Autor Wątek: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?  (Przeczytany 155986 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #330 : Październik 31, 2009, 11:09:18 »
...Kolego zrób zdjęcie swojego samochodu albo znajdź odpowiednie w sieci i mi podeślij...

Dokładnie.
Mogę Cie wspomóc pod tymi samymi warunkami.
Przecież można nawet sfotografować swój własny samochód tak jak ja to zrobiłem.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

PDAclub.pl

Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #330 : Październik 31, 2009, 11:09:18 »
R E K L A M A:


Offline mikolajasinski

  • Newbie
  • Wiadomości: 40
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch ----> Motorola Milestone
  • VIP Level: 50
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #331 : Listopad 02, 2009, 22:44:29 »
Opel Astra F bordowa. Wydaje mi się, że nie było jeszcze. Niestety tylko widok "od tyłu"


Offline TheTrooper76

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 59
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #332 : Grudzień 02, 2009, 23:23:03 »
A czy któryś z szanownych użytkowników mógłby dopieścić taki wskaźnik bo u mnie z graficznymi zdolnościami to kiepsko niestety :(

Z góry dziekować  :))

Mondeo

ROM: Energy ROM 23569 Sense2.5 GTX
AM 6.5.0 Beta 2

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #333 : Grudzień 02, 2009, 23:28:44 »
A czy któryś z szanownych użytkowników mógłby dopieścić taki wskaźnik bo u mnie z graficznymi zdolnościami to kiepsko niestety :(

Z góry dziekować  :))

Mondeo



Ten nie może być?

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline TheTrooper76

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 59
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #334 : Grudzień 03, 2009, 09:48:35 »
Ten nie może być?



Widziałem ten wskaźnik. Ale to S-Max a nie Mondeo zupełnie inne samochody.

ROM: Energy ROM 23569 Sense2.5 GTX
AM 6.5.0 Beta 2

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #335 : Grudzień 03, 2009, 21:06:36 »
Z tyłu wydały mi się niemal identyczne. :shock:
Do tego na ekranie nawigacji...
Napisz jeszcze w jakim rozmiarze chcesz mieć ten wskaźnik (gusta są różne  :mrgreen:).

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #336 : Grudzień 05, 2009, 00:09:27 »
Przerobiłem Twoje zdjęcie Forda.

[przełożyłem je do załącznika, nM.]

« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 11:23:51 wysłana przez nocnyMarek »

Offline Kolosea

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
  • Sprzęt: MIO P350 AM 5.05
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #337 : Luty 07, 2010, 19:26:56 »
kochani czy w AM 6 też można zmieniać wskaźnik ? w AM5 mi działało a w AM6 mimo stworzenia katalogu Images i wrzucenia ikonek takich jak wrzucałam w AM5 i tak cały czas mam strzałkę :(

kiedyś ktoś tu kochany stworzył mi matiza :) zmienilam autko wiec chciałam zaptac czy ma ktos srebrnego fiata stilo ?:)

pozdrawiam



Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #338 : Luty 08, 2010, 15:16:52 »
Pobierz > rozpakuj > katalog "Images" przenieś do głównego katalogu AutoMapy.
http://ycbo.fm.interia.pl
Szerokiej drogi.


Offline Kolosea

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
  • Sprzęt: MIO P350 AM 5.05
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #339 : Luty 10, 2010, 22:05:48 »
śliczne dzięki za cudowne stilo :*** ale po wrzuceniu tego katalogu i tak nie działa :( cały czas jest strzałka. Dlatego pytałam czy w AM6 działa bo w AM5 moj poprzedni matizek działał a w nowej nie, twoj stilo takze w AM6 nie dziala :(


Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #340 : Luty 11, 2010, 12:07:45 »
Działa i w wer. 5 i 6 - coś robisz nie tak a sprawa jest prosta jak kopiowanie jednego katalogu z zawartością.


Offline kukcio

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 59
  • Sprzęt: CarPC
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #341 : Marzec 12, 2010, 23:20:17 »
śliczne dzięki za cudowne stilo


Gdzie można dostać Stilo?


Offline felixb

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #342 : Marzec 13, 2010, 11:17:06 »
śliczne dzięki za cudowne stilo


Gdzie można dostać Stilo?

