Autor Wątek: Mio C520 - odblokowany!  (Przeczytany 162637 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #30 : Czerwiec 16, 2007, 09:49:49 »
Dziwi mnie natomiast inne zjawisko : wewszystkich (chyba?) pozostałych urządzeniach nacisk na ikonę lub dowolny punkt na pulpicie wywołuje rozwijalne menu, natomiast w c520 kompletny brak reakcji i żeby np. wyświetlić właściwości lub usunąć ikonę trzeba wejść w windows`a lub Control Panel. Cie4kawe czy da się uaktywnić tą funkcję?



Witam w klubie - na MIO 269+ też mam ten problem. Na pulpicie (i w niektórych aplikacjach) nie działa długie kliknięcie, ba u mnie nie działa nawet w explorerze. Jeżeli chcesz zobaczyć to magiczne menu na pulpicie musisz na klawiaturze (jotkbd) kliknąć na Right Click.

Przeglądałem tą paczkę odblokowującą i widzę, że dodaje dużo różnych dll-i co moim zdaniem jest bardzo niekorzystne. Problem z klikaniem może być spowodowany przez AYGSHELL.DLL. Najlepiej usuń go z katalogu WINDOWS i dodawaj go do każdej aplikacji osobno (tzn. do folderu gdzie masz zainstalowaną aplikację).
Tutaj masz paczkę z AYGSHELL.dll-ami:
http://hpcmonex.net/izemize/aygshells.zip
Ja używam zazwyczaj 2 i 4 wersji tego pliku - czasami trzeba użyć 14 albo sprawdzić wszystkie.


Pozdro!


PDAclub.pl

Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #30 : Czerwiec 16, 2007, 09:49:49 »
R E K L A M A:


Offline weczi

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #31 : Czerwiec 17, 2007, 13:04:50 »
czy to spelszczenie http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=94&sortby=t&sort=asc&f_id=646 bedzie dzialac?
jesli tak to czy wystarczy zrobic jak tam pisza czy sa jakies "myki"?


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #32 : Czerwiec 18, 2007, 16:26:41 »
weczi-podany przez Ciebie link dotyczy spolszczenia WM 5.0 a Ty masz win CE 5.0 .                                                                                                                                     Jeżeli chodzi o problem  (podany na PW) odzyskania  szaty graficznej na panelu Audioplayera podaję procedurę:
1. Na karcie SD (tam gdzie rozpakowałeś Beta 6) wejdź kolejno w ; MioAutorun =>Unlock => Windows i usuń bibliotekę ZLIB.DLL.
2. Wyciągnij kartę SD i zrób HardReset urządzenia.
3. Włóż kartę SD , nastąpi SR i Audioplayer już ma pełną grafikę.
Oczywiście, wszystkie dodatkowe programy trzeba instalować na nowo.
Powodzenia.


Offline matib

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #33 : Czerwiec 21, 2007, 21:59:45 »
Witam
Mam problem z zainstalowaniem AM na C520, czy mogę prosić o opis krok po kroku jak to zrobić


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #34 : Czerwiec 22, 2007, 14:41:46 »
matib- jaką masz wersję AM i na czym polega problem ?


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #35 : Czerwiec 23, 2007, 23:48:46 »
Melduję się posłusznie z C520 i zainstalowaną AutoMapą 4.x na pokładzie

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #36 : Czerwiec 24, 2007, 15:34:16 »
ch@to_ moje gratulacje! :)

Kargul.pl_ podobał Ci się kiedyś kolorowy pulpit - proponuję WolfNCU- bardzo duża możliwość konfiguracji i podpinania dowolnych programów.


Ten program jest przystosowany do różnych rozdzielczości, tak że na mio 269 nie powinno być problemów.
Miłej zabawy!
Pozdr.


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #37 : Czerwiec 24, 2007, 18:32:30 »
Nie podoba mi się ten programik pomimo tego, że na mio działa świetnie.
Interesuje mnie bardziej  opis konfiguracji System Informant (czy jakoś tak).

Pozdro!


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #38 : Czerwiec 24, 2007, 22:06:11 »
Kargul.pl- a co to za wynalazek? Możesz podesłać linka do tego programu?"


