Autor Wątek: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat  (Przeczytany 427417 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dżeju

  • Gość
AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« : Kwiecień 05, 2008, 22:19:30 »
Tak jak przeglądam nasze forum, to sporej części użytkowników brakuje paska postępu w starym sprawdzonym miejscu oraz nazwy ulicy, na której obecnie jesteśmy. Ponieważ AM była głucha na sugestie testerów pod tym kątem, trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce i ...



Pasek postępu jest tam gdzie trza   :proud:
Jest nazwa ulicy, po której jedziemy i zniknął pasek z dołu ekranu. Jest to prawie to, czego oczekuję od nawigacji, brak mi jeszcze podziałki, ale do tego się nie dogrzebałem jeszcze  :]

Modyfikacji należy dokonać w plikach:
AutoMapa.skin.prg w sekcjach:

[RL]                  // Pasek postepu trasy
bEnabled=1
sRect=if(#LAYOUT=0, 0, #wdtNVTurnDist+#wdtNVTurnImage);19.8;;;;#hghNVI*0.18   // 19,8 decyduje o wysokosci polozenia paska, 0.18 decyduje o grubosci paska
//sRect=if(#LAYOUT=0, 0, #wdtNVTurnDist+#wdtNVTurnImage);0;w-if(BatteryIsOnAc=0, #wdtBATTERY,0);;;#hghNVI
//sAlign=; NV:+h & ; POS:+h & ; SPEED:+if(NV=0, h, 0) & ; ; ; BTNMENU:-h-(#RES*2+1)
//sRect=;;;;#wdtRL
crBk=-1
crExtraBk=255 255 255       // Pozostala trasa 128 128 128
crLeft=015 015 207                      // Przebyta droga
crActPos=255 000 000      // Punkt trasy w ktorym jestesmy obecnie
crStop=015 015 207      // Punkty posrednie

[NV::Info]               // Nazwa ulicy, w ktora prowadzi manewr
bEnabled=0
sAction=RoadShowEx
sRect=if(#LAYOUT=0, 0, #wdtNVTurnDist+#wdtNVTurnImage);0;w-if(BatteryIsOnAc=0, #wdtBATTERY,0);;;#hghNVI*0.85  // 0.85 decyduje o wysokosci umieszczenia NVI w pilocie
crBk=#crNVBkDark      // Tlo paska z nazwa ulicy manewru
sFont=#fntNVI
crText=#crNVIText
sFormat=#frmNVI:c::e

// Informacja (ulica, miasto, itd.) o aktualnym polozeniu
[NPI]
//sDock=b
bEnabled=1
sRect=if(#LAYOUT=0, 0, #wdtNVTurnDist+#wdtNVTurnImage);0;w-if(BatteryIsOnAc=0, #wdtBATTERY,0);;;#hghNVI*0.85   // 0.85 decyduje o wysokosci umieszczenia NPI w pilocie
   //sRect=;;;0;;#hghNPImouse
//sRect=if(#LAYOUT=0, #wdtBTNMENU, #mrgwdtBTNFS+#wdtBTNMENU+#wdtBTNFS);;#SCREEN_w-if(#LAYOUT=0, #wdtBTNCTX, #mrgwdtBTNGPSSCALE+#wdtBTNCTX+#wdtBTNSCALE);0;;#hghNPI
//sBkImage0=NPI\NPIBkgnd
//sBkImageFormat0=::t
   //sBkImageMargins0=;#hghNPImouse-#hghNPI
crBk=#crNVBkDark
sFont=#Tahoma10:1
crText=255 255 255
sFormat=c:b::e
   // TODO: INFO: bedzie dzialac zle jezeli pojawi sie mozliwosc ukrywania przyciskow
sMargins=if(#LAYOUT=0, 2*#RES+2, 2*#RES);;if(#LAYOUT=0, 2*#RES, 2*#RES);2*#RES
   //sMargins=if(#LAYOUT=0, 2*#RES+#wdtBTNMENU, 2*#RES+#mrgwdtBTNFS+#wdtBTNMENU+#wdtBTNFS);;if(#LAYOUT=0, 2*#RES+#wdtBTNCTX, 2*#RES+#mrgwdtBTNGPSSCALE+#wdtBTNCTX+#wdtBTNSCALE);2*#RES
bDistrictName=1
bStreetName=#NPIStreetName

oraz AutoMapa.skin.consts w sekcjach:

// NV
hghNV_Landscape=#RES*51
hghNV_Portrait=#RES*53+#hghNVI
wdtNV_brd=0

hghNVI=#RES*23            // Zmiana w stosunku do oryginalu, gdzie bylo 18
fntNVI=#Tahoma9:1

Oczywiście podane dane dotyczą tylko HP 6515 i na nim to wychdzi jak widać na zrzucie  :smile:




uaktualniłem nr wersji, nM

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 16:57:42 wysłana przez nocnyMarek »

PDAclub.pl

AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« : Kwiecień 05, 2008, 22:19:30 »
R E K L A M A:


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8708
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+
  • VIP Level: 118
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #1 : Kwiecień 05, 2008, 22:24:16 »
Właśnie o takie coś mi chodzi, dobra robota  :ok: Jaki masz ekran ?? Ja mam 2,8 ''  może spasuje ?


Wrzuć te przerobione pliki  :)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2008, 22:29:45 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #2 : Kwiecień 05, 2008, 22:33:32 »
Dżeju, a mógłbyś dopisać komentarze (np. innym kolorem)
wskazując miejsca gdzie się zmienia orientację paska na poziomą, gdzie się przesuwa itd.?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #3 : Kwiecień 05, 2008, 22:41:10 »
Co do paska, to najistotniejsze linie na niebiesko z czerwonym komentarzem. Ważne jest też wyłączenie poszczególnych komend znakiem "//". Niestety nie ma jednej komendy pion na poziom i dlatego należało pokombinować.


Offline prozor

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #4 : Kwiecień 06, 2008, 02:33:21 »
Co do paska, to najistotniejsze linie na niebiesko z czerwonym komentarzem. Ważne jest też wyłączenie poszczególnych komend znakiem "//". Niestety nie ma jednej komendy pion na poziom i dlatego należało pokombinować.


Wiesz, wrzuć to wszystko w osobnym pliku *.zip, co?
THX :)

Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #5 : Kwiecień 06, 2008, 09:37:51 »
Proszę bardzo. Zmodyfikowane ww. dwa pliki - dla HP 6515.


Offline Treker

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 756
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #6 : Kwiecień 06, 2008, 09:41:16 »
Dzięki Dżeju za te modyfikacje, u mnie na 3,5 cala wygląda to tak (z małymi moimi przeróbkami)  :ok:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 09:56:53 wysłana przez Treker »

Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #7 : Kwiecień 06, 2008, 09:45:41 »
No i ekstra  :ok: 
Zagadką dla mnie i chyba nie tylko dla mnie jest, kto przeforsował w AM 5 pionowy pasek  :mysli:


Offline al41

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #8 : Kwiecień 06, 2008, 10:02:37 »
Cytuj
ak jak przeglądam nasze forum, to sporej części użytkowników brakuje paska postępu w starym sprawdzonym miejscu

 :ok:
zaraz biorę się za 480x272 panorama może się uda.

W skórce automapa działa tylko trzeba wszystko poustawiać bo jest troszkę roztrzepane, ja jej nie używam to nie walczę.
W skórce automapa panorama po wpisaniu twoich danych niestety przy włączaniu AM5 wyskakuje błąd, czy to cała sekcja zmieniona czy pierwsza linijka.
Moja sekcja wygląda tak:
Cytuj
// Pasek postepu trasy
[RL]
bEnabled=1
sRect=0;#hghNVIEx;;;#wdtRL;h
sMargins=;#RES;;#hghNPI
sDock=l
crBk=-1
crExtraBk=#crNVBk
crLeft=#crNVBkDark
crActPos=#crRLActPos
crStop=#crRLStop
sBkImage0=NPI\NPIBkgnd
sBkImageFormat0=:b:
sBkImage1=NPI\NPIBkgnd
sBkImageFormat1=:b:
sBkImageMargins1=#RES*4

Może coś poradzicie.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 11:07:52 wysłana przez al41 »

Offline Treker

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 756
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #9 : Kwiecień 06, 2008, 11:34:34 »
Cytuj
ak jak przeglądam nasze forum, to sporej części użytkowników brakuje paska postępu w starym sprawdzonym miejscu

 :ok:
zaraz biorę się za 480x272 panorama może się uda.

