Autor Wątek: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?  (Przeczytany 155995 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Powhatan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #300 : Maj 09, 2009, 07:46:00 »
...pomuzcie...

sprawdź dokładnie, czy nie masz błędów ortograficznych w nazwach plików


PDAclub.pl

Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #300 : Maj 09, 2009, 07:46:00 »
R E K L A M A:


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #301 : Maj 09, 2009, 10:43:04 »
sprawdź dokładnie, czy nie masz błędów ortograficznych w nazwach plików

O znakach interpunkcyjnych nie wspomnę  :grin:

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline robson.s

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #302 : Maj 18, 2009, 14:07:59 »
Witam,
w załączniku pliczek ze wskaźnikami nawigacji AM, w tym Star Wars :-). I pytanie, czy ktoś potrafi przerobić te oryginalne wskaźniki z navigona, żeby wyświetlały się właśnie tak ja w tych navkach? Czyli z przezroczystością, animowane, 3D. Pozdrawiam


Offline Puch4

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #303 : Maj 21, 2009, 22:40:49 »

Witam.
Można prosić o Vectrę B kombi zieloną
Octavię I srebrną
i Fabię morską.

Z góry dziękuję :ok:


Offline felixb

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #304 : Maj 26, 2009, 00:12:35 »
Witam,
w załączniku pliczek ze wskaźnikami nawigacji AM, w tym Star Wars :-). I pytanie, czy ktoś potrafi przerobić te oryginalne wskaźniki z navigona, żeby wyświetlały się właśnie tak ja w tych navkach? Czyli z przezroczystością, animowane, 3D. Pozdrawiam


O to Ci chodzi? :grin:
Robisz w Paincie, otwierasz obrazek klikasz na dole na bialy kolor i wiaderkiem wypelniasz czerwone pole

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 21:34:22 wysłana przez felixb »
felix

Offline rusio

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #305 : Lipiec 08, 2009, 18:54:44 »
zgłaszam zapotrzebowanie na Volvo V40 ciemny granat :)
będzie ktoś tak miły i zrobi grafikę ? ;)


Offline Ashrak

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #306 : Lipiec 08, 2009, 21:00:12 »
Witam, mam prośbę, jeżeli ma ktoś ikonkę fiata Bravo rocznika 2008-... w kolorze beżowym ? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.


Offline Omarus

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #307 : Lipiec 14, 2009, 09:43:42 »
A ja skromnie zapytam,
czy ktoś dysponuje almerą N16 3d srebrną?

dzięki


Offline felixb

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #308 : Lipiec 18, 2009, 18:20:48 »
A ja skromnie zapytam,
czy ktoś dysponuje almerą N16 3d srebrną?

dzięki



Tu szukaj    :banan:
http://www.miplo.pl/community/?a=pointers
Napisane: Lipiec 18, 2009, 18:18:41
Witam, mam prośbę, jeżeli ma ktoś ikonkę fiata Bravo rocznika 2008-... w kolorze beżowym ? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Witam, mam prośbę, jeżeli ma ktoś ikonkę fiata Bravo rocznika 2008-... w kolorze beżowym ? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

http://www.miplo.pl/community/?a=pointers&s=bravo&v=0&u=

felix

Offline Omarus

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #309 : Lipiec 19, 2009, 02:40:45 »
Sprawdzałem ale są tylko 2 nissany :( i na dodatek nie ma almerki :(
ale dzięki


Offline Ashrak

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #310 : Lipiec 19, 2009, 10:23:25 »
Dzięki felixb. Kolor sobie przerobię, ale może masz ktoś rzut Bravy z góry czyli 2D? Pozdro.


Offline felixb

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #311 : Lipiec 19, 2009, 15:54:39 »
A ja skromnie zapytam,
czy ktoś dysponuje almerą N16 3d srebrną?

dzięki


Napisane: Lipiec 19, 2009, 14:54:46
Dzięki felixb. Kolor sobie przerobię, ale może masz ktoś rzut Bravy z góry czyli 2D? Pozdro.


Napisane: Lipiec 19, 2009, 14:59:54
Jakie jeszcze :banan:
Napisane: Lipiec 19, 2009, 15:08:01
Octavia
Napisane: Lipiec 19, 2009, 15:11:31

Witam.
Można prosić o Vectrę B kombi zieloną
Octavię I srebrną
i Fabię morską.

