Autor Wątek: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE  (Przeczytany 372443 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline koch

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
pomocy przy odblokowaniu Win ce na Packard Bell
« Odpowiedź #30 : Styczeń 12, 2007, 09:14:09 »
w dalszym ciągu nie wiem jak mam odblokować Win CE 4.2 core na moim GPS Packard Bell 400 - pomocy - bardzo proszę kto ma taki sprzęt albo potrafi wytłumaczyć krok po kroku jak i co bardzo proszę o inf. na koch1@interia.pl. Nie potrafię sobie z tym poradzić a nie znam gościa który to zrobi. Kaśka. Mój brat także nie wie jak!


PDAclub.pl

pomocy przy odblokowaniu Win ce na Packard Bell
« Odpowiedź #30 : Styczeń 12, 2007, 09:14:09 »
R E K L A M A:


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #31 : Styczeń 12, 2007, 09:54:17 »
Sciągnij to i rozpakuj: to

znajdz pliki " cust400.cab,photoviewer.exe"

Uruchom As i przez eksplorator   GPS400  znajdz aplikacje:

Wejdź w folder "photoview"

Przekopiuj cust400.cab oraz  photoviewer.exe do katalogu  photoview na  GPS400 , zapyta czy chcesz nadpisać , odpowiedź TAK

Kiedy skończy zresetuj , ale nie przez suwak bo wszystko utracisz- uzyj dzirki do resetu

Po resecie kliknij na przeglądarkę Photo

I już. :))  :))


Offline koch

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #32 : Styczeń 12, 2007, 10:55:21 »
dzięki - zrobiłam jak pisałeś ale win Ce dalej jest zablokowany? to wszystko co pisałeś oszło i zainstalowało się - i co dalej ? proszę o dalsze wskazówki


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #33 : Styczeń 12, 2007, 11:10:18 »
Co znaczy zablokowany - miałeś tak


Teraz jest odblokowany.Czy tak  wyglada?


 

Teraz wystarczy powgrywać programy. I możesz mieć chociażby tak.

Jeśli brakuje czegoś to wgraj do windows drivery: stąd


Offline koch

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #34 : Styczeń 12, 2007, 12:01:06 »
zrobiłam jak pisałeś ale nic się nie zmienia, a co do wgrania do wind. ciągle jest zablokowany
Napisane: Styczeń 12, 2007, 12:51:48
próbuję różnie ale w dalszym ciągu zablokowany jest a wyświetla się tak jak ta 1 fotka, co dalej będę wdzięczna - Kacha


Offline koch

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #35 : Styczeń 12, 2007, 12:25:37 »
poszło wielkie dzięki - powiedz tylko czy można później wrócić do poprzednich ustawień - bo po wgraniu autopilota chciałabym mieć poprzednią wersję pulpitu . Kochany jesteś


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #36 : Styczeń 12, 2007, 12:34:03 »
Wystarczy że zrobisz HR ( suwakiem i resetem) ale wtedy znowu bedziesz musiała odblokowywać , najlepszym rozwiązaniem jest zostawienie sobie pulpitu windows i porobienie na nim skrótow do programow ( nawigacji, betaplayera, odtwarzacza mp3 itd).
Ciszymy się że udalo Ci się w końcu zrobić  :))
PS. Edytuj swoje posty


Offline koch

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #37 : Styczeń 12, 2007, 16:00:19 »
Jeszcze jedna prośba do ciebie, w ferworze walki jak się ucieszyłam że już wszystko chodzi coś się zawiesiło i ja głupia zresetowałam za pomocą igły. Teraz powróciło wszystko do starego menu a jeszcze jak robię wszystkie opisane przez ciebie kroki na koniec po restarcie wyskakuje mi please specify a,cab file or dubletap, cab to install the aplication - co to takiego wszystko robię jak poprzednio i nie chce wejść - proszę ostatni raz o pomoc. POMOCY
Napisane: Styczeń 12, 2007, 15:38:26
POMOCY Y co się stało proszę bo umieram


Offline romekcz

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #38 : Styczeń 15, 2007, 11:50:09 »
Mam prośbę.

