Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 186681 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline browcu

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #90 : Listopad 26, 2012, 13:44:18 »
czy w Avic F700bt jest mozliwe odblokowanie


PDAclub.pl

Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #90 : Listopad 26, 2012, 13:44:18 »
R E K L A M A:


Offline Maniek2320

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #91 : Grudzień 09, 2012, 23:07:56 »
Prosze o pomoc w odblokowania Avica f910BT.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 23:14:51 wysłana przez Maniek2320 »

Offline tomana26

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #92 : Grudzień 10, 2012, 18:12:32 »
Witam penwnie ze sie da odblokowac PIONEER AVIC - 900bt  jest jeden taki gosc   mesiek140    co robi to bezinteresownie  przez tel
nawet taki laik jak ja sobie z tym poradzil inni biora za to 200zl i trzeba navi wysylac. Nie bede pisal kto nie bede robil reklamy wielkie dzieki wiecej takich ludzi :ok:


Offline Maniek2320

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #93 : Grudzień 11, 2012, 14:07:36 »
Wielkie podziekowania dla  mesiek140 w odblokowaniu mojego avica.Wszystko hula jak nalezy,szybka pomoc z jego strony,naprawde wielki szacun  :ok:


Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #94 : Grudzień 11, 2012, 19:30:13 »
Panowie, u mnie coś ostatnio, nie wiem czy to wpływ zimy ale mój pioneer z rana bardzo długo się uruchamia, niby radio gra juz po chwili, ale zanim ekran jest gotowy to kilka razy sie ładuje, i coś tam pisze na wyświetlaczu, a jeszcze z innej beczki czy jest opcja  wymiany skórek, chodzi mi o taką aby np przy słuchaniu muzyki na wyświetlaczu był widoczny np korektor graficzny tj słupki poszczególnych dźwięków, opadające bądź wzrastające, mam avica  F-910BT


Offline rune

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #95 : Grudzień 18, 2012, 19:24:49 »
Mniej więcej temat Avic net ogarniam dzięki koledze mesiek, ale jest opcja, żeby wgrać orginalny soft w wersji 4 razem z jakimiś nowymi mapami? Lubię mieć tak jak w oryginale. Teraz mam wersje softu bardzo starą z wersji 1.9000000 bodajże.

Jak wygląda aktualizacja do 4 gdy nie mam aktualnych map z karty pamieci kupionej?

http://www.pioneer.pl/pl/support/software/AVIC-F900BT/page.html


Offline KumaAG

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #96 : Grudzień 23, 2012, 12:49:23 »
Witam zakupiłem Avicaf900bt mogły ktoś podesłać pliki do odblokowania tego zestawu z góry dziękuje


Offline Stawek

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #97 : Grudzień 30, 2012, 23:21:29 »
Sorry jeśli piszę nie w tym wątku.
Mam kilka pytań odnośnie radia:
czy nadal występuje problem słuchania radia podczas działania nawigacji?
czy można podłączyć dvb-t?
czy podczas jazdy można oglądać filmy?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam


Offline neftii

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
  • My name is Lucifer, please take my hand !
  • Sprzęt: SX1, P800i, P900i, P910i, P990i, LG-KS20, W960i, HTC TP
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #98 : Styczeń 07, 2013, 23:31:50 »
Wielkie uznanie dla Mesiek140, następny avic f900 odblokowany. Pozdr. i jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.  :ok:


Offline rune

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #99 : Styczeń 11, 2013, 22:15:55 »
Chcialbym podziekowac koledze mesiek140 za wsparcie mentalne przy przerabianiu softu w radiu. Naprawde wspanialy gosc i bardzo pomocny.

Tu macie link do najnowszej oficjalnej wersji softu z mapami z 3Q tego roku ;)

[PIRACTWO]/5879870-post336.html]http://[PIRACTWO]/5879870-post336.html[/url]

EDIT:


Rozumiem, moj blad ;)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2013, 10:13:58 wysłana przez rune »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #100 : Styczeń 12, 2013, 09:40:41 »
Coś mi się wydaje, że dałeś link do pirackiego softu. Sugeruję lekturę zasad, jakie obowiązują na Forum, bo piractwa nie tolerujemy.


Offline kowal79

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #101 : Styczeń 12, 2013, 19:00:25 »
witam

Mam problem ze swoim PIONEER AVIC-F900BT. Właśnie nabyłem nowy telefon HTC desire X. Problem dotyczy łączności przez bluetooth. Nie wykrywa tego telefonu. Proszę o pomoc.