Z góry dziękuję :ok:


Napisane: Lipiec 19, 2009, 15:34:24
Witam,
a może komuś chciałoby się zrobić srebrną Vectrę C HB?


Z czego?  :)


Z papieru?


Napisane: Lipiec 19, 2009, 15:43:32
Mógłbym prosić o ikonkę Fiata Punto II srebrnego 5D??
Z góry Bardzo Dziękuje.

Wersja z klimą czy bez ?  :P

Ma ktoś może qashqaia ?

 Proszę jest "kaszka" a ja mam Note

Można trochę sobie dopieścić autka w Paincie. :D

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 16:01:55 wysłana przez felixb »
felix

Offline andrep

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 416
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung J7 AM PL Android i WinCE
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #312 : Lipiec 19, 2009, 16:45:03 »
Dzięki felixb. Kolor sobie przerobię, ale może masz ktoś rzut Bravy z góry czyli 2D? Pozdro.

Witam
Podjedź pod jakiś blok i z okna lub balkonu zrób zdjęcie swojego autka i będzie 2D,potem trochę przerób zdjęcie według opisów w wątku
Pozdrawiam
P.S
Ja  obfotografowałem swój samochodzik i kolega Piona przerobił mi zdjęcia grzecznościowo(za co jeszcze raz dziękuję)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 16:59:11 wysłana przez andrep »

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #313 : Lipiec 19, 2009, 23:21:35 »
Dzięki felixb. Kolor sobie przerobię, ale może masz ktoś rzut Bravy z góry czyli 2D? Pozdro.



Ja do Brava2D wziąłem  z instrukcji obsługi.
http://www.miplo.pl/community/?a=pointers&s=brava&v=0&u=ochkarol
Zobacz może w instrukcji do Twojego auta też się znajdzie.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline felixb

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #314 : Lipiec 20, 2009, 20:05:01 »
Dzięki felixb. Kolor sobie przerobię, ale może masz ktoś rzut Bravy z góry czyli 2D? Pozdro.



Ja do Brava2D wziąłem  z instrukcji obsługi.
http://www.miplo.pl/community/?a=pointers&s=brava&v=0&u=ochkarol
Zobacz może w instrukcji do Twojego auta też się znajdzie.

Tu taj masz tylko pokolorować
http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/fiat/4300/view/fiat_brava/

felix

Offline henryk4

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 61
  • Sprzęt: Goclever 4330 A;Goclever Navio 500 plus
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #315 : Lipiec 24, 2009, 16:37:01 »
Witam
Gdzieś coś czytałem ale gdzie? chodzi mi o animowany kursor zamiast samochodziku ( tej wielkości autka wszystkie są prawie takie same) może być struś  :) laska z bimbałami  :) pełzający krokodyl,  no może być podskakujący samochód (idealnie pasuje do Polskich dróg ) i.t.d
Czy jest to możliwe? pytam o animowany kursor oczywiście


Offline Darek_Foto

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
  • VIP Level: 3
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #316 : Lipiec 24, 2009, 18:46:39 »
Nie ma możliwości wyświetlania animowanego kursora chyba, że AM wprowadzi taką możliwość.

Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

Offline henryk4

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 61
  • Sprzęt: Goclever 4330 A;Goclever Navio 500 plus
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #317 : Lipiec 24, 2009, 19:04:19 »
Witam
I to jest bardzo smutna wiadomość  :( szkoda  była by to jakaś odmiana
Darek_Foto  thx za odpowiedz
Ps
przypomnę się za pół roku może coś się zmieni :)


Offline Omarus

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #318 : Sierpień 02, 2009, 00:18:39 »
Dziękuję za almerkę, jest ok.
Jeżeli mógłbym powybrzydzać, chodziło mi o almerę z 2000r. w hatchbacku.

Może ktoś dysponuje.

