Autor Wątek: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.  (Przeczytany 184491 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wlodek75

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
  • Sprzęt: HTC LEO, IPHONE 4S
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #120 : Styczeń 22, 2013, 18:03:34 »
Naviextras je tylko sprzedaje, a nie "robi" (ale to kwestia czysto techniczna). Nowe mapy z "serii" Igo są przeznaczone dla urządzeń z nowszymi wersjami aplikacji (8.5 bodajże dla zwykłego Igo 8 i dla wszystkich "Primo"). Wiesz jaką wersję "Igo" masz oryginalnie w Avic'u?

Nie wiem-jak to mogę sprawdzić ?


PDAclub.pl

Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #120 : Styczeń 22, 2013, 18:03:34 »
R E K L A M A:


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #121 : Styczeń 22, 2013, 18:16:40 »
Pewnie gdzieś w "informacjach o systemie" będzie na ten temat wzmianka. Jeśli masz dostęp do samego pliku exe aplikacji nawigacyjnej, to też można spróbować odczytać z samego pliku (na komputerze z Windows prawy klawisz).


Offline wlodek75

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
  • Sprzęt: HTC LEO, IPHONE 4S
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #122 : Styczeń 23, 2013, 18:51:16 »
Udało mi się sprawdzić wersję oprogramowania -  4.001000, czyli to,co można pobrać ze strony Pioneera ( plik AVIC_F500BT_CNSD250FM_VER_4001000.zip ).
Mapy są robione przez Tele Atlas i mają standartowe rozszerzenia IGO, czyli *.fbl
Nic więcej w nawigacji nie widzę, ponieważ nie potrafię do niej wejść z komputera.
Jak mogę wejść do systemu AVICA z poziomu komputera?


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #123 : Styczeń 23, 2013, 21:08:19 »
Nie wejdziesz na Avica z poziomu komputera - miałem na myśli sytuację, że masz luzem (na komputerze) pliki, które wgrywasz później na nawi (z karty) i na nich sprawdzasz wersję. Może jednak jest to na tyle zmodyfikowane Igo, że i tak niczego byś się nie dowiedział...


Offline rufffus

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #124 : Styczeń 24, 2013, 09:03:49 »
Kolejna osoba z odblokowaną F910-tką. I tu podziękowania dla użytkownika Mesiek140 za pomoc i fachowe porady. Dziękuję!


Offline siwy1989

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #125 : Styczeń 27, 2013, 21:23:05 »
Witam wszystkich :)

Pisze tutaj po raz pierwszy, od niedawna jestem w posiadaniu radia AVIC-F900BT z tym ze z tego co wiem to radio ma wgramy system z 910, chcialbym go odblokowac i wrzucic nowe mapy, gdyz te co mam teraz sa z 2009r., a od tego czasu jednak troche nasze piekne drogi sie zmienily, jak moglbym tego wyczynu dokonac? :)

Z gory dzieki za pomoc :)


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #126 : Luty 01, 2013, 18:12:44 »
Panowie czy ktoś z was kiedyś bawił się w edycję Menu ? chodzi mi konkretnie o plik o nazwie Image.res w nim są zawarte wszystkie ikony ,ale jak podmieniam np. te trzy główne to mam czarne pola lub poprzesuwane ,albo jak chciałem sobie zrobić napis na dolnej belce to pojawiał się w miejscu ikony Navigacji a reszty nie było ,macie na to jakiś sposób bo walczę już od paru dni ale nic mi nie wychodzi ,może jakiś opis ? plik image.res otwieram programem 7-zip i po prostu zastępuje obrazek moim o tej samej nazwie ,co żle robię ?

« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2013, 18:27:53 wysłana przez ALEX-77 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #127 : Luty 01, 2013, 20:17:01 »
Czy zachowujesz dokładnie te same wymiary i głębie kolorów dla nowego obrazka? Zazwyczaj takie podmianki robi się programem reshack...