Offline thunder333

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #39 : Czerwiec 25, 2007, 23:01:07 »
Witam was serdecznie odblokowalem mio c520, mam ten fajny pulpit rodem w win2k, na urzadzeniu mam wince 5.0 i mam tez problem, jak zaisntalowac na nim tom tom, sciagnalem wersje dla windce 2005 jako plik.cab i przy kopiowaniu wyswietla blad data.chk, pisze zeby od nowa wgrac tego caba i sprobowac podobnie, zawsze wgrywa sie kilak plikow i stoi na data.chk, co moze byc problemem probowalem roznych wersji tomtom 6.0, 6.2 ?


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #40 : Czerwiec 26, 2007, 16:55:55 »
Próbując dostosować interfejs C520 do własnych upodobań, chciałem podmienić powiązanie ikony playera MP3 z Automapą (zainstalowaną na karcie).
W tym wyedytowałem w pliku ppath.txt sekcję:

[Audio]\My Flash Disk\Program Files\MP3Player.exe
[Audio]\Windows\MP3Player.exe

na
[Audio]\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
[Audio]\My Flash Disk\Automapa EU\_wceAM.exe


... ale niestety AutoMapa się przez ten skrót nie chce się odpalić
Ma ktoś pomysł dlaczego


BTW: do czego służy (odpalony) proces IVTDIALOR - jest na pasku zadań ...

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2007, 16:57:33 wysłana przez ch@to »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline malqui

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #41 : Czerwiec 26, 2007, 17:34:54 »
Witam. Poszukuję informacji na temat sposobów instalacji programów na takich urządzeniach jak właśnie mio c250. O ile wiem (choć mam nadzieję, że się mylę) obecnie nie ma szans na uruchomienie na tym urządzeniu activesync-a. Czy ktoś w Was obeznanych w temacie mógłby podzielić się informacjami na temat istniejących możliwości i sposobów instalacji, badź też odesłać na stronę, która omawia ten temat (ja niestety takiej strony nie znalazłem).
Szanownych forumowiczów proszę o wyrozumiałość, ponieważ w poruszanym temacie jestem bardzo zielony, stąd banalne być może dla Was pytanie, dla mnie stanowi zagadnienie fundamentalne ;)
Pozdrawiam.


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #42 : Czerwiec 26, 2007, 17:57:53 »
malqui- cytuję;

"2. Połączenie przez AS: Ściągasz i instalujesz na PC program AS 4.5. Ściągasz na PC http://www.gpspassion.com/upload/MioAutoRun-Beta6.zip , rozpakowujesz TotalCommanderem i kopiujesz na czystą kartę SD. Włączasz Mio i wkładasz do gniazda kartę SD , nastąpi SoftReset i odblokowanie  Mio.Naciskasz rysikiem na wąski szary pasek w dolnym prawym rogu ekranu,po ukazaniu się paska narzędziowego naciskasz START -> Programy ->Windows Explorer -> Storage Card -> MioAutoRun -> Programs -> Utils ->i podwójnie klikasz na Regedit.
Po uruchomieniu edytora rejestru kolejno: File -> Import registry -> Storage Card -> MioAutoRun -> Unlock -> Registry -> USB  -> OK.
Robisz SR urządzenia i łączysz kablem USB z PC - od tego momentu niezależnie czy Mio będzie odblokowane czy z nakłądką producenta ( np. po HardResecie ) będzie aktywne połączenie przez ActivSync."
Pozdr.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2007, 18:05:29 wysłana przez mabo »

Offline malqui

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #43 : Czerwiec 26, 2007, 19:01:39 »
Dzięki mabo, wielkie dzięki!!!


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #44 : Czerwiec 26, 2007, 19:52:26 »
ch@to- wydaje mi się,że IVTDIALOR ma coś wspólnego z  oprogramowaniem BLUETOOTH. sprawdź na:http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=87762, oni coś przy tym kombinowali - dobrze gdyby udało Ci się to rozpracować.
Pozdr.


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #45 : Czerwiec 26, 2007, 22:50:26 »
Jeżeli chodzi o problem  (podany na PW) odzyskania  szaty graficznej na panelu Audioplayera podaję procedurę:
1. Na karcie SD (tam gdzie rozpakowałeś Beta 6) wejdź kolejno w ; MioAutorun =>Unlock => Windows i usuń bibliotekę ZLIB.DLL.
2. Wyciągnij kartę SD i zrób HardReset urządzenia.
3. Włóż kartę SD , nastąpi SR i Audioplayer już ma pełną grafikę.



właśnie odkryłem, że można to zrobić prościej - wystarczy (po odblokowaniu) wykasować ZLIB.DLL z katalogu /Windows