W skórce automapa działa tylko trzeba wszystko poustawiać bo jest troszkę roztrzepane, ja jej nie używam to nie walczę.
W skórce automapa panorama po wpisaniu twoich danych niestety przy włączaniu AM5 wyskakuje błąd, czy to cała sekcja zmieniona czy pierwsza linijka.
Moja sekcja wygląda tak:
Cytuj
// Pasek postepu trasy
[RL]
bEnabled=1
sRect=0;#hghNVIEx;;;#wdtRL;h
sMargins=;#RES;;#hghNPI
sDock=l
crBk=-1
crExtraBk=#crNVBk
crLeft=#crNVBkDark
crActPos=#crRLActPos
crStop=#crRLStop
sBkImage0=NPI\NPIBkgnd
sBkImageFormat0=:b:
sBkImage1=NPI\NPIBkgnd
sBkImageFormat1=:b:
sBkImageMargins1=#RES*4

Może coś poradzicie.



Zrób poprawki tylko w tym pliku o którym pisał Dżeju (AutoMapa.skin.prg), to jest plik "globalny", a więc zmiany tam są "odczuwalne" we wszystkich skórkach.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 11:36:10 wysłana przez Treker »

Offline Loox_Man

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #10 : Kwiecień 06, 2008, 11:39:03 »
Jakim wpisem spowodowac aby pasek postepu byl w poziomie a nie a pionie ?


Offline al41

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #11 : Kwiecień 06, 2008, 12:07:27 »
Jak robię zmiany w pliku AutoMapa.skin.prg to zmiany zachodzą tylko w skórce automapa jak robię zmiany w pliku
Cytuj
AutoMapaNVOnLeft.skin.prg

 to zmiany zachodzą tylko w automapa panorama.




Offline Darek_Foto

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
  • VIP Level: 3
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #12 : Kwiecień 06, 2008, 17:03:06 »
Dobra robota Dżeju  :ok:
Ja ostatnio cierpie na brak czasu, więc nie zaczynałem nawet poszukiwań.

Dla chcących wyłączyc ikonke telefonu:

Wystarczy w pliku AutoMapa.skin.prg
wykasowac całą sekcję i pozostawic tylko:

[BTNPhone]
bEnabled=0

Po przeniesieniu paska z pionu na poziom, aby dosunąć wszystkie ikonki do lewej należy
w pliku AutoMapa.skin.prg w każdej sekcji
[BTNVolume]
[BTNTargetType]
[BTNMode3D2D]
w "sRect" zmienic znaki RL na 0

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 17:48:02 wysłana przez Darek_Foto »
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

Offline Loox_Man

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #13 : Kwiecień 06, 2008, 18:01:39 »
Cytuj
Po przeniesieniu paska z pionu na poziom


hmm . a jak przeniesc ?


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #14 : Kwiecień 06, 2008, 18:02:58 »
U mnie na 3,5 cala wygląda to tak (z małymi moimi przeróbkami) 

Jest niemal idealnie :)  :ok:

A możesz podrzucić gotowca? Szkoda czasu na odkrywanie Ameryki od nowa ...   B)

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline bazi22

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #15 : Kwiecień 06, 2008, 18:17:10 »
A jakie parametry odpowiadają za "długość" paska postępu i paska z nazwą ulicy po której jadę.

Po zmodyfikowaniu zgodnie z instrukcją Dżeju na moim Hermesie z ekranem 2,8 paski te nie dochodzą do końca ekranu.

