Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 182880 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcinmail

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #180 : Październik 01, 2013, 17:59:08 »
witam,
Posidam AVIC-F310BT czy jest możliwość wgrania najnowszej AM??
jeśli tak to proszę o podpowiedź jak to zrobić na PW:)


PDAclub.pl

Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #180 : Październik 01, 2013, 17:59:08 »
R E K L A M A:


Offline rakutom

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #181 : Październik 18, 2013, 14:56:30 »
witam kolegów.
Na podstawie znalezionych instrukcji tutaj jak i na forum avica postanowilem zaktualizowac swojegog F920BT. Na sd zgrane pliki, wrzucone do radia, raio ładuje te ppklikiu do 100% i po osiągnięciu tej wartości wyskajuje komunikat nieprawidłowa karta sd, Co źkle robię?
Pozdrawiam


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #182 : Październik 22, 2013, 21:52:29 »
zrób pełny format karty na 32 i potem wgraj na nią soft, często to pomaga, jak nie, to widziałem sugestie próby na innych kartach,
mój 920bt przechodził bez problemu dwie aktualizacje na 4gb memorce sandisca


Offline shaoo

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #183 : Październik 25, 2013, 20:28:54 »
witam

wszedłem w posiadanie avica f320bt czy ktoś mógłby mi pomóc we wgraniu automapy do tego cuda kolega mesiek jest od lutego nieaktywny ale może ktoś komu on pomagał może podzielić się wiedzą. Dzięki Wielkie


Offline rakutom

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #184 : Październik 28, 2013, 17:14:57 »
Dzięki za odzew, ale już po awarii.
powodem było uszkodzone archiwum aktualizacji udostępnione na chom...j,
Komunikat o błędzie usunięty za pomocą supertestmode...
Finalnie została zainstalowana aktualizacja na 5.0 i mapy 2013


Offline jacekwojciechowski

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #185 : Listopad 12, 2013, 15:03:40 »
Potrzebuję pomocy w zainstalowaniu automapy europy w swoim nowym radio pioneer avic f-940bt. Poszukuję osoby która pomoże mi w instalacji lub zainstaluje mi działającą automapę. Może być instalacja bez dźwięku bo wiem że  z tym są problemy podczas używania jednocześnie radia, muzyka może spokojnie lecieć z karty sd.


Offline rafek252

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #186 : Styczeń 13, 2014, 23:40:55 »
Witam.
Gorąca prośba o podanie kontaktu tel. do speca Mesiek140 od w/w tematu. Oczywiście jeżeli to możliwe.
Czekam na odp.na priv
Pozdr. forum


Offline Tomcio1982

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #187 : Styczeń 27, 2014, 18:23:34 »
Witam!
Mam pytanko do wszystkich kumatych - chce zaktualizowac soft w moim f700 na najnowszy i chcialbym tez najaktualniejsze mapy - z tego zo widze na stronie pioneera to najnowsze mapy jakie moge pobrac to 2010, czy jest mozliwosc podmiany map na jakies 2013 dzialajace pod oryginalnym niezkrakowanym systemie?
Nie chcialbym wgrywac "'poprawionego'' systemu z bajerami, wczesniej tak zrobilem na f900 - mialem update ze strony PEB wszystko wpieknie smigalo, mialem tez AM i iGO primo (ktore zadko uzywalem), jednak po jakis 3 miesiacach sprzet sie sypnal, myslelem ze tylko soft - okazalo sie ze eeprom trafil szlag, koles co go ogladal powiedzial ze tak sie dzieje jak sie wgrywa bajery i nie ori soft i ze tylko wymiana pamieci mnie ratuje, ale to malo oplacalne, sprzedalem avica na czesci za grosze :-(
Kupilem za 200euro, sprzedalem za 70, teraz kupilem f700 za 130e (nie korzystam z dvd)
Macie jakis pomysl na bespieczny update oryginalnych map i softu, prosze o pomoc, w miare mozliwosci w formie pisemnej na forum lub na priva, z telefonowaniem bedzie troche trudniej  - jestem w holandii.
Zgory dziekuje i sorry za brak polskich znakow


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #188 : Styczeń 27, 2014, 18:45:22 »
koles co go ogladal powiedzial ze tak sie dzieje jak sie wgrywa bajery i nie ori soft


Trafiłeś na forum gdzie 90% użytkowników jechało na modowanych ROMach, więc tłumaczenie że to od tego padła płyta główna klasyfikuję w kategorii "żartu".


Offline Tomcio1982

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #189 : Styczeń 28, 2014, 09:07:06 »
Dziekuję za cenna uwagę, w taim razie może mi podpowiesz skąd wziąc bespieczny soft na podmianę?