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline pinsoft

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #46 : Czerwiec 30, 2007, 19:00:30 »
Witam.Mam problem z ustawieniem com2 i predkosci.Po prostu nie wiem gdzie to zrobić :(Nigdzie nie mam urządzenia ani czegokolwiek związanego z GPS.Może jestem ślepy :)A walcze od wczoraj.Jak juz ktoś by mi pomógł to proszę o pomoc w jeszcze jednym temacie .
Chce zainstalować odtwarzacz do filmów i to wszystko co polecacie?
Dzieki z gory
kompletny laik
Mariusz B


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #47 : Czerwiec 30, 2007, 20:25:11 »
ale o jaki program Ci chodzi
bo jeśli o AutoMapę, to znajdziesz to w: Menu Ustawienia GPS
Podłącz do portu: COM2
Prędkość: 57600 bps

a co do filmów, to na C520 bardzo dobrze działa The Core Pocket Media Player http://en.wikipedia.org/wiki/The_Core_Pocket_Media_Player

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2007, 20:27:36 wysłana przez ch@to »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline pinsoft

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #48 : Lipiec 01, 2007, 08:18:12 »
Hm.Mam Mio Map v3.3 i mam tam w menu ogolne,tam tego nie ma,potem dzwiek,trasa(parametry trasy),język,zawansowane(tmc settings)podswietlenie,zarzadzaj użytkownikiem,opcje mapy,zoom,nigdzie nie moge tego znalezc  :(.
Rece juz mi opadly
Mariusz B


Offline pinsoft

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #49 : Lipiec 01, 2007, 09:19:08 »
Dziwny jest ten sprzęt :)zaczął łapać sygnał GPS zrobiłem z 20 razy przywróć w mio map ustawienia fabryczne i ruszył.To sie zabrałem za filmy.Ściągnąłem .setup.0.71 oraz ..0.72RC1,wrzuciłem na kartę i przy próbie instalacji wyskakuje błąd ze nie są to aplikacje windowsa.Nie wiem czy dobrze kombinuje  ale było cos na temat dogrania jakiś plików dla tego windowsa.
Tak ze jak można prosic to krotka instrukcje od czego zacząć żeby cos na tym ekraniku zobaczyć.
Może sposób instalacji robie nie poprawnie??
Mariusz B


Offline Kargul.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #50 : Lipiec 01, 2007, 11:24:13 »
Po HR pierwsze zsynchronizowanie GPSu trwa ładne parę minut i to jest standard bo GPS (tego nie jestem pewien) pobiera dane o satelitach w "okolicy".

Pozdro!


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #51 : Lipiec 01, 2007, 12:20:11 »
Hm.Mam Mio Map v3.3 i mam tam w menu ogolne,tam tego nie ma,potem dzwiek,trasa(parametry trasy),język,zawansowane(tmc settings)podswietlenie,zarzadzaj użytkownikiem,opcje mapy,zoom,nigdzie nie moge tego znalezc  :(.
Rece juz mi opadly



... bo w MioMap (w Digi Walkerach) nie ma w Menu opcji ustawiania portu etc ...

Cytat: pinsoft
Dziwny jest ten sprzęt :)zaczął łapać sygnał GPS zrobiłem z 20 razy przywróć w mio map ustawienia fabryczne i ruszył.To sie zabrałem za filmy.Ściągnąłem .setup.0.71 oraz ..0.72RC1,wrzuciłem na kartę i przy próbie instalacji wyskakuje błąd ze nie są to aplikacje windowsa.Nie wiem czy dobrze kombinuje  ale było cos na temat dogrania jakiś plików dla tego windowsa.
Tak ze jak można prosic to krotka instrukcje od czego zacząć żeby cos na tym ekraniku zobaczyć.
Może sposób instalacji robie nie poprawnie??



ja używam TCPMP w wersji 0.72RC1 - nie instalowałem jej, używam tego co znajduje się w MioScrpit3.24 (dla C250) http://rs9.rapidshare.com/files/24091620/Script_3.24r.rar

