Autor Wątek: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE  (Przeczytany 388524 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #780 : Kwiecień 27, 2010, 18:22:34 »
To co masz w pliku mscr to taka "instrukcja" skryptu odblokowującego, a nie właściwy skrypt (zresztą widać po nazwach procesów i gałęzi w rejestrze). Pytanie jest jedno i dotyczy nazwy "navigator.exe". Czy ktoś ją wziął z sufitu, czy też faktycznie Twoja nawigacja na nią reaguje. Robisz tak jak pisałem poprzednio - filemance.exe przemianowany na "navigator.exe" i na kartę. Reset i próba odpalenia z przycisku "nawigacja". Jeśli nie zaskoczy, to jeszcze sprawdź ten folder destinatorapps, czy nie ma w nim exeków. Jeśli są to i za nie spróbuj podstawiać. Ogólnie masz dość niewiele opcji, nie posiadając łączności z PC.


PDAclub.pl

Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #780 : Kwiecień 27, 2010, 18:22:34 »
R E K L A M A:


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #781 : Kwiecień 29, 2010, 14:49:09 »
prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie co i jak mam wpisac w tym pliku bo mi nie idzie. lub gotowy plik mscr


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #782 : Kwiecień 29, 2010, 14:57:48 »
Ściągasz rozpakuj załącznik i wrzuć plik exe na kartę. Być może odpali zamiast destinatora pod przyciskiem nawigacja. Jeśli nie, to niestety więcej zabawy by było z tym sprzętem.


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #783 : Kwiecień 29, 2010, 17:10:31 »
nie idzie włacza sie destinator i chce mape z karrty

Połączone: Kwiecień 29, 2010, 17:17:20
słuchaj na karcie był folder destinator apps. i w tym folderze był plik destinatormain. wstawiłem za niego filemance jako destinatormain. i poszło.
uruchamia sie ten menadzer filemance. co robić dalej .

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 17:17:20 wysłana przez opeael2 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #784 : Kwiecień 29, 2010, 18:10:45 »
I o to właśnie chodziło. Teraz pytanie, czy tylko chcesz zmienić mapę, czy odblokowywać do końca urządzenie? Zasadniczo już z filemance można uruchamiać co się chce.


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #785 : Kwiecień 29, 2010, 18:24:34 »
chciałbym raz a konkretnie odblokować to urzadzenie


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #786 : Kwiecień 29, 2010, 18:33:19 »
No to proponuję dorzucić na kartę programik Itask (do pobrania też w dziale download, tam gdzie filemance). Wrzuć go na kartę i odpal pod filemance. Przejdź na zakładkę "process" i odpisz nazwy procesów. Na tej podstawie zrobi się skrypt, który odblokuje urządzenie do pulpitu Win CE.


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #787 : Kwiecień 29, 2010, 18:38:12 »
prosze bardzo

oto procesy

xinit.exe
itask.exe
cp2volume.exe
destinatormain
services
gwes
explorer
device
filesys
nk.exe


oto procesy


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #788 : Kwiecień 29, 2010, 18:41:38 »
Jak widać explorer jest. Spróbuj zatem zamknąć w Itasku (przez terminate) procesy :
xinit.exe
cp2volume.exe
destinatormain (to zamknie filemance).
po ich zamknięciu powinieneś zobaczyć pulpit CE. Jeśli tak będzie, to zrobienie skryptu to dosłownie chwilka.


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #789 : Kwiecień 29, 2010, 18:46:53 »
po zmaknieciu tych procesów widać pulpit z tapetka LG
stary jesteś wielki
co dalej


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #790 : Kwiecień 29, 2010, 18:54:22 »
W załączniku masz skrypt z dodatkami. Wrzuć je wszystkie do folderu destinatorapps czy jak on się tam nazywa i spróbuj czy zadziała.


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #791 : Kwiecień 29, 2010, 18:59:43 »
wrzucilem

dziala ale jest tylko goły pulpit i nic nie można zrobić

chciałbym jakś pasek start chociaż czy coś . da rade coś takiego zrobić??


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #792 : Kwiecień 29, 2010, 19:03:33 »
Możesz mieć obciętego explorera (bez paska) i wtedy będzie trudniej. Napiszę około 20:00 co można zrobić (teraz muszę lecieć).


Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #793 : Kwiecień 29, 2010, 19:05:11 »
ok czekam nr gadu 3110645 jakby co.

ps. dopisałem linijke tun taskbar.exe i mam taki plik na karcie ale nie dziala

Połączone: Kwiecień 29, 2010, 19:11:17
ale wcześniej gdy podmienilem plik destinatormain na filemance to pasek czasem sie pojawiał wiec pewnnie jest

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 19:11:17 wysłana przez opeael2 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #794 : Kwiecień 29, 2010, 20:17:23 »
Dobrze kombinujesz, tylko musisz podać pełną ścieżkę do taskbara.
czyli run \storage card\taskbar.exe
albo run \sdmmc\taskbar.exe  (zależy jak się karta zwie).

A skróty na pulpicie robi się tak :
CreateShortcut \Windows\Desktop\nazwa.lnk, \sciezka\nazwa.EXE
czyli przykładowo skrót do explorera:
CreateShortcut \windows\Desktop\explore.lnk, \Windows\explorer.EXE
Oczywiście wszystkie wpisy robisz w pliku mscr jak poprzednio.



« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 20:32:35 wysłana przez angler22 »

Offline opeael2

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #795 : Kwiecień 29, 2010, 22:31:22 »
skrót działa ale pasek nie.
 moze mam zły plik? pobierałem go z tego forum wiec nie wiem


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #796 : Kwiecień 30, 2010, 18:44:08 »
Już wiemy, że to nie wina taskbara, tylko explorera. Można spróbować go podmienić, ale to może się nie udać (próba jest jednak w 100% bezpieczna, inaczej bym jej nie polecał). W załączniku masz dwa pliki - oba wrzuć gdzieś na kartę (muszą być razem w jednym katalogu). Następnie dopisz do skryptu mscr (tam gdzie poprzednio dopisywałeś), najlepiej na końcu taki fragment:

if procExists explorer.exe
kill explorer.exe
sleep 2000
run \sciezka\explore.exe  (tu musisz wpisać ścieżkę do pliku, zależnie gdzie go wrzuciłeś)

Może zadziała, ale nie musi :)


Offline brzechwa

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #797 : Czerwiec 11, 2010, 14:58:33 »
witam
Panowie wie ktoś jak odblokować My Guide 4000

robie to tak jak było już wcześniej pisane

1. Sciągnołem sobie pliki:
     autorunce.exe
     MNAVDCE.CAB
2. Skopiowalem je do katalogu Windows na Clarionie.
3. Zmieniłem nazwę pliku MP3Player.exe na MP3Player.exe.old
4. Zmieniłem nazwę pliku autorunce.exe na MP3Player.exe
5. Nastepnie wystarczy zrobić SR i kliknac na ikonę odtwarzacza mp3.
    Urządzenie uruchamia wtedy MP3Player.exe (zmieniany) i instaluje
    MNAVDCE.CAB
6. Nastepnie SR i mamy odblokowanego Clariona.

Sciagnalem jeszcze "Biblioteki_DLL_dla_CE_NET" i juz moglem zainstalować AM3.9.7 wesoły
Do działania Destinatora6 trzeba sciagnac jeszcze AYGSHELL.DLL i gx.dll.

wszystko ładnie i pięknie uruchamia się Win CE ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu nawigacji wszystko wraca do stanu pierwotnego i WinCe już nie mam.
proszę o pomoc


Offline pablomontoya

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #798 : Lipiec 12, 2010, 19:06:51 »
Witam, własnie kupiłem kilkuletnią lecz nieużywaną nawigację nav cam 7500 evesham. Nie posiadam jednak orginalnej karty z mapa.
Moze ktos z forum pomoze mi odblokowac tą nawigację i doradzi jaka wgrac mapę (wystarczy mi mapa anglii).
Z góry dziekuje i pozdrawiam


Offline korzen88

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #799 : Wrzesień 30, 2010, 20:12:37 »
Witam
Mam problem ze znalezieniem sposobu na odblokowanie swojego urządzenia, czytając ten temat natrafiłam na parę sposobów niestety żaden nie dał satysfakcjonujących efektów . . . Wiec piszę ten post z groźbą o fachową rade, być może ktoś już sie uporał z tym sprzętem =) Chodzi mi o odblokowanie, by na długich postojach móc np. obejrzeć filmik w formacie mp4

Sprzęt:
Cruser Omega, Windows CE 4.2

Pozdrawiam
 Krzysztof


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #800 : Wrzesień 30, 2010, 20:23:30 »
Cruser Omega z Win CE 4.2? Wątpię. Jeśli masz w tym możliwość ustawienia ścieżki GPS, to możesz zastosować plik leaderexplorer dostępny na stronie Cruser.pl. Co masz na myśli pisząc filmy MP4? Jeśli RMVB to zapomnij - ich się odtworzyć nie da.