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #102 : Styczeń 13, 2013, 19:03:20 »
Prawdopodobnie twój nowy telefon ma niekompatybilne oprogramowanie bluetooth z F-900. Mam podobnie z fabrycznym zestawem Uconnect, pewne modele telefonów albo się nie łączą automatycznie, albo dźwięk jest tak zniekształcony że nie da się prowadzić rozmowy.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #103 : Styczeń 14, 2013, 18:08:19 »
A ja mam taki problem,miałem wgraną Automapę w moim AVIC-u i zastąpiłem najnowszą wersją z najnowszymi mapami i teraz nie uruchamia mi się przez ikonkę tylko muszę wchodzic do windowsa ,scieżkę do ikonki mam ustawioną dobrze ,czy coś za dużo usunąłem ? a drugi problem to działająca równocześnie z Automapą navigacja Pioneera  IGO navi, i nakładające się komunikaty głosowe ,czy jest na to jakiś sposób żeby IGO nie uruchamiało się równocześnie z AutoMapą ? a jak juz musi dzialać to dlaczego ma wyznaczoną trasę za każdym razem jak jadęz Automapą .Z góry dzieki za podpowiedzi.


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #104 : Styczeń 14, 2013, 22:26:38 »
Po wgraniu nowszej wersji AM prawdopodobnie zmienila sie ścieżka dostępu do pliku "wceAM.exe" . Jeśli chodzi o działające dwie nawigacje w tym samym czasie to najprościej jest nacisnąć przycisk "wylącz GPS" w menu nawigacyjnym i wtedy IGO nie ma dostepu do satelit - nie nawiguje.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #105 : Styczeń 14, 2013, 23:38:32 »
Dzięki za podpowiedz ,właśnie trochę przesiedziałem w aucie i faktycznie miałeś rację ,zmieniłem ścieżkę dostępu i działa ,jak również wyłączyłem w końcu tego IGO i nie nawiguje juz równocześnie ,ale wyskoczył kolejny problem otóż,podczas powrotu do domu robię próbę ,odpalam Automapę i odpalam muzę z USB i nagle po paru sekundach muza przestaje grać (Automapa nadal działa) ale niestety nic sie nie da zrobić, zwiecha ekran nie reaguje pomaga tylko restart ,próbowałem kila razy i ciągle to samo ,z tym że pendrive został mi z poprzedniego radyjka i on jest 4GB może to mieć znaczenie bo AVIC obsługuje ponoć tylko 2GB ,muszę jeszcze posprawdzać czy jak tylko słucham muzy z USB będzie zwiecha ,no i jeszcze jedna sprawa  chciałem podmienić mapy w IGO na nowsze ale nie mogę bo on ciągle działa ,jak go wyłączyć w windowsie ?


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #106 : Styczeń 15, 2013, 15:48:38 »
AVIC obsługuje nawet 8GB. To co opisałeś wygląda na to, że do USB cały czas masz coś podłączone. Jeżeli w trakcie uruchamiania systemu masz podłączoną muzykę z USB i jednoczesnie uruchamiasz AM to AVIC się zawiesza. Rada - odłącz pamięć masową przed uruchomieniem Avica to radio się nie zawiesi.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #107 : Styczeń 15, 2013, 23:46:56 »
Witaj
Faktycznie USB mam podleczone non stop ,dzisiaj nie miałem czasu ale jutro przetestuje ,mam jeszcze jedno pytanie ,aktualnie mam oryginalną navi i AutoMapę która dziala bez karty i mam ikonkę na panelu i chciałbym sobie dorzucić np.TomToma czy IGO Primo , powiedz mi proszę co mam zrobić żeby dodać dodatkową ikonkę i odpalać tak jak AutoMapę z panela ?Dzięki.
Pozdr.


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #108 : Styczeń 16, 2013, 07:33:33 »
Sposób jest dokładnie taki sam jak zmieniałeś ścieżkę dostępową do AM.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #109 : Styczeń 16, 2013, 16:48:26 »
Zamieniłem plik APL2 bo chciałem uaktualnić IGO Pioneer no i się uaktualnił są nowe mapy itd.. ale coś się pochrzaniło bo teraz po kliknięciu na ikonkę AVIC NET nie mam możliwości wejścia do MENU NAWIGACJA GPS z ikonkami tylko odrazu włącza mi się navi IGO ,kurcze jak to teraz przywrócić spowrotem ?