Pozdrawiam


DZIĘKI WSZYSTKIM,
Znalazłem już.
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 12:07:49 wysłana przez Omarus »

Offline rawi55

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #319 : Wrzesień 08, 2009, 11:00:23 »
zrobilem wszystko jak  pisaliscie tzn wgralem  obrazki do pliku images odpowiednio je nazwalem i nic pomuzcie



u mnie pomogło usunięcie z nazw obrazków      .bmp  

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 11:38:03 wysłana przez rawi55 »

Offline iceneon

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 995
  • VIP Level: 73
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #320 : Wrzesień 08, 2009, 11:45:19 »
Proszę jest "kaszka" a ja mam Note

Dzięki  :ok: Nawet kolor ten sam :D
Nie za często zaglądam do tego działu. Jakiś czas temu porobiłem zdjęcia z drabiny, ale nie mam czasu bawić się w obrabianie. Jak obrobię to wrzucę tu na pewno.


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #321 : Wrzesień 08, 2009, 11:51:06 »
... czas temu porobiłem zdjęcia z drabiny, ale nie mam czasu bawić się w obrabianie. Jak obrobię to wrzucę tu na pewno.

Mnie chłopaki w robocie podnosili w koszu wózkiem widłowym  :D

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline Treker

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 756
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #322 : Październik 12, 2009, 10:58:03 »
w którym miejscu można zmienić kolor oryginalnej strzałki wskaźnika gps, ewentualnie kolor samej białej otoczki tej strzałki. Pozdrawiam


Offline iceneon

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 995
  • VIP Level: 73
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #323 : Październik 12, 2009, 20:10:49 »
W plikach z kolorami map. Przykładowo day.map.colors.

;----PUNKT GPS 3D:
GPSPoint3DOutline=240 240 240
GPSPoint3DActive=24 24 100
GPSPoint3DInactive=240 24 24
GPSPoint3DShadow=0 0 0 128

ja mam
GPSPoint3DOutline=140 255 180
GPSPoint3DActive=35 35 35
GPSPoint3DInactive=0 0 0
GPSPoint3DShadow=0 0 0 128



do tego wielkość wskaźnika w pliku AutoMapa.skin.ctrls.prg

// ustawienia znacznika GPS
fGPSPoint3DSizeMul=1.05
ja mam
fGPSPoint3DSizeMul=1.25

Efekt jak widać.


Bilunia

  • Gość
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #324 : Październik 13, 2009, 00:42:22 »
w którym miejscu można zmienić kolor oryginalnej strzałki wskaźnika gps, ewentualnie kolor samej białej otoczki tej strzałki. Pozdrawiam


A coś takiego Ci nie przypadnie do gustu ?

EDIT.
Nawet, jeżeli Trekerowi nie przypadnie, to widzę, że kilku osobom się spodobało

« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 01:06:28 wysłana przez Bilunia »

Offline Treker

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 756
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #325 : Październik 13, 2009, 09:23:06 »
dziękuję Iceneon za wskazówki. Bilunia samochodziki nie pasują mi do "profesjonalnego" programu jakim jest AM, bardziej do jakiś gier. Pozdrawiam


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4804
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #326 : Październik 13, 2009, 10:19:42 »
dziękuję Iceneon za wskazówki. Bilunia samochodziki nie pasują mi do "profesjonalnego" programu jakim jest AM, bardziej do jakiś gier. Pozdrawiam

Eeeeetam...
Widziec swoje własne auto na ekranie nawigacji ... bezcenne  :mrgreen:

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline BartyL

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 79
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #327 : Październik 30, 2009, 16:43:47 »
Czy mogę poprosić o wskaźnik Nowa Mazda 3 hatchback grafit ???

 :P


Offline felixb

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #328 : Październik 30, 2009, 21:59:33 »
dziękuję Iceneon za wskazówki. Bilunia samochodziki nie pasują mi do "profesjonalnego" programu jakim jest AM, bardziej do jakiś gier. Pozdrawiam

 Trochę z tym "profesjonalnego" to przegięcie.

felix

Offline piona

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: Jak zamienić wskaźnik GPS na inną grafikę?
« Odpowiedź #329 : Październik 31, 2009, 10:18:30 »
Czy mogę poprosić o wskaźnik Nowa Mazda 3 hatchback grafit ???

 :P


Zrobiłem mnóstwo wskaźników ale dobijają mnie emaile i wiadomości tego rodzaju. Kolego zrób zdjęcie swojego samochodu albo znajdź odpowiednie w sieci i mi podeślij. Szukanie odpowiedniego zdjęcia zajmuje zbyt wiele czasu.
piona