Offline korzen88

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #801 : Wrzesień 30, 2010, 22:58:28 »
Po mailu do serwisu dostałem odpowiedz, że metoda podana na ich stornie co do której się odniosłeś nie dzieła na tym sprzęcie, bo posiada on właśnie win 4.2, co mnie zdziwiło. . . a metoda wyżej opisana działa tylko na win 5i6. na 4.2 wyskakuje komunikat: nie znaleziono programu nawigacyjnego . . . Najdziwniejsze jest to ze na odwrocie urządzenia mam naklejkę windows ce core 5.0 a faktycznie jest 4.2 bo nawet miałem problem z wgraniem AM pod core 5.0, pod 4.2 poszło bez problemu

A co do MP4, to nie chodziło o RMVB, tylko o MP4, format podobny do 3gp =)

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2010, 23:00:59 wysłana przez korzen88 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #802 : Wrzesień 30, 2010, 23:31:30 »
Jakaś dziwna kombinacja w takim razie. Przejdź do wątku Download\win ce i pobierz programiki Itask oraz Filemance. Wrzuć na kartę i odpal najpierw filemance. Z niego odpal Itask i spisz nazwy procesów. Wklej je tutaj.


Offline korzen88

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #803 : Wrzesień 30, 2010, 23:55:16 »
Procesy jakie pokazał itask po kolei:

Itask.exe
FileManCe.exe
udp2tcp.exe
rnaapp.exe
Launch.exe
rapisrv.exe
repllog.exe
explorer.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.EXE




Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #804 : Październik 01, 2010, 00:05:41 »
Super - z tego co widzę masz już explorera, więc wystarczy ubić launch.exe i filemance.exe (z Itaska wybierz terminate) i powinien się pokazać pulpit CE. Sprawdź to (zabawa jest 100% bezpieczna - nie można w ten sposób nic uszkodzić, więc się nie bój).


Offline korzen88

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #805 : Październik 01, 2010, 00:13:55 »
Tak samo jak u kolegi kilka postów wyzej pokazal sie czysty pulpit - niebieskie tło i nic wiecej

Przez itaska moge odpalic pleyera, ktory czyta MP4, takze chyba rozwiazałem swój problem

Dziekuje za pomoc =)

« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 00:34:15 wysłana przez korzen88 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #806 : Październik 01, 2010, 13:51:18 »
Tak właśnie wygląda puplit CE (czysty). Czasem jest tylko ikonka My Device, oraz pasek start u dołu (można go włączyć programikiem taskbar.exe). Skróty na pulpit wrzucasz do \Windows\Desktop. Jednak jeśli faktycznie chcesz odpalić tylko jeden program, to szkoda się pozbywać nakładki.


Offline omnibus210

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #807 : Październik 01, 2010, 15:17:54 »
Jakaś dziwna kombinacja w takim razie. Przejdź do wątku Download\win ce i pobierz programiki Itask oraz Filemance. Wrzuć na kartę i odpal najpierw filemance. Z niego odpal Itask i spisz nazwy procesów. Wklej je tutaj.

Pewnie kolega ma starszy model - Omega A70, który z tego co pamietam byl na Win CE4.2
WinCE 5 jest stosowany od modelu Omega B70


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #808 : Październik 01, 2010, 15:31:20 »
Fakt - napisał tylko Omega, nie dodając która "edycja".


Offline korzen88

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: ODBLOKOWANIE WIN CE NET 4.2 CORE WSZYSTKIE MODELE
« Odpowiedź #809 : Październik 02, 2010, 00:56:51 »
tak jest , model to omega A70 , dziękuje Panowie za wszelkie rady, teraz pozostaje znaleźć program do konwersji filmów, żeby się nie przycinały i korzystać z dobroci techniki =)

Dziekuje i pozdrawiam
Krzysztof