Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 182875 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drobny2992

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #210 : Sierpień 07, 2014, 16:09:02 »
Witam wszystkich.

Czy ktoś może podać numer na PW do kolegi mesiek140? Bardzo go potrzebuję do mojego AVIC F900BT.
 


PDAclub.pl

Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #210 : Sierpień 07, 2014, 16:09:02 »
R E K L A M A:


Offline drobny2992

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #211 : Sierpień 08, 2014, 17:44:54 »
Wielkie podziękowania dla kolegi mesiek140. Pomógł za darmo, krok po kroku pokazał jak odblokować i wgrać nowe mapy w AVIC F-900BT. Takich ludzi więcej.  Jeszcze raz Mesiek140 DZIĘKUJĘ  :wink:


Offline eli1803

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: F910BT
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #212 : Sierpień 11, 2014, 20:19:15 »
Witam wszystkich, jestem tu nowy i mam problem związany z tematem gdyż zakupione auto posiada odblokowane już radio F910bt, lecz w menu programy i nawigacja nie ma żadnych ikon uruchamjających programy. W explorer widzę na flash disk programy typu AM EU, primo, paint. Więc moja prośba jest o pomoc w przywróceniu tych ikon lub całego softu do oryginalnego Pioneer


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #213 : Sierpień 11, 2014, 20:35:27 »
Musisz z explorera spisać ścieżki dostępu do programów które cię interesują a później klikasz AVICnet- Ustawienia-Add i wpisujesz, wybierasz foldery docelowe, ikony.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2014, 22:23:34 wysłana przez mesiek140 »

Offline eli1803

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: F910BT
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #214 : Sierpień 11, 2014, 20:50:09 »
Witam, to wpisywanie brzmi łatwo jek się wie gdzie i co wpisywać. Widzę, że jesteś tu góru, czy mogę prosić o kontakt do Ciebie na priv lub wyślij mi na mail swój nr. telefonu. Ewntualnie przykład jak powinna wyglądać prawidłowo wpisane ścieżki dostępu do programów i ikon. Ew. oryginalny soft z aktualną mapą i jakaś wskazówka jak to zainstalować w f910bt

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2014, 17:58:00 wysłana przez eli1803 »

Offline eli1803

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: F910BT
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #215 : Sierpień 14, 2014, 17:37:14 »
Proszę niech się ktoś zlituje! Problem ze ścieżkami dostępu do programów i ich ikon. Wpisuje przykładowo zegar w menu programy i tak:  Nazwa CLOCK, Scieżka programu My Flash Disk/APL4/CLOCK/Clock  bo tam mam program, ikona:My Flash Disk/APL2/iGo/ICONS/Clock bo tam jest ikona i nic,zero reakcji. Jeśli nie tu to może jakaś odpowiedź na mail eli.k2@wp.pl


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #216 : Sierpień 14, 2014, 18:32:41 »
Musisz pokombinować. Mi udało się to zrobić prawidłowo dopiero za którymś razem. Pamiętaj przy wpisywaniu o literach i znakach - muszą być tak samo wpisane. Jeśli chodzi o nazwę programu to nie ma znaczenia czy napiszesz oryginalnie czy po polsku. Niestety nie mam już AVICa bo zrobiłbym zdjęcie i było by po sprawie...

« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2014, 09:52:07 wysłana przez mesiek140 »

Offline carlos1975

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #217 : Wrzesień 06, 2014, 18:36:16 »
Dziękuję za pomoc Mesiek140.
Twoja cierpliwość i chęć pomocy jest na najwyższym poziomie. :laugh:
Dziękuję pozdrawiam i polecam kolegę !!!  :ok: :ok: :ok:

Karol


Offline ryju1468

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #218 : Wrzesień 08, 2014, 20:20:25 »
witam
dziś kolega Miesiek 140 krok po kroku przeprowadził mnie przez wgranie nowego Softu,Bardzo Dziękuję mu za cierpliwość i wyrozumiałość przy wgrywaniu oprogramowania.NIC ZA TO NIE WZIOŁ.takim gościom powinno stawiać się pomniki.DZIĘKUJĘ KOLEGO MIESIEK pozdrawiam


Offline krzysiek18

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #219 : Wrzesień 09, 2014, 13:20:24 »
jak bym mógł sie skomtaktowac z misiek140 tez mam problem z radyjkiem avic f900bt nie ładuje sie system do wczoraj było ok


Offline krzysiek18

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #220 : Wrzesień 13, 2014, 08:06:38 »
Witam chciałbym gorąco podziękować mesiek140 za pomoc w próbie odblokowania radia pionier f900 bt i cierpliwość dla mnie poświecił mi 3 dni niestety okazało się ze padła mi płyta główna. Szacunek dla mesiek140  i więcej takich ludzi życzliwych jak on.
Pozdrawiam  dzięki  :ok:


Offline sarniak65

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #221 : Wrzesień 30, 2014, 17:46:48 »
Czy jest możliwe zmienić w ustawieniach avica f900bt aby nie pojawiał się ekran ostrzeżeń przed każdym uruchomieniem mapy ???


