Autor Wątek: Intermec 6651 PC Pen Computer  (Przeczytany 56313 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #300 : Listopad 26, 2009, 20:01:17 »
Wyjścia na płycie jakieś są, tylko się tak zastanawiam czy są na RAM, czy na ten tajemniczy flash :)

Z IceWM będę jeszcze próbował, ale już na komputerze z crosscompilerem... Po 2,5-godzinnej kompilacji IceWM na Intermecu gcc wysypał się z pięknym błędem.  :O

--- EDIT --- Właśnie, zapomniałem napisać o tym flashu: można na niego skopiować bootloader i inne programy (Self-Check Menu itd.), ale jak go użyć w Windowsie to jeszcze nie doszedłem :) Jak ściągnę PB to spróbuję z tym Storage Managerem.

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 20:07:20 wysłana przez P.J »

PDAclub.pl

Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #300 : Listopad 26, 2009, 20:01:17 »
R E K L A M A:


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #301 : Listopad 26, 2009, 21:53:42 »
Jak będziesz rozbierał (jeśli) neca to podeślij fotki tych pól - ale wydawało mi się że pod ram są (tj z tego co pamiętam mają taki sam wygląd jak te od ramu z Simpada).

Ogólnie dolutowanie drugiego flasha (jeśli jednak...) raczej wiązało by się z zmianą bootloadera - przykładowo Simpad CL4 (16mb flash) po dolutowaniu drugiej kości jej nie widział do momentu wgrania boota od SL4 (32mb flash), pomijam że kość i tak była zdechła  :-|


Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #302 : Listopad 26, 2009, 21:56:03 »
Zawsze można coś dopasować z innego Sharpa... Widziałem gdzieś w ROMie odniesienia do HC-4600 i kilku innych modeli, jak znajdę to wkleję

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 21:59:16 wysłana przez P.J »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #303 : Listopad 26, 2009, 22:04:43 »
HC-4600 miał CE 2.0 (lub upgrade flashu do 2.11), chodził na 73mhz mipsie i miał ekran hvga - wiem bo miałem  :wink: aa i 16mb ramu i 16 jak nie 8 romu (flash/eeprom to to nie był). A co do odniesień to się nie dziwię, połowa appsów dodawanych przez sharpa była tam również.

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 22:06:16 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #304 : Listopad 26, 2009, 22:59:07 »
Znalazłem te modele w ROMie:

SJ5
HC-AJ2
HC-AJ
PV-5000
HC-4600
HC-4500
HC-4100

Siedzą w tym menu diagnostycznym :) Będę musiał zobaczyć któryś z tych modeli czy też ma Self-Checka.

Tak na marginesie to w Self-Checku jest taka opcja "RAM Card Erase" - jest jakiś RAM na PCMCIA?  :-?

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 23:01:57 wysłana przez P.J »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #305 : Listopad 26, 2009, 23:01:43 »
o SJ5 nic nie znalazłem, HC-AJ(2) i PV-5000 to laptopowe handheldy a hc-4xxx to typowe hh (4100 z ekranem mono, 4500 zależnie od wersji mono/kolor - oba CE2).


Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #306 : Listopad 26, 2009, 23:04:33 »
Te wszystkie SJ* to chyba takie "codename" - to to cudo co się włącza kombinacją Spacja+R i zawiesza Intermeca to pewnie pokazuje przez COMa coś takiego:

*** SJ-1 Monitor (C) 1998 Sharp Corp. ***

cmd>

Przynajmniej tak mi się wydaje że coś takiego pokazuje, bo za Chiny ludowe nie wiem jak to uruchomić :P

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 23:09:25 wysłana przez P.J »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #307 : Listopad 26, 2009, 23:28:11 »
Hm, czy to czasem nie będzie KITL? Tak luźno strzelam  :wink:

No chyba że to konsola szeregowa bootloadera (fakt, bardziej prawdopodobne).

Masz kabel RS232 do sprzętu?


Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #308 : Listopad 26, 2009, 23:44:00 »
KITL to raczej nie jest, trochę dalej jest lista komend... Właściwie to kilka list komend. Nie wiem która jest do bootloadera :)

Obstawiam że ta:

audio
cache
ficpy
pinit
flash
reset
romup
test1
test2
touch
betty
dcache
pclock
dotled
fflush
icache
pcmcia
switch
ttest1
ttest2
scache
xromup
bmutest

Dalej jest jeszcze coś takiego:

sld   LOAD SRECORD FILE
t   SINGLE STEP
g   EXECUTE TARGET
dino   INTERNAL FUNCTION REGS RESET
cr   CP0 REGISTER DISPLAY
ficpy   COPY OF FLASHMEMORY
romup   UPDATE OF FLASHMEMORY
fflush   ERASES OF FLASHMEMORY BLOCKS

Trochę tego jeszcze jest, ale to głównie testowe komendy - kolorki od LCD itd. zapewne :)

Kabla niestety nie mam.


« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 23:45:46 wysłana przez P.J »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #309 : Listopad 26, 2009, 23:46:52 »
Wygląda na konsolową wersję trybu diagnostycznego  :wink:

Pinoutu niestety nie mam (sam szukałem z myślą o kabelku VGA)

Co do tego "flash inside Intermec" - może tam siedzą właśnie bootloader i diagnostic, takie zabezpieczenie przed "udupieniem" romu w trakcie aktualizacji?

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 23:49:51 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #310 : Listopad 27, 2009, 09:40:44 »
Są w nim bootloader i diagnostyka, ale nie muszą tam być :) Po wymazaniu flasha i wyjęciu ROMu nawet ekran się nie zapala, tylko zielona lampka. Po podłączeniu ROMu startuje jak trzeba, czyli czyta bootloadera z kości. Za to jak użyję opcji "Copy to PatchFlash" w Self-Checku i potem wyjmę ROM, to wtedy pokazuje się normalny "Welcome" po czym się restartuje - i tak w kółko.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #311 : Listopad 27, 2009, 16:00:55 »
To całkiem ciekawe - bo jest sposób żeby wgrać rom na czystą kość.


Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #312 : Listopad 28, 2009, 15:06:54 »
Czy sterownik/biblioteka NDIS.DLL z CE 5.0 będzie działać na Intermecu? Znalazłem sterownik RT2501USB.dll skompilowany na MIPS ale wymaga CE 5.0... ExecutabilityCheck pokazuje coś takiego:



Wersję systemu już nadpisałem, ale jak widać bez nowego ndis.dll raczej nie ruszy.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #313 : Listopad 28, 2009, 15:09:55 »
Jedyny sposób to spróbować. Wiem że bibliotek z 4.2 idzie użyć na 3.0, więc może i tu da radę.


Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #314 : Listopad 28, 2009, 21:49:00 »
"Niechcący" zrobiłem dump części pamięci z Self-Checkiem i spółką :O Do ściągnięcia tu: http://purpleskank.shell.tor.hu/downloads/diags-dump.bin

Udało mi się to zmieniając dwie wartości w dumperze ROMów autorstwa Cmonex, w pliku d2_1e000000.exe w 0x00000428 zmieniłem 1E na 1F a 0x00000429 z 00 na C0. Zrzuci się wtedy 16 MB plik zawierający spory kawałek RAMu, dużo FF FF FF i w końcu narzędzia diagnostyczne. Intermec zawiesza się po zakończeniu dumpowania i trzeba wyjąć baterię :P

« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 02:05:36 wysłana przez P.J »

Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #315 : Grudzień 29, 2009, 12:58:14 »
Panowie mam takie pytanka  po niewarz po wymianie ogniw w intermecu coś sie chyba popsuło
ogniwa zostały wymienione były wyładowane do zera i intermec został do ładowania na noc wszystko było jak normalne ładowanie dioda świeciła lecz rano nic nawet ekran  nie mrugnął kapa intermec padł teraz i nie wiemy co się stało poszukaliśmy na gogle co mogło by być tego przyczynom i znaleźliśmy że każda bateria na swoim układzie scalonym ma zabezpieczoną ilość ładowań np  100 i potem układ zamyka dopływ energii i aby to naprawić trzeba by było zresetować wsad baterii. Lecz my z tatą myślimy że ten układ scalony który łączy baterie jest popsuty czy ktoś mógłby na pisać co może jeszcze być tego przyczynom.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #316 : Grudzień 29, 2009, 13:27:12 »
Bo ogniwa są poniżej stanu krytycznego i intermec nie ładuje ich. Podładuj na zewnątrz (tylko nie przeładuj!) i dopiero je załóż.


Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #317 : Grudzień 29, 2009, 14:36:09 »
W tej chwili się ładują założone szeregowo tak jak wyczytałem na elektrodzie tylko ciekawi mnie czemu za łożone nowe odpaliły intermeca mimo że intermec pokazywało że ląduje rozładowały się do zera.
Stare ogniwa nie były takie złe lecz w czasie pracy na zasilaczu wyłączył interemca nie dało się nic robić bo pokazywał stan krytycny baterii (podkreślam że z ładowarką a ona jest dobra)


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #318 : Grudzień 29, 2009, 14:39:04 »
Co ogniwo było lutowanie do elektroniki - może o tym zapomniałeś?


Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #319 : Grudzień 29, 2009, 14:44:00 »
Nie rozumię pytania jeśli ci chodzi czy przylutowałem ogniwa do  do płytki od bateri to przecierz chyba normalne ze tak przecierz te stare byłt przylutowywane


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #320 : Grudzień 29, 2009, 14:53:58 »
Ogniwa były lutowane

#########ELEKTRONIKA#####
| OGNIWO1 | OGNIWO2 | OGNIWO3 |

(po każdym ogniwie szło do elektroniki

a nie

#######ELEKTRONIKA#####
| OGNIWO1 OGNIWO2 OGNIWO3 |

o to mi chodzi jak przylutowałeś?

....
wróć.
ogniwa naładowane, startuje na zasilaczu, nie pracuje na baterii? to samo co ja miałem. element dość spory, 3 grube nogi, blisko złącza od baterii - należy połączyć tą nogę na której jest napięcie z tą która wychodzi na złącze, po tym sprzęt działał ale nie raportował stanu baterii.

ofc robisz na własną odpowiedzialność.


Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #321 : Grudzień 29, 2009, 15:14:07 »
Mam zrobione jak ty piszesz na pierwszym schemaciku



Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #322 : Grudzień 29, 2009, 15:33:00 »
A wlutowałeś chociaż dobrze biegunowością?


Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #323 : Grudzień 29, 2009, 22:11:20 »
Tak wszystko jest dobrze podpięte , a dało by się jakoś podłączyć go może jedynie na zasilaczu aby ruszył


Offline wojnest

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 229
  • Nobody's perfect
  • VIP Level: 103
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #324 : Styczeń 17, 2010, 01:10:38 »
Czy wiesz co to jest biegunowość?
Stosuj znaki przestankowe szczególnie przecinki.


Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #325 : Luty 16, 2010, 20:04:27 »
Już z tymi bateriami nie kąbinuje myśleliśmy że płytka od baterii jest zepsuta i kupiliśmy drugiego intermeca  z potrzaskanym ekranikiem i przemieniliśmy płytę gl. lecz to nic nie pomogło. Mam nareszcie wifi do kompa i chciałem udostępnić do intermeca połączenie z internetem czy ktoś wie jak to zrobić. Szukałem w Google lecz próbowałem większości i nic nie wskórałem intermec widzi netbooka po niewasz właczylem połączenie ad-hoc i utworzyłem siec w ustawieniach karty bezprzewodowej. I nadal nic jedynie intermec łączy się z netbookiem. Bardzo bym prosił czy ktoś powiedział mi jak sie mam połączyć i jak udostępnić internet ,bo zrobiłem wszystko co pisało na różnych stronkach lecz nie wiem czy na netbooku coś źle ustawiłem czy na intermecu. Bardzo proszę o pomoc.


Połączone: [time]Luty 17, 2010, 16:32:59[/time]
Pytanie nieaktualne już coś wykombinowałem wszystko działa lecz nie otwiera zdjęć i filmów oraz dżwięków

Połączone: [time]Luty 18, 2010, 13:27:20[/time]
Czy są może dostępne jakieś aktualizacje do tego windowsa co ma intermec

Połączone: Luty 18, 2010, 15:43:19
I jak by coś flash player i jawe
Znalazłem kilka i zainstalowałem lecz nic nie działa

« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 15:43:19 wysłana przez cyklop101 »

