Autor Wątek: Acer D100 - czy ktos wie???  (Przeczytany 7584 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Przematy

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Acer D100 - czy ktos wie???
« : Marzec 24, 2006, 09:09:33 »
Witam.
Kilka dni temu kupiłem teściowi samochodową nawigacje Acera o symbolu D100.Całość chodzi pod Windows CE .NET 4.2 i domyślnie ma zainstalowanego Destinatora w wersji angielskiej. Moje pytanie jest następujace
- czy można zmienić język sysytemy na Polski?
- czy zamiast destinatora można wgrać jakiś inny program z dobrą mapą Polski(mam licencje Automapy).
Proszę o info na mail przemekmatysiak@interia.pl


PDAclub.pl

Acer D100 - czy ktos wie???
« : Marzec 24, 2006, 09:09:33 »
R E K L A M A:


Offline lipciopda

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6801
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #1 : Marzec 25, 2006, 11:02:34 »
niestety kupiles sprze dedykowany tylko do nawigacji wiec cudow nie oczekuj

po wgraniu specjalnych bibliotek jest jednak szansa - przeczytaj test podobnego PDA
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10468

oraz ten watek na forum
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=19330


Offline Moi (Adam Kubicki)

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
  • VIP Level: 150
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #2 : Maj 12, 2006, 07:54:50 »
Odświeżę wątek, bo to sympatyczne urządzenie:



Offline arielcpu

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 176
  • Sprzęt: Acer n50 Premium, Holux M-1000 GPS
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #3 : Maj 12, 2006, 17:03:44 »
fajniutki  :D


Offline utini

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
;)
« Odpowiedź #4 : Maj 27, 2006, 15:47:16 »
http://polbox.com/2/200mmx/d100.avi
tomtom dziala, AutoMapa tez ale nie widac budynkow i jest zasloniety przycisk MENU (mozna go wcisnac, ale jest to trudne) zainteresowanych zapraszam na priva ;)


Offline Moi (Adam Kubicki)

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
  • VIP Level: 150
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #5 : Maj 27, 2006, 17:48:33 »
utini
Jeśli nie łamie to niczyich praw, to opisz to na Forum.


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 21, 2006, 11:54:27 »
Sposób odblokowania ACERA d100 to odtworzenie  przez ActiveSync pliku buckupu dostępnego w tym wątku poszukaj pliku (D100_Shell.zip) wątku  
A co można osiągnąć :

albo nawet

Okazuje się iż tych urządzeń można wyciągnąć naprawdę wiele.


Offline SimonSimonovic

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
c.d.
« Odpowiedź #7 : Październik 03, 2006, 17:42:49 »
Witam

Niedawno dokonalem zakupu owego urzadzonka - nie sprawdzilem wczesniej jakie sa mozliwosci - jak juz mialem w domu letko sie zalamalem bo myslalem ze nie ma innej mozliwosci tylko Destinator DS - ma wielka przeogromna prosbe - jak mozna dokonac tych wszystkich cudow - doszedlem do momentu wgrywania pliku D100_Shell.stg i to jest ok ale juz Automapa nie chce sie wgrac - bede mial na dniach inne maki takie jak tomtom destinator 6 czy igo - jesli ktos wie i mogl by posiwecic chwilke czasu bardzo raz jeszcze prosze o podanie jakiegos magicznego sposoba aby proces ten przejsc jakos i cieszyc sie z urzadzonka a nie zlosicc sie na siebie za zakup bez wczesniejszego sprawdzenia.

Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.
Napisane: Październik 03, 2006, 16:34:07
... iwentualnie gdzie mozna szukac podpowiedzi :)


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #8 : Październik 03, 2006, 18:05:15 »
Wszystko da się zrobić .
Wejdź na stronę ftp acera - masz upgrade do wersji Destinatora 5.5 DS ( podejrzewam że to silnik  Destinatora 6 .
Tomtom oraz iGo bez problemu.
TCMPC bez problemu - wraz z najnowszą wersją.
AM - nie wiem ale pewnie ruszy po wgraniu brakujących dll'ek
Oraz duża ilość progsów ktore jako procesor mają określony ARM  :))


Offline SimonSimonovic

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #9 : Październik 04, 2006, 00:22:21 »
Dzieki za odzew :)

Jak narazie probowalem z AM - znalazlem jakies dll'ki (ze stronki http://www.boinc.org.pl/download/dll.rar) i wgralem je do glownego katalogu Windows na kompie - nadal bez zmian nie widzi AM urzadzenia - nic bede probowal z innymi aplikacyjkami - raz jeszcze dzieki za podpowiedz .

Pozdro
Napisane: Październik 03, 2006, 23:19:19
i jeszcze jedno szybkie pytanko - czy ftp'a chodzi tego ftp://ftp.acer.com bo jesli tak to laze tam i nie widze nic takiego :(

juz wiem ze pewnie chodzi o ftp.acer.pl tylko ze tam tez nie moge znalezc nic takiego - jesli mogl bym jeszcze prosic o jakas rade bede dzwieczny


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #10 : Październik 04, 2006, 08:39:24 »


Offline SimonSimonovic

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #11 : Październik 04, 2006, 16:21:01 »
Dzieki ale  tego co widze jest to wersja 5.2 - na tym ftppie - nic powalcze z tym jeszcze - a moze wiadomo gdzie szukac tych tajemniczych dll'i moze wlasciwe zalatwily by sprawe z AM i juz bym wiecej nie zawracal glowy :)