Kto wie jak odblokować Win CE 4.2 Core w nawigacji CarTrek 400? Zakupiona w Holandii co za tym idzie ma tylko szczegółową mape Beneluxu i wybrane miasta Europy (brak jakichkolwiek Polskich).
Próbowałem tymi metodami jak wyżej ale coś mi nie wychodzi:(.
Może ktoś mi wytłumaczy krok po kroku jak to zrobić bo jestem zupełnie zielony w tych sprawach.
Proszę o pomoc

Z góry dzięki


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #39 : Styczeń 15, 2007, 12:35:37 »
To urządzenie przypomina Tomtoma ale pracuje na systemie nawigacji Alturion ( nie wiem czy są mapy Polski do niego) , można spróbować wrzucić TomToma, Destinatora i AM
Kiedy urządzenie jest włączone system szuka programu pod nazwą  "Alturion GPS.exe" -który jest shelem -loaderem dla programu głownego - nawigacyjnego "Alturion GPS2.exe" - można oszukać go nadając taką nazwę dowolnemu programowi np TT lub Desti  "Alturion GPS2.exe" i dać go w głownym katalogu karty  SD lub też programowu typu h explorer aby odpalić inny program z karty SD .

Problemem do uruchomienia tych innych programów jest brak w systemie DLL'ek , zobacz te  DLL'ki ( powinnien ruszyć TT): do pobrania


Offline romekcz

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #40 : Styczeń 15, 2007, 13:33:14 »
Wielkie dzięki

Tzn że jak program do odblokowania Win CE nazwie "Alturion GPS2.exe", zgram na czystą kartę SD i uruchomie w mojej nawigacji powinien wtedy odpalić?
Jeśli chodzi o te DLL'ki w "do pobrania" nie da się ich ściągnąć.

Jak wypróbuję ten sposób to dam znać czy się udało :)


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #41 : Styczeń 15, 2007, 13:44:27 »
Czytaj ze zrozumieniem - musisz podmienić nazwę dowolnego programu na "Alturion GPS2.exe" i ruszy wtedy ten program. Nie ma innego sposobu na odblokowanie( ja go nie znam)


Offline romekcz

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #42 : Styczeń 15, 2007, 13:58:41 »
Jeszcze raz wielkie dzięki i sorry ale jak pisałem wcześniej jestem zielony w tych sprawach i wole zapytać się kilka razy nim cokolwiek zrobie :)

Teraz tylko muszę to wypróbować


Offline koch

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
jas_pik - podziękowanie
« Odpowiedź #43 : Styczeń 16, 2007, 11:15:51 »
wielkie dzięki - wszystko ruszyło i śmiga jak się patrzy - dzięki za poradę - jesteś wielki


Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odblokowanie windowsa CE
« Odpowiedź #44 : Styczeń 19, 2007, 20:35:12 »
Mam pytanko w zwiazku z odblokowaniem Windowsa CE,kupilam sobie niedawno Navmana ICN 635 i chcialabym do niego Polskie mapy wstawic,np.mam najnowszego Medion nawigator na cala Europe.Czy moze mi ktos powiedziec czy jest mozliwosc takie zmiany opragramowania w Navmanie Icn 635?


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #45 : Styczeń 19, 2007, 20:49:07 »
Odblokować się da - ale jak z wgraniem tego Medion Navigatora to nie wiem - nie znam tego programu - preferuję pod wzgledem dokladności AM/ Destinator/TomTom


Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #46 : Styczeń 19, 2007, 21:17:35 »
Dzieki za szybka odpowiedz ;) ,jakby mi ktos powiedzial (jestem zielona w tych sprawach) jak mam to zrobic ,no i jak to zrobie czy nawigacja bedzie dalej funkcjonowala jak dotychczas?
Acha jeszcze jedno,program ktory mam to jest "Medion.GoPal.Navigator.PE.2.0.Europa" dostalam go na SD Karcie (1,77 GB),
Napisane: Styczeń 19, 2007, 22:11:31
Dzwonilam do znajomego,powiedzial mi ze moze mi sie postarac TomTom Navigator 6 z wszyskimi mapami jakie sa tylko dostepne,czy bylyby mozliwosc korzystania z tego programu w Navmanie ICN 635? i czy ktos bylby tyk mily i pomoglby mi to zrobic(mam na mysli opis jak to trzeba zrobic).