Tutaj zmień nazwę na: car3D.bmp

« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 11:20:21 wysłana przez felixb »
felix

Offline kukcio

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 59
  • Sprzęt: CarPC
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #343 : Marzec 13, 2010, 23:43:08 »

[/quote]Tutaj zmień nazwę na: car3D.bmp
[/quote]

Dziękuję.
Mam zdjęcia swojego koloru niebieskiego(granat), bawiłem się ale ciężko mi jest pozbyć się ładnie otoczenia, żeby wykroić samo auto.


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #344 : Marzec 14, 2010, 09:37:36 »
Mam zdjęcia swojego koloru niebieskiego(granat), bawiłem się ale ciężko mi jest pozbyć się ładnie otoczenia, żeby wykroić samo auto.

W dużym powiększeniu, mozolnie dasz radę.
Swoje, własne auto jako wskaźnik nawigacji - bezcenne  :ok:

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Bilunia

  • Gość
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #345 : Kwiecień 17, 2010, 13:46:20 »
[Swoje, własne auto jako wskaźnik nawigacji - bezcenne  :ok:

Ciekawe, jak to swoje ukochane autko w kolorze granatowym, zobaczy jako wskaźnik w wersji nocnej AM. :worried:
Tak tylko pytam  :)


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #346 : Kwiecień 17, 2010, 14:00:38 »
Moje jest czarne i widać. :ok:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 15:59:17 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline mic666

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #347 : Maj 12, 2010, 08:43:24 »
Witam,
mam problem ze zrobieniem wskaźnika swojego auta do Automapy. Zawsze po wgraniu pliku pojawia się biała obwódka wokół grafiki.
Jak tego uniknąć ?
A może ma ktoś przygotowany wskaźnik czarnego  fiata brawo ?


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #348 : Maj 12, 2010, 08:48:58 »
Miałem podobny efekt po zminiejszeniu plików z grafiką (przesiadka z Nokii 500 na Omnię).
Musisz dokładnie, jeszcze raz nałożyć ręcznie kolor tła (domniemywam, że biały) tam gdzie ma być przeźroczyste.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline CaSspeR

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
  • VIP Level: 55
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #349 : Czerwiec 06, 2010, 21:22:56 »
Witam

Czy ja też mógłbym prosić o zrobienie wskaźnika Kia Pro Ceed??


Offline grachu990

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #350 : Lipiec 12, 2010, 11:01:30 »
Witam wszystkich. Sorki z mały odkop, bo temat widać już jakiś czas temu się wypalił, ale ktoś z tych znających się na rzeczy mógłby zrobić wskaźnik srebrnego Opla Astry F hatchback? Niestety nie potrafię tego samodzielnie zrobić, a może dla kogoś jest to prościzna i chwila roboty. Pozdrawiam


Offline Makubo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
  • VIP Level: 6
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #351 : Sierpień 03, 2010, 15:01:50 »
A może by tak napisać zbiorówkę do twórców AutoMapy?
Uważam, że zmiana wyglądu wskaźnika nie powinna być efektem pisania prac doktorskich, tylko prostą funkcją w menu samej AutoMapy.
Przecież każdy chciałby mieć swoje autko (UFO  :E ) za wskaźnik a nieuwzględnienie tego w opcjach AutoMapy to olanie oczekiwań klientów, czyli nas :)

"We are the Borg, resistance is futile!"

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #352 : Sierpień 03, 2010, 15:36:24 »
A może by tak napisać zbiorówkę do twórców AutoMapy?
Uważam, że zmiana wyglądu wskaźnika nie powinna być efektem pisania prac doktorskich, tylko prostą funkcją w menu samej AutoMapy. ...

Oczekujesz, że AutoMapa za użytkownika utworzy folder i wrzuci tam bitmapy ze wskaźnikami?  :O
Bo nic co więcej (oprócz może korekty położenia wskaźnika) do roboty nie ma.  :mrgreen:

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #353 : Sierpień 03, 2010, 16:05:33 »
Powinna mieć funkcję 'zamień wskaźnik pozycji na zdjęcie mojego samochodu'.
Po wybraniu funkcji powinno się pojawic okienko z tekstem:
"Stań za swoim samochodem i zrób mu zdjęcie".
Po zwolnieniu migawki AM przejmie plik ze zdjęciem obrobi i pokaże nowy wskaźnik
z zapytaniem, "Podoba Ci się Twój nowy wskaźnik czy podretuszować?"
Po wybraniu retuszu kolejne zapytanie: "Czy jest już wystarczająco ładny?"
Jeśli 2x wybieremy 'Nie' AM powinna zarekomendować wybór wskaźnika ze swojej bazy zdjęć
770 modeli w 64 kolorach wykonanych przez profesjonalne studio (foto)graficzne ... za 9.99+Vat :mrgreen:


AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #354 : Sierpień 03, 2010, 17:09:10 »
Rozumiem, iż niezwłocznie wysłałeś tą propozycję do supportu  ;D :lol:

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline Makubo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
  • VIP Level: 6
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #355 : Sierpień 04, 2010, 11:08:59 »
Rozumiem, iż niezwłocznie wysłałeś tą propozycję do supportu  ;D :lol:


Człowieku, tu już nie chodzi o konkretne modele samochodów i ich zdjęcia. Po prostu AutoMapa daje tylko grot strzały jako wskaźnik a wystarczyłoby dodać kilka innych jakichkolwiek wskaźników np grafika autka, motoru, deskorolki czy na miłość boską czegokolwiek innego poza tym ochydnym prymitywnym grotem ze strzały RobinHooda.

I o to mi tylko chodzi. A od strony programistycznej to bułka z masłem, tylko że tej bułki nie powinni programiści AutoMapy zrzucać na użytkowników.
My się znamy na rzeczy ale wielu użytkowników kupuje zwyczajne GPS i zonk, sama strzałka bez możliwości zmiany.

My jesteśmy pasjonatami zmiany romów, grzebania w rejestrach i podmieniania graficzek itp ale dla "Kowalskiego" to czarna magia i nie powinno się wszystkich zmuszać do jej studiowania by osiągnąć z natury prosty efekt graficzny na naszych "komputerkach".

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 11:17:03 wysłana przez Makubo »
"We are the Borg, resistance is futile!"

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #356 : Sierpień 04, 2010, 11:14:59 »
Człowieku, tu już nie chodzi o konkretne modele samochodów i ich zdjęcia. Po prostu AutoMapa daje tylko grot strzały jako wskaźnik a wystarczyło by dodać kilka innych jakichkolwiek wskaźników np grafika autka, motoru, deskorolki czy na miłość boską czegokolwiek innego poza tą ochydna prymitywnym grotem ze strzały RobinHooda. ... My się znamy na rzeczy ale wielu użytkowników kupuje zwyczajne GPS i zonk, sama strzałka bez możliwości zmiany.

Przecież w AutoMapie nie trzeba nic robić aby mieć własny wskaźnik  :shock:
Wystarczy do folderu wrzucić pliki do folderu i tyle!  :-|
(Instrukcja obsługi AM, str 13, pkt 1.9.3 "Inne kartoteki")
Nie wiem czego oczekujecie od programu...  :-|

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 11:19:49 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline Makubo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
  • VIP Level: 6
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #357 : Sierpień 04, 2010, 11:18:43 »
powiedz to komuś kto ma zwykły tani GPS i nie wie nic o podłączaniu go do kompa. Proste graficzki powinny być w opcjach Auto Mapy. Nie potrafisz tego zrozumieć?

"We are the Borg, resistance is futile!"

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #358 : Sierpień 04, 2010, 11:24:30 »
Nie potrafię sobie wyobrazić, że osoba, która nie umie utworzyć folderu i wkleić tam kilku plików będzie się interesować dakim duperelem jak wskaźnik aktualnej pozycji. Takie osoby (jak to nazwałeś "nie wiedzące nic o podłączaniu urządzenia do kompa") bardzo często nawet nie konfigurują programu (bo ich to przerasta) tylko używają "plug and play".
Problem uważam za marginalny i mając na uwadze inne, bardziej ważkie niedociągnięcia w programie uważam, że nie warto się tym zajmować.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 11:26:44 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline Makubo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
  • VIP Level: 6
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #359 : Sierpień 04, 2010, 11:30:35 »
Niech ci będzie ale ....
czasami drobiazgi decydują o wyborze produktu i ..... mając w sklepie uruchomione 2 GPSy "zielony Kowalski" wybierze ten ze wskaźnikiem autka bo to mu sie będzie bardziej podobało.
No ale co mnie obchodzi marketing i finanse AutoMapy. W końcu ja potrafie sobie łatwo: skadrować, wyedytować, obrobić warstwy na awatarze zdjęcia, wycinać obrys autka i nakadać na różne tła itp etc  :ohreally: A mój wujek, który chyba wie do czego służy enter w komputerze jak zobaczy mój wskaźnik autka i będzie chciał taki sam to mu powiem by sobie to sam zrobił bo to bajecznie proste.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 11:36:17 wysłana przez Makubo »
"We are the Borg, resistance is futile!"