Offline Archaniol31

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #222 : Październik 01, 2014, 21:41:04 »
Witam !!! Znam goscia ktory potrafi ogarnac wszelkie problemy z naszymi AVICAMI.... :ok:
NIestety nie za darmo  :( ,ceny do uzgodnienia bezposrednio u niego.
Polecam bo naprawde warto szukalem kogos przez ostatnie 2 tyg nikt nie potrafil mi pomoc  :-|
Chetnych zapraszam na PW podesle namiary na speca.
Pozdrawiam wlascicieli AVIC  :proud:


Offline handy.bart

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #223 : Październik 12, 2014, 13:01:35 »
witam czy ktos  z Was drodzy koledzy wie jak skontaktowac sie z kolegą Mesiek140? Potrzebna mi jest jego pomoc w naprawie avica


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #224 : Październik 15, 2014, 14:24:21 »
Przypominam: aby skontaktować się ze mną wystarczy napisać Prywatną wiadomość(Offline)- ikonka pierwsza z prawej.


Offline madmax777

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #225 : Listopad 23, 2014, 21:46:45 »
wiadomość do mesiek140

Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Na podstawie wiedzy dostepnej na tym forum a także "avic411.com', rozpracowałem i zainstalowalem w swoim avic 700bt wszystkie modyfikacje sprzedawane przez uzytkownika ' kafarafa" za 200zł. Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę za darmo pomóc w modyfikacji systemu i uruchomieniu AutoMapy EU. Chetnym z Warszawy mogę wszystko zainstalować na miejscu, kontakt na priv.


Witam
proszę o kontakt w w/w sparawie.
Macie panowie może jakiś kontakt do mesiek140

« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2014, 09:34:18 wysłana przez madmax777 »

Offline ryju1468

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #226 : Grudzień 18, 2014, 06:01:37 »
Witam
moje radio pioneer znowu wymagało reanimacji,kolega Mesiek 140 poprowadził mnie krok po kroku jak wgrać od nowa soft.DZIĘKUJĘ BARDZO za pomoc


Offline bubuu77

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #227 : Luty 01, 2015, 14:54:23 »
Witam,mam pytanie odnośnie mapy w avic f20bt.Przybliżenie mapy podczas jazdy mam na 25 m i mapa jest widoczna z wieloma dodatkami tzn tereny zielone,rozdzielenie pasów  jazdy,wysepki i mapa się przełącza w widok bardziej ubogi gdzie widać tylko kreski jako drogi.może ktoś wie w czym problem choć wszystko działa poprawnie i nawiguje do celu.


Offline locarno

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #228 : Luty 16, 2015, 15:18:20 »
Witam, da się odblokować ten model ?

Pioneer Avic f9310

« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2015, 15:52:11 wysłana przez locarno »

Offline alfa159

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #229 : Luty 24, 2015, 19:43:40 »
Witam mam problem z Pioneer avic-F700BT padł system ma ktoś może kontakt do kolegi mesiek140 ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam kolegów z forum lub może ktoś inny pomoże ...jestem z okolic Warszawy


Offline sarenka98

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #230 : Kwiecień 02, 2015, 10:54:52 »
Przypominam: aby skontaktować się ze mną wystarczy napisać Prywatną wiadomość(Offline)- ikonka pierwsza z prawej.

 Witam, jestem nowy i jestem pewien iż bez pomocy tego forum a szczególnie bez kolegi "mesiek140" nie obejdzie się. Mój problem powstał po wgraniu nowego softu ze strony Pionieer-a 4.0 do AVIC F700BT. Proszę o jakikolwiek kontakt najlepiej telefon do mesiek140". Pozdrawiam serdecznie...