Offline rdobry

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
    • Intermec 6651
  • Sprzęt: Intermec 6651
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #326 : Marzec 30, 2010, 18:51:19 »
Witam
Już jakiś czas śledzę ten wątek i widzę ze coraz to większe ciekawostki się pojawiają
Jestem także szczęśliwym (chociaż ostatnio mniej) posiadaczem Intermeca.
Ostatnio długo go nie używałem i chyba się rozładowała bateria... no i po podłączeniu do zasilania nagle się wyłączył.... i już włączyć sienie chciał :( dziś znów wykopałem go z szafy zacząłem z nim walczyć i zauważyłem że można go uruchomić oszukując układ kontroli ładowania zaklejając jeden pin baterii ten który jest pojedynczy za plasticzkiem. Wtedy jakoś tam się ładuje. Czy się naładuje zobaczymy. Trochę mrugał dioda od zasilania (według instrukcji uszkodzenie sprzętu ;) teraz już nawet nie mruga a ładuje normalnie bez zaklejonego pina - zobaczymy co z tego będzie. Wpadłem na to jak wyciągałem baterię zauważyłem że w pewnym momencie kontrolka ładowania się zapala jak odegnę baterię z lewej strony ;)
Generalnie mój ani z baterią ani bez się nie uruchamia - dopiero jak zakleję pin nie ma problemu ze startem. Ale bateria chyba się nie ładuje. Możliwe że coś padło...

Ale mam jeszcze jeden patent który odkryłem
Wchodząc do biosu Spacja+K i naciskając Ctrl+F3 wszedłem do menu[C]
Jest tam parę opcji zrzucania i edycji romu przez kabel rs232. Ponoć można przez hyperterminal zgrać rom tylko najpierw trzeba mieć kabel :(
Podkusiło mnie i wybrałem opcję 5. Copy to PathFlash już myślałem że coś spieprzyłem bo coś sie kasowało i coś wgrywało... ale wystartował. I teraz najciekawsze - jednak coś się zmieniło, nie mogłem przywrócić backupu, i wiecie co zrobiłem nowy backup i porównałem ze starym w hexeditorze
Stary się identyfikował jako HC-VJ Series a nowy jako HC-AJ Series !!!!!!
Rozumie ktoś coś z tego?

A przy okazji to gdzieś widziałem ten kabel do rs232, nawet jak poszukam to znajdę rozpiskę pinów ale wtyczka raczej jest nieosiągalna...
Robert


Połączone: Marzec 30, 2010, 19:04:00
Hi Hi podmieniłem pierwszych 112bajtów którymi różniły się backupy i backup przywrócił mi stan intermeca ;) Nie jest źle, nadal sprzęt żyje....

P.S. Mam pytanie P.J jak startujesz tego linuxa? co zrobiłeś że uruchamia kernel a nie wewnętrzny rom?
Robert

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 19:04:00 wysłana przez rdobry »

Offline P.J

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: iPhone 3GS, HTC Hero i inne ustrojstwa
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #327 : Marzec 30, 2010, 21:33:58 »
Do startowania Linuksa używałem ktoregos z bootloaderow NetBSD które odpalały kernel z poziomu Windows CE (cos jak HaRET). Nie pamietam juz ktorego :P Trzeba trochę posiedziec przy konfiguracji zeby wystartowal.

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 21:36:30 wysłana przez P.J »

Offline cyklop101

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: sony ericsson, intermec 6651, asus eee 900, PC
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #328 : Kwiecień 06, 2010, 16:08:12 »
Witam probowałem wgrać Linux z oto tej stronki http://netbsd.net.pl/ lecz wczasie instalacji NetBSD intermec sie zacina i kapa
wszystkie potrzebne rzeczy ściągałem z ftp://ftp.netbsd.org/pub/NetBSD-archive/NetBSD-2.1/hpcmips/  czy ktoś mógłby to sprawdzić pogniewarz nie wiem czy ja cos źle robie czy ten Linux jest zepsuty.


Kiedyś tak sobie szukałem i znalazłem jakiegoś takiego sharpa


http://www.mobilenews.ne.jp/review/2000/03/telios/0310tel.html

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2010, 16:22:22 wysłana przez cyklop101 »

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Intermec 6651 PC Pen Computer
« Odpowiedź #329 : Kwiecień 06, 2010, 16:56:15 »
Wow!

Ile razy tu już było napisane że intermec to któryś sharp telios...  :-|