Offline Maritomi

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #190 : Styczeń 31, 2014, 19:47:17 »
Witam koledzy , widze że większośc z was ma Avici już od jakiegoś czas ja od tygodnia i tu mam kilka pytan a dokładnie chodzi o model F920BT
Czy odblokuje ten model za pomocą  Testmode v2.3  , jeśli tak to co się zmieni w systemie radia a dokładnie czy pulpit typu Win będzie się pokazywał po włączeniu navi czy też odrazu po uruchomieniu zapłonu czyli włączeniu Avica- nie chciał bym stracić typowego menu i takich opcji jak ekran powitalny ustawienia dźwięku czyli scena itd. Pytanie nr. 2 czy istnieje możliwość do powrotu czyli do funkcjonowania z  przed odblokowania czyli cofnięcia odblokowania . Zakładam że nikt nigdy nie pytał się was jak powrotnie zablokować win. w Avicu  :)


Offline gkasielska

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #191 : Luty 09, 2014, 08:22:38 »
WITAM CZY KTOŚ ROZWIĄZAŁ PROBLEM Z GŁOSEM PO WGRANIU NOWEGO SYSTEMU  4.001-1 GŁOS W AUTOMAPIE DZIAŁA A W ORGINALNYM SYSTEMIE NIEDZIAŁA ŻADEN GŁOS CZY JEST NA TO JAKAŚ RADA NAWIGACJA POKAZUJE DROGĘ NORMALNIE ALE BEZ PILOTA MOŻE PODMIANA JAKIEGOŚ PLIKU BY COŚ POMOGŁA


Offline kamillo161

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #192 : Luty 23, 2014, 18:58:51 »
witam, jak odblokowac mojego PIONEER AVIC ? dziekuje za pomoc


Offline mmlody86

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #193 : Luty 24, 2014, 18:25:24 »
witam czy ktos z was orientuje sie gdzie moge znalesc odpowiednie pliki zeby wgrac je do mojego avica f900bt?
najlepiej jakby ktos mial kontakt do kolegi misiek140

dzieki za pomoc
pozdrawiam


Offline mmlody86

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #194 : Luty 25, 2014, 21:30:57 »
witam problem rozwiazalem sam
aktualizacja softa +mapy 2013 + aktualizacja bluetootha
pozdrawiam


Offline macomm1981

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #195 : Luty 28, 2014, 17:34:27 »
mmlody86  moglbys mi podpowiedziec skad wziales softa i jak to ogarnales? chcialem sobie wgrac automape na swojego Avic'a 900BT i dodatkowo zaaktualizowac ... nie moge np polaczyc się ze swoim telefonem Samsung Galaxy S3 poprzez B/T mysle ze za stary soft jest


Offline mmlody86

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #196 : Luty 28, 2014, 20:49:43 »
a wiec mapy masz na chomiku wpisz w ............. i sciagnij mapy pioneer igo8 2013....... dodatkowo tam masz instrukcje. jak sie wczytasz to wszystko zrobisz dobrze nie da sie pomylic (kopiowanie trwa ok 30-45 min), co do bt wpisz w google "aktualizacja bluetooth pioneer avic f900bt" wejdz w pierwszy link na strone producenta i tam na dole masz "Bluetooth update for Blackberry phones" i sciagnij "3.30 compatibility overview"
pliki aktualizacji bt nagraj na pendrive tylko wyciagnij nie z katalogu bo zeby byly bezposrednio na pendrive, bo jak zostawisz je w katalogu to radio ich nie znajdzie (aktualizacja trwa ok5-10 min wiec badz cierpliwy

daj znac czy ci sie udalo
powodzenia

Uwaga - dobrze, że chcesz pomóc, ale podawanie opisów, czy linków do lewych map jest na Forum PDAClubu zabronione!

« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2014, 09:38:08 wysłana przez angler22 »

Offline Kojec

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #197 : Marzec 04, 2014, 10:38:15 »
Witam,

kupiłem radio PIONEER AVIC-U310BT wersje USA. Mam pytanie czy da się je odblokować by wgrać dodatkowe programy muzyczne, jak i spolszczyć radio?? Z góry dzięki za info


Offline pablooo82

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #198 : Marzec 22, 2014, 22:33:25 »
w moim avicu f9310bt zawsze gdy go wyłącze (a wtedy jest załączona navi) to gdy go załącze z powrotem wyskakuje mi ten głupi komunikat z ostrzeżeniem (UWAGA. Navi jest tylko pomocą podczas jazdy itd ...).
Czy ktoś wie jak się tego pozbyć ? Próbowałem na różne sposoby i nic


Offline rafikvw

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #199 : Marzec 29, 2014, 12:15:29 »
Witam czy ktoś mógłby podać numer tel do kolegi mesiek140 dziękuję pozdrawiam


