Medion E3110 M10 - jaka mapa, jak wgrać?

• 1 Odpowiedzi
  • 1238 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Medion E3110 M10 - jaka mapa, jak wgrać?
« dnia: Sierpień 11, 2008, 20:51:22 »
Witam!
Jestem kompletnym laikiem i nie wiem jak można wgrać mapę na podane w nazwie tematu urządzenie. Nie wiem też jaką mapę mam wgrać (potrzebuję bardzo szczegółowej mapy czech i polski).

Mogę liczyć na waszą pomoc?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Medion E3110 M10 - jaka mapa, jak wgrać?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2008, 09:11:53 »
Same MAPY możesz dograć do wbudowanego w PNA programu nawigacyjnego, tylko jeśli producent dołączył płytki z takimi mapami i licencja pozwala na ich dogranie. Jeśli płytek nie ma, to raczej nie masz co liczyć, że po zwykłym dograniu mapy nawigacja ją zaakceptuje. W takim wypadku trzeba zmienić nie tylko mapy, a cały program nawigacyjny, a to można zrobić albo po odblokowaniu, albo ewentualnie przez podmianę. Wszystko zależy od konkretnego modelu sprzętu - osobiście nigdy nie miałem okazji bawić się E3110, dlatego żadnej gotowej metody nie jestem w stanie podać, ale jeśli sam trochę się w sprzęcie orientujesz i masz ochotę się pobawić, to pewnie da się coś zrobić. Przede wszystkim trzeba ustalić, jaki program nawigacyjny jest w medionie (Może Gopal?) i gdzie się on znajduje (na karcie, czy na wbudowanym flashu) i czy jest komunikacja AS z pecetem.