Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 182886 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bosniak

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #150 : Kwiecień 08, 2013, 21:30:22 »
Mam odblokowanego f900bt od przeszło roku i dzisiaj rano po włączeniu podswietliły się tylko klawisze i pokrętlo, słychać, że pracuje ale nieładuje systemu i wyświetlacz nic nie pokazuje. Co robic?  :O


PDAclub.pl

Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #150 : Kwiecień 08, 2013, 21:30:22 »
R E K L A M A:


Offline jareczek17k

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #151 : Kwiecień 09, 2013, 22:25:18 »
Witam spróbuj odłączyć zaslilanie na chwile lub przytrzymaj przycisk reset. Jeżeli to nie pomoże to wchodzi w grę postawienie nowego softu znajdz instrukcje jak odpalić windows ce ( z tego co pamiętam włącz zapłon przytrzymaj guzik menu, map i ejct i wtedy wciśnij restet) gdy sie uruchomi wejdz w dysk radia i otwórz folder apl1 znaj tam plik menu exe. i spróbuj go uruchomić. Daj znać jak ci poszło to będziemy działać dalej :-) Nadal prosze wszytkich którzy posiadają numer tel. do użytkownika misiek140 by przesłali mi ten numer na pw. Z góry dziękuje i pozdrawiam


Offline Stawek

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #152 : Kwiecień 11, 2013, 10:08:18 »
Udało wam się zaktualizować mapy IGo?
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2013, 10:10:56 wysłana przez Stawek »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #153 : Kwiecień 11, 2013, 10:22:04 »
Stawek Mam nadzieję, że wiesz, czemu Twój poprzedni post został skasowany? Jeśli nie to sugeruję poczytać regulamin Forum.


Offline Stawek

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #154 : Kwiecień 11, 2013, 11:24:43 »
domyśliłem się :) i nawet zajrzałem do regulaminu.


Offline RobertBuczak

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #155 : Kwiecień 14, 2013, 15:59:57 »
Poproszę o kontakt kolegi miśka140 w sprawie doblokowania 910bt.
Pozdrawiam.


Offline bosniak

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #156 : Kwiecień 14, 2013, 17:16:14 »
Witam spróbuj odłączyć zaslilanie na chwile lub przytrzymaj przycisk reset. Jeżeli to nie pomoże to wchodzi w grę postawienie nowego softu znajdz instrukcje jak odpalić windows ce ( z tego co pamiętam włącz zapłon przytrzymaj guzik menu, map i ejct i wtedy wciśnij restet) gdy sie uruchomi wejdz w dysk radia i otwórz folder apl1 znaj tam plik menu exe. i spróbuj go uruchomić. Daj znać jak ci poszło to będziemy działać dalej :-) Nadal prosze wszytkich którzy posiadają numer tel. do użytkownika misiek140 by przesłali mi ten numer na pw. Z góry dziękuje i pozdrawiam


Po uruchomieniu wciskając te 3 przyciski pojawia sie komunikat na niebieskim tle w j. angielskim o wciśnięciu przycisku reset. Po wciśnięciu wraca do pozycji wyjściowej, tzn. ekran nie podświetla, a przyciski zamiast świecić delikatnie mrugają.


Offline marroco

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #157 : Kwiecień 25, 2013, 15:03:26 »
ja też bym prosił aby ktoś pomógł w odblokowaniu pionner avic-f320bt i ewentualnie co można z nim zrobić

  CZEŚĆ CZY JESZCZE MASZ TO RADIO PIONEER AVIC-F320BT NO I CZY UDAŁO SIĘ ODBLOKOWAĆ - PROSZĘ PODPOWIEDZ JAK POZDRAWIAM MAREK


Offline nkluivert

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #158 : Kwiecień 29, 2013, 18:00:17 »
mam nadal Avic-320bt, gra sobie w vectrze ale jak na razie nic z nim nie zrobiłem. Może ktoś się zlituje i podpowie co i jak można z nim zrobić


Offline bejcek69

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #159 : Maj 09, 2013, 07:37:56 »
HELP HELP.... AKO UROBIT TOTO
AutoMapa Internet Programy Pioneer Avic f700bt f900bt f910bt
AKO MANUAL......HELP HELP
CHCEM NA AVIC f900bt NAHRAT AUTOMAP A UROBIT UPGRADE MENU?

