urządzenie multimedialne skoda octavia win CE

• 1 Odpowiedzi
  • 1879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

szlachtara

urządzenie multimedialne skoda octavia win CE
« dnia: Maj 14, 2010, 09:49:41 »
mam urządzenie które zastępuję oryginalną nawigację w skodzie octavi. Jest to urządzenie z gps dvd radio tv bluetooth itp (www.cargps.pl). Próbuje zainstalować oryginalną AutoMapę 6.2 i niestety jest to niemożliwe. Program instalacyjny prosi o przełożenie karty sd do urządzenia, co też robię. Na urządzeniu trzeba ustawić "ścieżkę" do pliku startowego co także czynię. Dalej jak przyciskam nawigację wyskakuje komunikat: "nie można uruchomić nawigacji, sprawdź kartę SD". Próbowałem także z iGO8 i także nic.

Pomoc Automapy niestaty sprowadziła się do tego iż odpisali iż jest to nietypowe urządzenie i nie mogą mi pomóc :/

Może ktoś ma pomysł czy to wina samego win CE czy też sposobu instalacji ?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: urządzenie multimedialne skoda octavia win CE
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2010, 13:11:57 »
Ustawiasz ścieżkę do pliku wceam.exe? Być może urządzenie jest w jakiś głupawy sposób zablokowane? Ten sprzęt sprzedawany był z jakąś mapą fabrycznie?
Dodane:
AAA to Kolega z działu Automapy, co to niby ma problem z AM na kupionym GPS'ie, a "nadaje" z firmowego konta CARGPS :) ? No cóż - póki co, to moim zdaniem żadna reklama nie jest (skoro nic na tym nie działa), a i nie widzę żadnych bezpośrednich odniesień do sklepu, więc nie widzę przeciwskazań, by pomóc :)
Przeczytałem już, że ścieżki były ustawione OK, ale pozostaje pytanie, czy urządzenie występuje w zestawie z jakąkolwiek mapą?
Dobra, doczytałem w dziale AM, że urządzenie nie jest sprzedawane z mapą. W takim razie nie powinno być blokowane pod konkretny soft, a problemem może być sam system CE. Skoro możesz normalnie przeglądać kartę wybierając ścieżkę do programu nawigacyjnego, to proponuję spróbować uruchomić najprostszy możliwy menadżer plików pod CE (np FilemanCE). Oczywiście podstawiając go jako "nawigację".
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 15:03:36 wysłana przez angler22 »