Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 184106 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gaara

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« : Luty 16, 2009, 19:45:30 »
Witam.
Czy zna ktoś jakiś sposób na odblokowanie nawigacji AVIC-F900BT?

Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

PDAclub.pl

PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« : Luty 16, 2009, 19:45:30 »
R E K L A M A:


Offline Slavo_S2k

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 27, 2009, 15:59:00 »
Dołączam się do pytania, niedawno kupiłem taki sprzęt , był tak zrobiony że jak odpalałem go zwłozoną kartą to właczało się nowe menu ze skrótami do softu typu igo i inne... niestety zrobiłem sobie update firmware bo myslalem ze to tylko kwestia karty i teraz nie odpala mi juz soft z tej karty


Offline davidof

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 - GPS NOKIA 500 AM - AVIC 900BT
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #2 : Lipiec 10, 2009, 18:03:48 »
koledzy zapraszam tutaj p e b .pl/showthread.php?p=2407052&posted=1#post2407052
tu pokazalem moje modyfikacje :) dopiero sie ucze ale dobrze mi idzie :) :grin:

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 18:05:41 wysłana przez davidof »
htc jest bogiem, tuning nalogiem,
windows mobile to podstawa a internet to zabawa

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #3 : Sierpień 05, 2009, 14:07:56 »
Jesli sie chwalisz, to miej czym :P

Na razie to sie tam 9w podanym watku) po prostu pytasz, a to zakrawa na dublowanie watkow i bezsensowne bicie piany :D

Jesli bedziesz mial sie czym KONKRETNYM pochwalic, po prostu napisz o tym TUTAJ, prosto i zwiezle :)

Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

Offline Gaara

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #4 : Sierpień 31, 2009, 01:55:27 »
Ja te radio dostałem do Opla Corsy wersja In Touch i mam pytanko, czy również macie z tym radiem takie problemy? Już 5x było oddane na gwarancje, zawsze ten sam objaw, czasem po 2tyg czasem 2miesiacach radio po prostu sie nie włączy przy odpaleniu silnika i trzeba jechać z tym na gwarancję, ma też ktoś takie problemy?

Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

Offline gs300

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #5 : Styczeń 21, 2010, 16:43:56 »
ja mam inny problem ustawiem kolor podswietlania i jezyk menu wszystko ladnie smiga, co jakis czas dzieje sie taka rzecz  ze po odpaleniu auta radio ładnie sie odpala swieci na zadany kolor i po chwili przechodzi w stanadrdowy niebieski i zmieni asie jazyk  na angielski, nie kasuja sie ustawienia radia

Co robic??


Offline kamil3451

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #6 : Styczeń 31, 2010, 13:47:44 »
Witam
Czy ma ktos pomysł jak odpalic automape 6 na tym avic'u tak aby klikajac na ikonkę nawi odpalała sie automapa? Jesli zna ktos rozwiązanie to proszę o pomoc.
Z góry dziekuje


Offline ADAMOSPDA

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #7 : Kwiecień 08, 2011, 17:32:41 »
Witam posiada ktoś może z was taki pliczek odblokowanie_F900BT____mapy.rar
Trzeba wsunąć SD do czytnika i przekręcić stacyjkę. Avic startuje softem z karty. Mamy do wyboru Garmina, AutoMapa, Tomtom i jeszcze jakiś player
potzrebuję pod automape temat stary ale mało coś o odblokowaniu avica



Offline kafarafa

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #8 : Październik 09, 2011, 14:40:32 »
AM w Pioneer Avic-f900bt


« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2011, 19:47:35 wysłana przez kafarafa »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #9 : Październik 09, 2011, 19:43:31 »
No proszę - elegancko wyszło :) Jaką to ma rozdzielczość? 800x480 pikseli?


Offline kafarafa

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #10 : Październik 10, 2011, 14:21:35 »
No proszę - elegancko wyszło :) Jaką to ma rozdzielczość? 800x480 pikseli?