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #110 : Styczeń 16, 2013, 18:09:10 »
To narobiłeś sobie kłopotu... Musisz przywrócić stary folder APL2.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #111 : Styczeń 17, 2013, 00:53:52 »
Dobra z przywróceniem sobie poradziłem uff.. poprostu zamieniłem dwa foldery ;IGO i VBT i okazało się że w tych nowych nie było napisanego skryptu ,dobrze ze zrobiłem Backupa ,uzupełniłem brakujące foldery i teraz już działa ,no ale wyskoczył kolejny problem bo teraz z koleji nie mam dzwieku w IGO ani w AUTOMAPIE (którą defakto nie ruszałem przeciesz bo przeciesz jest całkiem w innym folderze  APL4 ) brak lektora ,porównywałem wszystkie pliki i są identyczne z Beckupem ,teraz już zdębiałem  :shock:

no i dzisiaj z rana Automapa przemówiła  :worried: sama z siebie ,dziwne żeczy się dzieją ,muszę sprawdzić jeszcze standardowego IGO .

Ciągle mam problem z USB ,po paru minutach muzyka przestaje grać i radyjko się zawiesza , czasami tak że pomaga tylko restart a czasami uda się zmienić zródło np. na radio i wrócić do usb i znowu pogra przez chwilę i zwiecha nie ma znaczenia czy mam w tym momencie odpalona AutoMapę czy nie ,spotkał się ktoś z was z takim problemem ? zmieniałem pendriva ale to nic nie dało .

« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2013, 23:34:07 wysłana przez ALEX-77 »

Offline zalwomar

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #112 : Styczeń 21, 2013, 09:46:10 »
Wielkie dzięki dla kolegi mesiek140. Bardzo polecam współpracę z nim. Przebrnęliśmy zdalnie przez cała procedurę bez najmniejszych kłopotów. Avic śmiga bez problemów.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #113 : Styczeń 21, 2013, 12:53:22 »
Kolejny problem, wgrałem sobie soft. 4.001 i teraz AVIC strasznie długio mi sie uruchamia , tapeta pokazuje sie parę razy i robi sieczarny obraz aż w koncu muzyka leci i jest czarny obraz ,dopiero jak wcisnę przucisk MAP to pokaze się mapa i mogę wtedy wejsc do menu.Co za to może odpowiadać ?


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #114 : Styczeń 21, 2013, 17:09:49 »
Pogryzło się oprogramowanie przerobione z oryginalnym.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #115 : Styczeń 21, 2013, 19:40:45 »
Ale ani moje ver.3.002... ani te co wgrałem 4.01... nie jest oryginalne , jedynie co to moje miało dodatkowe menu z automapą i dodatkowymi programami ,a te co wgrałem miało juz ikonki pozmieniane na te z windowsa , ale to nie zmienia faktu że i na jednym i na drugim zawiesza mi się po paru chwilach jak słucham muzy przez USB ,pomaga tylko wyjęcie i ponowne włożenie pendriva ,próbowałem na rożnych i to samo.


Offline wlodek75

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
  • Sprzęt: HTC LEO, IPHONE 4S
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #116 : Styczeń 21, 2013, 20:22:41 »
WItam. Mam pytanie odnośnie AVIC F500BT - czy to również da się przerobić? Mam tam dosyć stare mapy i potrzebuję je zaktualizować a Pioneer na ten model map już nie wydaje. Czy mogę wrzucić tam jakoś same mapy z IGO? Mam wykupioną  licencję na Automapę, ale dużo jeżdżę po europie i potrzebuję informacji o korkach, a oryginalny program Pioneera korzysta z TMC i dlatego myślałem o IGO ( mapy chyba są kompatybilne z oryginalnym programem AVICA, tak? )
Pozdr. Włodek


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #117 : Styczeń 21, 2013, 21:23:27 »
Nie można legalnie zrobić takiej operacji, ale być może producent Igo wreszcie się złamie i zacznie oferować w naszym kraju swój soft. Na razie ma się pojawić preinstalowane Primo na nawigatorach Alga.


Offline wlodek75

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
  • Sprzęt: HTC LEO, IPHONE 4S
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #118 : Styczeń 21, 2013, 21:50:28 »
Nie można legalnie zrobić takiej operacji, ale być może producent Igo wreszcie się złamie i zacznie oferować w naszym kraju swój soft. Na razie ma się pojawić preinstalowane Primo na nawigatorach Alga.

Mapy dla IGO robi Naviextras i można te mapy nabyć z ich strony. Pytam tylko jak mogę te mapy wgrać do AVIC F500BT. Czy ktoś potrafi odblokować tę nawigację ?


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #119 : Styczeń 22, 2013, 14:33:30 »
Naviextras je tylko sprzedaje, a nie "robi" (ale to kwestia czysto techniczna). Nowe mapy z "serii" Igo są przeznaczone dla urządzeń z nowszymi wersjami aplikacji (8.5 bodajże dla zwykłego Igo 8 i dla wszystkich "Primo"). Wiesz jaką wersję "Igo" masz oryginalnie w Avic'u?