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #47 : Styczeń 19, 2007, 21:26:39 »
Niestety odblokowanie tego urządzenia nie jest proste - potrzeba dużej zabawy na plikach wewnątrz urządzenia na poprzedniej stronie jest mój post z linkiem do opisu dal Navmana 510 - to robi się tak samo.


Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #48 : Styczeń 19, 2007, 21:46:41 »
widzialam ten link,poradzilabym sobie z tym,tylko ze tam jest do navmana icn 510 a ja mam 635,nie wiem czy to jest ten sam system i czy da sie to zrobic?


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #49 : Styczeń 19, 2007, 22:13:54 »
To jak dobrze pamietam jest to samo - jesli nawet coś zrobisz źle to HR powróci system do stanu pierwotnego.


Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #50 : Styczeń 19, 2007, 22:36:11 »
co to znaczy "HR" i jak to sie robi?
Napisane: Styczeń 19, 2007, 23:26:31
Potrzebuje ktos Blitzerwarner Mobile Navigation ?
Mogie link dac :)
Napisane: Styczeń 19, 2007, 23:27:49
mam na mysli SpeedTraps 2006/2007 Europa für mobile Navis (ostrzganie przedradarami szybkosciowymi ) dostepne prawie do wszystkich systemow nawigacyjnych:
TomTom GO (alle Modelle), TomTom ONE, TomTom Rider, TomTom Mobile, TomTom Navigator (Pocket PC ab 4.4 / PalmOS ab 4.4), Garmin iQue M3, Garmin iQue M4, Garmin Quest 2, Garmin nüvi 300, Garmin nüvi 310, Garmin nüvi 350, Garmin nüvi 360, Garmin zumo 550, Garmin StreetPilot c310, Garmin StreetPilot c330, Garmin StreetPilot c330s, Garmin StreetPilot c340, Garmin StreetPilot c320 (ab Formware 4.20), Garmin StreetPilot c510, Garmin StreetPilot c550, Garmin Streetpilot i2, Garmin Streetpilot i3, Garmin StreetPilot i5, Garmin StreetPilot 2720, Garmin StreetPilot 2730, Garmin StreetPilot 7200, Garmin StreetPilot 7500, Garmin GPSMAP 60Cx, Garmin GPSMAP 60CSx, Garmin GPSMAP 76Cx, Garmin GPSMAP 76CSx, Garmin eTrex Venture Cx, Garmin eTrex Legend Cx, Garmin eTrex Vista Cx, Navman iCN 510, Navman iCN 520, Navman iCN 530, Navman iCN 550, Navman iCN 635, Navman iCN 650, Navman iCN 720, Navman iCN 750, Navman PiN300, Navman PiN570, Sony NVX-P1, Navman SmartST V3 (außer iCN 620 u. 630), Destinator 3 Professional, Destinator 6, Destinator PN, Destinator ND, Destinator DS.
Napisane: Styczeń 19, 2007, 23:34:40
sory zapomnialam link dac  :)

http://ddl-warez.cc/detail.php?id=594&cat=apps


Offline mariocopy1

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #51 : Styczeń 19, 2007, 23:00:59 »
jak ma  ktoś problem z odblokowaniem win CE 4,2 Core to prosze o kontakt zemną , naopewno pomoge
GG 3087830 lub emaill mariooki@wp.pl
pozdrawiam
bo natym forum są zarozumialce


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #52 : Styczeń 19, 2007, 23:21:16 »
malgosia
Mam nadzieję iż nie jest to nielegalne oprogramowanie- bo na tym forum nie jest to dopuszczalne
mariocopy1
Rozumiemy iż nie jesteś jesteś bo nie masz ochoty z innymi się podzielić wiedzą - czy tak mamy rozumieć twoje posty na tym forum.
Dotąd nie podałeś publicznie  metody - lansujesz się ?
 :terrified:


Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #53 : Styczeń 20, 2007, 18:01:04 »
Czy nie ma tutaj nikogo kto pomogl by Damie Navman ICN 635 odblokowac?:-)
Tzn.innego systemu nawigacyjnego w sprzet wgrac,np:Tom Tom go,albo Medion.
Dzieki wam chlopaki za tak duzo odpowiedzi ;)


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #54 : Styczeń 23, 2007, 20:27:11 »
1. Licz się ze słowami - od 6 dni na forum, a już pyskuje - no chyba, że chcesz dostać  :banan:

2. Nie pisz posta pod postem

HR to HardReset - coś a'la sformatowanie dysku i postawienie od nowa windowsa, z tym, że tu jest to wykonywane automatycznie, najczęściej za pomocą jakiegoś przycisku, lub ich kombinacji (nie mam twojego urządzenia, więc ci nie powiem)

Próbowałaś wg opisów do innych urządzeń???