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #128 : Luty 01, 2013, 21:54:53 »
A gdzie znajdę jakiś opis do tego programu ,bo zainstalowałem go ale nie za bardzo wiem co i jak mam zrobić .


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #129 : Luty 01, 2013, 22:16:57 »
Nie spotkałem się z jakimś szerszym opisem, ale program jest na tyle prosty, że sam dojdziesz co do czego służy metodą prób i błędów.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #130 : Luty 02, 2013, 12:47:24 »
Jak w programie ResourceHacker próbuje otworzyć plik Image.res to wywala mi bład "out of memory" .


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #131 : Luty 02, 2013, 12:51:18 »
Być może akurat ten rodzaj pliku nie nadaje się do edycji reshack'iem. Ten program sprawdzał się dobrze w przerabianiu menu popularnych nawigatorów Goclever i podobnych (potrafi obrabiać też exeki i dll'ki).


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #132 : Luty 03, 2013, 19:21:56 »
Wie ktoś moze jakim sposobem odpalić w Pioneer Emulator MainMenu.exe ?? bo za każfą probą wyskakuje mi takie coś .
ułatwiło by mi to pracę bo nie musiałbym co chwile latać do auta i sprawdzać moje próby.


Offline Stawek

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #133 : Luty 06, 2013, 23:27:43 »
kabel car speed signal input podłączaliście?


Offline Stawek

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #134 : Luty 11, 2013, 10:16:28 »
Bardzo chciałbym podziękować użytkownikowi  "mesiek140" za wsparcie w odblokowaniu avic'a :) Jeszcze raz bardzo dziękuję.


Offline ALEX-77

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: N95 , MDA Vario II , HTC TyTN II itd..
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #135 : Luty 11, 2013, 20:54:12 »
Dalej męczę się z podmianką poszczególnych ikon w menu,ale nie wychodzi mi to za nic ,jak próbuje podmienić ikony w głównym menu ,zachowując wszystkie kryteria tzn,rozmiar pliku,nazwę itd.. to po podmianie w miejscu ikon na avicu mam czarne pola ,albo jak chcę zrobić sobie napis na dolnej belce to czasami mam kawałek napisu w miejscu lewej ikony głównej ,bardzo mało informacji jest w necie na ten temat ,a jak już coś znajdę to właśnie robię w ten sposób ale u mnie to nie działa,może ktoś pomoże ?może ktoś ma już doświadczenie ze zmianą menu i zechciałby się podzielić swoją wiedzą?,z góry dziękuję za pomoc.

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2013, 05:34:56 wysłana przez ALEX-77 »

Offline janek77

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #136 : Luty 15, 2013, 17:10:32 »
To się nazywa pełen profesjonalizm. Podziękowania dla kolegi Mesiek140 za pomoc w odblokowaniu mojego Avic-a.
Cały koszt to tylko jeden telefon , reszta to znaczy cała wiedza kolegi Mesiek140 za free ..............:)
I mam to samo co gość sprzedający na alledrogo za ok 100 zł............
Wielkie dzięki :ok: :ok: :ok:


Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #137 : Luty 17, 2013, 15:16:38 »
Panowie jak skonfigurować internet w avicu??
Mam telefon nexus 4 i pakiet internetowy, telefon połączony z aviciem przez bluetooth, włączam operę mini, coś ładuje a po chwili error, jak skonfigurować??


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #138 : Luty 17, 2013, 18:32:39 »
Musiał byś mieć w radiu aktywny profil DUN po BT, albo PAN. O ile DUN czasem może się zdarzyć, o tyle jeszcze nie spotkałem nawigacji (i to łącznie z przenośnymi na CE) które by obsługiwały PAN.


Offline volf66

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #139 : Luty 19, 2013, 19:40:04 »
wyjaśnij proszę tak łopatologicznie, chodzi mi o to co pokazuje ten filmik
https://www.youtube.com/watch?v=a5DvEboHltw
mam avica f 910 BT, wgrany soft alternatywny, tu na filmiku internet działa!!
pozdrawiam


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #140 : Luty 19, 2013, 20:43:21 »
Na filmiku widać, że uruchamia wcześniej Igo Net. Być może Igo preinstalowane na Avic'u ma możliwość zestawienia połączenia z internetem (w Igo jest coś takiego jak informacje o ruchu drogowym pobierane z sieci). To jedna opcja. Druga to dziwnie długi czas uruchamiania Opery (normalnie na nawigacji startuje dosłownie w kilka sekund). Być może używa skryptu, który zestawia połączenie DUN a następnie odpala Operę właśnie. Tak czy siak wygląda na to, że Avic's ma moduł BT kompatybilny ze sterownikami HCI z windowsa, a jeśli tak, to połączenie DUN można zestawić.


Offline d4widoV

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #141 : Luty 26, 2013, 12:37:23 »
moglby mnie ktos poinstruowac jak mam zaktualizowac mape iGo na moim F900BT?
Dodam ze mam odblokowana stacje i wgrana soft F910BT i odblokowany Avic Net.



Offline grzesiek0104

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #142 : Marzec 09, 2013, 16:25:21 »
Witam. Poda mi ktoś link do plików które trzeba pobrać do przerobienia avica f900bt na 910?? Podobno potrzebny jest jakiś plik o nazwie test mode v.2.3.1 który znalazłem i pobrałem ale jeszcze potrzebny jest niby  avic net 2.1 którego nie mogę znaleźć.


Offline roamer2000

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #143 : Marzec 13, 2013, 22:18:11 »
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem AVIC f40bt i niestety nie czyta mi karty SD kingston 4 gb. Pojawia się komunikat, że na tym urządzeniu nie ma możliwości obsługi tej karty...czy jakoś podobnie :). Proszę o informacje z jakich kart korzystacie w swoich radyjkach. dzięki.


Offline kornik2005

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #144 : Marzec 16, 2013, 14:02:43 »
Witam,
Moglby mi ktos wyslac na priv numer kontaktowy do mesiek140 ?
Potrzebuje pilnie odblokowac avica a nie mam sie z nim jak skontaktowac /
Z gory dziekuje


Offline kornik2005

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #145 : Marzec 19, 2013, 19:46:25 »
Witam,

W moim radiu pioneer wyskoczylo takie cos jak na zdjeciu.

Radio gra normalnie tylko ze nic nie widac na ekranie. Tylko ten napis.
Da sie cos z tym robic ?

Z góry dziekuje ze odpowiedz.

Pozdrawiam


Offline pavlo69

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #146 : Marzec 27, 2013, 00:56:42 »
Witam wszystkich !!
Niedawno kupiłem radio Pioneer avic F900bt czytałem że jest możliwość wgrania automapy tylko potrzebuje instrukcji jak to zrobić. Czy jest możliwość wgrania aktualizacji 4.001000 mając wersję mapy: 01.000800 i wersje: 1.900000.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.


Offline nkluivert

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #147 : Marzec 30, 2013, 22:38:45 »
ja też bym prosił aby ktoś pomógł w odblokowaniu pionner avic-f320bt i ewentualnie co można z nim zrobić


Offline pablooo82

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #148 : Kwiecień 02, 2013, 14:17:16 »
mesiek140, zastanawiam się nad zakupem radia dedykowanego do vw/skody - avic f9110, f9210, lub f9310. W wątku tym zauważyłem że  f9110 da się odblokować, nie wiem jednak czy pozostałe też (podobno f9310 nie da się - w takim razie co z f9210).
Nie ukrywam że, możliwość odblokowania wpłynie na decyzję o zakupie.

PS. Czy po zakupie jesteś w stanie pomóc w odblokowaniu?


Offline jareczek17k

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: PIONEER AVIC-F900BT Odblokowanie.
« Odpowiedź #149 : Kwiecień 06, 2013, 18:19:38 »
Witam wszystkich potrzebuje pomocy wgraniu softu do mojego f900bt. Prosze o pomoc osób z Warszawy lub kontakt na priv do uzytkownika misiek 140. Dziękuje i pozdrawiam