UPDATE:

Paski te nie dochodzą tylko przy zasilaniu bateryjnym, bo ..... pojawia się ikona baterii. Przy zasilaniu zewnętrznym wszystko w porządku. 
Problem ostatecznie rozwiązało wyłączenie ikonki baterii.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 19:22:32 wysłana przez bazi22 »
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

Offline Darek_Foto

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
  • VIP Level: 3
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #16 : Kwiecień 06, 2008, 18:20:39 »
Jeszcze jedna ważna sprawa - jeśli wszystko zrobimy według przepisu Dżeja, to na dole wystąpi biały pasek,
po belce z ulicą, aby go zlikwidować i dociągnąć mapę do dolnej krawędzi należy w pliku AutoMapa.skin.prg
w sekcji [MAP] wpisać 0 zamiast występującego tam odpowiedniego wpisu

[MAP]
bEnabled=1
sAlign=; ; ; NPI:-if(h,0,0) & ; NV:+h & ; POS:+if(h,h-#RES,0) & ; SPEED:+if(NV=0, h, 0)

Dzięki Dżeju za te modyfikacje, u mnie na 3,5 cala wygląda to tak (z małymi moimi przeróbkami)  :ok:



Pewnie dlatego masz zdublowany pasek na górze i na dole  :smile:

Tak to wygląda u mnie:



Tu są zmienione pliki:

http://www.darekfoto.pl/automapa5/pliki.rar

I jeszcze jedno - w ten sposób co podałem (kilka postów wyżej) przepis na usunięcie ikonki telefonu można sobie pousuwać inne ikonki, jak ktoś nie potrzebuje.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2008, 14:33:43 wysłana przez Darek_Foto »
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8708
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+
  • VIP Level: 118
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #17 : Kwiecień 06, 2008, 18:28:29 »
Proszę bardzo. Zmodyfikowane ww. dwa pliki - dla HP 6515.


Wielkie Dzięki Dżeju  :ok: U mnie na SPV ten Twój gotowy plik pasuje i mam pasek tak jak chciałem, dobra robota  :ok:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 20:26:07 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+

Offline dth

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: SPV M650 1Gb AM 4.5.3
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #18 : Kwiecień 06, 2008, 19:07:11 »
Dzięki Dżeju za te modyfikacje, u mnie na 3,5 cala wygląda to tak (z małymi moimi przeróbkami)  :ok:


Witam,
Zaintrygowala mnie jedna rzecz na zalaczonych zdjeciach, a mianowicie co to jest za suwak na srodku ekranu 2 strzalki a po srodku 1x??


Offline Robert de Clair

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 194
    • http://www.krokmania.com
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #19 : Kwiecień 06, 2008, 19:13:17 »
ten "suwak" to menu trasy w trybie DEMO

po wyznaczeniu trasy mozesz zobaczyc jej przebieg a tymi przyciskami przyspieszasz dzialanie tego dema.

Pytanie:

Które pliki odpowiadaja za skórkę w trybie LANDSCAPE (ale nie panorama)


Offline dth

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: SPV M650 1Gb AM 4.5.3
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #20 : Kwiecień 06, 2008, 19:17:26 »
ten "suwak" to menu trasy w trybie DEMO

po wyznaczeniu trasy mozesz zobaczyc jej przebieg a tymi przyciskami przyspieszasz dzialanie tego dema. ....




Dziekuje za odpowiedz :)


Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #21 : Kwiecień 06, 2008, 19:28:47 »
Które pliki odpowiadaja za skórkę w trybie LANDSCAPE (ale nie panorama)


Wszystkie bez litery "P" w nazwie pomiędzy kropkami. Generalnie jednak za całość w LANDSCAPE odpowiada AutoMapa.skin.prg oraz dodatkowo pliki z literą "L" w nazwie pomiędzy kropkami.
Napisane: Kwiecień 06, 2008, 19:27:27
... Paski te nie dochodzą tylko przy zasilaniu bateryjnym, bo ..... pojawia się ikona baterii. Przy zasilaniu zewnętrznym wszystko w porządku. 
Problem ostatecznie rozwiązało wyłączenie ikonki baterii.


