdzie możnaby zakupić baterię? Widziałem kilka ofert na ebayu, ale wraz z przesyłką cena jest masakryczna.


Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #687 : Luty 05, 2010, 15:03:50 »
Tak więc udało mi się zaopatrzyć. Przydatny okazał się kabel od nokii, dokupiłem baterię i kartę 4GB. Wszystko fajnie, kabel pasuje, ale przy podłączaniu wyskakuje mi kreator urządzeń na kompie i chce sterownik jakiś. Handheld też nie jest skory zbytnio do współpracy. Jaki to sterownik i czy jest on konieczny?


Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #688 : Luty 05, 2010, 15:47:10 »
Musisz sciagnac ActiveSync (albo Windows Mobile Device Center jesli masz Viste) ze strony MS

« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2010, 15:49:04 wysłana przez P.J »

Offline szmeto

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: NEC MobilePro 900c
« Odpowiedź #689 : Luty 05, 2010, 22:55:55 »
ściągnąłem ActiveSynca, zainstalowałem, zresetowalem kompa. Mój komputer niby wykrył handheld ale określa go jako pusty folder o nazwie urządzenie przenośne. Sam ActiveSync z kolei twierdzi, że połaczenia z zadnym urządzeniem nie ma. Próbowałem więc "na czuja" kombinowac przy opcjach połaczenia zarówno w ActiveSyncu jak i na handheldzie. Niestety bez skutku.
Co robię źle?