Oczywiście bo 800x480 ma Pioneer Avic-f900bt


Offline ajagi

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #11 : Październik 14, 2011, 19:03:26 »
Twój system wygląda ślicznie. czy jesteś skłonny w jakiś sposób go udostępnić? pzdr


Offline kafarafa

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #12 : Październik 15, 2011, 08:28:44 »
pytania o system na priw


Offline anabolo

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #13 : Listopad 08, 2011, 09:32:02 »
zdjęcia mojego systemu  do Pioneer Avic f500bt f700bt f900bt f910bt :




Twojego systemu? Spolszczyłeś go jedynie i wyciąłeś parę ikon z menu nawigacji, co jest bajecznie proste. Nie dajcie się naciągnąć - Kafarafa jest sprzedawcą z allegro. Oryginał należy do usera vitormvieira z forum avic411.com, które dotyczy tylko pionków z serii avic. Oto link do tego wątku, gdzie macie gotowca http://avic411.com/index.php?/topic/32763-english-avicnet-for-avic-f-series/ Całość macie za free - chyba najlepsza opcja, jaką udało mi się znaleźć do AVICa. Łatwo jest do niego dorzucić automapę - wystarczy wrzucić plik startowy automapy i podmienić jego nazwę pod inny gotowy skrót do navi - np ozi explorer.

Testowałem  osobiście na pioneeru F900BT/XS - wersja na rynek USA/Kanady - ale w tym wypadku nie ma to znaczenia.

Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2011, 09:42:08 wysłana przez anabolo »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #14 : Listopad 08, 2011, 09:54:09 »
Dzięki za komentarz i linka. Możesz jeszcze opisać (przynajmniej z grubsza), jak dodać swoją ikonę, to posiadacze Avic'ów będą mieli wszystko w jednym miejscu i nie będą musieli dodatkowo płacić.


Offline kafarafa

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #15 : Listopad 13, 2011, 11:54:13 »
zdjęcia mojego systemu  do Pioneer Avic f500bt f700bt f900bt f910bt :




Twojego systemu? Spolszczyłeś go jedynie i wyciąłeś parę ikon z menu nawigacji, co jest bajecznie proste. Nie dajcie się naciągnąć - Kafarafa jest sprzedawcą z allegro. Oryginał należy do usera vitormvieira z forum avic411.com, które dotyczy tylko pionków z serii avic. Oto link do tego wątku, gdzie macie gotowca http://avic411.com/index.php?/topic/32763-english-avicnet-for-avic-f-series/ Całość macie za free - chyba najlepsza opcja, jaką udało mi się znaleźć do AVICa. Łatwo jest do niego dorzucić automapę - wystarczy wrzucić plik startowy automapy i podmienić jego nazwę pod inny gotowy skrót do navi - np ozi explorer.

Testowałem  osobiście na pioneeru F900BT/XS - wersja na rynek USA/Kanady - ale w tym wypadku nie ma to znaczenia.

Pozdrawiam!


Poprawka jeżeli chodzi o 411 to ja miałem ten mod ale od kogoś innego, i wcale do usera z 411 ten mod nie należy,
Bardzo dziwne że to co ja mam od ponad pół roku na 411 jest od miesiąca
HEHE i jeszcze nie do końca działa

Poczytaj sobie że tłumaczył na wersję angielską

Jak jesteś taki dobry to zrobisz sobie sam, ale nie każdemu sie chce i nie każdy potrafi,
poza tym, nawet nie wiesz co mówisz o zmianie nazw plików i podmianie ikon.

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2011, 12:13:26 wysłana przez kafarafa »

Offline zloty81

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #16 : Listopad 29, 2011, 14:07:51 »
Witam,
Na podstawie informacji i linków z avic411.com zrobiłem sobie to co "kolega" sprzedaje za 200zł na allegro.

Wystarczy znaleźć katalog z ikonami (jest w katalogu apl2/igo/icons) i w zwykłym paincie zrobić kopiuj/wklej ikonkę automapy (wystarczy jak zrobisz print screen gdzie jest taka ikonka co cie interesuje i w paincie wytniesz interesujący cie obszar) zamiast np. OziExplorera. (możesz sobie nawet narysować swoją jak chcesz ;p)
Automape wsadzić (ja skopiowałem całość z karty SD) do ap4/oziexplorer/   skasować plik oziexplorer.exe i tą nazwą nazwać plik automapa eu.exe
Po tych zmianach mamy w menu nawigacji ikonkę automapy uruchomiająca automape.
Proste... Zajęło mi to 5 minut... (avica mam 3 lata i dużo się nim bawię więc dla początkującego może to zająć trochę dłużej)
Obecnie mam igo 8.3, igo primo (to czyta mapy z igo 8,3 więc nie trzeba ich dublować w navi), garmina i automape. Wszystko działające w języku polskim z polskim menu.
I wszystko bez wsadzonej karty SD !!!
Oczywiście dodatkowe systemy (wszystkie oprócz org. Igo) nie wydają żadnego dźwięku przy grającym radiu (trzeba grać z SD,USB lub CD) i nie jest to podobno do obejścia na chwile obecna.

« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2011, 14:09:34 wysłana przez zloty81 »

Offline jaklodz

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #17 : Listopad 30, 2011, 19:02:18 »
Oczywiście dodatkowe systemy (wszystkie oprócz org. Igo) nie wydają żadnego dźwięku przy grającym radiu (trzeba grać z SD,USB lub CD) i nie jest to podobno do obejścia na chwile obecna.


Czy mógłbyś napisać ciut jaśniej , czy przy uruchomionym radiu FM i automapie nie ma dźwięków radia czy automapy?


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #18 : Listopad 30, 2011, 19:34:22 »
Avic's znany jest z tego, że żaden oprócz fabrycznego programu nawigacyjnego nie potrafi z siebie wydobyć dźwięku (komunikatów pilota).


Offline janek77

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #19 : Grudzień 08, 2011, 19:41:03 »
cześć
a możesz wstawić link ze swoim nowym softem , tym przerobionym
bo pobrałem ten soft próbowałem po swojemu przerobić ale nie nie chce mi się odpalać system tylko dzwięk działa jak włożę płytę
dzieki :ok:


Offline tolo31

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #20 : Luty 06, 2012, 17:47:53 »


Pioneer AVIC 900BT.
Pytania na priv.


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #21 : Luty 15, 2012, 21:09:26 »
Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Na podstawie wiedzy dostepnej na tym forum a także "avic411.com', rozpracowałem i zainstalowalem w swoim avic 700bt wszystkie modyfikacje sprzedawane przez uzytkownika ' kafarafa" za 200zł. Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę za darmo pomóc w modyfikacji systemu i uruchomieniu AutoMapy EU. Chetnym z Warszawy mogę wszystko zainstalować na miejscu, kontakt na priv.


Offline masias

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #22 : Marzec 08, 2012, 22:51:04 »
polecam współpracę z mesiek140. wszystko gra i buczy!!


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #23 : Marzec 09, 2012, 09:05:48 »
polecam współpracę z mesiek140. wszystko gra i buczy!!

Ale dźwięku w AutoMapie pewnie dalej nie ma?


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #24 : Marzec 09, 2012, 09:37:06 »
Jest ale tylko gdy masz podłączone źródło dźwięku do USB i z niego odtarzasz muzykę. Przy muzyce z radia lub CD dźwięków z AM nie ma.


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #25 : Marzec 09, 2012, 09:48:14 »
A to ciekawe... Masz na myśli podłączenie pendraka z plikami muzycznymi do USB i włączenie odtwarzania z niego tak? Wtedy "odtyka" się kanał audio dla innych programów?


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #26 : Marzec 09, 2012, 10:29:56 »
Dokladnie. Ja akurat podłączam telefon (nokia c3) i mam trzy w jednym: muzykę z telefonu, sterowanie tą muzyką z kierownicy i komunikaty AM.


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #27 : Marzec 09, 2012, 10:59:42 »
Dzięki za odpowiedź - z pewnością wielu osobom przyda się ta informacja.


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #28 : Marzec 09, 2012, 11:48:52 »
Należy dodać że AM jest w wersji EU zainstalowana na karcie SD.


Offline camil

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #29 : Marzec 12, 2012, 10:29:29 »
polecam współpracę z mesiek140. wszystko gra i buczy!!


Również polecam użytkownika Mesiek140! Bardzo przyjazny człowiek i na pewno nie będzie Was naciągał na kasę, tak jak próbują to robić niektórzy...