Autor Wątek: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE  (Przeczytany 375553 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wloch

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #120 : Maj 06, 2007, 11:11:09 »
czesc mam pytanko jestem na tym forum poraz 1.  I potrzebuje pomocy.
Posiadam navigacje CarTrek 400 z mapami krajów beneluxu.
Chciałbym wgrac do niej jakas polska mape ale chyba niema.  Wiec musze cos z nia zrobic .  dlatego wiec mam prosbe napiszcie mi jak i przy pomocy jakich programów moge to zmienic

« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2007, 14:11:21 wysłana przez Claude »

PDAclub.pl

Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #120 : Maj 06, 2007, 11:11:09 »
R E K L A M A:


Offline octopus1111

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #121 : Maj 06, 2007, 11:55:25 »
czy mozna odblokowac win 5. 0 w navroudzie. jeśli ktoś zna sposób to proszę o emila octopus11111@tlen. pl


Offline satman888

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #122 : Maj 08, 2007, 21:09:08 »
Witam.  Proszę o pomoc przy odblokowaniu Amstrad Gp1000,po podłaczeniu do PC  XP prosi o sterowniki usb których nie moge znalez. Sprzet jest popularny we Włoszech i ma mape Włoch,prosze o wszelkie informacje na temat tego urządzenia.


Offline Dyzmen

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #123 : Maj 08, 2007, 21:41:20 »
Znalazłem w sieci taki programik do odblokowania win ce5 w acer a310 - nie testowałem nie mam na czym niestety.     
Ale windows 5 to windows 5 :) Może się nada .     

ps.
Jakoś nie mogę wstawić odnośnika do www gdzie leży plik. Jak coś,pisać na PW

« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2007, 21:48:48 wysłana przez Dyzmen »

Offline leonis

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #124 : Maj 11, 2007, 13:10:43 »
. . . mam sprawdzone pliki do TYPHOONA 3500 oraz do medionow :)


Offline maximus

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 63
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #125 : Maj 11, 2007, 14:03:15 »
czy mozna odblokowac win 5. 0 w navroudzie. jeśli ktoś zna sposób to proszę o emila octopus11111@tlen. pl


A masz zablokowane?? :)


Offline marmat

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #126 : Maj 17, 2007, 20:32:40 »
ma ktoś te pliki i może udostępnić /
Mam problem z odblokowaniem mediona MD 95537
Czytam już różne for i pobrałem trochę plików ale coś mi nie działa metoda z regedit.exe .
Jak go wsadze do startup-u to nie mogę zaimportować pliku *.reg ?


Offline marmat

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #127 : Maj 19, 2007, 14:27:44 »
temat rozwiązany  :)


Offline Xenonnn

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #128 : Maj 22, 2007, 23:17:18 »
Witam!
Podepnę się pod temat odblokowywania....
Posiadam MIO C250 na systemie Windows CE Core 5.0 i nie moge nic do niego wrzucić nowego bo jest zablokowany- tzn ActiveSync nie połączy się z nim a oryginalny mio transfer służy tylko do kopiowania mp3 a po włączeniu mam ekran z 3 przyciskami- mp3, miomap i ustawienia.

Prosze o pomoc w odblokowaniu go i dokłądną instrukcje jak to zrobić ( ponieważ jestem laikiem w tych sprawach). Może być na maila: sylwekblok@interia.pl

Z góry dziękuje bardzo i pozdrawiam


Offline gregx

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #129 : Maj 23, 2007, 09:10:34 »
Mam Acera E300, po odblokowaniu CE przez tą hiszpańską nakladkę HowTo odpaliłem testowo AM. Wszystko chodziło ok.

Ale musze przywrócić ustawienia fabryczne i po hard resecie niby wszystko wraca do stanu pierwotnego ale pod klawiszem nawigacja odpala się hiszpański TomTom bez map! Jak przywrócić oryginalna nawigację Destinatora?

