PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => Modyfikacje => Wątek zaczęty przez: Myomi w Sierpień 20, 2011, 13:54:21

Tytuł: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Myomi w Sierpień 20, 2011, 13:54:21
Niewielki program umożliwiający przełączanie się pomiędzy rożnymi wersjami programu AutoMapa dla systemu WindowsMobile. Jak to działa ? Aktualna wersja programu trzymana jest w katalogu \Storage Card\AutoMapa EU. Możemy dograć inne wersje automapy ( np. betę ) i umieścić ją w \Storage card\AutoMapa beta. Aby ją uruchomić, trzeba zmienić nazwę aktualnego katalogu, a docelową wersje nazwać AutoMapa EU. Poniższy programik robi to automatycznie.
Strona autora:
http://www.mariano.x25.pl/index.php?go=projects&projects=automapa_switcher (http://www.mariano.x25.pl/index.php?go=projects&projects=automapa_switcher)
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Konrad4x w Sierpień 20, 2011, 14:58:58
Kolego zainstalowałem to u siebie na HD2 i pokazuje mi po odpaleniu tylko bieżącą automapę z katalogu Automapa EU, natomiast nie pokazuje bety z katalogu AutoMapa beta. Przez takie zachowanie sie programu oczywiście przyciski switch oraz switch and execute sa nieaktywne.  Program zainstalowałem na storage, a nie w pamięci wewnętrznej urządzenia. Co robię źle ?

Już doszedłem, pomyliłem sie w nazwie katalogu z betą, zapomniałem dopisać to EU po spacji  :wink: Extra programik, dzięki  :ok:
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Darek_Foto w Sierpień 21, 2011, 00:18:42
Program SUPER
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: maryszek w Sierpień 21, 2011, 12:58:51
Taki przełącznik jest dostępny również dla WinCE5?
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Marianob85 w Sierpień 21, 2011, 16:40:49
Witam.

Niestety nie posiadam urządzenia z WinCE. Na dodatek M$ emulator CE działa tylko na 32 bitowym systemie. Teoretycznie po doinstalowaniu ,net 3.5 powinno ruszyć.

Taki przełącznik jest dostępny również dla WinCE5?

Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: maryszek w Sierpień 22, 2011, 09:21:06
Dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: AdamMie w Sierpień 22, 2011, 18:13:18
Można zmienić ścieżkę dostępu w programie np. na taką: "\Karta SD\Automapa EU" - Asus 636?
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Marianob85 w Sierpień 22, 2011, 19:10:57
Można zmienić ścieżkę dostępu w programie np. na taką: "\Karta SD\Automapa EU" - Asus 636?


Będzie można :) Myśle ze pod koniec tygodnia znajde chwile aby dorzucić pare opcji,
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: AdamMie w Sierpień 23, 2011, 07:49:19
Dzięki, czekam.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Marianob85 w Sierpień 23, 2011, 20:10:53
Niestety nie moge edytować pierwszego nie mojego posta.

Wersja 1.4.0.0 http://www.mariano.x25.pl/download/download.php?file=10 (http://www.mariano.x25.pl/download/download.php?file=10)

Zmiany.
- Odczyt wersji mapy
- Dodana zakładka z opcjami ( cała jedna :) )

Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: AdamMie w Sierpień 24, 2011, 15:35:09
Sprawdzone na Asus 636N, działa. Szkoda tylko, że nie można wybrać pliku wykonawczego, plik "_wm5Am" jest duży i zabiera sporo pamięci na urządzeniu.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Myomi w Sierpień 24, 2011, 18:44:37
Niestety nie moge edytować pierwszego nie mojego posta.

Wrzucaj również takie info o zmianach na swoją stronę, na którą prowadzi link z pierwszego posta.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Marianob85 w Wrzesień 13, 2011, 10:08:49
Nowa wersja 1.5.0.0.