Offline acinr_PL

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
    • www.mobydick.xx.pl
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #200 : Kwiecień 09, 2014, 22:30:03 »
witam można prosić na pw o numer tel do kolegi Mesiek140 w celu odblokowania f900bt
z góry dzięki



Offline Maritomi

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
PIONEER AVIC-F920BT
« Odpowiedź #201 : Kwiecień 20, 2014, 12:38:36 »
Zastanawia mnie chęć odblokowania avica przez osoby na tym forum ja odblokowałem f920bt , jednistka staje się pokręcona nie ciekawa w obsłudze , ikony windows malutkei praktycznie większość nie do użytku podczas jazdy , po co to wszystko ? tylko po to by wgrać auto mape , a co po tej zabawie jak większąść funkcji jest w następstwie odblokowania do bani , myślał ktoś a uktualizacji map pioreera ? np. map z roku 2013 , może to w zupełności wystarczy dla osób mniej doświadczonych w zabawie z aviciem bo taka prawda że ci niedoświadczeni mogą uwalić sobie jednostkę. jeśli będąchętni to podam link na chomika gdzie umieściłem aktualizację 2013r. na avic f920bt


Offline bubuu77

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #202 : Kwiecień 21, 2014, 09:51:39 »
Witam Wszystkich.Posiadam pioneera avic f20bt czy znajdzie się osoba która pomoże Mi w aktualizacji softu,ew map na nowsze (mam z 2010 roku) nie znam się na tego rodzaju czynnościach.jestem z Wawy.pozdrawiam.Aktualizacja wgrana.Wszystko dobrze działa.Poradziłem sobie sam :-)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2014, 14:16:33 wysłana przez bubuu77 »

mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #203 : Kwiecień 28, 2014, 12:03:06 »
Witam wszystkich po długiej nieobecności na forum. Niestety stracilem poprzedni adres e-mail i nie mogłem się zalogować. Informacja dla wszystkich posiadaczy AVIC F910, F900, F710 i F700: mogę pomóc w odblokowaniu. Zanim napiszecie na priv proszę ściągnąc dwa pliki z sieci:"testmode_v2.3.rar" i "http://www.speedyshare.com/cpR2T/My-Flash-Disk-THE-BEST.zip" oraz przygotować kartę pamięci 4GB.
PS: nie zajmuję się innymi modelami i nie posiadam żadnego nowego softu.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2014, 12:31:39 wysłana przez mesiek140 »

Offline sarniak65

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #204 : Czerwiec 07, 2014, 12:00:20 »
Dzięki serdeczne dla kolegi "mesiek" za pomoc przy aktualizacji map do avic f900. Okazało się, że wystarczy podmienić nowe mapy w folderze, usuwając wcześniej stare. Po podmianie map wszystko chodzi jak trzeba.


Offline xrider1983

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F700BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #205 : Lipiec 17, 2014, 09:19:01 »
Witam,
Mam AVICA F700BT z wersją systemu 01.0008 i mapy 2.007. Jak po kolei zaktualizować system oraz czy w wersjach mapy moge odrazu przejść do 4.0 czy musze aktualizować po kolei? Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

Połączone: Lipiec 17, 2014, 09:26:22
Ewentualnie proszę o podanie na priv nr do mesiek140. Chyba będzie to najlepsze rozwiązanie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2014, 09:26:22 wysłana przez xrider1983 »

Offline ryju1468

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #206 : Lipiec 17, 2014, 19:40:38 »
witam
jeśli to możliwe to prosiłbym nr telefonu do kolegi miesiek 140,na priv.proszę


Offline pablo996

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #207 : Lipiec 24, 2014, 17:30:16 »
Witam zakupiłem tydzień temu samochód z Niemiec Volkswagen Touran rok 2011. Ma on w sobie nawigację z Pioniera nie znam dokładnego modelu w instrukcji piszą 2 modele AVIC-F9210BT I AVIC-F9220BT. Chciałbym wgrać do niego jakieś nowe mapy czy jest taka możliwosć wgrać np najnowszą Automapę ?? 


Offline lukaszgsxf750

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
  • Sprzęt: AVIC-F900BT
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #208 : Sierpień 01, 2014, 09:32:57 »
Witam wszystkich,
od niedawna jestem posiadaczem autka z AVIC-F900BT mam prośbę o kontakt do kolegi mesiek140 o pomoc w odblokowaniu i aktualizacji.
Jak ktoś posiada namiary to prośba o info na priv.

ŁM

Offline energin

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #209 : Sierpień 07, 2014, 00:23:00 »
Polecam i pozdrawiam kolegę mesiek140.
avic-F710BT :)
Pisać do niego na priva.
Pozdro Piotr

« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2014, 00:24:44 wysłana przez energin »