Autor Wątek: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+  (Przeczytany 3554 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarobo

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« : Sierpień 08, 2007, 10:02:50 »
Witam

potrzebny program "Resource Hacker™ ja użyłem - Version 3.4.0"

wczytujemy do niego DLL'a z mio mfcce300.dll zmieniamy jak na rysunku napis "&Temp" na "&" lub "&T"
klikamy kompiluj skrypt i zapisujemy na dysk

powtarzamy to samo z mfcce301.dll  oraz kopiujemy do katalogu Windows w PDA


PDAclub.pl

Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« : Sierpień 08, 2007, 10:02:50 »
R E K L A M A:


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #1 : Sierpień 10, 2007, 09:34:26 »
Daj linka do gotowych plików - przetestuję. A i jeszcze jedna sprawa - zmień ten napis na SPACJĘ albo  | (or).


Offline jarobo

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #2 : Sierpień 10, 2007, 15:43:45 »
Co do zamieszczenia plików to niewiem czy nie obowiązują prawa autorskie

co da zmiany na spację to jest tam znak " AND" i jego pozostawiamy wtedy mamy małe puste okienko gdy coś dopiszemy okno się powiększy

pozdrawiam jarobo


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #3 : Sierpień 10, 2007, 16:51:26 »
hmm spróbuj wpisać z przyciśniętym altem 0160 z klawiatury numerycznej - "niewidzialna" spacja


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #4 : Sierpień 11, 2007, 18:47:44 »
kitor ma rację - dzięki niewidzialnej spacji (o ile będzie się dało ją wstawić) okienko TEMP powinno prawie, że zniknąć.

Co do praw autorskich to jak na razie nikt nie protestował przeciwko podawaniu DLLi na forum więc śmiało!


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #5 : Sierpień 11, 2007, 18:53:01 »
Jeszcze inaczej. Spróbuj wogóle usunąć "28700" w drzewie, wtedy nie powinno wogóle być menu


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #6 : Sierpień 11, 2007, 22:21:06 »
Usunięcie całej gałęzi to raczej zły pomysł ponieważ ten TEMP powiązany jest jeszcze z np. AYGSHELL.DLL :( 


Offline KsiegowyMafii

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #7 : Sierpień 12, 2007, 23:06:37 »
http://rapidshare.com/files/48607420/mfcce300.dll
i po tempie


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #8 : Sierpień 12, 2007, 23:21:25 »
@KsiegowyMafii To jest wyedytowany DLL?
I jeżeli to możliwe daj go na jakiś inny serwer/upload.


Offline jarobo

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #9 : Sierpień 13, 2007, 06:16:55 »
http://rapidshare.com/files/48607420/mfcce300.dll
i po tempie



Witam

a jeśli inny program będzie z tego menu korzystał ?
nie wiadomo czy bedzie możliwosc kożystania z tego programu w pełni

pozdrawiam jarobo


Offline ZAtronik

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #10 : Sierpień 13, 2007, 08:48:05 »
Po przeczytaniu tego watku to smiech mnie ogarnia, jak czytam wypociny co poniektorych. Zmodyfikowana wersje biblioteki podalem dla wszystkich tu: http://rapidshare.com/files/31094009/mfcce300.dll juz pare m-cy temu (ilosc pobran do dzis 469), a wiadomosc rozeszla sie wpierw na forum.[PIRACTWO]. A tu pewnien "odkrywca" oglasza wszem i wobec co uczynil. Pozdrawiam "odkrywcow" i nie martwilbym sie o "możliwosc kożystania z tego programu w pełni".