Dokładnie tak, ikonę miałem wyłączoną, ale nie o wszystkim człowiek pamięta jak pisze  :-|


Offline odja12

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: HP IPAQ 214
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #22 : Kwiecień 06, 2008, 19:59:16 »
Witam!

Na początek dzieki za przeniesienie paska postępu :ok: Mam tylko jedno pytanko: jak przywrócić nazwe ulicy, którą sie aktualnie jedzie co była wyświetlana na dole, bo gdzieś mi ją "wcięłło" ?

Pozdr:
Janusz


Offline Wiceq

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 121
  • Sprzęt: iPhone 6S PLUS (iAM)
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #23 : Kwiecień 06, 2008, 20:16:29 »
Jak komuś nie pasuje rozmiar tej drugiej strzałki (dla mnie zbyt wielkiej) to w pliku gmv.settings pod koniec jest:

ManeuverArrow3DLength4=1.600000    //ja zmieniłem na 0.900000
ManeuverArrow3DRelativeTipLength3=0.500000
ManeuverArrow3DLift3=0.300000
ManeuverArrow3DHeight14=0.800000  //ja zmieniłem na 0.400000
ManeuverArrow3DHeight24=0.400000  //ja zmieniłem na 0.200000
ManeuverArrow3DOutlinePenWidth2=2
ManeuverArrow3DShadowWidth2=0   //a to jest cień tej strzałki. Można ustawić np na 5.

A jak ktoś chce mieć ją animowaną jak w iGo:

Maneuver3DArrowPhases2=5    //oryginalnie jest 0

Jak ktoś jej zupełnie nie lubi, to ustawienie wymiarów strzałki na 0 powoduje jej wywalenie


« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 20:22:52 wysłana przez Wiceq »

Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #24 : Kwiecień 06, 2008, 20:34:21 »
Na początek dzieki za przeniesienie paska postępu :ok: Mam tylko jedno pytanko: jak przywrócić nazwe ulicy, którą sie aktualnie jedzie co była wyświetlana na dole, bo gdzieś mi ją "wcięłło" ?


Jak chcesz ją mieć na dole, to po prostu w pliku AutoMapa.skin.prg nie ruszaj sekcji [NPI], a jak ruszyłeś, to przywróć ją sobie z kopii.


Offline odja12

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: HP IPAQ 214
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #25 : Kwiecień 06, 2008, 20:59:37 »
Po przywróceniu samej tylko sekcji [NPI] na górze pojawia sie w miejscu nazwy ulicy szary pasek siegajacy do wskaźnika baterii. :(


Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #26 : Kwiecień 06, 2008, 21:02:28 »
Po przywróceniu samej tylko sekcji [NPI] na górze pojawia sie w miejscu nazwy ulicy szary pasek siegajacy do wskaźnika baterii. :(


Gdyż jeszcze musisz zmienić "0" na "1" w sekcji: [NV::Info] zapis - bEnabled=1 - jak będzie jeden, to będzi widać nazwę ulicy za manewrem  :-|


Offline benezis

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #27 : Kwiecień 06, 2008, 21:28:57 »
A jak w AutoMapa panorama zmienić kolor pilota (to w kółku czerwonym).


AM 610 PL

Offline stafid

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #28 : Kwiecień 06, 2008, 21:31:18 »
no i teraz z tyloma poprawkami to trzeba natychmiast następną piątkę wypuścić bo gdybym sam miał grzebać w tych wszystkich plikach to bym sie zagrzebał na smierć  :mrgreen: Twórcy chyba to czytają to może  ....


Dżeju

  • Gość
Odp: AM 5/6.X.X modyfikacje i wariacje na temat
« Odpowiedź #29 : Kwiecień 06, 2008, 22:12:38 »
A jak w AutoMapa panorama zmienić kolor pilota (to w kółku czerwonym).


Od wersji AM 3 wzwyż, nie da się na dziś tego zmienić. Zaszyte jest to w programie i kropka  :(