EMAIL: bejcek69@seznam.cz

icq: 433564668

Połączone: [time]Maj 09, 2013, 07:51:51[/time]
ako udelat upgrade avic F900BT install automapa????

email: bejcek69@seznam.cz

icq:433564668

dekuji

Połączone: Maj 10, 2013, 10:47:09
Jak zainstalować Auto Mapę na pioneer avic F900BT?????????

« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2013, 10:47:09 wysłana przez angler22 »

Offline gorillaz

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #160 : Maj 11, 2013, 19:24:16 »
Ja też poproszę o nr telefonu do kolegi mesiek140 bądź informacje jak odblokować nawigację pioneera F700BT.
Kolega kafarafa nadal się ceni...



Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #161 : Czerwiec 16, 2013, 21:22:06 »
Podepnę się pod temat bo problem podobny.
Mam model avic f920bt ze starymi mapami, z tego co przeszukałem są nowe mapy do niego ale kosztują ponad 100 funtów i pokrycie Polski, fotoradary, w nich to wielka niewiadoma.
Czy jedyną możliwością wgrania jakiejś innej mapy np. automapa (mam legalną z którą mógłbym wgrać i aktualizować) jest całkowita podmiana systemu? Jak jest wtedy z innymi funkcjonalnościami urządzenia np. radiem? Czy ktoś z forumowiczów ma ten model i już go aktualizował?


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #162 : Czerwiec 17, 2013, 13:49:08 »
Jeśli tylko AM masz przypisaną do karty, to powinno dać się jej używać w Avic'u. Dostępne na F900 (pewnie na 920 też) pakiety odblokowujące są dość dobrze dopracowane i nie powinny wpływać negatywnie na pozostałe funkcje radia. Niestety osobiście nigdy nie miałem do czynienia z 900 czy 920, więc swoje opinie opieram tylko na raportach użytkowników.


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #163 : Czerwiec 17, 2013, 22:49:10 »
Dzięki za odpowiedź.
Jeszcze poszperam za czymś co odblokuje mi inny program do map. Model zdaje się że już leciwy i ciężko coś do niego znaleźć, ale może się uda.


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #164 : Czerwiec 18, 2013, 13:59:51 »
Ogólnie do Avic'ów można się dostać przez testmode i z tego poziomu odpalić np. AutoMapę. Ale to rozwiązanie tymczasowe.


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #165 : Czerwiec 19, 2013, 20:56:17 »
no właśnie to całe testmode nie chce mi działać, i nie wiem czy to może nie od tego modelu, czy nie będzie działać z moim softem (aktualnie jest w nim 4.0), mam testmode do serii F w wersji 2.3, próbowałem go odpalić na kilku różnych memorkach, ale navi wogóle nie reaguje (czytnik SD działa w urządzeniu)
czy problem może leżeć w niewłaściwym testmode dla modelu lub softu? czy też on jest dla wszystkich modeli ten sam?
jeśli to nie jest nielegalny program to prosiłbym o jakieś namiary na testmode do F920bt


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #166 : Czerwiec 20, 2013, 10:28:27 »
W samym testmode nie ma nielegalnych programów. Są wprawdzie różne opinie odnośnie licencji na Win CE (instalowany na nawigacjach), ale moim zdaniem, jeśli istnieje coś takiego jak testmode, czyli możliwość uruchamiania programu np. przez serwis, to i użytkownik nie robi niczego zdrożnego korzystając z tej funkcji. Oczywiście pod warunkiem, że uruchamiane z poziomu testmode oprogramowanie jest legalne!
Na pewno da się "przerobić" F920BT - jest to potwierdzone np. tu :
http://avic411.com/index.php?/topic/31534-condis-hackmode-v22-autoinstall-working-also-with-f40bt-x940bt-etc-updated-27092012/
Ponieważ jednak mam zerowe doświadczenie z AVIC'ami, nie bardzo mogę Ci wytłumaczyć krok po kroku jak postępować (staram się korzystać z własnych doświadczeń, a nie powielać cudze...).

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2013, 10:30:07 wysłana przez angler22 »

Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #167 : Czerwiec 20, 2013, 21:50:12 »
dzięki za info, podziałam dalej


Offline flyingonex

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #168 : Lipiec 01, 2013, 18:46:07 »
Witajcie, czy ktoś ma kontakt do Mesiek140. Chciałbym prosić o pomoc w odblokowaniu 920BT w Warszawie, pisałem na maila ale brak odpowiedzi.

