Autor Wątek: hc-4600 problem!!!  (Przeczytany 1466 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline -Eryk-

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
hc-4600 problem!!!
« : Czerwiec 03, 2006, 10:59:06 »
Mam problem z ładowaniem podczas ładowania dioda miga chwilę się pali (stale) i zaczyna znowu migać!!! Po naciśnięciu on słychać klik. :oops:


PDAclub.pl

hc-4600 problem!!!
« : Czerwiec 03, 2006, 10:59:06 »
R E K L A M A:


Offline bert411

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
hc-4600 problem!!!
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 03, 2006, 16:48:26 »
Witam!A regenerowałes ten cały battery pack?
Ja też mam niezły problem.Ekran działa tylko kiedy sharp jest podpiety do ładowarki.Kiedy wyciagne wtyczke natychmiast gaśnie.Nie reaguje na zadne próby rozjasnienia.Wiem tylkoz e sie na pewno nie wyłacza bo po dotknieciu ekrany słychać klikanie.Może mi ktoś pomóc w tej sprawie?Domyslam sie ze to jakies hardwareowe uszkodzenie.Za wszelkie pomysły i rady bede zobowiazany :roll:


Offline -Eryk-

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
sharp
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 03, 2006, 19:31:47 »
U mnie sharp żadnej reakcji jabby niemógł znaleźć bateri tak jak bym je wyciągnął!


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
hc-4600 problem!!!
« Odpowiedź #3 : Czerwiec 03, 2006, 20:52:39 »
regenerowałeś baterie??? jeśli tak to sprawdź, czy wszystko dobrze polutowałeś.


Offline bert411

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
hc-4600 problem!!!
« Odpowiedź #4 : Czerwiec 04, 2006, 08:36:15 »
Dokładnie tak.Wydaje mi sie,ze zle to poskładałeś :wink:
Ma może ktos jakiś pomysł co do mojego problemu?????? :cry:


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
hc-4600 problem!!!
« Odpowiedź #5 : Czerwiec 04, 2006, 09:56:24 »
Zacytuję co pisałem na PW:

Witam!
Rozumiem, że pan kupił tego sharpa z akumulatorami do wymiany(chodził tylko na ładowarce). Ja, gdy czasem znikał oraz (mnie takie coś też się przytrafiało) robiłem HardReset(wyjęcie bateri main i backup na 1 min). Jednak proponuję zobaczyć, czy nie pracuje na minimalnej jasności. Jasność zwiększa się kombinacją ALT+ ] a zmniejsza ALT + [ (dwa klawisze pomiędzy spacją a strzałkami) Sharp podłączony na ładowarkę ustawia ją na maxa, a po odłączeniu zmienia na poprzednio używaną, a obraz w słońcu a nawet ogólnie w świetle dziennym jest nie widoczny. Jeśli nic nie da to Hard Reset. Ale jeśli hard reset też nic nie da to reklamacja (ne znam miejsca, gdzie by to naprawili).

Pozdrawiam Kitor :: Kajetan Krykwiński


Nie łaska odpowiedzieć???


Offline bert411

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
hc-4600 problem!!!
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 04, 2006, 11:44:16 »
Witam.Już odpowiedziałem. :)
Otóż sprawa wygląda następująco.Żadne próby regulacj{na odłączonym zasilaczu} jasności nie dają zadnego rezultatu.Słychać tylko kliknięcia klawiszy i ekranu.Kiedy podłacze zasilacz zapala sie pomaranczowa dioda,nastepnie wiskam klawisz od podswietlania i lcd sie zapala.Normalnie nie mam pomysłow.... :? Stawiam na wadę elektroniczną tylko co to może być?Moze komus udalo sie rozwiazać podobny problem?