Pozdrawiam


Offline WWL

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #12 : Październik 17, 2006, 14:28:55 »
Moze ktos mi pomoc przy ACER D100 ?
Czy komus udalo sie wgrac Destinatora 6 na ten model ?
Podmienialem dll-e i czytalem rozne posty i nic ciekawego nie wymyslilem.
Ewentualnie inna mape ?
Najbardziej interesuje mnie opcja z Destinatorem 6 poniewaz mam oryginala.
Sławek


Offline SimonSimonovic

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #13 : Październik 27, 2006, 22:49:41 »
Cytat: "jas_pik"
Sposób odblokowania ACERA d100 to odtworzenie  przez ActiveSync pliku buckupu dostępnego w tym wątku poszukaj pliku (D100_Shell.zip) wątku  
A co można osiągnąć :

albo nawet

Okazuje się iż tych urządzeń można wyciągnąć naprawdę wiele.




A jak zrobic zeby miec takowe menu ???


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #14 : Grudzień 23, 2006, 22:49:44 »
Na silniku DS 5.5 w wersji Delphi-Siemens  działają mapy Destinatora 6.
Zrobilem ROM z Destinatorem 6 ale nie jest stabilny.
Pokazane  menu da się zrobić.
Ruszy też TT5.21 , iGo2006  i MioMap3 również AM w ostatniej wersji  ( potrzebuje kilka  DLL'ek)
Nie polecam jednak instalacji AM  na tym urządzeniu - jest bardzo niewygodna do obsługiwania . Wciąż też są problemy z instalacją TT6.01.
Ale po co wyważać drzwi skoro mapy Destinatora 6 z naprawdę dobrymi mapami.
Napisane: Październik 28, 2006, 17:01:42
Po kilku nocach doświadczeń  udało mi sie doprowadzić do pełnego przekształcenia ROM-u na ROM zgodny z TTN6. Niestety  automatyczne odpalania TT po uruchomieniu czasami powoduje zwis . Urządzenie działa wspaniale   - oczywiście z najnowszymi mapami  w wersji 660 ( po rejstracji mapy dzialają miodzio)


Offline SimonSimonovic

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Acer d100 AND TTN6
« Odpowiedź #15 : Grudzień 28, 2006, 15:33:11 »
Witam
Udalo mi sie uruchomic tt6 na d100 problem  mam tylko z wyborem odpowiedzniej anteny - jak narazie albo nie widzi wogole anteny albo jest napis ze oczekuje na odpowiedni sygnal gps - tylko ze takowy jakos unika mego urzadzenia :)
Prosze o pomoc - koze ktos rozgryzl juz ten problem

Z gory dziekuje i pozdrawiam.


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #16 : Grudzień 28, 2006, 15:50:34 »
UPDATE : Com1  ( ale musisz to robić na świeżym powietrzu) pamietaj to tylko SIRF II - czułość jest znacznie niższa i w mieszkaniu satelit nie odnajdzie - musi mieć widoczność nieba  :))
Dla TT : pokaż stan GPS->Konfiguruj ->Inne NMEAGPS->wybierz-> szybkość transmisji 4800 -> Gotowe-> S2410GPS COM1


Offline SimonSimonovic

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #17 : Grudzień 28, 2006, 17:14:48 »
robie to tak ze wybieram najpierw Inne MEA GPS - pozniej predkosc zazwyczaj 19200 pozniej probowalem juz wszystkich mozliwosci i zawsze pisze ze brak anteny GPS oprocz wypadku w ktorym wybieram COM1 - to wyskakuje napis Brak prawidlowego sygnalu GPS - czy nadal cos zle robie czy moze brak mi jakis dll'i np ??


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #18 : Styczeń 09, 2007, 19:00:32 »
Następne zwycięstwo ( po podmianie  dll'ek i  usunięciu niepotrzebnych plików mieszających w systemie oraz skopiowaniu plików z caba odpalonego na WM5.0 )  udało się wgrać w ROM (myflashdisk) ostatnią wersję Destinatora 6.1.1  wraz ze wszystkimi planszami ( slide) w pełni po polsku.
Działa bez problemu .
Udało się to także przeprowadzić w wersji Acer d150.
Nawet po HR Destinator jest spolszczony .


Offline conrado

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #19 : Marzec 31, 2007, 13:12:24 »
Mam urzadzenie Acer d150 i podobny problem.  Otoz jest oprogramowanie destinator w nim wgrane, ale nie mam zadnej mapy.  CO zrobic i jak wgrac mape polski pod destinatora, lub jakas inna.  Prosze o pomoc, gdy z w tym temcie bardzo slabo sie orientuje.


Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Odp: Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #20 : Marzec 31, 2007, 13:28:03 »
Musisz kupić mapy  ;D


Offline robgie

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #21 : Grudzień 03, 2007, 23:32:29 »
odswierze troche ten watek
mam navi d100 wgrywam ten shell i nic to eni zmienia mam tez jakis iny shell d100 ma 522 kb i tego ie chce mi wgrac bo mowi ze zostal stworzony za pomoca innego urzadzenia.moze ktos podpowiedziec dlaczego mi nie odblokowuje?


Offline burzaxxx

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Acer D100 - czy ktos wie???
« Odpowiedź #22 : Październik 26, 2008, 15:34:35 »
Żeby wgrać mapkę należy:
1. Podłączyć nawi pod usb pod active sync
2. w active sysnc : Narzędzia->tworzenie kopii->przywracanie
3. Prezywróć teraz->przeglądaj i tu wkazujemy plik d100 shell.stg ( plik ma 522 kb )
4. robimy reset urządzenia