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #11 : Sierpień 13, 2007, 09:11:50 »
Słuchaj, patent na tempa powstał może i na tym waszym forum, przyczym my (kto dokładnie to i tak się nie dowiesz) go ominęliśmy inaczej. Menu to toolbar i wystarczyło go ukryć a przeokazji nie musimy się martwić że coś nie zadziala przez menu znając m$ "zastrzeżone dla przyszłościowych programów"


Offline KsiegowyMafii

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #12 : Sierpień 13, 2007, 15:10:41 »
Faktycznie.... @ZAtronik podal tego dlla publicznie jak powiedzial kilka miesiecy wczesniej, ja szukalem tutaj romu do easytoucha 907, nie znalazlem i pewnie nie znajde...a ten temp i automapa wrzucilem, bo nie mozna byc tak daleko w tyle...zeby sie nikt nie meczyl...nie bardzo rozumiem "powiazan" z aygshellem...i bardzo przepraszam, ze rzucilem na rapida...@ZAtronik tez chyba powinien przeprosic:).Pozdrawiam


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #13 : Sierpień 13, 2007, 17:28:57 »
Po przeczytaniu tego watku to smiech mnie ogarnia, jak czytam wypociny co poniektorych. Zmodyfikowana wersje biblioteki podalem dla wszystkich tu: http://rapidshare.com/files/31094009/mfcce300.dll juz pare m-cy temu (ilosc pobran do dzis 469), a wiadomosc rozeszla sie wpierw na forum.[PIRACTWO]. A tu pewnien "odkrywca" oglasza wszem i wobec co uczynil. Pozdrawiam "odkrywcow" i nie martwilbym sie o "możliwosc kożystania z tego programu w pełni".



Szkoda, że nie dałeś sam info na tym forum bo ten TEMP strasznie przeszkadza w niektórych aplikacjach\grach... na DVHK nie zaglądam zbyt często... wolę dvb-board-pl, a tam takiej informacji nie widziałem.


Faktycznie.... @ZAtronik podal tego dlla publicznie jak powiedzial kilka miesiecy wczesniej, ja szukalem tutaj romu do easytoucha 907, nie znalazlem i pewnie nie znajde...a ten temp i automapa wrzucilem, bo nie mozna byc tak daleko w tyle...zeby sie nikt nie meczyl...nie bardzo rozumiem "powiazan" z aygshellem...i bardzo przepraszam, ze rzucilem na rapida...@ZAtronik tez chyba powinien przeprosic:).Pozdrawiam



Hmm... powiązania z AYGSHEL.DLL - może się źle wyraziłem - miałem na myśli odwołania. Na "rynku" jest kilkanaście wersji pliku AYGHELL.DLL i to właśnie niektóre wersje tego pliku wywołują(rysują - jak kto woli) na ekran to nieszczęsne okienko(Menu Worker-a - jak kto woli ;) ) TEMP. Idąc dalej to wszystko (czytaj okienko TEMP) powiązane jest również z aplikacją bo nie wszystkie aplikacje korzystające z tych bibliotek (mfcce300.dll oraz aygshell.dll) pokazują TEMPa.

@kitor
Ukrywanie tego okienka w AM nie daje rady :( ono jest strasznie uparte - po wejściu i wyjściu z Menu pokazuje się znowu - bawiłem się tym troszkę ;) .

Podsumowując to wszytko - jeżeli okienko TEMPa zostało zmniejszone,bądź usunięte to  duże udogodnienie i chwała Autorowi tego "wynalazku" za to.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #14 : Sierpień 13, 2007, 18:44:02 »
Menu Worker-a

m_w to jest na WM a nie na CE, na CE to toolbar bodaj


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #15 : Sierpień 14, 2007, 09:26:40 »
W takim programiku jak WinTree oznaczone to jest jako m_w .


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #16 : Sierpień 14, 2007, 10:14:37 »
W takim programiku jak WinTree oznaczone to jest jako m_w .


W programach z WM tak, w programach z ce (tu tcpmp odpalony na ce*)


*właściwie to na wm odpalony w interface ce, pokazywałem to wiesz gdzie


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Znalazłem dobry Sposób na TEMP w Automapie z Mio np 269+
« Odpowiedź #17 : Sierpień 15, 2007, 10:16:57 »
:D
Właśnie coś takiego :D

Pozdro!