Można używać jednakowych wersji AM. ( gdy np. bawimy sie w modyfikacje )

http://www.mariano.x25.pl/download/download.php?file=11 (http://www.mariano.x25.pl/download/download.php?file=11)
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Rajmek w Wrzesień 16, 2011, 22:16:59
Na wersji 1.5  pokazuje tylko jedna wersję 6.9 i to tylko jak jest w katalogu AutoMapa EU,drugiej mapy nie widzi (a jest w katalogu AutoMapa PL).
Po zmianie nazwy AutoMapa PL na EU, a AutoMapa EU na coś tam, coś tam -daje komunikat ,że na Storage Card nie ma zadnej AM  :O
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Marianob85 w Wrzesień 17, 2011, 19:30:44
Na wersji 1.5  pokazuje tylko jedna wersję 6.9 i to tylko jak jest w katalogu AutoMapa EU,drugiej mapy nie widzi (a jest w katalogu AutoMapa PL).
Po zmianie nazwy AutoMapa PL na EU, a AutoMapa EU na coś tam, coś tam -daje komunikat ,że na Storage Card nie ma zadnej AM  :O


Każda automapa musi zaczynać się od "AutoMapa EU*". Inaczej nic nie znajdzie.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: `mobik` w Wrzesień 17, 2011, 19:42:07
A nie mogłaby od  AutoMapa*?
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Rajmek w Wrzesień 17, 2011, 21:16:27
To mam pytanie, w czym ten program pomaga, jak i tak trzeba zmieniać ręcznie nazwę katalogu (bo program nie widzi AM w innych folderach) a jak już mam zmienić nazwę katalogu na "AutoMapa EU" a poprzednio używany folder z AM na "Obojętnie  CO"   to przecież zostaje tylko kliknięcie w  oryginalny skrót  AM  i po sprawie.

Mało tego, ten skrót (przeedytowany) uruchamia mi plik  wm5Am.exe, podejrzewam,że wielu z nas tak uruchamia AM. Ale to juz sprawa Panów z Aquratu którzy z uporem maniaka startują  z "AutoMapa EU.exe"

Zwracam honor,po nazwaniu każdego folderu "AutoMapa EU" oraz "AutoMapa EU PL" pojawiły się oba na liście.Zostałby tylko problem z uruchamianiem z pliku wm5Am.exe  :ok:
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: iceneon w Wrzesień 20, 2011, 15:19:27
Koledzy! Zamiast bawić się w pisanie programików nie lepiej byłoby napisać skrypt w mortscript? Przynajmniej zadziała na każdym sprzęcie.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Marianob85 w Wrzesień 21, 2011, 00:02:35
Co by nie było to Polak i tak będzie narzekac :)

@mobik: Mógłby sie nazywać Automapa* ale również AM*, AMNawi* itp... Jeśli ktoś ma na karcie sporą ilośc katalogów to czas szukania map sie wydłuża. Wiec został domyślny katalog :). Ot taki kaprys żeby utrudnić ci życie :P
@iceneon: Zastanawiam sie co twoja wypowiedź wnosi do tematu ? Moze lepiej by było napisać ale czy ktoś to potrzebuje ? Moze lepiej nie gdybać tylko napisać :) W sieci jest pełno róznych programów mniej lub bardziej uzytecznych. Ten można zaliczyć bardziej do kategorii bezużytecznych :) To dlaczego powstał ? Bo nie kodziłem jeszcze na platformie mobilnej i jest to efekt ... chmmm... zabawy.
Pozdrawiam. Bez urazy :)

@Rajmek: W katalogu z programem masz pliczek konfiguracyjny: chyba "AMSwitcher.xml". Interesująca cię opcja to <DefaultExecuteName\>. Właśnie patrze na źródła i w wersji 1.5.0.0 chyba zmiana parametru na wm5Am.exe nie zadziała. Jeśli masz ochote to sprawdz wersje 1.5.0.1: http://www.mariano.x25.pl/download/download.php?file=12 (http://www.mariano.x25.pl/download/download.php?file=12)
Osobiście nie sprawdzałem czy to zadziała bo pracuje nad czymś innym. W każdym bądź razie jestli bardzo potrzebujesz to pisz.  Założenie było takie że główny plik wykonywalny to Automapa EU.exe
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: AdamMie w Wrzesień 21, 2011, 20:18:40
Zmieniłem wpis na taki:
<DefaultExecuteName>wm5Am.exe</DefaultExecuteName>

Program uruchamia się z pliku "wm5Am.exe" - nie tworzy pliku "__wm5Am.exe" w pamięci wewnętrznej urządzenia.
Tytuł: Odp: AutoMapa switcher - przełączanie między różnymi wersjami AM
Wiadomość wysłana przez: Rajmek w Wrzesień 21, 2011, 22:02:23
Poprawka wpisu jw na wersji 1.5 nie działa,na wersji 1.5.01 zadziałało i teraz jest OK,startuje teraz z pliku "wm5Am.exe"  :ok: