Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 184417 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline swistaq84

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #30 : Marzec 28, 2012, 18:59:12 »
polecam współpracę z mesiek140. wszystko gra i buczy!!


Również polecam użytkownika Mesiek140! Bardzo przyjazny człowiek i na pewno nie będzie Was naciągał na kasę, tak jak próbują to robić niektórzy...



PDAclub.pl

Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #30 : Marzec 28, 2012, 18:59:12 »
R E K L A M A:


Offline bosniak

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #31 : Kwiecień 07, 2012, 09:29:15 »
Wszystkim polecam kolege Mesiek140, naprawde trudno w dzisiejszych czasach o tak bezinteresownego człowieka, który pomogł by z tak dużym zaangazowaniem. Kolega Mesiek140 przez telefon i za pomoca maila wysyłajac mi w paczkach cały soft aktualizował mi najpierw windows ce, a później cała resztę mojego "dziewiczego" radyjka do wszystkich tych funkcji, które kafarafa oferuje na allegro za 85zł chociaz nie sa jego. Bardzo dziękuje za okazana pomoc i cierpliwość. Pozdrawiam serdecznie i POLECAM.


Offline Leewlkp

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #32 : Kwiecień 14, 2012, 12:47:04 »
Witam  :)
Zakupiłem nie dawno za dobre pieniądze Pioneera Avic F320BT (wyjmowany panel navi). Wszystko ładnie pięknie gra, ale do pełni szczęścia brak navi. Jakaś tam jest (brak karty) ale pokazuje tylko rzeczywistą trasę którą jadę - zero jakichkolwiek ustawień - brak ikon.
Teraz tak... wyczytałem na necie, że generalnie wszystkie F avic'i chodzą podobnie - navi i softy.
Pytania moje brzmią :
1.Czy aktualizował ktoś soft, bo siedzi tam archaiczny 1.0, a jeśli tak to jak się do tego zabrać. :worried:
2.Co z tematem map...jak to ugryzć ?

Proszę o podpowiedzi, jeśli to możliwe.
Pozdrawiam Marcin


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #33 : Kwiecień 14, 2012, 20:35:23 »
Trafiłem kiedyś na opis do 310, który ponoć pasował też do 320, ale musiał to sprzęt z softem 2.X bodajże, więc nie ten co masz. W przypadku starej wersji pewnie trzeba by najpierw znaleźć aktualizację. Próbowałeś go uruchamiać metodą z "testomode"?


Offline Leewlkp

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #34 : Kwiecień 15, 2012, 09:34:14 »
Dzięki za zainteresowanie @angler22.
Niestety, tak jak byłem wspomniałem wyżej - dla mnie to czarna magia i nawet mimo najszczerszych chęci, które to na pewno posiadam, umiejętności moje są na poziome zerowym, a może nawet ... minusowym w tym temacie. :)
Pzdr.Marcin


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #35 : Kwiecień 15, 2012, 11:10:03 »
Wejście do test mode jest proste i bezpieczne (pod warunkiem, że będąc w tym trybie nie zaczniesz kombinować z kasowaniem plików na przykład :) ). Wymagany jest tylko katalog z odpowiednią zawartością na karcie pamięci (karta do 2 GB formatowana w FAT 32).


Offline Leewlkp

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #36 : Kwiecień 15, 2012, 11:55:02 »
Dzięki... posiadam tylko 4 gb, ale to nie problem by podmienić na 2 gb.
Dodam, że oddałem blisko 2 tyg. temu pioneerka magikowi (podobno sprawdzonemu), który to do tej pory nie potrafi się z tym uporać  :worried:
Miała to być przysługa koleżeńska, ale wiem sam, że jak się... nie posmaruje to się nie jedzie  :grin: ... obawiam się, że jeśli jest to zakwalifikowane właśnie jako przysługa koleżeńska to, schodzi na dalszy plan... szkoda... i widząc zapał magika postanowiłem sam się zabrać za temat, mimo nie wiedzy kompletnej   B)
Po poszukiwaniach w necie, dodałem także temat na elektrodzie ->  elektroda.pl   ...zobaczymy, chyba, że ktoś życzliwy tutaj... poczekam  :wink:


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #37 : Kwiecień 15, 2012, 12:01:23 »
Jeśli będziesz w najbliższym czasie w Warszawie to mogę spróbować z modyfikacjami. Mam mody do F300 bt.


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #38 : Kwiecień 15, 2012, 12:09:14 »
Najprostsza metoda to testmode właśnie - możesz nawet z karty 4 GB spróbować, byle to nie była SDHC (z tej na pewno nie pójdzie).
Masz w załączniku podstawową wersję - wrzucasz na kartę, karta do radia i reset.


Offline Leewlkp

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #39 : Kwiecień 15, 2012, 12:51:12 »
Dzięki panowie  :)
Do wawki to raczej nie podjadę, chyba z 300 km mam, mimo, że dawno tam nie byłem ( podstawówka - z prawie 30 lat chyba ) , a słyszałem, że wiele się pozmieniało :D - może jakoś, hmm... korespondencyjnie ?  :) , ale jak osłabi mnie ten temat to, kto wie czy nie podjadę   B)
Spróbuję coś tam pogrzebać, ale boję się, bo raczej bliższa mi jest cegła ( taka profesja ) :grin: nizli, elektro sprzęt i pochodne.
Pzdr.Marcin

edit: @ angler22, czyli tak zrobię jak piszesz -> wrzucasz na kartę, karta do radia i reset.
Rozumiem, że radyjko powinno się włączyć i jeśli się włączy to wtedy reset ? Co dalej... hmmm  :D
Może jakoś numerycznie opiszesz...  :wink:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2012, 12:59:02 wysłana przez Leewlkp »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #40 : Kwiecień 15, 2012, 19:57:51 »
Jak już pisałem, w życiu nie widziałem na oczy nic z gatunku Avic, więc żadnej sprawdzonej instrukcji dać nie mogę, jednak metoda na wywołanie testmode jest chyba ta sama na wszystkich modelach, czyli folder na kartę i reset. Powinien odpalić explorer, a z niego masz dostęp do plików na karcie i flashu.


Offline Leewlkp

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #41 : Kwiecień 18, 2012, 20:35:05 »
Witam.
Odpaliłem TestMode - explorer i flash jest, tylko - albo puste, albo wyskakują okienka ( fail i takie tam ) :O - generalnie nigdzie za bardzo głębiej nie mogę wejść.
Kartę mam 2 gb SD - nie SDHC... sformatowałem ( FAT32 ) przed wrzuceniem pliku TestMode dla pewności i kiszka... jakieś pomysły ?
Aha... dzięki za nr.tel. na maila - mesiek140 :) - przekręcę na pewno jak się ogarnę, nie mam teraz za bardzo czasu, a po nocy nie będę grzebał, bo noc jest od...  :mrgreen: ... no.  :D
Pzdr.Marcin


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #42 : Kwiecień 18, 2012, 20:56:00 »
Z poziomu explorera można odpalać programy (pliki exe) przeznaczone na CE. Spróbu dorzucić na kartę coś z naszego wątku download\win CE (np Itaskmgr) i uruchomić z explorera. Można też oczywiście próbować od razu odpalać programy nawigacyjne (możesz pobrać ze strony AutoMapa.pl demo i uruchomić).


Offline lisleon1

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #43 : Kwiecień 29, 2012, 02:06:49 »
Wszystkim polecam kolegę Mesiek140, w ciąg 1godz. i kawałek mój Pioneek  został przerobiony i wszystko śmiga. Mała uwaga: jest błąd w pliku "sys.txt" ( APL2\iGo) port GPS programu jest ustawiony na "7" czyli port naszych pionków przez co nie może działać "portsplitter" i na starcie wywala błąd (ten niebieski ekran) (nie może otworzyć portu bo jest już używany).
Trzeba zmienić :
[gps]
port=5
baud=9600
a inne programy do navi muszą korzystać z portu "6"
Można też porostu wyłączyć "portsplitter" w ustawieniach AVIC menu
Dotyczy oczywiście sof-tu wgrywanego przez "Mesiek140" któremu jeszcze raz wielkie dzięki za poświęcony czas.


Offline Styp

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
odblokowanie Pioneer Avic f700bt
« Odpowiedź #44 : Maj 03, 2012, 22:22:21 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Miałem potrzebe zainstalowania AutoMapy w moim Avic f700bt i tu niezawodnym okazał sie "Misiek140".Po mojej prośbie o kontakt odezwał sie chyba w ciągu godziny znalazł czas żeby sie ze mną spotkac i w bezbłedny sposób zainstalował potrzebny soft itd.Generalnie bardzo polecam kolege Miśka140
Jeszcze raz wielkie DZIĘKI!
  Ps.przepraszam za pisownie coś nie tak z moim netbookiem .


Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #45 : Maj 05, 2012, 14:54:55 »
Wszystkim polecam kolegę Mesiek140, naprawdę trudno w dzisiejszych czasach o tak bezinteresownego człowieka,
polecam, wiadomo samemu to trochę strach ingerować w oprogramowanie, ale mając przyjazną dusze przy telefonie zdecydowanie łatwiej, polecam i dziękuję zarazem na forum


Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #46 : Maj 06, 2012, 17:47:41 »
Panowie, czy jest możliwość aby w avicu F-910BT z softem AVICnetEnglishEU, IGO nie włączało się z automatu, bo mam zainstalowaną automapę i wszystko jest ok, ale równolegle jest włączone IGO, 


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #47 : Maj 07, 2012, 12:48:45 »
Niestety nie znam tego sprzętu zbyt dobrze, ale takie sprawy dość prosto załatwia się skryptami. Przygotowujesz taki, który najpierw zamyka proces Igo, a następnie uruchamia AutoMapę. Sam skrypt podstawiasz tak, by odpalał się zamiast pliku wceam.exe (bo pewnie teraz masz ustawione jego uruchamianie).


Offline zloty81

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #48 : Maj 07, 2012, 13:07:18 »
gdzieś w ustawieniach avicneta był autostart wybranych programów.
jest też opcja primo w/o igo - czyli wyłącza domyślne igo przy włączeniu primo żeby odciążyć procesor i pamięć jednakże każde wyjście z tego powoduje restart urządzenia więc korzystanie w międzyczasie z radia itp. może być uciążliwe. Ale skro dało się tak z primo to powinno się dać z automapą - trzeba by popatrzeć jak tam, jest zrobiony skrypt i przerobić to pod automape.


Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #49 : Maj 07, 2012, 18:19:54 »
dziękuję panowie za podpowiedzi, poszukam w auto-starcie, zaznaczam że chodzi mi tylko i wyłącznie o to aby nawigacja fabryczna czyli IGO nie włączała się wraz z włączeniem pioneera, bo po pierwsze bardzo długo się uruchamia, a po drugie nie potrzebuje codziennie na trasie dom praca, praca dom mieć włączoną nawigację, chcę mieć możliwość włączenia nawigacji i wyboru, tj jadę w trasę krajową włączam sobie automapę, jadę za granice  włączam sobie IGO, bo teraz obecnie IGO włącza się zawsze, pozdrawiam i proszę o dalsze podpowiedzi,


Offline zloty81

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #50 : Maj 07, 2012, 18:47:40 »
Włącza się długo bo radio jest na Windowsie.
Sam system Windows musi się uruchomić i tego nie ominiesz a Igo to tylko kilka kolejnych sekund...


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #51 : Maj 07, 2012, 18:53:26 »
http://avic411.com/index.php?/topic/29915-look-this-mod/page__st__30
na tej stronie znajdziesz linki do avicnet w wersji rosyjskiej. Używam własnie tej wersji i właśnie tu IGO musisz włączyć ręcznie (przyciskiem map).

« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2012, 18:57:28 wysłana przez mesiek140 »

Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #52 : Maj 08, 2012, 18:52:33 »
Panowie jak jest różnica pomiędzy Avic net 2,0 a avic net 2,1??


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #53 : Maj 09, 2012, 13:10:28 »
Z przyjemnością informuję że od wczoraj jestem w posiadaniu pełnego pakietu języka polskiego(z polskimi znakami) do przerobionych przezemnie AVIC-ów. Wszyscy którym przerabiałem system (również na odległość) i są zainteresowani proszę o kontakt telefoniczny. Jeżeli ktoś znajdzie w swoim AVIC-u jakieś nie przetłumaczone napisy prszę dzwonić - uaktualnię.


Offline merf3

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #54 : Maj 10, 2012, 22:47:53 »
Wielkie podziekowania dla  mesiek140 za pomoc bez ktorej bym w zyciu sie nie odwazyl "grzebac w windowsie" f700  :ok:


Offline portierek

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #55 : Maj 19, 2012, 06:17:00 »
polecam współpracę z mesiek140. wszystko gra i buczy!!


Również polecam użytkownika Mesiek140! Bardzo przyjazny człowiek i na pewno nie będzie Was naciągał na kasę, tak jak próbują to robić niektórzy...

 Wielki szacunek dla kolegi misiek140,również polecam kontakt z Nim w sprawach naszych radyjek  :) .Jest jak to już było pisane przyjaznym człowiekiem i cierpliwie tłumaczy krok po kroku jak przebrnąć bez bólu całą instalację,naprawdę polecam i dziękuję za pomoc  :D


Offline morock

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #56 : Maj 22, 2012, 11:42:03 »
Z przyjemnością informuję że od wczoraj jestem w posiadaniu pełnego pakietu języka polskiego(z polskimi znakami) do przerobionych przezemnie AVIC-ów. Wszyscy którym przerabiałem system (również na odległość) i są zainteresowani proszę o kontakt telefoniczny. Jeżeli ktoś znajdzie w swoim AVIC-u jakieś nie przetłumaczone napisy prszę dzwonić - uaktualnię.


Barwa dla kolegi mesiek140, gdyby było więcej tak bezinteresownych, łebskich, miłych i pomocnych osób można by działać cuda. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)


Offline zaharotto

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #57 : Czerwiec 02, 2012, 19:29:13 »
mesiek140 właśnie wgrał mi do avica całe nowe oprogramowanie :) jeszcze raz wielkie dzięki !!
Porządny człowiek nawet nie chciał ode mnie jednego grosza.
pozdrawiam


Offline jasiu12-7

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #58 : Czerwiec 10, 2012, 12:01:38 »
Witam nazywam się mateusz i jestem nowy mam pytanie czy można liczyć na pomoc z twojej strony mam avica model 910 i chciałbym wgrać do niej auto mape którą mam ale niemam pojęcia jak zainstalowć ją w mojej nawigacji .mam pytanie jaki byłby koszt ewentualnie czy jest jakiś kontakt telefoniczny proszę o numer lub sygnał to odzwonie 503 77 38 77 pozdrawiam i czekam na odpowiedz


mesiek140

  • Gość
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #59 : Czerwiec 10, 2012, 13:59:32 »
Tak jak pisałem wcześniej ja nie chcę żadnych pieniędzy, pomagam w odblokowaniu systemu na którym masz możliwość uruchomienia AutoMapy. Kontakt na pw.