Apple wprowadza subskrypcję do App Store

• 15 Odpowiedzi
  • 8399 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Apple wprowadza subskrypcję do App Store
« dnia: Luty 16, 2011, 18:40:48 »
Właściciele iPhone'ów powinni się ucieszyć. Następna bariera jaką było brak modelu subskrypcji
w sklepie App Store została właśnie wprowadzona jak czytamy pod tym linkiem:
Apple wprowadza subskrypcję do App Store.
Pytanie czy Aqurat zgodzi się oddać 30% wpływów z subskrypcji Apple.
Być może dlatego wersja Automapy na iPhona była tyle razy opóźniana?

poprawiłem link, nM.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 18:58:16 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Apple wprowadza subskrypcję do App Store
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2011, 18:59:33 »
30% i tak oddawali albo nawet więcej bo sami się dystrybucją nie zajmują
a to co wprowadziło apple to dodatkowa opcja więc będą mogli opylać aktualizacje na swojej stronie a dodatkowo muszą dać możliwość przez appstore
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2011, 22:16:10 »
Właśnie że nie - to by było za proste - każdy dawał by aplikacje za darmo i sprzedawał subskrypcje na swojej stronie bez prowizji 30% a przecież nie o to chodzi Apple. Wszystkie nowe aplikacje które mają możliwość subskrypcji "z boku" są już teraz odrzucane. A te które jeszcze są w AppStore będą usunięte o ile nie zostaną zaktualizowane tak, żeby można to było robić tylko wyłącznie przez AppStore - jest na to jakiś oficjalny deadline ale nie pamiętam do kiedy (zapewne nie wcześniej niż premiera iOS 4.3 czyli tuż tuż).

Połączone: Luty 22, 2011, 22:19:57
Właściciele iPhone'ów powinni się ucieszyć. Następna bariera jaką było brak modelu subskrypcji
w sklepie App Store została właśnie wprowadzona jak czytamy pod tym linkiem:
Apple wprowadza subskrypcję do App Store.
Pytanie czy Aqurat zgodzi się oddać 30% wpływów z subskrypcji Apple.
Być może dlatego wersja Automapy na iPhona była tyle razy opóźniana?

poprawiłem link, nM.

Subskrypcje z boku były od jakiegoś czasu i nie było przeszkód aby sprzedawać AM w takim modelu i bez prowizji 30%. Teraz Apple się za to zabrało i nie będzie innej możliwości niż przez AppStore i ich haraczu.
Większy problem, że chcieli dawać możliwość instalacji AM tylko na jednym urządzeniu a to totalne niezgodne z polityką Apple.
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 22:19:57 wysłana przez klosz007 »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2011, 22:46:03 »
mam nadzieje ze jakis urzad antymonopolowy sie za nich weźmie i bedzie mozna instalowac aplikacje poza appstore np. ze strony autora tak jak na pc,  nie mam nic przeciwko niech biora i 50% prowizji w appstore jak dzieki nim programista zablysnie, ale powinna byc alternatywa dla tych co nie chca sie promowac w jedynie slusznym wspanialym jedynym w swoim rodzaju markecie.
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 23, 2011, 02:19:33 »
mam nadzieje ze jakis urzad antymonopolowy sie za nich weźmie i bedzie mozna instalowac aplikacje poza appstore np. ze strony autora tak jak na pc, 

Po co znow zaczynasz jalowa dyskusje na ten sam temat, przeciez juz to przerabialismy w innym watku, Apple nie ma na nic monopolu, jak chcesz korzystac z ich produktow godzisz sie na ich zasady, wolny rynek, wolna wola...

nie mam nic przeciwko niech biora i 50% prowizji w appstore jak dzieki nim programista zablysnie, ale powinna byc alternatywa dla tych co nie chca sie promowac w jedynie slusznym wspanialym jedynym w swoim rodzaju markecie.

Jak wyzej, nie chca sie promowac do wyboru jest symbian, Android, WM, WP7, Bada, MeeGo... przeciez nikt nikogo nie zmusza wolny rynek, wolny wybor...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 23, 2011, 08:09:16 »
no niech m$ zrobi jeszcze market na pc i zabroni instalacji z poza wlasnego marketu, tak wiem wolny rynek moge sobie zainstalowac linuxa, a kablowke pociagnac z innego wojewodztwa

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 23, 2011, 10:03:01 »
Też nie rozumiem Twoich narzekań. Jak Ci się Apple nie podoba, to nie używaj ich sprzętu. Mnie denerwował ajfon jako telefon, to się go pozbyłem i tyle.