Offline d7pablo

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #231 : Kwiecień 02, 2015, 20:27:01 »
Koledzy czy ktoś jest mi w stanie pomóc z uruchomieniem mojego Avic-a F910bt. Potrzebowałbym oryginalny wsad do pamięci My Flash Disk i pliki WINCEIMG.bin i WINCEIMG.cks

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc


Offline OleYek

  • [Pyrlandia] [GMzP]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 18323
  • Skąd: Poznań
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad Air WiFi+Cellular
  • VIP Level: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #232 : Kwiecień 03, 2015, 10:47:27 »
Zobacz czy tutaj nie ma: http://avic411.com/

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Offline d7pablo

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #233 : Kwiecień 03, 2015, 17:04:19 »
Niestety tutaj nie jest mi nic pomocne. Potrzebowałbym dlatego pliki od kogoś kto postawił swojego avica na nogi lub kogoś komu poprostu on działa normalnie. Jestem w stanie podpowiedzieć krok po kroku jak co zgrać czym i gdzie.  Ja kiedyś posiadałem wszystkie pliki i nawet przygotowałem instrukcję dokładnie dla każdego przypadku problemu z f900bt ale niestety gdzieś przy zmianie dysków pliki umknęły. Teraz znowu zdażył się problem z radiem i cieżko mi odświeżyc pamięć na sucho tym bardziej ze nie mam odpowiednich źródeł żeby powalczyć. Będę z góry wdzięczny za pomoc i obiecuje że jak już odpale swoje radio ponownie to napisze poradnik lub będę w stanie pomóc w przypadkach innych użytkowników. Pozdrawiam


Offline sarenka98

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #234 : Kwiecień 03, 2015, 21:15:37 »
Witam wszystkich ponownie i widzę, iż nikt się z kolegów nawet nie zająknął na temat mojego zapytania. Niemniej jednak uzyskałem namiar do kolego „mesiek140”. Swoją drogą ilość postów na forum z zapytaniem wprost do niego lub wręcz o kontakt bezpośredni utwierdziła mnie w przekonaniu, iż tylko on może mi pomóc. Posty wychwalające postawę tego człowieka brałem z lekkim dystansem. Gdzieś w tyle głowy kołatała się myśl natrętna „takich ludzi już niema” w czasach pogoni za mamoną, w dobie egocentryzmu społecznego taka postawa?. Kolega „mesiek140” przez dwa dni poświęcał mi swój cenny i w dodatku przedświąteczny czas dzieląc się gruntowną znajomością tematu w wyniku, czego mój totalnie powalony AVIC- ożył. Mam teraz nowiutki STABILNY i profesjonalnie wypasiony system. Taki, jaki można sobie pooglądać na YouTube, ale, za który trzeba zapłacić ciężką kasę. „Mesiek140” oferuje to za darmo, do tego jeszcze w atmosferze życzliwości i wyrozumiałości dla laika.  Szkoda, iż forum straciło takiego fachowca, profesjonalistę i to przez ludzi, którzy nie zadali sobie trudu napisania na forum choćby kilku słów w ramach podziękowania za pomoc. Ze swojej strony składam ogromne podziękowania koledze „mesiek140” za pomoc w imieniu swoim i w imieniu tych wszystkich, którym zabrakło czasu na dobre słowo. Szacunek…


Offline sancik

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #235 : Maj 07, 2015, 10:53:02 »
witajcie , pojawiam sie tutaj i ja bo mam lekki problem ze swoim avic f900bt , kupilem go mial soft 3 costam , chcialem zrobic upgrade poczytalem wgralem hybrid 4.001 i sie udalo ale teraz mam fale jak w amerykanskim radiu (co 0,2 fm) a wczesniej mialem normalnie , no i hybrid wgralem nie wiedziac co tam jest a nie ma tam automapy z tego co widze , jaki soft wgrac czy ktos moze mi podeslac linka czy cos zeby bylo jak najnowszy soft i AM ( no i jak wgrać pozniej mapy jak bede mial program ) ?? pomoze ktos ???


Offline janusz walczak

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #236 : Maj 12, 2015, 10:55:40 »
Witam wszystkich gorąco i od razu podłącze się pod temat i prosiłbym o pomoc. Mój Avic F900BT załącza się tylko do ekranu startowego i wyłącza się. Wchodzi do menu systemowego (niebieski ekran z narzędziami), posiadam już pliki pliki ; WINCEIMG.bin i WINCEIMG.cks, oraz Testmode. Zdążyłem się dowiedzieć z forum iż trzeba zainstalować nowego Windows-a, no i teraz prośba czy ktoś z kolegów zna procedurę posadowienia nowego WIN-a ? i czy coś trzeba wcześniej odinstalować ew usunąć ?. Pozdrawiam.


Offline kamwolk

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #237 : Maj 15, 2015, 17:29:38 »
Witam.

Czy ma ktos kontakt do mesiek140. Potrzebuję pomocy z F900BT


Offline marcinek40

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #238 : Maj 21, 2015, 20:58:13 »
Witam własnie kupiłem f910 kolego Misiek proszę o pomoc w wgraniu automapy


Offline Marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #239 : Maj 31, 2015, 21:10:13 »
Witam jestem nowym posiadaczem radyjka Pioneer avic f910 bt i próbuje go upgradowac proszę o kontakt kolegę Mesiek 140