Offline b707

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 211
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #55 : Styczeń 23, 2007, 21:00:27 »
Cytat: "malgosia"
Tak mi sie zdaje ze na tym forum sa tylko pedaly!!!
Normalny czlowiek doradzilby niedoswiadczonej dziewczynie.
Adijos



Słonko nie tak ostro;] Na forum jest regulamin i nikt niechce podpadać... Aby niezaśmiecac forum i nie bałaganić w temacie nikt nie będzie pisał. "Pomółbym ale niewiem jak". Każdy by z checiął pomógł ;). Problem w tym ze [nie jestem co do tego pewien jednak] że systemy PNA są dosc mało popularne na forum poniewaz narzucaja nam pewien system map i wymagaja zabawy w odblokowywanie. Więszkość uzytkowników posiada zwykła PDAe lub Palmtopy.

Co do mapy Medion.gopal jest chyba programem dedykowanym do Medionów? Więc moze bycproblrm z instalacja go na innym systemie. Aby wogóle cos na Navmana wgrać musisz go odblokować. Link był podany do 510 ale powino działac tez u Ciebie. Jak by co to zawsze jest HR. Jak sie go wykonuje? Zalezy od urzadzenia... Musiz zajrzec do instrukcji... Powinno byc gdzies opisane jak przywrócic ustawienia fabryczne/wykonać twardy reset/Hard reset.
pzdr


Offline marek216

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #56 : Styczeń 26, 2007, 19:24:39 »
a może jakaś recepta na CE NET 5.0 :?:

acera e310 potrzebuje odblokować

za wszelką pomoc z góry dzięki :D

Sprawdź moje www !

Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odblokowanie Navmana ICN 635
« Odpowiedź #57 : Styczeń 28, 2007, 21:13:19 »
Sory za tych kilka ostrych slowek,ale bylam troszkie zdenerwowana ze nikt mi nie odpowiada.Jeszcze raz przepraszam.
Z tym linkiem do odblokowaniem Navmana 510 wszystko zrozumialam,tyle tylko ze ja po polaczeniu urzadzenia z komputerem nie umiem go znalezc,jest po prostu niewidoczny,bo jak podlacze jakies inne urzadzenie (np:usb MP3Player )to go od razu widze i umiem go otworzyc.
Zdaje mi sie ze Producent sie zmadrzyl i po zainstalowaniu urzadzenia nie mozna na nim nic zrobic bo jest niewidoczny,idzie go tylko obslugiwac z orginalnym programem :"Navman SmartST Desktop for iCN600"
Czy moze mi ktos pomoc i napisac co musze zrobic zeby mial dostep do urzadzenia bez uruchmienia programu od producent ?


Offline puszu

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #58 : Styczeń 29, 2007, 13:14:09 »
czy ten sposob na odblokowanie windowsa podziala rowniez na Clarion`a MAP 360 ??

a jezeli nie to co proponujecie??


Offline malgosia

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
W sprawie Pedalow!!!!
« Odpowiedź #59 : Luty 02, 2007, 20:07:21 »
Halo Clubowicze!
Sory ze troche wyzej sie przeprosilam ,ale myslalam ze jestescie inni.
Podtrzymuje to co u gory napisalam;jestescie pedalami,a wszczegulnosci kilku z was,jak np:Kitor i b707,Wiesniaki za...bane jestesta.W spodniach nic nie macie i chcecie tutaj na forum pokazac ze kims jestes,a tak wogule male kutaski jestescie.Zegnam was Pedaly Za....wiale!!!!
Mam nadzieje ze was kiedys osobiscie spotkam zeby wam jaj skopac!!!!