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 23, 2011, 11:00:50 »
Mysle, ze spokojnie mozecie temat przeniesc do "Apple iPhone / iPod Touch / iPad ", bo pomijajac drobna wzmianke autora nie ma nic wspolnego AM.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2011, 11:13:06 wysłana przez Pieka »
Jestem jaki jestem :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 23, 2011, 12:19:30 »
Też nie rozumiem Twoich narzekań. Jak Ci się Apple nie podoba, to nie używaj ich sprzętu. Mnie denerwował ajfon jako telefon, to się go pozbyłem i tyle.
A co już narzekać nie można ? Iphone mi sie podoba ios też nawet appstore do tego miesiąca mi się podobało,
Zainwestowałem w telefon 3tys plus z 1.5tys w programy i co myślisz że tak od razu zrezygnuję z telefonu i nie będę używał ?
to ze są producentami sprzętu i systemu nie daje im prawa do dyktowania co i kto będzie na nim instalował .
oczywiście za wszelką cenę na różne sposoby niszczą zalążki konkurencji jaką jest cydia i BigBoss i to bardzo skutecznie, aby wszyscy całowali ich w tyłek za możliwość wystawienia aplikacji

Ciekawi mnie czy automapa się pojawi bo chce dawać licencje na jedno urządzenie a appstore chce ją dawać na jedno konto i szczerze mówiąc nawet nie wiem czy jest jakieś ograniczenie co do iphonów i ipadów może się okazać że na jakąś sporą liczbę, Wie ktoś na ile ?

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 23, 2011, 12:25:04 »
Nie jestem pewny, czy tak jest w istocie, nigdy nie sprawdzalem zapisow, ale przyjmuje sie, ze mozna miec na jednym koncie do 5 urzadzen.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 23, 2011, 12:32:15 »
Nie jestem pewny, czy tak jest w istocie, nigdy nie sprawdzalem zapisow, ale przyjmuje sie, ze mozna miec na jednym koncie do 5 urzadzen.

Do pięciu komputerów z Itunes a urządzeń (iphone ipad) na pewno może być więcej

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 23, 2011, 15:22:30 »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 24, 2011, 18:35:29 »
z FB Automapy

przygotowaliśmy nowy build uwzględniający specyfikę iOS 4.3 i mechanizm płatności w nim zawarty. Ten będzie produkcyjny.

Pytanie:
Piotrek Groszkowski To teraz strach czekać na Androida :o O ile takowy będzie ...
Odp:
AutoMapa Androida sie na szczescie nie certyfikuje :)

a jednak cały czas im odrzucając  :E

Połączone: Luty 24, 2011, 18:37:36
źródło
http://www.facebook.com/AutoMapa
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 18:37:36 wysłana przez slawrumia »

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 24, 2011, 22:14:04 »
z FB Automapy

przygotowaliśmy nowy build uwzględniający specyfikę iOS 4.3 i mechanizm płatności w nim zawarty. Ten będzie produkcyjny.

Tłumaczenie na język polski: "Przeróbka programu żeby spełnić obecne wymagania (które wcześniej były nam świetnie znane) nas przerosła (jak wiele innych rzeczy wcześniej). Zagramy więc blef pod nazwą 'ucieczka do przodu" licząc, że pod nowymi warunkami zaliczą nam jako uzgodnienie warunków licencji i nie będą patrzeli tak dokładnie na niedoróbki kodu.
Po tym jak zobaczyliśmy ile błędów nam wytknęli, nawet nam jest wstyd nazwać poprzednią wersję choćby betą. Ale że robi się już zbyt duży smród, zagoniliśmy naszych praktykantów zapierdzielających na stanowiskach programistów i powiedzieliśmy im, że jak teraz nie wypocą czegoś co działa chociaż kilka minut, to ich wywalimy i zatrudnimy licealistów. Ciężko się wystraszyli i nawet rano bez kaca przychodzą, co pozwala głęboko wierzyć, że coś na poziomie nazywanym przez innych 'public beta' uda się wypocić"

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 24, 2011, 22:51:21 »
pytanie czy źle działa czy po prostu apple źrebi
bo jeśli źle działa i apple każe poprawiać to ok, już mi żal użytkowników androida

Androida sie na szczescie nie certyfikuje

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 24, 2011, 23:14:10 »
Cholera wie, czy polegli na swoim legendarnym badziewiastym kodzie, czy też Apple spojrzało na warunki licencji i już wiedzieli, że nie muszą nawet sprawdzać kodu.
Tego się pewnie nigdy nie dowiemy, przecież to całe opóźnienie to i tak wina Apple i takie tam inne.

A co do troski o użytkowników Androida - chyba niepotrzebnie. Skoro w przypadku wypuszczenia wersji 4.0 na znaną im platformę zajęło im to prawie trzy lata, na nową platformę po blisko 5 latach wciąż nie mają jeszcze kodu działającego w granicach przyzwoitości, to na Androida, gdzie z C++ trzeba się przesiąść na Javę nie napiszą w tej dziesięciolatce, nie ma *****  we wsi.
Tym bardziej, że - liczmy optymistycznie dla nich i weźmy czasokres z Windows Mobile - jeżeli czasokres wypuszczenia wersji z istotnymi zmianami to trzy lata, a istotna zmiana wersji Androida dokonuje się częściej niż raz do roku, to jest to niemożliwe z tego samego powodu, dla którego nie da się odbyć stosunku w biegu - bo kobieta z zadartą kiecką biegnie szybciej niż facet z opuszczonymi spodniami.