Autor Wątek: harman kardon 810 jak odblokować???  (Przeczytany 4424 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acer111

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: i8320
harman kardon 810 jak odblokować???
« : Grudzień 28, 2008, 20:29:00 »
witam wiem że jest to możliwe tylko nie mogę nigdzie wyszukać instrukcji czy ktoś pomoże ?
jest dostęp do wszystkich plików nawigacji niestety nie ma do wince


PDAclub.pl

harman kardon 810 jak odblokować???
« : Grudzień 28, 2008, 20:29:00 »
R E K L A M A:


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #1 : Grudzień 28, 2008, 21:33:42 »
Widziałem Twojego posta w wątku "odblokowania ogólnie" i miałem nadzieję, że odezwie się ktoś z doświadczeniem w odblokowywaniu tego konkrentego modelu, ale skoro odzewu brak, to powiedz mi, do jakich plików exe masz dostęp? Czy może jest tam coś typu odtwarzacz muzy, czy zdjęć? Pytam, bo pod takie pliki najłatwiej i najbezpieczniej się "podłączyć". Kombinowanie z samym exekiem programu nawigacyjnego czasem przynosi przykre konsekwencje.


Offline acer111

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: i8320
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #2 : Grudzień 28, 2008, 22:07:24 »
jest do:
bluetooth
gpslog
photo_new
setting
demo
nav
player
sound
eboot
nk
pshell
Napisane: Grudzień 28, 2008, 21:48:17
fotka folderów


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #3 : Grudzień 28, 2008, 22:09:50 »
To są katalogi, a ja mówię o plikach exe (wykonywalnych) sprawdź w katalogu player, czy tam exeka nie ma.


Offline acer111

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: i8320
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #4 : Grudzień 28, 2008, 22:14:23 »
mogę zrobić fotke każdego folderu prawie w każdym są exeki

« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 22:21:50 wysłana przez acer111 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #5 : Grudzień 28, 2008, 22:45:14 »
Z tego co widzę, to jest to trochę mniej przejrzyście zrobione niż zazwyczaj, ale coś powinno dać się zrobić. Podstawowa zasada to modyfikować (podmieniać) tylko te pliki, które na pewno odpalane są dopiero z przycisków nakładki (a nie automatycznie po restarcie). W takim przypadku żaden ewentualny błąd nie spowoduje poważnych problemów - po prostu zrobi się reset i wszystko wróci do normy, po czym za pomocą activesync wszystko przywróci się do stanu pierwotnego.
Z tego co widzę na zdjęciu, stawiał bym na "directplayerWTL.exe" - możesz spróbować za niego coś podstawić (może być np GSfinder, explorer, albo Itask).


Offline acer111

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: i8320
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #6 : Grudzień 29, 2008, 09:36:41 »
a skąd pobrać na bank działające exeki na wince 5.0 bo nie mam jak sprawdzić czy to akurat są te


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #7 : Grudzień 29, 2008, 09:38:25 »
Mogę podesłać, albo możesz ściągnąć z mojego Chomika (nazwa jak mój nick na forum PDAclubu).

« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 10:39:44 wysłana przez angler22 »

Offline acer111

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: i8320
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #8 : Grudzień 29, 2008, 17:41:17 »
niestety nic nie daje sie uruchomić


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #9 : Grudzień 29, 2008, 17:45:16 »
Trochę za mało danych - konkretnie co się dzieje po wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za odtwarzacz? Jakiś komunikat o błędzie?


Offline acer111

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: i8320
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #10 : Grudzień 29, 2008, 18:51:15 »
nie ma reakcji przycisk jest cały czas podświetlony i blokuje sie cała nawigacja trzeba wyłączyć i włączyć


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #11 : Grudzień 29, 2008, 19:03:27 »
Acha - próbowałeś explorera, Gsfindera i Itaska? Ze wszystkimi jest tak samo? Wszystkie podstawiałeś za directplayerWTL.exe ze zmianą nazwy? Być może jest to bardziej pokręcone urządzenie i odblokowanie przez exeka może nie być możliwe. Możesz też spróbować podstawić za inne exeki, ale jak już pisałem tylko te odpalane z nakładki można bezpiecznie zmieniać (pomyłka nie uszkodzi sprzętu).


Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: harman kardon 810 jak odblokować???
« Odpowiedź #12 : Styczeń 06, 2009, 20:55:40 »
Wystarczy podlozyc CeDesktop.exe za proces odpowiadajacy za obsluge pilota ;D

Angler: Po nieudanej podmiance EXEka i reboocie na tym modelu system nadaje sie tylko do ponownego wgrania od nowa z backupu.

Ot, takie nam niespodzianki zafundowala firma, ktora znana jest JEDYNIE z NAJLEPSZEGO sprzetu AUDIO (i na tym powinna poprzestac, tak jak SONY :D)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 21:00:50 wysłana przez ΠΟΝΤΙΚΟΣ »
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..