Wgranie map na czystą kartę SD nie pomaga - dalej startuje TT.
Co począć jak HR nie przywraca wszystkiego a backupu nie ma ?


Offline tomekmm

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #130 : Maj 26, 2007, 01:17:25 »
Witam na forum !!!!
mam problem z NAVMANEM ICN 550 .
jesli ktoś sie spotkał z tym urządzeniem i odblokował windowsa proszę o pomoc.
nie działa metoda przedstawiona do ICN 510.
Czy koniecznie trzeba odblokować wina CE by wrzucić tam TomToma ?
po każdej próbie zmian w plikach np startup po restarcie wszystko znika i uruchamia się tak jak było oryginalnie.
Zdołałem tylko usunąć mapy. teraz jest samo urządzenie navman zaistalowane i tylko to sie uruchamia.
4 giga wbudowanej pamięci.
A może ktoś ma mapę polski???

Pozdrawiam !!!


Offline ciapus4

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #131 : Maj 30, 2007, 13:08:45 »
Witam ,wykopałem sposób na odblokowanie cartreka 400 w tym wątku tylko mam pytanie jak nagrać na karteSD te pliczki bez czytnika kart ,a przez tego GPS-a , bo na ActiveSynk nie widze karty tylko pliki z mapami i winda.


   pozdro


Offline hirek3

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #132 : Maj 30, 2007, 20:50:11 »
Witam

Mógł bym prosic o pomoc w odblokowaniu mediona 350
znalazłem jakąś instrukcje ale niestety jest po francusku i nic z niej nie rozumiem

z góry dziękuje

« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2007, 21:54:22 wysłana przez ch@to »

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #133 : Maj 30, 2007, 21:56:35 »
a przez np. babelfish'a to przepuszczałeś (na język bardziej Ci znany)

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline polewkasz

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #134 : Czerwiec 01, 2007, 15:46:53 »
Bardzo pilnie potrzebuję odblokować win CE NET 4.2. Jeśli ktoś może to proszę o przesłanie pliku na mój adres polewkasz@gazeta.pl


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #135 : Czerwiec 01, 2007, 15:52:56 »
Może jakieś info, model?


Offline polewkasz

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #136 : Czerwiec 01, 2007, 16:03:22 »
Bardzo pilnie potrzebuję odblokować win CE NET 4.2. Jeśli ktoś może to proszę o przesłanie pliku na mój adres polewkasz@gazeta.pl


Model: Medion MD 95901


Offline nokia345

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Samsung Galaxy S Duos, AM od 2.2XL - 6.12
  • Sprzęt: Stacja multimedialna z GPS i innymi wodotryskami
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #137 : Czerwiec 01, 2007, 16:13:39 »
witam !!!
czy jest ktoś kto odblokował już kiedyś Typhoon MyGuide 3620 GO

Typhoon MyGuide 3620 GO - Portables Navigationssystem mit MP3-Player, Prozessor: Samsung S3C 2410A 266MHz Prozessor, Betriebssystem: Windows CE.net 4.2, Speicher: 32 MB Flash ROM / 64MB RAM, Display: 3.5" TFT LC-Display (320 x 240 Pixel, 65.536 Farben), Speicherkartenerweiterung: MMC/SD; 512MB SD-Karte (max. 2GB), Schnittstelle: USB v1.1 (Mini USB), Kopfhöreranschluss, Tastatur: OnScreen, Navigationstasten -

był bym bardzo wdzięczny takiej osobie , która by mi pomogła go odblokować  !!!!!
mój e-mail:  nokia345@wp.pl


Offline patgsm

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #138 : Czerwiec 02, 2007, 15:38:59 »
Witam...
Odblokowywal ktos ViaMichelin? model x-930, Win CE .Net 4.2 Core...
Narazie ActiveSync mi go nie chce wykryc :/ Wyskakuje tylko znalezione nowy sprzet i wgraj sterowniki :/...
Widzialem artykul na tej francuskiej stronie ale nie zabardzo rozumiem cos w tym jezyku :/...
Jak ktos moze pomoc to bede wdzieczny...