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline silvan

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #52 : Lipiec 01, 2007, 15:04:41 »
Witam wszystkich szczesliwych posiadaczy mio c520. Wlasnie dolaczylem do waszego grona :)
Dokupilem sobie do mojej zabawki SD 2GB Sandisk Extreme III i niestety moj Mio nie rozpoznaje jej. Sprawdzalem takze inna karte Sandiska 1GB i jej takze nie widzi. Karty sa na pewno sprawne. Karta 512mb Toshiby dziala bez zarzutu. Takze 2GB nieznanej mi firmy x4storage (Jakos tak. Pozyczona do testow) dziala poprawnie. Czy Mio nie jest zgodne z bardzo popularnymi kartami firmy Sandisk? (Jesli tak to bardzo wielki minus dla MIO). Ma ktos podobny problem lub moze ktos wie jak to rozwiazac? Moze winna stoi po stronie systemu Win CE 5.0? Moze jakies uaktualnienie systemu? Jeszcze jedno pytanko: Po odblokwaniu Mio, aby wrocic do ustawien fabrycznych wystarczy tylko przytrzymac przycisk wlacznika przez 5s? Potem po restarcie urzadzenia wszystko bedzie wygladac jak po zakupie czy moze patch pozostawia jakis slad na Mio?


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #53 : Lipiec 01, 2007, 16:38:54 »
silvan- te 5s  to SR, umownie jest 6+ (powyżej 6) a najlepiej trzymać przycisk aż zgaśnie ekran ( i to jest pewne :)). Jeżeli chodzi o pozostałości po unlock`u to  pozostają  na My Flash Disc ślady po zainstalowanych programach (ale nie wszystkich)  i to trzeba wyczyścić "ręcznie" przed HR.

pinsoft- jeżeli masz problemy z TCPMP to zainstaluj starszą wersję "betaplayer.arm_ce3" - wrzucasz cab`y  przez AS na SD - instalacja bez problemu (najlepiej na Flash Disc bo wtedy możesz wymieniać karty SD z filmami). Działanie sprawdzone!
Pozdr.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2007, 16:42:28 wysłana przez mabo »

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #54 : Lipiec 01, 2007, 23:34:38 »
Dokupilem sobie do mojej zabawki SD 2GB Sandisk Extreme III i niestety moj Mio nie rozpoznaje jej. Sprawdzalem takze inna karte Sandiska 1GB i jej takze nie widzi. Karty sa na pewno sprawne. Karta 512mb Toshiby dziala bez zarzutu. Takze 2GB nieznanej mi firmy x4storage (Jakos tak. Pozyczona do testow) dziala poprawnie. Czy Mio nie jest zgodne z bardzo popularnymi kartami firmy Sandisk?


ja mam SanDisk ultra II 2GB i działa bez zarzutu

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline silvan

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #55 : Lipiec 02, 2007, 12:36:09 »
Da sie zainstalowac na c520 Automape wersja 3.9.7 lub starsza? Podczas instalacji wyskakuje blad: Wystapil problem podczas komunikacji z urzadzeniem PocketPC. Prosze zrobic SR urzadzenia i ponownie nawiazac polaczenie przez AS. Automapa 4.0 instaluje sie bez problemu. Starszych wersji nie da sie chyba zainstalowac na WinCE. Sa przeznaczone tylko na urzadzenia z WM5 i PocketPC. Jesli sie myle poprawcie mnie.


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #56 : Lipiec 02, 2007, 13:39:49 »
silvan-na pdaclub->download jest zestaw dll`i do NavRoad (teoretycznie ma te same parametry co c520) - po wgraniu tego zestawu do windows`a  działała AM 3.9.7 .Jeżeli na tym nie pójdzie to można spróbować dograć jeszcze kilka (chyba 5 )  dll`i  z zestawu dla win ce 4.2.
Powodzenia


Offline pinsoft

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #57 : Lipiec 02, 2007, 19:53:16 »
Witam.Chciałem serdecznie podziękować kolegom z z forum za pomoc z Mio C520.Wgrałem na SD scripta z linka podanego od kolegi,przekonwertowałem filmy i oglądam :D.Czy można coś jeszcze "pomieszać" z tym sprzętem albo krócej co jeszcze można uzyskać??
Dzięki
Mariusz B


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #58 : Lipiec 02, 2007, 20:13:06 »
Czy można coś jeszcze "pomieszać" z tym sprzętem albo krócej co jeszcze można uzyskać?



skoro system jest odblokowany, to możesz zainstalować (teoretycznie) dowolny program napisany dla Windowsa CE

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline mirankac

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #59 : Lipiec 03, 2007, 16:31:14 »
Z góry przepraszam, że podpinam się pod temat ale jestem świeżym posiadaczem mio 720. Wydaje mi się, że odblokowanie tego sprzętu musi być podobne do 520. Jeśli tak proszę o instrukcję krok po kroku gdyż jestem laikiem a jeżeli nie to może ktoś mnie przekierunkuję na właściwy wątek.