PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => Modyfikacje => Wątek zaczęty przez: sserafin w Styczeń 04, 2012, 12:13:08

Tytuł: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 04, 2012, 12:13:08
Hej
wybieram
manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg i mam tylko opcję maksymalne [w załączeniu to co widac na ekranie], więc nie widać dróg, robię format i instalkę od nowa  zobaczymy co to da?

Połączone: Styczeń 04, 2012, 12:28:54
Już wiem skąd błąd, zastosowanie skórek:
http://www.darekfoto.pl/am/automapa6/ (http://www.darekfoto.pl/am/automapa6/)
generuje powyższą sytuację, powrót do zwykłej skóry AM rozwiązuje błąd
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: PapaD w Styczeń 04, 2012, 12:45:16
Już wiem skąd błąd, zastosowanie skórek:
[url]http://www.darekfoto.pl/am/automapa6/[/url] ([url]http://www.darekfoto.pl/am/automapa6/[/url])
generuje powyższą sytuację, powrót do zwykłej skóry AM rozwiązuje błąd



Ten problem może dotyczy tylko skórki poziomej Darka. Ja używam skórkę pionową DF BLACK i tu działa ukrywanie dróg poprawnie.
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 04, 2012, 12:53:14
u mnie jest źle ma:
DF BLACK
DF BLACK PANORAMA
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: mariano52 w Styczeń 04, 2012, 18:18:01
Ja używam skórkę poziomą DF BLACK  i wszystko jest ok.
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: Dolek w Styczeń 04, 2012, 18:58:40
U mnie po wybrania kompensacji sygnału gps mam ekran jak niżej.

Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Styczeń 04, 2012, 20:34:55
U mnie po wybrania kompensacji sygnału gps mam ekran jak niżej.

Masz niezaktualizowaną skórkę DF.
Ja tak miałem na AM 6.10 Beta1 i skórkach Darka z AM 6.9
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 04, 2012, 22:33:31
uuuuu rzeczywiście ja mam skóry do am69, a tu znajduję widze u Dariusza już skóry do am610, zainstaluje wszystko od nowa i dam znać jaki rezultat

Połączone: Styczeń 05, 2012, 00:03:17
na początku było dobrze, zrobiłem trasę puściłem demo, potem wyciszyłem nawigację - przycisk symbol głośnika i zmieniałem jakies ustawienia, wróciłem do ekranu głównego i nie było juz wogole symbolu głośności oraz paska skali po prawej stronie, wyłączyłem nawi i włączyłem ponownie, głos wrócił, ale ani ikonki głośności ani paska skali nie ma, ale jest na to sposób trzeba wrocić do skóry automapa wybrac magiczna łapke - lewa dolna część ekranu, wrócić do skóry "Darkowej i wsjo będzie ok, ehhhhhh
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: mariano52 w Styczeń 05, 2012, 10:38:24
Przytrzymaj znaczek  menu parę sekund i wszystko wróci do normy,nie musisz robić takich kombinacji.
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 05, 2012, 11:02:14
super, thx, działa :) :ok:
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: Darek_Foto w Styczeń 05, 2012, 12:21:58
... co to za sianie paniki, że coś nie tak z moją skórką?  :E
Może mam napisać instrukcje obsługi do mojej skórki ...? To proszę:
1. Zaktualizować skórkę do wersji pokrywającej się z AutoMapą !
2. Sprawdzić dodatkowe funkcje przytrzymując dłużej na przyciskach funkcji (menu, moje, skala)
3. ... reszta wiadoma

Oczywiście to żart, ale warto znać podstawowe zasady.
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 05, 2012, 12:28:41
dziękuję za info, powyższych wiadomości nie ma na Pana stronie a wprowadzają dużo nowego :ok:
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: Darek_Foto w Styczeń 05, 2012, 13:30:44
Punkt 1 rozumie się "samo przez sie", a punkt 2 właśnie jest: "- dodatkowe funkcje po przytrzymaniu rysika na przyciskach".
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: Dolek w Styczeń 05, 2012, 16:08:31
Masz niezaktualizowaną skórkę DF.
Ja tak miałem na AM 6.10 Beta1 i skórkach Darka z AM 6.9


Może i masz racje ?? Wydaje mi się że po zainstalowaniu pobrałem skórki, ale może rzeczywiście jeszcze wtedy Darek jej nie zaktualizował ?? Wieczorem pobiorę od nowa i spróbuje.
Powyższy zrzut jest i tak z bety, jeszcze z grudnia. Ale chciałem pokazać że również tak jak kolega wcześniej miałem podobną sytuację. Teraz już mam 6.10 ale w sumie nie wiem czy mam odpowiednią skórkę, więc lepiej jeszcze raz pobiorę  :mrgreen:
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 05, 2012, 17:35:26
u mnie na pewno było źle, gdyż miałem skóry do AM69, a teraz pobrałem do AM610 i jest ok.
Wystarczy zobaczyć jaki jest adres linku ze strony darka, a obecnie jest:
http://www.darekfoto.pl/am/automapa6/AM610.rar (http://www.darekfoto.pl/am/automapa6/AM610.rar)
więc wszystko jasne  :D
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: PapaD w Styczeń 06, 2012, 08:27:06
Darku, czy masz może pomysł jak powiększyć tę mikro czcionkę nazw typów trasy (bezpieczna, szybka...) ? Opis mógłby pozostać, ale same nazwy chciałbym powiększyć. Myślę, że ta recepta uciszyłaby choć trochę nie tylko mnie.
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: sserafin w Styczeń 06, 2012, 11:01:04
Ja natomiast postuluję aby w głównym oknie znalazł się napis jakim aktualnie typem trasy się poruszamy [trasa krtka, trasa łatwa .....]
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Styczeń 07, 2012, 22:13:02
To tak dla tych ze słabą pamięcią :E  Przy wyliczaniu przecież za każdym razem pokazuje jaką trasę liczy  B)
Tytuł: Odp: manu-ustawienia-mapa-ukrywanie dróg
Wiadomość wysłana przez: Darek_Foto w Styczeń 07, 2012, 22:27:21
... można sobie pokolorować rodzaj trasy ... - już było jak.