Offline flatronx

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #139 : Czerwiec 02, 2007, 17:32:47 »
witam
walcze od tygonia z Typhoon Myguide 4400 nie potrafie za nic tego odblokowac czy ktos moze mi podeslac plik na priv flatronx@poczta.onet.pl bede naprawde wdzieczny juz nie wiem co mam robic....-dzieki z góry


Offline raffsa

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #140 : Czerwiec 02, 2007, 22:07:00 »
Miał już ktoś do czynienia z RAC STANAV 110 bo mam problemy z odblokowaniem tzn podmieniłem plik exe mapy i uruchamiiam menadżera, wgrałem dll-ki do katalogu windows i teraz co chcę uruchomić to wyskakują różne błędy np "commctrl.dll" cant' be loaded ,  "aygshell.dll cant'be loaded. ???

Może wiecie jak do tego podejść ??
Raffsa


Offline Misiom

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #141 : Czerwiec 03, 2007, 19:06:07 »
Posiadam Clarion Map360. Zastosowałem się do instrukcji użytkownika Tom2130:

Cytat: Tom2130
1. Sciagnalem sobie pliki:
     autorunce.exe
     MNAVDCE.CAB
2. Skopiowalem je do katalogu Windows na Clarionie.
3. Zmienilem nazwe pliku MP3Player.exe na MP3Player.exe.old
4. Zmienilem nazwe pliku autorunce.exe na MP3Player.exe
5. Nastepnie wystarczy zrobis SR i kliknac na ikone odtwarzacza mp3.
    Urzadzenie uruchamia wtedy MP3Player.exe (zmieniany) i instaluje
    MNAVDCE.CAB
6. Nastepnie SR i mamy odblokowanego Clariona.

Sciagnalem jeszcze "Biblioteki_DLL_dla_CE_NET" i juz moglem zainstalowac AM3.9.7 Smiley
Do dzialania Destinatora6 trzeba sciagnac jeszcze AYGSHELL.DLL i gx.dll."


Niestety, po wykonaniu tych kroków nadal nie widać pulpitu czystego windowsa tylko interfejs oprogramowania. Co robić? Próbowałem już parę razy wgrywać tego zmienionego MP3Playera i nic. A jak próbuję go zainstalować ponownie na urządzeniu to wyskakuje błąd że już zainstalowane... :/. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś będzie w stanie...

---------
Jednak się udało, nie wiedziałem że Soft Reset się uruchamia za pomocą przycisku reset a nie polega wyłącznie na wyłączeniu włączeniu urządzenia ;]. Przepraszam za kłopot :)

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2007, 19:29:57 wysłana przez Misiom »

Offline Pentim

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 110
    • http://www.pentim.eu
  • Sprzęt: MDA VARIOII+GPS BT / MD95538
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #142 : Czerwiec 06, 2007, 00:23:51 »
Ostatnio wpadlo mi w rece urzadzenie mio C510E znajomego. Prosil mnie zeby zainstalowac
mu na tym AM lub AP. Szukal w internecie jak to odblokowac i natknalem sie na sposob "Unlock-C510-Mioskins".
Poniewaz proces odblokowania wymaga troch zabawy, postanowilem to odrobinke uproscic. Wykorzystalem plik autorunce.exe
do odblokowania medionow itp.
Calosc ogranicza sie tylko do kilku czynnosci. Nie trzeba sie juz bawic z bluetooth oraz wlaczaniem klawiatury i klikaniem na enter. Instrukcja wewnatrz archiwum. Zapraszam do testowania :)
 