Dzięki za ewentualną pomoc :-)


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #169 : Lipiec 10, 2013, 20:56:17 »
a co byś chciał wgrać do tej f920bt?
bo ja tylko zaktualizowałem do map z końca zeszłego roku to możesz podjechać do mnie (janki lub pruszków), nowych nie ma na sieci odblokowanych
natomiast jak coś innego chcesz tam uruchomić niż oryginalne mapy to jak czytałem po róznych forach, to jest jakiś problem że nie widzą sygnału gps


Offline kwlj

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #170 : Lipiec 11, 2013, 12:38:51 »
Witajcie
Ma ktoś kontakt mailowy lub telefoniczny do kolegi misiek140, jeżeli ktoś może udostępnić to proszę o info na PW.
Dzięki z góry za informacje.

Pozdrawiam
Jacek


Offline Sevo23

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #171 : Lipiec 16, 2013, 20:03:55 »
Witam. Jest ktos tutaj z krakowa lub okolic?? Potrzebuję uruchomić avic f910bt, prawdopodobnie system padł. Probowalem kilka razy wejsć w system ale nie mam plików startowych. Prosze o pomoc, pozdrawiam


Offline AREK.KAWA

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #172 : Lipiec 23, 2013, 22:41:58 »
Witam
Jestem posiadaczem Pioneer Avic F920BT , mam problem z nawigajcą a szczerze mówiąc chodzi o to że po wybraniu celu auto jedzie obok drogi która nas prowadzi do celu.
Nie wiem czy nawiagacja jest odblokowana ale z wielką chęcią chciałbym wgrać do niej coś ulepszającego życie coś lepszego AM lub coś co nie będzie mnie wkurzać.
Proszę o pomoc lub na prv.


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #173 : Lipiec 24, 2013, 04:41:37 »
podaj wersję softu
patrzyłeś w ustawieniach sygnału i sprawdzałeś antenę? u mnie tak było jak jeździłem bez podpiętej anteny


Offline AREK.KAWA

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #174 : Lipiec 24, 2013, 14:16:17 »
Antena jest podpięta gps pokazuje 8 satelit i dwie , ale jak mamy zasięg gps to nie ma żadnej kreski.  wersja : 02,0000  nr urządzenia : 35F5A180C071BDEA  jeśli o to chodzi. a jeśli nie to powiedz gdzie zjandę jaki jest soft?

pozdrawiam


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #175 : Lipiec 29, 2013, 21:20:26 »
soft 4.0 z mapami z końca 2012 wygrzebałem z jakiejś strony, poszukam i wyślę na priv


Offline rafalwln

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: PIONEER AVIC-F700BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #176 : Sierpień 08, 2013, 09:52:45 »
Witam mam problem z Aktualizacja AVIC F700BT , wywala błąd na pliku 7z.dll

tu foto:
http://imageshack.us/photo/my-images/39/lnie.jpg/

Sciagam aktualizacje z
http://www.pioneer.eu/eur/support/software/AVIC-F700BT/page.html

Prosze o pomoc.



Offline malutki37

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #177 : Wrzesień 07, 2013, 14:51:15 »
Witam...
Witam wszystkich użytkowników na forum PDAclub - jestem posiadaczem od kilku dni Pioneera Avic F900BT radio było tydzień temu w serwise Pioneera w Katowicach (nie działało, ktoś w Angli próbował wgrać AutoMapę i wykasował dane) teraz ma wgrane mapy 01.000800 soft 2.009000 (nie znam się ale są to chyba stare dane) a cena usługi 200 zł !!!
Proszę o pomoc w odblokowaniu i uaktualnieniu softu...znalazłem tu na forum dużo świetnych recenzji dla mesiek140 - może ktoś mi się z nim skontaktować.
Dziękuję wszystkim za pomoc


Offline malutki37

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #178 : Wrzesień 13, 2013, 17:16:18 »
Witam...
Poradziłem sobie ... mam wgrany AVIC NEW SOFT 4.001 z 07.2013 wszystko działa super !!!

Pozdrawiam


Offline wsv

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #179 : Wrzesień 28, 2013, 19:51:15 »
jak coś to na forum avica jest nowy sofcik 5.0 dla F30 F930 F9310 F40 F940 F840 F8430
testowałem na swoim f920bt i też śmiga