MioC510Unlock
MioC510Unlock+Dlls z paczki Fake_Dll_dla_Win_CE

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2007, 00:35:11 wysłana przez Pentim »
Eines Tages werde ich mich...
http://www.mdpna.w8w.pl/   http://www.pentim.eu

Offline lucasc

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #143 : Czerwiec 08, 2007, 01:02:16 »
Mam BlueMedia BM-6300 odblokowalem Win CE wgrałęm DLL-ki od Tom2130 zainstalowalem Destinatora i działa ale inne mapy jak TomTom6 czy AutoPilot nie działają, moze potrrzeba jeszcze jakieś inne DLL-ki ?? Jak nie były wgrane zadne DLL-ki to Tomtom sie uruchamiał ale nie wykrywał map a jak wgralem DLL to sie nawet nie włacza

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2007, 01:17:27 wysłana przez lucasc »

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #144 : Czerwiec 08, 2007, 02:16:41 »
Problem wgrywania Tomtoma wynika z tego że instalujesz wersje ściagnięte z netu ( mają one zmienione dll'ki aby korzystać z map bez konieczności wprowadzania kodu)
Standardowa instalacja oryginalnej wersji z płyty na tym urządzeniu pomaga .
 ;D


Offline Pawello

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #145 : Czerwiec 10, 2007, 01:12:32 »
Witam was wszystkich.
Mam małą sprawe ostatnio stałem sie posiadaczem GPS CAR TREK 400. Chciałbym to odblokowac. Prosze o odpowiedz lub podanie linku do fajnego programiku!!! Mój e-mail to pawlo68@vp.pl. Liczę na waszą pomoc!!!!!! ;) ;)


Offline Pentim

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 110
    • http://www.pentim.eu
  • Sprzęt: MDA VARIOII+GPS BT / MD95538
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #146 : Czerwiec 10, 2007, 01:46:43 »
Witam was wszystkich.
Mam małą sprawe ostatnio stałem sie posiadaczem GPS CAR TREK 400. Chciałbym to odblokowac. Prosze o odpowiedz lub podanie linku do fajnego programiku!!! Mój e-mail to pawlo68@vp.pl. Liczę na waszą pomoc!!!!!! ;) ;)


Moze to troche naswietli sprawe: http://www.cartrek.redgdk.com/viewtopic.php?t=195

Eines Tages werde ich mich...
http://www.mdpna.w8w.pl/   http://www.pentim.eu

Offline RadioActive

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #147 : Czerwiec 25, 2007, 17:15:55 »
Witam.
Mam Yakumo EazyGo XSC i za nic nie mogę go odblokować. Activesync widzi go.  Skopiowanie plików autorunce.exe i MNAVDCE.cab i uruchomienie urządzenia po resecie nic nie daje. Poproszę o jakąś radę na to.

Pozdrawiam.


Offline Pentim

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 110
    • http://www.pentim.eu
  • Sprzęt: MDA VARIOII+GPS BT / MD95538
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #148 : Czerwiec 25, 2007, 17:55:06 »
Witam.
Mam Yakumo EazyGo XSC i za nic nie mogę go odblokować. Activesync widzi go.  Skopiowanie plików autorunce.exe i MNAVDCE.cab i uruchomienie urządzenia po resecie nic nie daje. Poproszę o jakąś radę na to.

Pozdrawiam.

Jesli to dziala na tym sprzecie to musisz zrobic HardReset zeby odblokowac. Zwykly reset nie wystarczy.

Eines Tages werde ich mich...
http://www.mdpna.w8w.pl/   http://www.pentim.eu

Offline RadioActive

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #149 : Czerwiec 26, 2007, 02:27:07 »
HR robię poprzez odpięcie baterii. Po ponownym starcie nic się nie zmienia. Aplikacja autorunce.exe nie uruchamia się. Zastanawia mnie tylko, w jaki sposób samo wrzucenie tych dwóch plików na kartę i następnie Hard Reset może spowodować start autorunce.exe.

Jakieś dalsze pomysły??